Bakir nije normalan!!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
branimir_s

Post by branimir_s »

Koliko je glasova imao drug Josif Visarionovič Lagumdžija? Ode mu jadnom premijersko mjesto jer mu je koalicioni partner drug Tihić potučen do nogu. Zamislite samo - u opštini Stari grad Haris Silajdžić (koga nimalo ne cijenim ko čovjeka) je imao oko 15000 glasova a drug Tihic 200 glasova više od blesavog Mirnesa, oko 2500. Strassno. U opstini u kojoj je nastao SDA!!!
Dakle, dva su pobjednika ovih izbora - SNSD (milorad Dodik) i Željko Komšić, a najveći gubitnici - drugovi Tihić i drug Zlatan te radikali i SDS, dakle drustvance koje se zdušno zalagalo za ustavne promjene.
zzzzz

Post by zzzzz »

Jedina opcija tada je bila, da ne potpisuju nista, znaci "Kiprizacija" Bosne, zamrzavanje postojeceg stanja, dovodjenje UNPROFORA na linije razdvajanja...ali je pitanje sta bi time dobili, ishod bi bio podjednako neizvjestan kao i nastavak rata
jusuff

Post by jusuff »

vatra i voda wrote:
jusuff wrote:
vatra i voda wrote:...
Ja ne bi potpisao , znam sebe ! Drugo , ako neko misli da su njih dvojica potpisali zato da spase narod od daljih patnji moja poruka je , nije tacno / Godinama razmisljam o njihovim potezima i izjavama .Alija i Haris su bili za podjelu .Zar ja treba po milioniti put da citiram Aliju : Nemojte ukidati SDS , mogu ja sa Krajisnikom " Izdaja i tacka , je li Tudjmanu nudio Hercegovinu ? Jeste ! i sta je rekao kasnije , " to je bilo cimanje , da vidim kako protivnik dise ....." ma daj molim te , to treba na sud za izdaju , pa mogli smo ovo imati i bez mrtvih , pa kad je ve3c leglo 100 000 moglo je i jos 1000 mrtvih i cjelovita BiH .Da nisu potpisali Dejton sa 100 poginulih vojnika Bosna bi bila ciljela i slobodna , s bzirom na konstelaciju snaga u tom trenutku ................
sta ima generale?
Ja bi volio da sam u krivu .Imao bi mirniji san.A ako me razuvjeris , ja se mogu pokajati za svoje rijeci i izvinuti .
previse lahko licitiras tudjim zivotima... nije tacno da bi narednih 1000 ili 10000 poginulih garantiralo ista bolji ishod od dejtona... ne smijemo zaboraviti da je i dejton placen sa 100000 ili vise zivota. najbolje je to komsic pojasnio... covjek nije htio nista zamjerati harisu oko dejtona, lijepo je rekao da je pri potpisivanju dejtona bio na trskavici u snijegu do vrata i iskreno slavio potpisivanje mirovnog sporazuma, a tako su mislili i svi moji saborci... to sto nam danas djeluje da je moglo bolje i vise, to se moze macku o rep okaciti...
jusuff

Post by jusuff »

edikamedika wrote:I kazes Armija BiH oslobodila Vares, od koga? od Hrvata, jel.

Isto kao HVO Stolac. Osloboditelji.
ne od hrvata, od hvo zlocinaca
zzzzz

Post by zzzzz »

Od onih koji su krenuli u podjelu BiH, okupatora. Bio sam u Varesu i znam sta su prozivjeli dok je tamo harao HVO...da ne govorim kako je preko Fojnice i Varesa isla jedina komunikacija za Olovo i dalje za Tuzlu.

Ne, trebali su to ostaviti HVO-u i kapitulirati odmah
dripac

Post by dripac »

Nesekiraj te se, Haris će umrijeti prije kraja mandata, zar nevidite, gdje je, tu je.
jusuff

Post by jusuff »

dripac wrote:Nesekiraj te se, Haris će umrijeti prije kraja mandata, zar nevidite, gdje je, tu je.
ti bas dripac :-)
adisio

Post by adisio »

Na nacin na koji se obracate i pljujete po glasacima koji su glasali sa Dr. Silajdzica pokazuje samo vasu primitivnost i nepotpunu upucenost u demokratski zivot. Ovakvo (ne)prihvacanje poraza dolikuje nekim plemenima africkih zemalja koji pokrecu civilne ratove svako 3 mjeseca.
Mislim da je Haris Silajdzic zasluzeno pobjedio, i to nije slucajno. Licnog sam misljenja da on ima politicke moci i mudrosti u malom prstu koliko i sve kljucne vodze iz redova SDA.

