Balašević,Gojer,koncert u Sarajevu - ALL ABOUT
-
dijaliza
#1 Balašević,Gojer,koncert u Sarajevu - ALL ABOUT
Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
Za program "Kalendar mog detinjstva" prigodni su kamerni prostori, ističu u timu "panonskog mornara"...
23.01.2009. 09:40
Legendarni kantautor Đorđe Balašević u posljednje vrijeme okupiran je završetkom rada na svom filmskom prvjencu "Kao rani mraz". Nakon snimanja koje je okončano ljetos, film je u fazi postprodukcije, a Balašević uporedo priprema i muziku.
Nakon što film bude u potpunosti završen, Balašević na proljeće namjerava krenuti na koncertnu turneju, i to s programom "Kalendar mog detinjstva", kako se zove i njegova nova knjiga. Kako doznajemo, u okviru te turneje "panonski mornar" trebao bi gostovati i u Sarajevu.
Brojni pozivi
- Dobra volja je svakako tu, ali je vrijeme problem. Balaševiću je sada najbitnije da se poslože sve filmske kockice - kaže Balaševićev menadžer Budimir Gođevac.
Ipak, otkrio nam je da Balaševiću posebno u posljednje vrijeme iz Sarajeva stižu brojni pozivi za održavanje koncerta.
- U Sarajevu nas čekaju prijatelji i učinit ćemo sve da do tog koncerta dođe - ističe Gođevac.
Također, naglašava da ovog puta Balašević ne namjerava nastupiti ni u Zetri, a ni u Skenderiji.
- Za program "Kalendar mog detinjstva", u okviru kojeg su na bini samo Đorđe i pijanist Aleksandar Dujin, prigodni su kamerni prostori. Tako da razmišljamo o koncertu u Narodnom pozorištu Sarajevo - otkriva Gođevac.
Muzički performans
S ovim programom, Balašević je uoči Nove godine imao sedam uzastopnih koncerata u beogradskom Sava centru, a ovaj trosatni muzički performans izveden je i u Mariboru.
Posljednji nastup u Sarajevu Balašević je imao 2005. godine ispred Vijećnice u okviru "Baščaršijskih noći". On je nakon završetka agresije na našu zemlju održao dva spektakularna koncerta u bh. prijestonici.
Premijera filma
Film "Kao rani mraz" nastao je prema velikom hitu "Priča o Vasi Ladačkom", a u njemu, između ostalih, igraju Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, kao i Balaševićeva kćerka Jovana.
Druga kćerka Jelena ocu je asistirala u režiji, dok je firma Balaševićeve supruge Olivere "Salayka" producirala film. Premijera filma bit će upriličena u Novom Sadu, a termin još nije utvrđen.
Autor: L. SARAJLIĆ-RAMOVIĆ
Za program "Kalendar mog detinjstva" prigodni su kamerni prostori, ističu u timu "panonskog mornara"...
23.01.2009. 09:40
Legendarni kantautor Đorđe Balašević u posljednje vrijeme okupiran je završetkom rada na svom filmskom prvjencu "Kao rani mraz". Nakon snimanja koje je okončano ljetos, film je u fazi postprodukcije, a Balašević uporedo priprema i muziku.
Nakon što film bude u potpunosti završen, Balašević na proljeće namjerava krenuti na koncertnu turneju, i to s programom "Kalendar mog detinjstva", kako se zove i njegova nova knjiga. Kako doznajemo, u okviru te turneje "panonski mornar" trebao bi gostovati i u Sarajevu.
Brojni pozivi
- Dobra volja je svakako tu, ali je vrijeme problem. Balaševiću je sada najbitnije da se poslože sve filmske kockice - kaže Balaševićev menadžer Budimir Gođevac.
Ipak, otkrio nam je da Balaševiću posebno u posljednje vrijeme iz Sarajeva stižu brojni pozivi za održavanje koncerta.
- U Sarajevu nas čekaju prijatelji i učinit ćemo sve da do tog koncerta dođe - ističe Gođevac.
Također, naglašava da ovog puta Balašević ne namjerava nastupiti ni u Zetri, a ni u Skenderiji.
- Za program "Kalendar mog detinjstva", u okviru kojeg su na bini samo Đorđe i pijanist Aleksandar Dujin, prigodni su kamerni prostori. Tako da razmišljamo o koncertu u Narodnom pozorištu Sarajevo - otkriva Gođevac.
Muzički performans
S ovim programom, Balašević je uoči Nove godine imao sedam uzastopnih koncerata u beogradskom Sava centru, a ovaj trosatni muzički performans izveden je i u Mariboru.
Posljednji nastup u Sarajevu Balašević je imao 2005. godine ispred Vijećnice u okviru "Baščaršijskih noći". On je nakon završetka agresije na našu zemlju održao dva spektakularna koncerta u bh. prijestonici.
