Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
-
Zgoljo
#151 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Ovaj frajer je ili lud totalka ili je politicki genije i zna nesto sto niko od nas ne zna,trece nema.
Bojim se da cemo vrlo brzo saznati sta je od ovo dvoje.
- Mx
#152 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Prijedlogpalermo wrote:SaraFina wrote:
Da se uhljebim na račun SDA.
Najkonkretnije moguće. Onda ću u nedostatku posla u nekoj javnoj instituciju postati SDA forumski botAko ljudi na forumu trebaju bošnjačkom članu presjedništva sugerirati koje konkretno političke opcije treba preduzeti mi smo kolektivno u banani. Uglavnom, kad je imao priliku ne tako davno ucjenjivati lovom tu je šansu jeftino iskockao. Onda je dignuo Dodika iz mrtvila i omogućio mu fenomenalnu pobjOk, stranački bot, ovo, ono......nego,koji konkretno prijedlog podržavaš.....daj ga, pa da o njemu raspravljamo, a ne ovako iz šupljeg u prazno.....eto, recimo primjera radi, jesi da organizujemo demonstracije......ja bih podržao to pod nekim uslovima.....
dakle, konkretno...edu na lokalnim izborima svojom harangom ( za koju nije imao pokriće )
Da nabrajam dalje?
Ah, usvojena je i apelacija Bože Ljubića. .. osim Dodika Kirba ima dvostruki front u skorijoj budućnosti sa Čho -HDZ kompanijom.
Naš Kirba je mudar državnik
Kao kontra mjera Dodiku RS i Covicu HDZ Bosnjacibosanci trebaju odmah da proglase Deytonski sporazum nevazecim i neustavnim i da stave odmah na snagu bivsi (suspendovani) Ustav Republike Bosne i Hercegovine i da je to sada za Bosnjakebosance jedini vazeci Ustav Republike BiH. Pa da vidimo kako ce RS i MZ reagovati, sta ce i kako legalizovati ili ne. To je jedini za sada adekvatni i najbolji bumerang za Dodika RS i MZ.
Paralelno sa tim napraviti paradu vojne Bosnjackobosanske i policijske komponente u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu, Gorazdu, Mostaru na celu sa generalom Dudakovicem, Vikicem, Halilovicem.
Last edited by Mx on 11/01/2017 03:42, edited 4 times in total.
- radiša
#153 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Ne vjerujem da je u trezoru,sigurno je u kafani pored ceko mileta kad zavrsi sa govorom da nazdrave povodom dana er esa.SaraFina wrote:Očigledno da prestavnik svih Bošnjaka, po ustaljenoj praksi još od devedesetih, zauzeo je sigurnu busiju negdje u trezoru narodne banke ili je na zimovanju? ( obzirom da nije u toku opsada Sarajeva )
Slavi se neustavni praznik na teritoriji medjunarodno priznate države. Ivanić zloupotrebljava politički položaj kako bi se dodvorio vladajućim strukturama u manjem BH entitetu. Duge cijevi na ulicama BL obezbjedjuju paradu pijanstva i kiča a najvidjenijeg medju Bošnjacima nigdje.
Bakire, izadji iz trezora .... Oglasi se. Što bi rekao Rade " pizda je karakterna osobina, a pi*ka polni organ"
- ljevoruki
#154 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Bravo Kiki, odlican post.Kikibombona wrote:Pogledaj kako to rade zajebani igraci. Recimo, Amerika. Erdogan hladno kaze da Amerika i zapadnjaci vole gledati mrtvu muslimansku djecu, da ih samo zanimaju resursi islamskih zemalja itd. Veoma teska izjava koju su prenijeli svi vodeci zapadni mediji. Znas kakav je odgovor na to bio americkih i evropskih zavnicnika? Nikakav, nista nisu odgovorili. Erdogan je u proteklih 4-5 godina imao makar stotinu teskih izjava. Optuzbe da su stvorili teroriste, da ih podrzavaju, da spletkare itd. Zvanicnici cute, ali mediji na kvarno odradjuju posao, pomalo demoniziraju Erdogana. I hop, vojni udar, Amerika podrzava otvoreno neprijatelje Turske, ekonomija tone u ambis itd. E to je odgovor. Nema uzaludnog lajanja, nema od toga nista.
