Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
- SaraFina
#1 Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Obzirom da Bakir I. slovi za prestavnika bošnjačkog naroda, naša javnost je sigurno zainteresirana za njegov odgovor a i buduću strategiju povodom referendumskih dešavanja u manjem BH entitetu.
Pa me živo zanima da nam forumski botovi bliski SDA krugovima pojasne ukratko kakve korake preuzima vodeća nacionalna bošnjačka stranka.
Hoćemo se kao i devedesetih držati onih čuvenih Alijnih " za rat su potrebne dvije strane" i goloruki s pjesmom na barikada kad Mile odluči da provede referendum o samostalnosti RS i uvede nam preko noći granične prijelaze na sadašnjoj entitetskoj granici razdvajanja?
Očigledno Evropa ne misli ništa poduzimati povodom Dodikovih separatističkih istupa. Visoki prestavnik i ostali dužnosnici upućuju nam deklarativnu podršku već danima, no konkretni potezi izostaju.
Aleksandar Vučić takodjer je uputio zeleno svjetlo iako je do prije par dana Srbiju nazivao garantom Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sad na najavu brutalnog kršenja tog istog sporazuma, bukvalno zatvara oči. Vuk dlaku mijenja, al ćud nikada.
Dakle, ima li vodeća bošnjačka stranka ikakvu strategiju za budućnost? Oglušavaju se već godinama za sva prava naših povratnika u RS, njihove živote sveli su svojom pasivnom politikom ispod granice ljudskog dostojanstva.
Dokle će ići Bakir Izetbegović? Dok KS ne postane Gaza a mi Palestinci?
Hoće se preko aerodroma iseliti onda u Tursku i vladati od prijatelja Taypa?
Pa me živo zanima da nam forumski botovi bliski SDA krugovima pojasne ukratko kakve korake preuzima vodeća nacionalna bošnjačka stranka.
Hoćemo se kao i devedesetih držati onih čuvenih Alijnih " za rat su potrebne dvije strane" i goloruki s pjesmom na barikada kad Mile odluči da provede referendum o samostalnosti RS i uvede nam preko noći granične prijelaze na sadašnjoj entitetskoj granici razdvajanja?
Očigledno Evropa ne misli ništa poduzimati povodom Dodikovih separatističkih istupa. Visoki prestavnik i ostali dužnosnici upućuju nam deklarativnu podršku već danima, no konkretni potezi izostaju.
Aleksandar Vučić takodjer je uputio zeleno svjetlo iako je do prije par dana Srbiju nazivao garantom Dejtonskog mirovnog sporazuma. Sad na najavu brutalnog kršenja tog istog sporazuma, bukvalno zatvara oči. Vuk dlaku mijenja, al ćud nikada.
Dakle, ima li vodeća bošnjačka stranka ikakvu strategiju za budućnost? Oglušavaju se već godinama za sva prava naših povratnika u RS, njihove živote sveli su svojom pasivnom politikom ispod granice ljudskog dostojanstva.
- Point.
#2 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Ne ocekujem nista, vise je taj neradnik zabrinut za guznog havera Tajipa nego za sopstveni narod.
- SaraFina
#3 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Pa i ja sam skeptična... nego eto red bi bilo da se makar oglasi. I u životsinjskom carstvu predvodnik stada, kad je ugroženo donosi makar instinktivno odluke vezane za opstanak.Point. wrote:Ne ocekujem nista, vise je taj neradnik zabrinut za guznog havera Tajipa nego za sopstveni narod.
Pa kontam, valjda je Bakir evoluirao makar jedan level iznad.
- Point.
#4 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Bakir je tijelom u BiH a srcem i dusom u Turskoj. Fakat nista ne ocekujem niti od njega niti njegove supacke stranke.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#5 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
U dijaspori nista novo
-
homar
#6 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Imam osjećaj da bi mu Dodikov referendum odgovarao, jer bi mogao tada stvoriti "bošnjačku palestinu".
- SaraFina
#7 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Meni bi bilo logičnije da je srcem i dušom u Srbiji, ali eto ako mu je izbor Turska ni to nije problem.Point. wrote:Bakir je tijelom u BiH a srcem i dusom u Turskoj. Fakat nista ne ocekujem niti od njega niti njegove supacke stranke.
Medjutim, problem je što mi uvijek imamo neke nesposobne nacionalne predvodnike, još od devedesetih. Pa nam se tako dogodi Podrinje i Srebrenica, opsada Sarajeva i sl " propusti" naših vrhovnih vodja.
