Bakirov komentar u '60 minuita' o Pediju Esdaun

Post Reply
kamen

Post by kamen »

na strani sam "60 minuta" i "slobodne bosne", kada su pa & co. u pitanju..
nekako mi se odmah povraca na spomen pojedine politicke bagre..

toliko od mene..
margareta

Post by margareta »

kamen wrote:na strani sam "60 minuta" i "slobodne bosne", kada su pa & co. u pitanju..
nekako mi se odmah povraca na spomen pojedine politicke bagre..

toliko od mene..
Na strani sam "60 minuta" jer sam objektivna kao i ti mIRCerka.

Nije tu Bakir u pitanju nego sama koncepcija emisije sa istinom o kriminalu od svih nasih cuvara koji su nas oslobodili svih LJUDSKIH sloboda bez osvrta na covjeka pojedinca koji tretiraju kao tri stocna fonda.
margareta

Post by margareta »

Magazin Bosne i Hercegovine START

Interwyu sa Bakirom Hadjiomerovicem

Kriminal u BiH :
(...)
Koja vrsta kriminala je najopasnija u BiH?

- Ubistva, opšta sigurnost građana i administrativna korupcija.
********************************************************************************************
Ta korupcija postala je sasvim normalna stvar, kako godine prolaze
********************************************************************************************
milioni su, nekako, sve manji. Kada se objavi da je neko pronevjerio
*********************************************************************************************
sedam miliona, isto je kao da kažeš da je neko prisvojio sedam maraka.

Mislim da je najveći problem u tome što je narod oguglao na to, pojedini mediji pokušavaju da to raskrinkaju, ali oni ne mogu da presuđuju.
(....)
Novinari sve mogu otkriti ali kada na scenu treba da stupi tužilaštvo, oni sve to stave u ladicu.

Mislim da je ovo država sa najviše neriješenih predmeta u Evropi ali i u svijetu!

Evo, jedno staro pitanje... Postoji li mafija u BiH? Tužilac Šljivar je to negirao i rekao da se radi o običnim kokošarima...
- Bilo je mnogo polemika oko toga. Ne sviđa mi se izraz mafija, jer odmah pomislim na sicilijansku mafiju...
Onda visokoorganizirani kriminal...
- Takvog ima.
Javna je tajna da postoji tržište droge, prostitucije, a šta je to ako nije organizirani kriminal?
Volio bih da me zaista ubijedi, bilo koji tužilac ili policajac, da ne postoji organizirani kriminal u BiH,
ali za tako nešto nema argumenata.
Ako primijenimo termin mafija na organizirani kriminal, onda mafija definitivno postoji...

Ko su, onda, njeni šefovi?
- Teško je, bez dokaza, u nekoga uprijeti prstom. S druge strane, ne znam velike kriminalce koji su zbog nekog organiziranog kriminala osuđeni.

(.....)
Ipak, katastrofalno je da se novinari bave time, a ne sudske i policijske institucije.

Mislim da su i policiji prilično vezane ruke, jer koliko znam, oni čovjeka u pritvoru mogu zadržati 24 sata, a nakon toga na scenu stupa tužilac koji može da ga oslobodi ili mu produži pritvor na 30 dana. Poslije toga ovaj dođe na sud, oslobode ga i doviđenja...(.........)........... :(
Fighter2

Post by Fighter2 »

Neko spomenu da se sve u BiH mijenja, ali sporo. Naravno. Mijenja se, ali brzo. I to sta.
Mijenja se broj ljudi koji se hrane i oblace u kontejnerima.
Broj samoubistava, bolesti, kako fizickih tako i psihickih.
POvecala se i penzija, cak za 4 marke.
Mijenjaju se i plate, sto su one manje, to je sve skuplje.
A i privreda...ode sve u neku stvar.
Mijenja se i skolstvo, cak i djeca su pocela da se biju, po nacionalnoj osnovi.
Raste i BDP, zahvaljujuci onima koji imaju na racun onih koji nemaju.
Ma kako da ne, sve se mijenja. PANTA REI.
Mogla bi duga ova lista biti...onaj ko ne primjeti kako se sve mijenja, ne samo da nosi ruzicaste naocale, vec CRNE. Toliko crne da nista i ne vidi.