Dodik isto tako godinama pljuje po strancima. Odgovore li? Veoma rijetko. Al' sve do jednom. Njih ne zanimaju verbalni ratovi sa nekakvim divljakom. Oni ce ga ukloniti sa politicke scene, sa slobode ili sa zemlje ako treba. To ce biti njihov odgovor. Kokodakanje uprazno je pokazatelj slabosti.
Bakir i drugi trebaju raditi a ne govoriti. Pravi poslovi se odradjuje daleko od ociju javnosti. Bakir da je sposoban sutra bi imao let za Vasington ili Pariz, pa neka Dodik razmislja zasto je otisao i sta ce tamo pricati. Od suplje retorike nema nikakve koristi. Kako rekoh, to je pokazelj nemoci, slabosti.
Realnost je da je Bakir potpuno nesposoban covjek. On ne uziva nikakv ugled, nema ga ni na mapi. Njegovo najvece dostignuce je odlazak Erdoganu u dvore, sjedenje i kafenisanje sa zlatne sultanove stolice. To je njemu vrhunac politicke karijere. A to sto Turska nema nikakav uticaj na BiH, to nema veze. S druge strane, Vucic je vidra, sposoban i vrijedan politicar. Nema gdje ga nema. Razletio se po cijelom svijetu. Neki dan gledam, doveo u Srbiju Gerharda Sredera, zajedno gostovali na nekoj srpskoj televiziji. Sreder ga hvali i govori da se cesto cuju, da Vucic trazi savjete od njega. Gdje je Bakir, ide li gdje? Sta radi on?
Vaznije od odgovora Dodiku bi bilo kada bi Bakir doveo neku firmu koja ce zaposliti 1 000 ljudi, kada bi pokrenuo odlucnu borbu protiv mita i korupcije i sl. Imamo milion problema. Nista se ne radi. Jebo odgovor Dodiku. Ne treba mu uopste odgovarati. Nema od toga nista. Treba raditi iza ociju javnosti, jacati ekonomiju koja je preduslov za bilo kakav napredak, u bilo kojem pravcu. Nema od suplje price nista.
Samo da dodam da je Bakir umjesto u Washington (tamo nema trenutno nikoga s kim se moze pricati) treba vec danas biti u Zagrebu kod Kolinde i Plenkovica na zatvorenom sastanku.
Hrvatskoj nije u interesu da joj Srbija dodje na Unu i Sanu, niti EU da joj ruski proxy bude tako blizu i tu se mora i treba traziti politicki interes.
To sto je on mazlum i hajvan je vec neki drugi par opanaka.
- Mx
#155 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Prijedlogpalermo wrote:SaraFina wrote:
Da se uhljebim na račun SDA.
Najkonkretnije moguće. Onda ću u nedostatku posla u nekoj javnoj instituciju postati SDA forumski botAko ljudi na forumu trebaju bošnjačkom članu presjedništva sugerirati koje konkretno političke opcije treba preduzeti mi smo kolektivno u banani. Uglavnom, kad je imao priliku ne tako davno ucjenjivati lovom tu je šansu jeftino iskockao. Onda je dignuo Dodika iz mrtvila i omogućio mu fenomenalnu pobjOk, stranački bot, ovo, ono......nego,koji konkretno prijedlog podržavaš.....daj ga, pa da o njemu raspravljamo, a ne ovako iz šupljeg u prazno.....eto, recimo primjera radi, jesi da organizujemo demonstracije......ja bih podržao to pod nekim uslovima.....
dakle, konkretno...edu na lokalnim izborima svojom harangom ( za koju nije imao pokriće )
Da nabrajam dalje?
