Balašević-nova knjiga "Kao rani mraz"

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tisina

#1 Balašević-nova knjiga "Kao rani mraz"

Post by Tisina »

Nakon završetka snimanja premijernog spota novog CD-a Zdravka Čolića, mlada producentska kuća SALAYKA iz Novog Sada, na čijem je čelu Olivera Balašević, posle uspešne koncertne uvertire ovih dana prvi put se pojavljuje i kao izdavač jednog književnog dela. U pitanju je pomalo neuobičajena forma romansirano postavljenog scenarija, koji je i pisan tako da prvo zaživi kao knjiga, pa da se tek uz blagoslov i pomoć čitalaca realizuje i kao film. Poznata storija ispričana je na nepoznat način. I sam radni naslov "Nikolina priča o Vasi Ladačkom" nagoveštava da će jedna od najslavnijih pesama Đorđa Balaševića u njegovoj proznoj verziji biti iznenađenje za čitaoce. Na manžetni knjige, koju je izdavač učinio najličnijom što je bilo moguće, zadržavši njen radni format, ilustrativne fotomontaže autora, i crteže, i zabeleške na marginama, nalazi se i (vrlo lična, balaševićevska) poruka eventualnom kupcu... A prvi kadrovi filma "Kao rani mraz...", pretežno ambijentalni, već su snimljeni tokom jeseni, no najveći posao ekipu očekuje tek krajem maja sledeće godine, kad se, po scenariju, većina radnje i dešava. Neke od najznačajnijih uloga pisane su za Radeta Šerbedžiju, Mikija Manojlovića i Miru Banjac.

Primetivši ovo izdanje potvrđujete da ga je vredelo napraviti...

Uzevši ga u ruke, otkrivate se kao Jedan Od Onih Zbog Kojih Je To I Učinjeno...

Odlučivši se za svoj primerak, postajete Počasni Producent našeg filma...

I nemojte posle pričati da niste bili upozoreni?

Dj.B.

- Sačuvali smo ideju prvog rukopisa u štampi tako da se u knjizi nalaze fusnote sa raznim interesantnim Đoletovim beleškama i crtežima. Ovo izdanje ima i malu manžetnu preko korica na kojoj stoji beleška autora u kojoj kaže da svako ko kupi knjigu postaje potencijalni koproducent budućeg filma „Kao rani mraz“ -O.B.

Image
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Sa ovim sam vec upoznat...... :D
No znas li ima li je gdje u SA kupiti i kolika je cijena? Bio sam neki dan u Banjaluci i sjetio se knjige, pa je trazio svugdje, al je nisam mogao naci... Ako znash, javi ovdje, pa cu ja angazirat prijatelja da je kupi, meni je prilicno daleekkkkooooo da dolazim samo zbog knjige.........(nema se toliko para 8-) )
Tesssa

Post by Tesssa »

Nisam znala da je vec izasla ova knjiga...ako ko nadje, nek javi :D
Tisina

Post by Tisina »

mozes naruciti putem neta

http://www.kaoranimraz.info/
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Preskupo........... postarina 30 eura, 17 knjiga.... Ako bude gdje u knjizarima u SA, javite...........
Post Reply