Drago mi je da čujem o tematici što bi se reklo iz prve ruke.Na internetu se može vidjeti svakakvih horor priča,od toga da policija dolazi ako ne daš dovoljno do toga da konobari izbjegavaju služiti crnce i Jevreje jer ne tipaju.Rob_Atl wrote:
Nemas bas, ali u 99 posto slucajeva konobari su na nivou ovdje, mozda te potrefi nekad neko ko je tek poceo raditi pa se jos nije uhodao kako treba ali rijetko da se desi da je konobar neljubazan. U malo skupljim restoranima gotovo pa nemoguce da naletis na nekog neljubaznog konobara. Jer znaju da zive od baksisa tako jebi ga i njima je da sto vise dobiju.
Bakšiš
- MaxPayne
#251 Re: Bakšiš
- iceman ze
#252 Re: Bakšiš
Sarajevo, trzni cen 1 i 2
U prvom uvijek zaokruzim cifru, jer na 100 m me vidi i odmah pravi kafu, nosi novine...
U drugom znam procitati obe novine, a da jos me nisu ni stigli pitati za narudzbu....
U prvom uvijek zaokruzim cifru, jer na 100 m me vidi i odmah pravi kafu, nosi novine...
U drugom znam procitati obe novine, a da jos me nisu ni stigli pitati za narudzbu....
-
moonca
#253 Re: Bakšiš
MaxPayne wrote:Drago mi je da čujem o tematici što bi se reklo iz prve ruke.Na internetu se može vidjeti svakakvih horor priča,od toga da policija dolazi ako ne daš dovoljno do toga da konobari izbjegavaju služiti crnce i Jevreje jer ne tipaju.Rob_Atl wrote:
Nemas bas, ali u 99 posto slucajeva konobari su na nivou ovdje, mozda te potrefi nekad neko ko je tek poceo raditi pa se jos nije uhodao kako treba ali rijetko da se desi da je konobar neljubazan. U malo skupljim restoranima gotovo pa nemoguce da naletis na nekog neljubaznog konobara. Jer znaju da zive od baksisa tako jebi ga i njima je da sto vise dobiju.
- Edin H.
#254 Re: Bakšiš
Ne bih ja smio u Americi otici u restoran, nema sansi.moonca wrote:MaxPayne wrote:Drago mi je da čujem o tematici što bi se reklo iz prve ruke.Na internetu se može vidjeti svakakvih horor priča,od toga da policija dolazi ako ne daš dovoljno do toga da konobari izbjegavaju služiti crnce i Jevreje jer ne tipaju.Rob_Atl wrote:
Nemas bas, ali u 99 posto slucajeva konobari su na nivou ovdje, mozda te potrefi nekad neko ko je tek poceo raditi pa se jos nije uhodao kako treba ali rijetko da se desi da je konobar neljubazan. U malo skupljim restoranima gotovo pa nemoguce da naletis na nekog neljubaznog konobara. Jer znaju da zive od baksisa tako jebi ga i njima je da sto vise dobiju.--o cemu ti pises ---
Da jos u Trumpvom kazamatima zavrsim zbog nedovoljnog baksisa, hvala i zivili
- MaxPayne
#255 Re: Bakšiš
npr.moonca wrote:[
--o cemu ti pises ---
https://www.dailymotion.com/video/x2ow4eb
http://www.waiterrant.net/2009/11/who-a ... t-tippers/
(pročitati komentare)
-
moonca
#256 Re: Bakšiš
Ne mogu da otvorim text- ali je smijesno - u stvari - policija mora procesirati slucaj - ali, i to je njihovo igranje sistema - da puno ne objasnjavam - nema kazni za to. jeste prihod - ali, je na dobrovoljnoj osnovi.MaxPayne wrote:npr.moonca wrote:[
--o cemu ti pises ---
https://www.dailymotion.com/video/x2ow4eb
http://www.waiterrant.net/2009/11/who-a ... t-tippers/
(pročitati komentare)
-
Rob_Atl
#257 Re: Bakšiš
Pogledao sam ovaj video gore, ovo je ono sto sam pricao ako imas vise ljudi za stolom i baksis je vec bio ukljucen u cijenu, ali oni nisu bili zadovoljni sa servisom i nisu htjeli da plate, kao sto sam rekao ne mozes tu nista uciniti, on kad ti isprinta racun da izvines mozes se jebat
. To mi je jedino glupo imao sam slicnu situaciju, servis nije bas bio najbolji a nas bilo 10 , jebo te uze 100 dolara baksisa nije dva puta dosla za sto kako treba. Al' eto da se peglas sa njima gubis i ti vrijeme, a mozes ovako i cuze zaglavit. Platis i znas gdje neces vise nikad otici, ostavis im 1 zvjezdicu uz komentar neki na facebook i mirna Bosna.