Ah, usvojena je i apelacija Bože Ljubića. .. osim Dodika Kirba ima dvostruki front u skorijoj budućnosti sa Čho -HDZ kompanijom.
Naš Kirba je mudar državnik
Kao kontra mjera Dodiku RS i Covicu HDZ Bosnjacibosanci trebaju odmah da proglase Deytonski sporazum nevazecim i neustavnim i da stave odmah na snagu bivsi (suspendovani) Ustav Republike Bosne i Hercegovine i da je to sada za Bosnjakebosance jedini vazeci Ustav Republike BiH. Pa da vidimo kako ce RS i MZ reagovati, sta ce i kako legalizovati ili ne. To je jedini za sada adekvatni i najbolji bumerang za Dodika RS i MZ.
Paralelno sa tim napraviti paradu vojne Bosnjackobosanske i policijske komponente u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu, Gorazdu, Mostaru na celu sa generalom Dudakovicem, Vikicem, Halilovicem.
Last edited by Mx on 11/01/2017 03:44, edited 2 times in total.
-
FreakyStyley
#156 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Nista od nabrojanog. Laskas mu.Zgoljo wrote:Ovaj frajer je ili lud totalka ili je politicki genije i zna nesto sto niko od nas ne zna,trece nema.
On je samo jedan nekompetentni, nemoralni, picic i turkofil, koji bi bio u stanju da vlastito dijete proda za fotelju ili kes.
Sto se tice politickog kapaciteta, jedan prosoecan opstinski vijecnik je za njega Winston Churchil.
- Mx
- Toffee karamela
#158 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Hoće li opet prekriti ploče na Vijećnici ko ljetos? Da mu se gost četnik ne uvrijedi!House wrote:i na kraju će primiti nikolića kao da se ništa nije dogodilo
-
VjecitiStudent
#159 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Krajnji dometi bošnjačke spoljne politike i utjecaja danas

-
Paul F.
#160 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
I on takav a niko u stranci da ga skloni ? A Mile što se žali na čvoke se ne pika ? Prije bih rekao da si ti nekompetentan i bubuljičav.FreakyStyley wrote:Nista od nabrojanog. Laskas mu.Zgoljo wrote:Ovaj frajer je ili lud totalka ili je politicki genije i zna nesto sto niko od nas ne zna,trece nema.
On je samo jedan nekompetentni, nemoralni, picic i turkofil, koji bi bio u stanju da vlastito dijete proda za fotelju ili kes.
Sto se tice politickog kapaciteta, jedan prosoecan opstinski vijecnik je za njega Winston Churchil.
-
Paul F.
#161 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Helem, mislim da bi najbolje bilo postaviti isključivo bubuljičare na sve odgovorne funkcije. Povećati plate i penzije. Napraviti najjaču vojsku. Izlobirati podršku od istoka do zapada. Šamarat nogama sve političare koji se ne slažu. Do konačne pobjede. 
- SaraFina
#162 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Ma ništa ne treba mijenjati. Nego Sebiju poslati hitno na vještačku oplodnju da se dinastija Izetbegovića slučajno ne prekine.
U tome je spas bošnjačkog naroda. Svu tu mudrost " genetsku " ne iskoristiti i potencijal šteta je neprocjenjiva.
U tome je spas bošnjačkog naroda. Svu tu mudrost " genetsku " ne iskoristiti i potencijal šteta je neprocjenjiva.
- madner
#163 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Bakir hoce da vidi koja je bazna podrska stranci i njemu. Tako da je odlucio ne povuci ni jedan jedini pravi potez 
-
Hendrix
#164 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
U opcini Centar je sve OK, nema nekih referenduma ili separatistickih nakana tako da ne vidim u cemu je problem, mozda malo sto je hladnije sad al jbg proce i to uz malo sabura. 