Premijera filma
Film "Kao rani mraz" nastao je prema velikom hitu "Priča o Vasi Ladačkom", a u njemu, između ostalih, igraju Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Mira Banjac, kao i Balaševićeva kćerka Jovana.
Druga kćerka Jelena ocu je asistirala u režiji, dok je firma Balaševićeve supruge Olivere "Salayka" producirala film. Premijera filma bit će upriličena u Novom Sadu, a termin još nije utvrđen.
Autor: L. SARAJLIĆ-RAMOVIĆ
-
webz
#2 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
http://www.vesti.rs/exit/Djordje-Balase ... ajevu.htmlPosle četiri godine odsustvovanja iz Sarajeva, Đorđe Balašević se priprema da ponovo zapeva u gradu na Miljacki. Ne razmišlja o velikim dvoranama poput "Zetre" i "Skenderije". Iz njegovog menadžerskog tima poručuju da programu "Kalendar mog detinjstva", u okviru kojeg su na bini samo Đorđe i pijanist Aleksandar Dujin, najviše odgovara kamerni prostor, pa se razmišlja o sarajevskom Narodnom pozorištu. O datumu koncerta Sarajlije će biti uskoro obaveštene, kad Balašević sa lokalnim organizatorima potpiše ugovor i precizira detalje.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#3 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
Valjda nam nece to uraditi...... Stvarno ako odrzi koncert pred 500 ljudi......ne znam...nisam pametan
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#4 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
Bice mi to haman prvi put u zivotu da stanem u red ujutro u 4 sata da cekam na kartu.
Ali zbog njega, nije mi tesko!
Ali zbog njega, nije mi tesko!
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#5 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
Ma i ako nadjem kartu nece to biti to. Sta ce onda masa ljudi koji ne nadju, a znam da ga vole kao i ja.....
-
teAMICA
#6 Re: Đorđe Balašević u Narodnom pozorištu?
Ja sam ubijeđena da će on već naći neki način da ga vide svi koji ga vole (a toje jako puno ljudi)... U suprotnom
, to je jedini koncert koji ne bih propustila ni za šta!
Nadam se da će koncerta biti i da ćemo svi vidjeti tog genijalca!
(možda održi 7 dana zaredom
)
Nadam se da će koncerta biti i da ćemo svi vidjeti tog genijalca!
(možda održi 7 dana zaredom
- Alhemicarkaa
#7 Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
http://www.balkaniyum.tv/bih/vijesti/25774.shtmlG. Gojer wrote:“Ono što vam zasigurno mogu reći jest da Balašević neće nastupiti u ovom kazalištu, jer Narodno kazalište u Sarajevu ne podržava i ne dozvoljava gostovanje estradnih ličnosti u istom”
Da se podsjetimo, Brega je nastupao u Pozoristu, sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane
- Chopper_Horrace
#8 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Alhemicarkaa wrote:http://www.balkaniyum.tv/bih/vijesti/25774.shtmlG. Gojer wrote:“Ono što vam zasigurno mogu reći jest da Balašević neće nastupiti u ovom kazalištu, jer Narodno kazalište u Sarajevu ne podržava i ne dozvoljava gostovanje estradnih ličnosti u istom”
![]()
Da se podsjetimo, Brega je nastupao u Pozoristu, sa svojim orkestrom za svadbe i sahrane, Losa je nastupao, a o predstavama "kidaj od svoje zene" i inim, da i ne govorim, samo jos fudbal nisu zaigrali u istom. Medjutim, Balasevic je problem, zasto gospodine Gojer, zasto?
Pa, ko ce slusat tudju muku?
- Alhemicarkaa
#9 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
ma jasta, pozoriste je inace mjesto za zabavu, zamisli nekakve tragedije ili sta slicno. Mora da su Bregi dozvolili jedino da svira svadbene pjesme, nikako one za sahrane. 
-
teAMICA
#10 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Diraj mi u sve, al u Balasha ne...
Čuj ne može...
Čuj ne može...
- kofi anan
#11 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
ALI BALAS CE SVIRATI U SARAJEVU, ODOBRIO MU TO ONAJ ODVRATNI GLAVONJA ILI NE
-
Tisina
#12 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
i Zvonko Bogdan 2007. ma nije to vise pitanje prostora vec generalno nadobudnog stava...
u bg je bio rasprodat
http://www.zbrka.com/zanimljivosti-i-je ... certi.html
u zg ce tek da bude vec rasprodato
http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=259484
u bg je bio rasprodat
http://www.zbrka.com/zanimljivosti-i-je ... certi.html
u zg ce tek da bude vec rasprodato
http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=259484
- JThomas
#13 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
raja hoće veselo...Chopper_Horrace wrote:
Pa, ko ce slusat tudju muku?