U početku sam mislila da je referendum još jedna Dodikova nebuloza, ali ta neboloza će se izgleda pretvoriti u stvarni problem. I to problem budućnosti... zato me živo zanima buduća strategija naših vrlih nacionalista i " ovna predvodnika Bakira"
Nadam se da nas neće nedaj Bože svojom pasivnošću i nesposobnošću dovesti poput Alije devedesetih pred zid. Ova Dodikova komedija mogla bi poprimiti tragične posljedice. Pa ima li neki plan B, obzirom da MZ i ostale čimbenike živo zaboli za nas, sudeći po ovim mlakim reakcijama osude.
A Vučić na obljetnici obilježavanja Jasenovca otvoreno prijeti. I to kroz redove.
Neće se Srbinu nikad više dogoditi ni jama ni traktorijada.
Hoće li Bošnjaka Srebrenica i Tomašica?
- SaraFina
#8 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Je, lijepo je u Grazi, tome svjedočimo već godinama.homar wrote:Imam osjećaj da bi mu Dodikov referendum odgovarao, jer bi mogao tada stvoriti "bošnjačku palestinu".
-
Lee Stiffdick
#9 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Wow. Zbog ankete o prazniku?SaraFina wrote:Obzirom da Bakir I. slovi za prestavnika bošnjačkog naroda, naša javnost je sigurno zainteresirana za njegov odgovor a i buduću strategiju povodom referendumskih dešavanja u manjem BH entitetu.
-
Hadzi Lojo
#10 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Bakirov plan B je trezor narodne banke
, a ima ti on i plan C , bjez kod Erdogana! 
- SaraFina
#11 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Kaj je " bolan" multietničar? Samo vas čekam još na onoj prosječnoj temi o referendumima.Matijevic_Vlado wrote:U dijaspori nista novo
Možete nastupiti ko društvo forumskih zagovarača one čuvene " ko nas bre zavadi"
Ali udruženo " multietničke čoporijade " su mi oduvijek kul. I nisam u dijaspori jBG
-
kolegione
#12 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Kako si se uplašila, kao da ti moraš na liniju a ne muškadija, pa ujedaš okoloSaraFina wrote:Kaj je " bolan" multietničar? Samo vas čekam još na onoj prosječnoj temi o referendumima.Matijevic_Vlado wrote:U dijaspori nista novo
Možete nastupiti ko društvo forumskih zagovarača one čuvene " ko nas bre zavadi"
Ali udruženo " multietničke čoporijade " su mi oduvijek kul. I nisam u dijaspori jBG
- SaraFina
#13 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Već je pn miliona prebacio, samo Seku za ruku i već ga vidim negdje na Bosforu kako joj gudi na gitari.Hadzi Lojo wrote:Bakirov plan B je trezor narodne banke, a ima ti on i plan C , bjez kod Erdogana!
Trezor nije više opcija.
-
Hadzi Lojo
#14 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Uglavnom ne treba mu dat da zbrise!
I njemu i njegovim tajkunima!
Ne cuje se niko, ni Ejup Ganic ni Haris da se Javi , valjda hemoroide dobili od silnog minderanja!
Ne cuje se niko, ni Ejup Ganic ni Haris da se Javi , valjda hemoroide dobili od silnog minderanja!
- SaraFina
#15 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Imam ja veća m... figurativno, od ovih nekih multietničara koji se deklariraju muškarcima.kolegione wrote:Kako si se uplašila, kao da ti moraš na liniju a ne muškadija, pa ujedaš okoloSaraFina wrote:Kaj je " bolan" multietničar? Samo vas čekam još na onoj prosječnoj temi o referendumima.Matijevic_Vlado wrote:U dijaspori nista novo
Nije spol nikad bio mjerilo hrabrosti
- SaraFina
#16 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Hareta treba razumjeti, valja zadovoljiti ono mlado žeNsko Selmicu. A uostalom stranka mu je na političkoj margini. Ejup će zbrisati... logično.Hadzi Lojo wrote:Uglavnom ne treba mu dat da zbrise!
Ali Bake, Bake se mora oglasiti!
-
kolegione
#17 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Imam ja veća m... figurativno, od ovih nekih multietničara koji se deklariraju muškarcima.SaraFina wrote:
Kako si se uplašila, kao da ti moraš na liniju a ne muškadija, pa ujedaš okolo
Nije spol nikad bio mjerilo hrabrosti
Koliko je figurativno to je upitno, sudeći po stilu izražavana, a i poimanjima života.