- bingov buraz
#165 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
kojoj stranciPaul F. wrote:I on takav a niko u stranci da ga skloni ? A Mile što se žali na čvoke se ne pika ? Prije bih rekao da si ti nekompetentan i bubuljičav.FreakyStyley wrote:Nista od nabrojanog. Laskas mu.Zgoljo wrote:Ovaj frajer je ili lud totalka ili je politicki genije i zna nesto sto niko od nas ne zna,trece nema.
to i nije stranka nego interesna grupa,poglavica grabi najvise a sitna boranija se zadovoljava sigurnim radnim mjestom,svi znaju svoje mjesto i ne narusava se hijerarhija
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#166 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Problem je, kao što je već neko utvrdio što vi ne znate šta hoćete.
Hoćete jedinstvenu BiH bez rs-a, ali nebi puške u ruke ?
Ok, onda bez puške može samo nadmudrivanjem pola vijeka, nikako drugačije.
Naravno da neće nikad niti jedan lider niti njegova familija u nekom sukobu da bude na prvoj liniji
nikad u svijetu, nigdje pa ni kod nas. Ne znam uopće čemu se ibretite, kao da ste s Marsa pali upravo.
Nesvjesni smo realnosti bili i 92.godine kad je "izdajnik" Alija potpisao Kutiljerov plan, a naši "genijalci"
s nokta odbacili i tukli se 3 godine i ginuli (i psovali Aliju naravno) da bi na kraju potpisali Dejton koji je
ako ne isti onda malo gori od kutiljera. Ovi što govore da smo tek tad stasali u neki vojni faktor, neka se upitaju
sa kojim parama? Jesmo li to mi sami uzimali artiljeriju (a primali humnaitarnu pomoć) ili je opet Alija sa svojim
vezama u svijetu dobijao novac i kupovao oružje i plaćao metak i tri marke (kao što Dudak svjedoči) ?
Isti ti pametnjakovići danas Aliji zamjeraju "izdaju" i što je lobirao kod naftaša i "krao" pare sa sinom.
Podsjećam, nismo imali ništa, goli opucani .
I ja sam isto za građansku državu, sekularizam i jedinstvenu BiH ali vi ne kontate jbnu realnost da druga dva
naroda nisu i koliko god mi bili snishodljivi i popustljivi , oni će biti bezobrazniji.
Dvije decenije nakon rata ta naša "nazadna, glupa izetbegovićevska" politika nas je dovela u stanje da smo
(i ovo kažem sasvim realno) od vjerske skupine koju ni Srbija ni Hrvatska nisu zarezivali i kontali kako će to
"šaptom pasti" - postali glavni faktor u BiH . Po dejtonskom zakonu mi smo ravnopravni ali u relanosti mi
smo najjači faktor u BiH. Ni jedan drugi narod ne može više da počne ni da završi bilo koji proces čak i ako se
udruže zajedno protiv nas, jači smo i oni su toga svjesni. Zato su i nervozni, zato prave smiješne parade i policjske
vježbe, zato su im puna usta "nastavka izetbegovićeve politike" jer ih je ista dovela u poziciju da su inferiorni, slabi
i prezaduženi, sa strašnom stopom mortaliteta.
Što bi ti ratovo uopće , kralju moj, kad ih je svake godine 5000 manje?!
Jes nam teško, ekonomija loša , nezaposlenost, ali čak i najkritičniji analitičari će priznati da smo "nešto bolji".
Istina je da smo po pitanju demokracije i ljudskih prava, po pitanju same civilizacije,medijskih sloboda
druga planeta u odnosu na rs. Istina je da kod nas cirkuliše bar tri puta više kapitala, manje smo zaduženi
više je turista, daleko smo zanimljivije tržište investitorima .
Znači bez puške, za 10 godina, rs će biti suhi rogač a mi nećemo biti džennet ali ćemo biti vitalan i životan
prostor . Nezapolsneost i krize će uvijek biti , to je dio kapitalističke filozofije tržišta i nikad nećemo imati
zaposlenost preko 70 % -80 %. U svakom slučaju dobro je imati pušku ali ne vjerujem da će nam trebati
Naravno da neće nikad niti jedan lider niti njegova familija u nekom sukobu da bude na prvoj liniji
nikad u svijetu, nigdje pa ni kod nas. Ne znam uopće čemu se ibretite, kao da ste s Marsa pali upravo.