- shuriken
#14 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
da, da, u Pozoristu ce nastupat samo Tereza fakin Kesovija
koja ce onda zvati Emira hajji hafis Beyovicha u Paris na njen koncert
etcetera etcetera
ali dobro, ona je pjevala za Tudjmana, docim je Balasevic pjevao protiv Milosevica, time nije dio establishmenta
koja ce onda zvati Emira hajji hafis Beyovicha u Paris na njen koncert
etcetera etcetera
ali dobro, ona je pjevala za Tudjmana, docim je Balasevic pjevao protiv Milosevica, time nije dio establishmenta
- suncica24
#15 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Eeee, dabogda im Kupusovic rezirao kucne svadje a Nuhanovic (dirigent koji je zavrsio flautu
) dirigovao na vjencanju! PRIMITIVNA BAGRA NEOTESANA!
Ima Dom armije, BKC, Unitic sala, Skenderija, ma i u Kamerni teatar cemo se skupiti, a oni nek i dalje gude turbofolk bendove i predstave za siroke narodne mase
PS: Tisina, cula sam da su karte za Zagreb rasprodane, a ja sve planirala, cak i prijatelja maltretirala da mi kupi kartu tamo, pa... znas li mozda ima li karata?
Ima Dom armije, BKC, Unitic sala, Skenderija, ma i u Kamerni teatar cemo se skupiti, a oni nek i dalje gude turbofolk bendove i predstave za siroke narodne mase
PS: Tisina, cula sam da su karte za Zagreb rasprodane, a ja sve planirala, cak i prijatelja maltretirala da mi kupi kartu tamo, pa... znas li mozda ima li karata?
Last edited by suncica24 on 19/02/2009 13:40, edited 1 time in total.
- Banksy
#16 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
I Gljiva je najavio da će Muzički Oskar pokušati premjestiti u Narodno Pozorište. Sve je moguće, od državne televizije do NP mali je korak.
-
Tisina
#17 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
predstavljanje pjesme za Eurosong : Hari Mata Hari, Joksimovic, Aleksandra Radovic.. sve u NP Sarajevo
-
readymade
#18 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Na stranu nepostojanje integriteta Narodnog pozorišta i činjenica da se tamo upriličilo nekoliko sadržaja koji ne odgovaraju takvoj instituciji - ali jednom osrednjem kant-autoru stvarno nije mjesto tamo (kao ni Bregoviću i sličnim...).Postoji npr. BKC koji je kapacitetom gotovo duplo veći od pozorišta i mnogo ga je jeftinije i jednostavnije unajmiti. Zar treba insistirati na dosljednoj degradaciji pozorišta samo zato što je neko u prošlosti nezasluženo tamo nastupio.
Nikada nisam skontao kult ličnosti koji njeguju Balaševićevi obožavatelji koji valjda činjenicom da će koncert strpati u Narodno pozorište pribavljaju samim sebi priznanje da poštuju i cijene nešto što je "više od estrade".
Zato, haj'mo kukat kako ne daju pozorište. Oh, ugroženosti... Oh, sudbo kleta... Oh, zli turbo-folče...
A Gradimir Gojer zaslužuje posebnu temu. Pogotovo njegova politička putanja SDP > Ekološka stranka E-5 > Stranka za BiH... Ko zna gdje će završiti....
Nikada nisam skontao kult ličnosti koji njeguju Balaševićevi obožavatelji koji valjda činjenicom da će koncert strpati u Narodno pozorište pribavljaju samim sebi priznanje da poštuju i cijene nešto što je "više od estrade".
Zato, haj'mo kukat kako ne daju pozorište. Oh, ugroženosti... Oh, sudbo kleta... Oh, zli turbo-folče...
A Gradimir Gojer zaslužuje posebnu temu. Pogotovo njegova politička putanja SDP > Ekološka stranka E-5 > Stranka za BiH... Ko zna gdje će završiti....
-
Tisina
#19 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
btw Balasevic nije uopce ni kontaktirao Narodno, nista nije uopce jos dogovoreno bilo, ali je Gojer jedva docekao da bez ikakvog razloga popljuje.. a i novinari u BIH..
bila sam na ovim koncertima u slicnim prostorima u BG, Subotici i Valjevu.
Djole i klavir, cisti kabare i uzitak.. prekrasno zaista...
bila sam na ovim koncertima u slicnim prostorima u BG, Subotici i Valjevu.
Djole i klavir, cisti kabare i uzitak.. prekrasno zaista...