OCE PADDY BAS TI HVALA, U IME SVIH NAS, NAS BUDALA.
margareta

Post by margareta »

Fighter2 wrote:Neko spomenu da se sve u BiH mijenja, ali sporo. Naravno. Mijenja se, ali brzo. I to sta.
Mijenja se broj ljudi koji se hrane i oblace u kontejnerima.
Broj samoubistava, bolesti, kako fizickih tako i psihickih.
POvecala se i penzija, cak za 4 marke.
Mijenjaju se i plate, sto su one manje, to je sve skuplje.
A i privreda...ode sve u neku stvar.
Mijenja se i skolstvo, cak i djeca su pocela da se biju, po nacionalnoj osnovi.
Raste i BDP, zahvaljujuci onima koji imaju na racun onih koji nemaju.
Ma kako da ne, sve se mijenja. PANTA REI.
Mogla bi duga ova lista biti...onaj ko ne primjeti kako se sve mijenja, ne samo da nosi ruzicaste naocale, vec CRNE. Toliko crne da nista i ne vidi.

OCE PADDY BAS TI HVALA, U IME SVIH NAS, NAS BUDALA.
Suvise si pesimistican. Ja sam ta koja tvrdim da se mijenja svijet naroda.
Molim te porazgovaraj sa pravim clanovima gradjanskih partija i stranaka .
Dobro je da se narodu prezentira istina.
Ubilacki termini "mi", "vi" i "oni" po principu :zavadi pa zavladaj - lagano al' sigurno pripadaju proslosti.

OCE PADDY BAS TI HVALA, SA TOBOM CE NESTATI I VRIJEME BUDALA!
Eshek

#156 fuujj

Post by Eshek »

Daj ba tiše malo, pa ponašaš se kao da si Bosnu goloruka oslobodila....

Hajde navedi šta si ti to konkretno do sada uradila za promjene, osim preseravanja i retorike na forumu...???
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

meyro kako si samo naivna.
vjerujes u price onih spijuna (marg. & co.), da su nam stranci teret za vratom.
pa sta mislis ko bi inace srbima ukino policiju?
a peddy jeste, ukinuce im i vojsku/ministarstva - ostace im samo ime GENOCIteta koje ce vremenom postati kao stara istroseana sudopera.
Cudne line buda. Narvno da ce im "ukinuti" i policiju i vojsku, zato je i doveo ministra vojske u Sarajevo.
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Hajde navedi ¹ta si ti to konkretno do sada uradila za promjene, osim preseravanja i retorike na forumu...???
A sta si ti uradio za promjene? Da nisi pisao onu studiju o Uvodjenju organiziranog kriminala u Sudsto i Pravosudje?
alma_sa

Post by alma_sa »

****Covjek**** uziva privilegije na pitaj ga koji organ i moze mu se da
****pise***sve sto vecina drugih ne smiju ali i nece jer vole svoj grad i svoj forum. Tako biva kada se igra sa vatrom. Ko s' budalom tikve sadi o' glavu mu se obiju.
Fighter2

Post by Fighter2 »

Ja u zivotu nikada nisam bila pesimisticna vec realna. Razgovaram sa mnogima, jer mi je to i posao i upravo prema takvim informacijama prosudjujem...To sto se neko boji istine i misli da su moja razmisljanja pesimisticna jeste njegov tj. njen problem. Odgovorno tvrdim da kod nas casa nije ni dopola prazna, ni dopola puna...vec je potpuno prazna. Ispili su je medjunarodni, a i domaci kriminalci. To nije pesimisticno. Istina je da se zivi, zivotari, na kraju krajeva, koristimo se i novim medijima tj internetom, znaci i ima se. Ali meni za razliku od brojnih gradjana nase nam BiH nikad nije bilo dovoljno da je samo mom dupetu dobro.
Druga stvar je u tome sto vecina ljudi na ovom forumu nije obisla ni jedan posto drzave, te tako ne moze prosuditi ili ocjeniti stanje u drzavi. I to samo na primjeru Sarajeva.
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Covjek je potpuno u pravu, kad je Padija i njegove pomocnike predstavio kao putujuci cirkus. RS nema Vladu, vijece ministara BiH samo formalno postoji...a on ide po BiH i svijetu, i govori kako je sve dobro.