Nesvjesni smo realnosti bili i 92.godine kad je "izdajnik" Alija potpisao Kutiljerov plan, a naši "genijalci"
s nokta odbacili i tukli se 3 godine i ginuli (i psovali Aliju naravno) da bi na kraju potpisali Dejton koji je
ako ne isti onda malo gori od kutiljera. Ovi što govore da smo tek tad stasali u neki vojni faktor, neka se upitaju
sa kojim parama? Jesmo li to mi sami uzimali artiljeriju (a primali humnaitarnu pomoć) ili je opet Alija sa svojim
vezama u svijetu dobijao novac i kupovao oružje i plaćao metak i tri marke (kao što Dudak svjedoči) ?
Isti ti pametnjakovići danas Aliji zamjeraju "izdaju" i što je lobirao kod naftaša i "krao" pare sa sinom.
I ja sam isto za građansku državu, sekularizam i jedinstvenu BiH ali vi ne kontate jbnu realnost da druga dva
naroda nisu i koliko god mi bili snishodljivi i popustljivi , oni će biti bezobrazniji.
Dvije decenije nakon rata ta naša "nazadna, glupa izetbegovićevska" politika nas je dovela u stanje da smo
(i ovo kažem sasvim realno) od vjerske skupine koju ni Srbija ni Hrvatska nisu zarezivali i kontali kako će to
"šaptom pasti" - postali glavni faktor u BiH . Po dejtonskom zakonu mi smo ravnopravni ali u relanosti mi
smo najjači faktor u BiH. Ni jedan drugi narod ne može više da počne ni da završi bilo koji proces čak i ako se
udruže zajedno protiv nas, jači smo i oni su toga svjesni. Zato su i nervozni, zato prave smiješne parade i policjske
vježbe, zato su im puna usta "nastavka izetbegovićeve politike" jer ih je ista dovela u poziciju da su inferiorni, slabi
Jes nam teško, ekonomija loša , nezaposlenost, ali čak i najkritičniji analitičari će priznati da smo "nešto bolji".
Istina je da smo po pitanju demokracije i ljudskih prava, po pitanju same civilizacije,medijskih sloboda
druga planeta u odnosu na rs. Istina je da kod nas cirkuliše bar tri puta više kapitala, manje smo zaduženi
Znači bez puške, za 10 godina, rs će biti suhi rogač a mi nećemo biti džennet ali ćemo biti vitalan i životan
prostor . Nezapolsneost i krize će uvijek biti , to je dio kapitalističke filozofije tržišta i nikad nećemo imati
zaposlenost preko 70 % -80 %. U svakom slučaju dobro je imati pušku ali ne vjerujem da će nam trebati
- tandmand
#167 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Sve to što si naveo je bila bošnjačka dobitna kombinacija za vrijeme "rahat patnje". No sad su došli neki novi momenti, gdje Dodik-Čović neće da se igraju rahat patnje. Ovdje se raspravlja o tome, šta činiti kada Dodik-Čović institucionalno blokiraju i rasture državu i jednostavno proglase samostalnost RS, HNS proglasi Treći entitet i slične vidove kiparskog scenarija. Dakle "rahat patnja" se pretvara u "kiparsku patnju" ... Šta kada Bošnjaci ostanu bez graničnih prelaza, pasoša, slobode kretanja, trgovine ....Nurudin wrote:Dvije decenije nakon rata ta naša "nazadna, glupa izetbegovićevska" politika nas je dovela u stanje da smo
Bakir treba da ima spremne odgovore i akcije na ova pitanja .... a ne da se Dodiku nalaje sa govornice - to je kafanska politika.
- tandmand
#168 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Napomena. Nije ALEP već apel.