Analogijom kojom si krenula došla si do zaključka da ljudi koji nisu nacionalisti ili latentni fašisti nisu ni neki muškarci i da su ustvari pi...
Ja mislim da si ti muško iz Maoče
- SaraFina
#18 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Misli ti kako da naučiš pravilno kvotati, ako namjeravaš diskutirati 
- Point.
#19 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Vidi djavla, vise nije ni referendum nego obicna anketa.Lee Stiffdick wrote:Wow. Zbog ankete o prazniku?SaraFina wrote:Obzirom da Bakir I. slovi za prestavnika bošnjačkog naroda, naša javnost je sigurno zainteresirana za njegov odgovor a i buduću strategiju povodom referendumskih dešavanja u manjem BH entitetu.
Shvati vec jednom, ovo je referendum o odluci Vrhovnog Suda, na koji entitetu NEMAJU pravo da komentarisu ili se zale ili da preispituju. Odluke VS se postuju, nije na entitetima da referenduju da li im se svidja njihova odluka ili ne.
-
Lee Stiffdick
#20 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Jesi ljubomorna sto Hare zadovoljava Selmicu? Cak i.u patriotskom zanosu sex ti ne izlazi iz glave. I zanimljiva ti je teza - ako se mora zadovoljavati, apsolvirane su domoljubne obaveze. Znaci sve sto tebi fali kako bi se pacifizirala, je?SaraFina wrote:Hareta treba razumjeti, valja zadovoljiti ono mlado žeNsko Selmicu. A uostalom stranka mu je na političkoj margini. Ejup će zbrisati... logično.Hadzi Lojo wrote:Uglavnom ne treba mu dat da zbrise!
Ali Bake, Bake se mora oglasiti!
-
Lee Stiffdick
#21 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
A ovih 90 odluka ustavnog suda sto su dosad prekrsne, to nista?Point. wrote:Vidi djavla, vise nije ni referendum nego obicna anketa.Lee Stiffdick wrote:Wow. Zbog ankete o prazniku?SaraFina wrote:Obzirom da Bakir I. slovi za prestavnika bošnjačkog naroda, naša javnost je sigurno zainteresirana za njegov odgovor a i buduću strategiju povodom referendumskih dešavanja u manjem BH entitetu.
Shvati vec jednom, ovo je referendum o odluci Vrhovnog Suda, na koji entitetu NEMAJU pravo da komentarisu ili se zale ili da preispituju. Odluke VS se postuju, nije na entitetima da referenduju da li im se svidja njihova odluka ili ne.
-
kolegione
#22 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Izvini brate, iako postoji malo ljudi kojima, priznajem da su veći mangupi, ipak ekipa koja se raznosi onako je opasna to vam priznajemSaraFina wrote:Misli ti kako da naučiš pravilno kvotati, ako namjeravaš diskutirati
Bake će zadržati mirnu retoriku, jer mu to politički odgovara, neće talasati jer njemu i njegovoj glasačkoj mašini uhljebljenih, podpomognuti uplašenim Bošnjacima iz sredina gdje nisu većina, nikako nije do talasanja.
- SkyLimit
#23 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Bakir Izetbegović kao i njegove pristalice prvo moraju konačano razlučiti jesu li Turci ili su Bošnjaci, za dalje ćemo vidjeti.
-
kolegione
#24 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Bakir je defakto srbijanski Musliman hahahagagaghagaggagaaSkyLimit wrote:Bakir Izetbegović kao i njegove pristalice prvo moraju konačano razlučiti jesu li Turci ili su Bošnjaci, za dalje ćemo vidjeti.
- SaraFina
#25 Re: Bakire Izetbegoviću, šta namjeravaš povodom referendum(a) u RS?
Ttragično je da 30% stanovništva provodi i bilo kakvu anketu a ne referendum na teritoriji od 49% BiH.
I to 49% teritorije za koju se zna kako je nastala.
Alija I. svojim potpisom dao je legitimitet svemu navedenom, ako Bakir svojom pasivnošću da zeleno svjetlo za odcjepljenje.... onda ih istorija treba pamtiti poput Mladića i KaraDžića.
I to 49% teritorije za koju se zna kako je nastala.
Alija I. svojim potpisom dao je legitimitet svemu navedenom, ako Bakir svojom pasivnošću da zeleno svjetlo za odcjepljenje.... onda ih istorija treba pamtiti poput Mladića i KaraDžića.