Baksis, tringelt, napojnica

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Da li ostavljate napojnicu?

Uvijek
14
28%
Kad je usluga izuzetno dobra
29
58%
Nikad
7
14%

Total votes: 50

karanana

Post by karanana »

Lace wrote:
komi wrote:jednom sam ostavio bakšiš i desila se neugodna situacija jer je frajer zaboravio da mi da račun
kad sam tražio račun ponovo mi je pokušao naplatiti isti račun :D:D:D

daklem više ne ostavljam bakšiš :D

jel mi dobro opravdanje? a :D:D:D
sto ce ti racun..i ko je vidio da se pare+baksis daju prije racuna ....komi...krajnje si smotan :D
ni ja ovo nisam skonto, ali sam mislio da je do mene pa nisam nista komentariso.
alek

Post by alek »

lejs jesil ostavljala baksise po pragu ili je to bilo ukljuceno u cijenu aranzmana? :D jesul' kakvi konobari :D :?
Lace

Post by Lace »

alek wrote:lejs jesil ostavljala baksise po pragu ili je to bilo ukljuceno u cijenu aranzmana? :D jesul' kakvi konobari :D :?
jesam...cak dva puta...prvo za novu godinu...konobar se iznenadio :D ...a drugo u restoranu koji drzi sarajlija a konobari mu nasi :D

da se razumijemo...usluga je bila vrhunska
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Lace wrote:
alek wrote:lejs jesil ostavljala baksise po pragu ili je to bilo ukljuceno u cijenu aranzmana? :D jesul' kakvi konobari :D :?
jesam...cak dva puta...prvo za novu godinu...konobar se iznenadio :D ...a drugo u restoranu koji drzi sarajlija a konobari mu nasi :D

Garant bila kod Jove :D
Lace

Post by Lace »

Plavac wrote:
Lace wrote:

ne znam...bila sam u kogu a jel ga jova/o drzi to ti ne bih znala reci ...kako god restoran je prva liga od ponude, ambijenta do usluge
alek

Post by alek »

Lace wrote:

ja limvo :D kad se konobari ne daju primijetiti :D pa te to samo po sebi ne obavezuje na baksu :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

Lace wrote:
Plavac wrote:
Lace wrote: jesam...cak dva puta...prvo za novu godinu...konobar se iznenadio :D ...a drugo u restoranu koji drzi sarajlija a konobari mu nasi :D

ne znam...bila sam u kogu a jel ga jova/o drzi to ti ne bih znala reci ...kako god restoran je prva liga od ponude, ambijenta do usluge
Jovo je prvo držao Dedan pa onda Ciao,pa se zanogeto gore i čuo sam da je otvorio vrhunski restoran.Vjerovatno si kod njega bila.
Lace

Post by Lace »

Plavac wrote:
Lace wrote:
Plavac wrote: Garant bila kod Jove :D
Jovo je prvo držao Dedan pa onda Ciao,pa se zanogeto gore i čuo sam da je otvorio vrhunski restoran.Vjerovatno si kod njega bila.
ne znam...garant jesam...restoran je veliki, lijep, dobar, pun internacionalnih gostiju...srecom smo imali nekoga da nam kaze da ima taj restoran i gdje je...i meni je draze ostaviti pare kod nasih ljudi :D
Como_Sarajevo

Post by Como_Sarajevo »

van Basten

Post by van Basten »

Nemam redovan običaj sijati pare gdje god dođem, al ako sam baš zadovoljan uslugom onda ću ostaviti bakšiš... procenat zavisi od računa, mog zadovoljstva te zaliha u džepu :D
Najviše mrzim kad neko ofirno traži bakšiš... tipa nemam sitno, pa kopa sto puta po istim džepovima, slomi se fol... tad se nekad zainatim pa čekam da rasitni i deset minuta ako treba a nekad kažem "nek ti bude ovaj put, al to ti je i zadnji put da me vidiš u radnji/taxiju/kafiću"
alek

Post by alek »

sta vam je vrhunska usluga :?
ej bilo bi dobro da se konobar polomi trceci da ti pripali cigar :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

alek wrote:sta vam je vrhunska usluga :?
ej bilo bi dobro da se konobar polomi trceci da ti pripali cigar :D
kad tI ne psuje niti te naziva pogrdnim imenima u vezi sa materijalnom situacijom
ili kad ti ne kaže kao jednom prijatelju koji je u isti kafić dolazi godinama i naručivao običnu kafu

došao s novom djevojkom i naručio produženu s mlijekom
a konobar mu rekao

ALI ONA JE 2 MARKE

:d:d:d
Neelix

Post by Neelix »

ja svom automehanicaru ostavim :D 5-10km vazda, kad je mijenjanje ulja il neka tako sitnica :)

zato nikad ne cekam :D
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

i treba kad škrtari na sebi :D
alek

Post by alek »

e da, i ja njemu ostavim :D pa me s vremena na vrijeme nazove da vidi jel sve ok sa autom, rutinski poziv :D :?
pitt

Post by pitt »

Za hranu 15%+........za pica .....sve zavisi od konobarice :D
Lace

Post by Lace »

valjda...ima ih vise http://www.kogo.cz/

:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

pricam ja taksisti u Sarajevu, kako me je taxista u Zagrebu OGLOBIO :D Covjek mi je za dvije tramvajske stanice naplatio preko 25 Euro :roll:

Kaze meni sarajevski taksista" mala, vidim ja da si ti nasa, pa te necu oglobit, ali i mi kad vidimo da je neko stranac, malo vise naplatimo" :D
Inace, taxistima uvijek ostavim napojnicu, jer smatram da je taxi usluga u BiH jako jeftina.
U kaficu, kako kad. :oops: Ovisno o usluzi :D
Lace