Apel za spašavanje države
Devetog januara su u Banjaluci najzad pale sve maske. Ponovo je izvršen udar na ustavni poredak BiH (a zašto i ne bi kad ni referendumski udar na ustavni poredak ničim nije sankcioniran?!). Upotrijebljena je Armija. Vidjeli smo duge cijevi na ulicama Banjaluke. Pri tome je vrlo važno imati u vidu da su predsjednici i jednog i drugog RS-a (Nikolić i Dodik) – upravo pred naoružanim vojnicima! – višekratno govorili, prijetili, najavljivali otcjepljenje RS od BiH. To su najviše pozicije, najviše prijeteće riječi, i to pred naoružanim vojnicima koji su – da bi sve bilo „kompletno“ – dio oružanih snaga iz RS. Kome je još nešto nejasno nakon svega ovoga?! To je gore i od onih sarajevskih barikada u samo predvečerje rata u BiH. Zloslutno da gore ne može biti.
Srbijanski predsjednik Nikolić čak koristi jednu krajnje otrovnu metaforu – o zmiji (otrovnici!) koja se, pužući ali neumitno, uspinje na drvo!
GOSPODINE IZETBEGOVIĆU, DA LI MOŽETE NAKON TOGA PRIMITI U DRŽAVNIČKU POSJETU TAKO UPORNOG I TOLIKO PUTA DOKAZANOG, ČAK NEPRIKRIVENOG NEPRIJATELJA VAŠE DRŽAVE, ONOGA KOJI DOLAZI U NJU DA BI NAJAVIO NJENO SMAKNUĆE?! MOŽETE LI TO, GOSPDODINE IZETBEGOVIĆU?
Istovremeno – i to je posebno indikativno – čelnik HDZ BiH podržava svaku Dodikovu/dodikovsku diverziju naBiH, a pri tome i najviši držani vrh Republike Hrvatske, nažalost, podržava Čovića-Razvaljivača te prema BiH čini geste koje, u najmanju ruku, nisu prijateljske.
Koordinacija svih tih aktivnost je očigledna i zastrašujuća.
BiH je u najozbiljnijoj opasnosti, nema nikakve sumnje. Krajnji je čas da se u BiH udruže sve patriotske snage,da se patriotizam podigne na najvišu razinu radi spasenja BiH, dok još ima vremena. Nužno je i hitno je formirati probosanski patriotski blok u oba entiteta, u sva tri u i ostalim narodima, i nužno je djelovati odmah, a zatim bez prestanka – tokom 24 časa. Ostavimo vjerske razlike koje se koriste kao osnova za etničke sukobe i okrenimo se onoj sudbinski važnoj vrijednosti koja se zove država – da bismo svi u njoj živjeli mirno, u saradnji, da se pomažemo, da razvijamo ekonomiju – da nam svima bude bolje. Jer, preko BiH prelamaju se interesi drugih zemalja i sila koje žele da nas, kao naivce, uvuku u novu kataklizmu.
Pogledajmo Siriju koju dobro poznajem: Tamo je kataklizma, ali samo zato što su u Siriji, na račun ubogih Sirijaca, u akciji strane sile koje žele tu ostvariti vlastite interese. Hoćemo li dopustiti da nam Bosnu pretvore u Siriju, a ovo kuda ide SNSD i HDZ ne može završiti bez nove bosanske kataklizme...
Još se može pozitivno djelovati. Još ima nade, ako se patriotske snage trgnu, ako intelektualci i institucije krenu u akciju za spašavanje države, kosmopolitizma, suživota, jer jedino to omogućava prosperitet svima.
Molim da mi bude oprošteno zbog eventualne pretencioznosti:
Apeliram na sve ljude i institucije kojima je stalo do mira, do sigurne države, do napretka i dragocjenog iskustva o/u različitostima da se angažiraju, da dignu glas i usmjere akciju protiv kleronacionalnihživoždera i kavgadžija, onih koji nas vode u sunovrat u bijedu. Učinimo krajnji napor u tome smjeru.