- suncica24
#20 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Ima pozoriste i u Tuzli... a nama do Tuzle nije daleko 
-
justika_sa
#21 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
pazi da je to dosljedena politika Narodnog Pozorišta... pa da niko nikada od recimo interpretatora muzike koja ne spada u domen klasične nije pjevao u narodnom ja bih prva skinula kapu Gojeru i rekla da je to ispravna odluka i da postoje druga mjesta za ovaj koncert...
ovako poslije svih ovih ovdje navedenih baš se spominje Balašević u Sarajevu (ja nisam čula da se negdje spominjalo pozorište do ove izjave) Gojer izjavljuje kako baš Balašević ne može...
naravno da zaslužuje reakcije i osude!
i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo

ovako poslije svih ovih ovdje navedenih baš se spominje Balašević u Sarajevu (ja nisam čula da se negdje spominjalo pozorište do ove izjave) Gojer izjavljuje kako baš Balašević ne može...
naravno da zaslužuje reakcije i osude!
i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo
-
justika_sa
- Alhemicarkaa
#23 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Ne znam zasto, ali njega nikad nasi novinari nisu nesto posebno mazili. I pored sve publike koju on ima ovdje, zasto bi dosao? Onima kojima se slusa Djole nece biti daleko ni Zagreb ni Beograd, i nije vise stvar u Balasevicu, stvar je u ovom gradu i u sta se on pretvara, i stvar je u nama koji to sve cutke posmatramo. Nisu krivci primitivci, krivi smo mi...justika_sa wrote: i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo![]()
![]()
Ovo sve me podsjeca na slicnu situaciju u Osijeku, kad je Djole, takodjer, trebao da nastupa u HNK, i pobuni se HVIDRA (je li se tako zove njihovo udruzenje ratnih vojnih invalida?). I kad su otisli u njihove prostorije da ih pitaju zasto ne moze, a tamo, sa zvucnika se ori Ceca, a gospodin koji je radio kaze: ne moze jedan Srbin da dolazi u Hrvatsko kazaliste, koje su oni gadjali.
Ako ista mrzim to su dvostruki standardi, otkad je Gojer direktor NPa?
- suncica24
#24 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
Nije daleko, ali nema karataAlhemicarkaa wrote:Ne znam zasto, ali njega nikad nasi novinari nisu nesto posebno mazili. I pored sve publike koju on ima ovdje, zasto bi dosao? Onima kojima se slusa Djole nece biti daleko ni Zagreb ni Beograd, i nije vise stvar u Balasevicu, stvar je u ovom gradu i u sta se on pretvara, i stvar je u nama koji to sve cutke posmatramo. Nisu krivci primitivci, krivi smo mi...justika_sa wrote: i hebemu miša... još se ništa ne zna o koncertima a kod nas je već razno smeće provučeno po medijima... ne bi me čudilo da čovjek nikad više ne dodje ovamo![]()
![]()
Ovo sve me podsjeca na slicnu situaciju u Osijeku, kad je Djole, takodjer, trebao da nastupa u HNK, i pobuni se HVIDRA (je li se tako zove njihovo udruzenje ratnih vojnih invalida?). I kad su otisli u njihove prostorije da ih pitaju zasto ne moze, a tamo, sa zvucnika se ori Ceca, a gospodin koji je radio kaze: ne moze jedan Srbin da dolazi u Hrvatsko kazaliste, koje su oni gadjali.
Ako ista mrzim to su dvostruki standardi, otkad je Gojer direktor NPa?
Meni je dovoljan primjer kad su Djoleta strpali na Bascarsijeske noci i onu malu pozornicu... zajedno sa...da ne nabrajam.
Toliko ga cijene.
A on zakrcio puteve, zaustavio saobracaj, ljudi po banderama, krovovima, na prozorima...i svima puna srca
E tako i ovo. 8500 hiljada ljudi u grupi na FB ga trazi, zove, a jedan metuzalem bi kao da moralno disciplinuje te ljude. I da nam kaze kako, eto, Turbofolk bend valja, a Djole ne valja.
ali, 8500 ljudi ce se skupiti, htjeli oni to ili ne, i opet ce biti srca puna, s jedne, a mozgovi prazni s druge strane
- Bullet Tooth Tony
#25 Re: Ko sve moze gostovati u Narodnom Pozoristu
readymade wrote:Na stranu nepostojanje integriteta Narodnog pozorišta i činjenica da se tamo upriličilo nekoliko sadržaja koji ne odgovaraju takvoj instituciji - ali jednom osrednjem kant-autoru stvarno nije mjesto tamo (kao ni Bregoviću i sličnim...).Postoji npr. BKC koji je kapacitetom gotovo duplo veći od pozorišta i mnogo ga je jeftinije i jednostavnije unajmiti. Zar treba insistirati na dosljednoj degradaciji pozorišta samo zato što je neko u prošlosti nezasluženo tamo nastupio.