Post by Lace »

mamica 31 wrote:pricam ja taksisti u Sarajevu, kako me je taxista u Zagrebu OGLOBIO :D Covjek mi je za dvije tramvajske stanice naplatio preko 25 Euro :roll:

Kaze meni sarajevski taksista" mala, vidim ja da si ti nasa, pa te necu oglobit, ali i mi kad vidimo da je neko stranac, malo vise naplatimo" :D
Inace, taxistima uvijek ostavim napojnicu, jer smatram da je taxi usluga u BiH jako jeftina.
25 euro...pa kolike su im te stanice :shock: ...mene je taksi u barceloni s kraja grada na kraj kostao 7-10 Euro (10 ako se napravi blesav jer mu je u autu stranac...al nije znao da sam se vec vozila na toj ruti pa ga prekinula u skretanju) :-? :D
princess krofnica

Post by princess krofnica »

I ja ostavim samo kada sam zadovoljna uslugom, sto podrazumijeva da je kulturan, nema suvisnih komentara i najvaznije-da ne baca ono sto sam narucila pred mene (to mi se desilo vise puta, s obzirom da kod nas svako moze biti konobar :roll: )
U Dubrovniku sam jednom vecerala u nekom restorancicu i na racunu je bio ukljucen baksis-22 kune (jedna osoba=11kuna)...
mamica papucarka

Lace wrote:
mamica 31 wrote:pricam ja taksisti u Sarajevu, kako me je taxista u Zagrebu OGLOBIO :D Covjek mi je za dvije tramvajske stanice naplatio preko 25 Euro :roll:

25 euro...pa kolike su im te stanice :shock: ...mene je taksi u barceloni s kraja grada na kraj kostao 7-10 Euro (10 ako se napravi blesav jer mu je u autu stranac...al nije znao da sam se vec vozila na toj ruti pa ga prekinula u skretanju) :-? :D
od zeljeznice stanice do autobuske u Zagrebu su dvije tramvajske stanice. Ma ja sam bila grozno umorna, i zurila sam da stignem na bus za Sarajevo, pa se nisam raspravljala. :-) Kad sam luda :oops:
mamica papucarka

a najvecu glupost sam napravila kada sam u Turskoj sjela u taxi i to naprijed :roll: :roll: :roll:

:D
Anka

Post by Anka »

Uvek dajem bakšiš mom frizeru.Taksistima nikada, za naše uslove i moju platu, preskupi su, taman još i bakšiš da im dam!
Kod taksista me posebno nervira što ujutru počnu da rade a ne rasitne novac pa nikada nemaju da vrate kusur i stalno sami zaokruže na neku cifru koja je uvek na štetu mušterije.
A što se tiče konobara, zavisi od usluge i ljubaznosti.Nedavno sam bila sa drugom i drugaricom na večeri i konobar je bio horor film, to nisam nikada ranije doživela!Čekali smo 45 minuta da nam donese večeru,i doneo je hranu koju nismo naručili... i još se usudio da kaže,ali, zašto nećete ovo,pa kad je već napravljeno, čekaćete sada još sat vremena! A mi mazohisti, ostali,i čekali smo još 30 minuta našu hranu. I kao da nam nije bilo dovoljno,naručili smo dezert,palačinke u šatou ali bez oraha, naravno, doneo je sa orasima,i tražili smo pola porcije a on je doneo celu,onda sam ja tražila tursku kafu,a on mi je doneo kapućino, i kao finiš, doneo je račun za drugi sto, sa onom hranom koju nam je greškom doneo...a posle je doneo naš račun ali je uračunao i šopsku salatu, a mi je nismo jeli...ma užas...I onda je seo za naš sto, zapalio cigaretu, uhvatio se za glavu i rekao,loš mi je dan danas.
Eto ti, njemu loš dan...i čak nam ga je bilo žao...ali,nakon cele torture,nismo mu ostavili bakšiš,jer je njegov loš dan nama upropastio veče.
shadow

Post by shadow »

Anka wrote: A što se tiče konobara, zavisi od usluge i ljubaznosti.Nedavno sam bila sa drugom i drugaricom na večeri i konobar je bio horor film, to nisam nikada ranije doživela!Čekali smo 45 minuta da nam donese večeru,i doneo je hranu koju nismo naručili... i još se usudio da kaže,ali, zašto nećete ovo,pa kad je već napravljeno, čekaćete sada još sat vremena! A mi mazohisti, ostali,i čekali smo još 30 minuta našu hranu. I kao da nam nije bilo dovoljno,naručili smo dezert,palačinke u šatou ali bez oraha, naravno, doneo je sa orasima,i tražili smo pola porcije a on je doneo celu,onda sam ja tražila tursku kafu,a on mi je doneo kapućino, i kao finiš, doneo je račun za drugi sto, sa onom hranom koju nam je greškom doneo...a posle je doneo naš račun ali je uračunao i šopsku salatu, a mi je nismo jeli...ma užas...I onda je seo za naš sto, zapalio cigaretu, uhvatio se za glavu i rekao,loš mi je dan danas.
Eto ti, njemu loš dan...i čak nam ga je bilo žao...ali,nakon cele torture,nismo mu ostavili bakšiš,jer je njegov loš dan nama upropastio veče.

:lol: :lol: :lol: jesi sigurna da ovo nije bila skrivena kamera? :D
mamica papucarka

...najdrazi su mi konobari, koji kad narucis kafu, te pitaju "hos slagiranu" :lol:
Post Reply