Od presudne je važnosti da se oglase i aktiviraju sve napredne i probosanske snage U SVA TRI KORPUSA, jer – jedni bez drugih ne možemo ništa učiniti. Znam da ima takvih, izuzetno pozitivnih ljudi u sva tri naroda. Potrebno je samo da budu svjesni ozbiljnosti trenutka i da djeluju u spašavanju države. Povijest je prepuna primjera kako su pogrešne procjene odvele čitave narode u kataklizme – sve do svjetskih ratova. Sad treba djelovati.
Uostalom, ne treba sumnjati ni u ovo: na pomoć onoga što se zove međunarodnom zajednicom može se računati tek onda kada ti spoljni faktori uoče da nam je zaista – ali:zaista! – stalo do očuvanja zajedničke države i do spašavanja univerzalnih vrijednosti.
Oni koji su slabi i nezainteresirani ne mogu očekivati pomoć moćnih.
Piše: Esad Duraković
Last edited by tandmand on 11/01/2017 12:54, edited 1 time in total.
- 512MB
#169 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Kad je deadline?SaraFina wrote:Pa valjda mora imati saglasnost neku onog krmka Ivanića i stožernika Čovića... ne bi se on s jaranima zamjerio. ..512MB wrote:Dokad se tuzba protiv srbije mora podnijet?
- dobojlija81
#170 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
[/quote]
koji mi? Vi?
ti halalio 49 posto
i treba vam se ovaj vojvoda nikolić pokenjat u po čaršije
[/quote]
koji mi? Vi?
ti halalio 49 posto
i treba vam se ovaj vojvoda nikolić pokenjat u po čaršije
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#171 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
što lažeš ? ja upravo suprotno govorim
- Fudo Bosna
#172 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Nurudin wrote:Problem je, kao što je već neko utvrdio što vi ne znate šta hoćete.
Upravo tako , potpisujem !
Pratim ovo smeće od "prese....", i pljuvanja već danima, zamjera se Bakiru, koji ima mnoogo mana, ali "zamjerati ", Bakiru iz Svedske ili Francuske, gdje se mnoge bajne patriote koji ovdje seruc... ili njihovi roditelji ispališe iz ; Sarajeva, Zenice, Tuzle, Travnika, i sad pametovati i Bakir gori od njih što je boravio kao sin predsjednika BIH, 500 metara od prve linije...
Gdje su bili sin Raše, je li on bio na liniji na Stupu ili na Grbavici na Kifli, gdje je bio Franjin sin, je li on bio na liniji prema tzv SAO Krajini, daj više ne blamirajte se? Znači gospodo, (ovo se svakako ne odnosi na sunarodnjake gospodina Dodika ili Čovića, koji se lažno predstavljaju Bošnjacima),ako niste zadovoljni što naši predstavnici u vlasti nisu radikalniji, vi predložite šta bi uradili, osim tipkanja iz dijaspore ili nezadovoljstva iz toplih kafića ,
Kada su neki kamenjali i palili zgrade koje su simbol ove države BIH, za koju smo se mi stariji borili, branili je i odbranili, nije im trebala inicijativa;Dudaka, Izetbegovića ili Dragana Vikića ili Tope, čak su pojedinci bili spremni potuči se sa Dževadom Topom ili potuči se sa Zokom Čegarom, pa ako je tako i zbog krupnije stvari , pogotovu bi trebalo da prosvjedujete..
Znači , lako je seruc... ali ako ste spremni za grebene ekonomske probleme koji jesu bitni ali je opstanak BIH bitniji: neisplačeni topli, (što si na birou a moliš Boga da te ne pozovu , jer ti je ispod časti , da radiš kao oni stariji koji ujutru u 6,30h idu rintati za 500KM ili manje) , e onda na ulice poput Banjalučana koji podržaše Dodu Srpsku i recite: "NE DAMO BIH, RS NE MOŽE IZAĆI IZ BIH JER TO VODI RASPADU DRŽAVE I ORUŽANOM SUKOBU", za sitnije stvari ste bili spremni pa bujrum, barem 100.000 u Sarajevu, a barem po 30.000 u Zenici, Tuzli, I Mostaru, gdje ste , patriote
Last edited by Fudo Bosna on 11/01/2017 13:39, edited 4 times in total.