nije mi jasno u cemu je u pravu?
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Covjek dobro obavijesten. Bakir progovori, ode efendija
CROCOP

Post by CROCOP »

Bakir Hadziomerovic je mozda jedina svjetla tocka BH politickog novinarstva. Mnogi mu zamjeraju, pa tako i ja, zasto se jednakom zestinom ne obrusi na SDP i Zlatka Lagumdjiju, jer je cinjenica da su i oni za 2 godine vlasti uspjeli "odradit dobar" posao. No isto tako je cinjenica da su SDA, HDZ i SDS ipak u ligi prvaka kad je u pitanju lopovluk i politicki idiotizam.
Sto se tice Paddyja, ne znam sto je konkretno njegova zasluga?! Pomogao nije, gdje je mogao odmoci, to mu je uspjelo. Da mu je birokratski aparat jednako uspjesan koliko je i skup mislim da bi Bosna sad vec bila na dobrom putu da prestigne Svicarsku. No Visoki predstavnik, kompletna garnitura OHRovih politickih, pravnih te savjetnika za ekonomska pitanja te onih milijun glasnogovornika (u OHR su svi ili POLITICAL, LEGAL, ECONOMICAL ADVISOR iili SPOKESMAN) :-), zajedno sa vladajucom strukturom je jedan veliki cirkus koji nazalost ovaj narod i ova drzava mora gledat i trpit. Doduse, vladajucu koaliciju ste sami izabrali, pa sto bi Bakir rekao: "Glasali ste, trpite". No Velikog Paddyja i njegove pedijevce vam nazalost dodjeljuju, e tu bi Gibonni rekao: "...kad mi je tesko, nek mi bude jos teze...".
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

fadil schtil wrote:
Stolee wrote:Esdaun pravi ono sto ne moze funkcionisati. A policija nece biti ukinuta. Zivi bili pa vidjeli.
Esdaun ce napraviti taku zbrku, da ce se narodi toliko zamrziti, da cemo zivjeti kao u Palestini, sa stalnim sukobima.

Trebamo se ugledati na te visenacionalne drzeve, kao sto je Belgija, Svajcarska...a ne na Esdaunovu Sjevernu Irsku, gdje su sukobi vece stotinama godina...Isto ce nam biti kao u Sjevernoj Irskoj...Formalno cemo biti jedna drzava, nece biti granica...ali niko nece prelaziti na tudju teritoriju, i bice stalni sukobi, i terorizam...

Ako ima imalo mozga, napravice BiH po modelu Svajcarske, Belgije...a ne po modelu svoje Sjeverne Irske.
dream on buddy. (bl)entitet je lego na rudu. bez policije(mupovi mozda i ostanu, al bez kompetencija nad policijom- halal vam) i min. odbrane i postojanje entiteta gubi smisao. utrnut ce se sam od seve vremenom. na entit. vladi ostaju kompetencije skolstva, poljoprivrede i (ne)kulture. a mislili ste da ce te dobit drzavu. a ovo sto sad imate lici svakim danom sve manje na drzavu. pa zasta vam onda izgide 20 000 - 35 000 vojnika?? mi znamo za nase. ginuli smo da nam u doboju ne bi pisalo "dobro dosli u srbiju". i ne pise.

zaboravio sam reci da ce policajci imati i jedinsstvene uniforme sa drzavnim grbom na kapi-sipak orlovi, i marice ce biti obiljezene latinicom - jesmo li u evropi il u rusiji za boga miloga??
šta si to mislio s ćirilicom ukinuti je ili šta. Bojim se da taj film nećeš gledati. Što se tiče Evrope i ćirilice pa Bugarska sigurno nema uslov kojim treba ukinuti ćirilicu da bi pristupila EU.
Upravo zbog tebe i takvih (koji su inače u većini u FBiH) RS treba postojati. RS je s jedne strane stvorena kako bi se Srbi zaštitili od preglasavanja na državnom nivou.
Vojska će se ionako ukinuti jer je preskupa za malu BiH ali ne treba biti samo zajednička nego i profesionalna.
Nenadv24