-
Fudo387
#173 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Dobar.Nurudin wrote:Problem je, kao što je već neko utvrdio što vi ne znate šta hoćete.
-
hillbill
#174 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
dobar si...... racunamo na tebe...rov no5Fudo Bosna wrote:Nurudin wrote:Problem je, kao što je već neko utvrdio što vi ne znate šta hoćete.
![]()
Upravo tako , potpisujem !
Pratim ovo smeće od "prese....", i pljuvanja već danima, zamjera se Bakiru, koji ima mnoogo mana, ali "zamjerati ", Bakiru iz Svedske ili Francuske, gdje se mnoge bajne patriote koji ovdje seruc... ili njihovi roditelji ispališe iz ; Sarajeva, Zenice, Tuzle, Travnika, i sad pametovati i Bakir gori od njih što je boravio kao sin predsjednika BIH, 500 metara od prve linije...
Gdje su bili sin Raše, je li on bio na liniji na Stupu ili na Grbavici na Kifli, gdje je bio Franjin sin, je li on bio na liniji prema tzv SAO Krajini, daj više ne blamirajte se? Znači gospodo, (ovo se svakako ne odnosi na sunarodnjake gospodina Dodika ili Čovića, koji se lažno predstavljaju Bošnjacima),ako niste zadovoljni što naši predstavnici u vlasti nisu radikalniji, vi predložite šta bi uradili, osim tipkanja iz dijaspore ili nezadovoljstva iz toplih kafića ,?
Kada su neki kamenjali i palili zgrade koje su simbol ove države BIH, za koju smo se mi stariji borili, branili je i odbranili, nije im trebala inicijativa;Dudaka, Izetbegovića ili Dragana Vikića ili Tope, čak su pojedinci bili spremni potuči se sa Dževadom Topom ili potuči se sa Zokom Čegarom, pa ako je tako i zbog krupnije stvari , pogotovu bi trebalo da prosvjedujete..![]()
Znači , lako je seruc... ali ako ste spremni za grebene ekonomske probleme koji jesu bitni ali je opstanak BIH bitniji: neisplačeni topli, (što si na birou a moliš Boga da te ne pozovu , jer ti je ispod časti , da radiš kao oni stariji koji ujutru u 6,30h idu rintati za 500KM ili manje) , e onda na ulice poput Banjalučana koji podržaše Dodu Srpsku i recite: "NE DAMO BIH, RS NE MOŽE IZAĆI IZ BIH JER TO VODI RASPADU DRŽAVE I ORUŽANOM SUKOBU", za sitnije stvari ste bili spremni pa bujrum, barem 100.000 u Sarajevu, a barem po 30.000 u Zenici, Tuzli, I Mostaru, gdje ste , patriote...?
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#175 Re: Bakire Izetbegoviću, jesi ponovno u trezoru dok četnička žgadija demonstrira silu?
Bakir naš dragi 500 metara od linije bio, a mogo je i poginuti. tako reče. jeste da Srbi nisu imali pametne bombe koje znaju otključavati sefove, ali eto postojala je mogućnost.
sve je to medijska hajka, na baketa koji ima hipten uspješnih projekata, sastanaka, inicijativa, ispunjenih obećanja, veza u svijetu, uticaja, koji radi u sjeni, samo mi to ne vidimo. i sve to iz stana koji dijeli sa suprugom, a kao što znamo, nije to lako.
sve je to medijska hajka, na baketa koji ima hipten uspješnih projekata, sastanaka, inicijativa, ispunjenih obećanja, veza u svijetu, uticaja, koji radi u sjeni, samo mi to ne vidimo. i sve to iz stana koji dijeli sa suprugom, a kao što znamo, nije to lako.