Post by Nenadv24 »

fadil schtil wrote:
Stolee wrote:Bosna moze opstati samo po modelu Svajcarske ili Belgije a Esdaun pravi model Sjeverne Irske i Baskije.
ta izjava mi se vec svidja i produkt je zdravog razuma a ne shizofrenog sna o komadanju 1000 stare bosne.

super svica. ima kantone i saveznu polisiju.
slicno je i sa belgijom.
samo vasi politicari su protiv svega sto ih udaljava od stanja, iz kojeg bi eventualno, u odredjenom pogodnom trenutku, resimo bosnjak-bomba sroka ajfelov toranj - vjerovatno karadjicev san, mogli proglasiti nezavisnost, referendum kako bi proveli ono sto durmitorskom seljacetu nije poslo za rukom.
stolee, mi bosnjaci nemamo iluzija da ce bosna bit 'kao prije'.
i nek ne bude!
nek postoje kantoni u kojima bi pojedini narodi imali vecinu, cime bi se stitila odredjena autonomija - ali u kulturnom, nacionalnom smislu, NO teritorijalnim ili politickom.

dakle kantoni i centralna vlast. kao svica il belgija - dio tvojih razmisljanja sa pocetka teksta

NO teritorijalnim ili politickom.

Politički je najvažniji jer ko je većina on preglasava barem kod nas. U Švici je to sigurno drugačije rješeno a to se kod nas ne smije dozvoliti a to se upravo danas dešava Hrvatima u BiH.
Nismo mi ni blizu stanja u Švicarskoj ili Belgiji(mada i tamo je samo kralj zajednički sve je ostalo podijeljeno).
CROCOP

Post by CROCOP »

Kaze izreka: "Ako ti je sve potaman, a ti stavi kamen u ciplu, nek zulja". Tako BiH dobi svoj kamen - RS. Samo ne zuljanja, vec spoticanja.
Sve gdje se moze opstruirat nesto sto vodi ka ujedinjavanju BIH i pokusaju institucionalizacije na drzavnom nivou, "braca Srbi" sabotiraju. Patoloskim strahom progonjeni, da ce izgubiti svoju umjetnu tvorevinu koju nazivaju Republikom (uz zeleno svjetlo neke MZ - vise lici na Mjesnu zajednicu nego Medjunarodnu zajenicu) stvorenu na etnickom ciscenju i genocidu, uvijek se vide zrtvom. Prvo su ih (pre)gazili Turci (mada to ne zele priznati), zatim su ih gazili Njemci (II.svj.rat) a onda su im zaprijetili Hrvati i slag na kraju Muslimani. Poveli su rat, pobili tolike ljude, dobili tu neku tzv. Republiku i opet im nije dosta. Genetski zadojeni mrznjom, uzrocenu nekim povijesno-genetskim defektom, od zrtve postaju zlocincima. Krvolocima. Zvjerstva koja su jednaka, samo u manjem broju, Holokaustu.
Stoga nije cudno kad u BL ili Beogradu, osvanu natpisi "Svi smo mi Ratko Mladic ili svi smo mi Radovan Karadzic". Nazalost to je istina. Pa pogledajte, kamo to bezumlje ide! U Beogradu se osniva vlada Republike Srpske Krajini u progonstvu. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
No to je nas kriz. Nadajmo se da je ovo samo nasa kusnja i da smo svi na nekom losem tripu a posebno nasi susjedi u RS. Jedino sto ih drzi bome podugo, cini se neka grebena droga...
P.S. Svim onim koji ce me optuziti nisam muslimanski fundamentalist, nesmatram se ni ustasom, jednostavno netko kome se povraca od WELCOM TO (pa onda Ljubinje na cirilici), nazalost tipkovnica nije cirilicna. Pretpostavljam da je i to jedan od vidova zatiranja srpstva. Tipkovince u BiH su vecinom na latinici. :-)
Post Reply