Toliko od mene, a samo jos da dodam da nisam glasao za Harisa.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Aorta wrote:Osjecam se dobro sa Harisom i Zeljkom u predsjednistvu. Drago mi je.

Usput, samo da kazem, familija Silajdzic je sigurno jedna ugledna gradska muslimanska familija....barem znam da je to cinjenica od 1930ih.

Takodjer, u vezi sminke i rumenila i sl. sto neko spomenu, ja mislim da on to radi zato sto ima dosta izrazen vitiligo. Vjerovatno ima neku autoimunu bolest.

Nadam se boljem sutra sa njima dvojicom na celu.

Pozz.
Te rijeci koje si ti nabrojao ja ne razumijem.U mojoj carsiji to se kaze >
pesko ili slatki brat .
haris ubleha

Post by haris ubleha »

branimir_s wrote:Dakle, dva su pobjednika ovih izbora - SNSD (milorad Dodik) i Željko Komšić, a najveći gubitnici - drugovi Tihić i drug Zlatan te radikali i SDS, dakle drustvance koje se zdušno zalagalo za ustavne promjene.
Ne kontam, i gubitnici i pobjednici su se zalagali za ustavne promjene... Izuzev ako Mile Traktorista i Zeljko Komsic nisu presli na stranu Lepog Hareta u ova 24 sata nakon izbora. Dobro, Mile se lahko dogovori sa Lepim Haretom, ali Zeljko... cisto sumnjam... :-D
dripac

Post by dripac »

adisio wrote:Na nacin na koji se obracate i pljujete po glasacima koji su glasali sa Dr. Silajdzica pokazuje samo vasu primitivnost i nepotpunu upucenost u demokratski zivot. Ovakvo (ne)prihvacanje poraza dolikuje nekim plemenima africkih zemalja koji pokrecu civilne ratove svako 3 mjeseca.
Mislim da je Haris Silajdzic zasluzeno pobjedio, i to nije slucajno. Licnog sam misljenja da on ima politicke moci i mudrosti u malom prstu koliko i sve kljucne vodze iz redova SDA.

Toliko od mene, a samo jos da dodam da nisam glasao za Harisa.
I ja nisam glasao za čovjeka koji je od ratana ovamo više vremena proveo u Turskoj nego u BiH, i onaj za koga sam ja glasao je pobijedio, a Haris umire prije kraja mandata, al 100%. Samo ga malo bolje pogledajte i vidjet ćete smrt koja dolazi. Pa nek bude malo i član predsjedništva ako mu je to posljednja želja. Nek mu je lahka zemlja Bosanska.
vatra i voda

Post by vatra i voda »

Sram te bilo , stolac je napadnut godinu dana prije Varesa.Stolac je imao samo jedan problem , sto je u njemu zivjelo 90 % Bosnjaka , muslimana .....sto su tu bile dzamije , i sto je taj grad usao u karte Tudjmana i Milosevica o podjeli / ti si gori covjek tisucu puta od Fra Mjastorovica .
U stocu nije bilo nijednog vojnika ni jedne puske koja je ugrozavala Hrvate .
Ti si zaista ........ma kakav Tudjman sta si ti .............
branimir_s

Post by branimir_s »

haris ubleha wrote:
branimir_s wrote:Dakle, dva su pobjednika ovih izbora - SNSD (milorad Dodik) i Željko Komšić, a najveći gubitnici - drugovi Tihić i drug Zlatan te radikali i SDS, dakle drustvance koje se zdušno zalagalo za ustavne promjene.
Ne kontam, i gubitnici i pobjednici su se zalagali za ustavne promjene... Izuzev ako Mile Traktorista i Zeljko Komsic nisu presli na stranu Lepog Hareta u ova 24 sata nakon izbora. Dobro, Mile se lahko dogovori sa Lepim Haretom, ali Zeljko... cisto sumnjam... :-D
Samo da Josif ne bude vukao konce za Zeljka. Ali vidjeces koalicija i ko je s kim. Ima da ti pamet stane.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

dripac wrote:I ja nisam glasao za čovjeka koji je od ratana ovamo više vremena proveo u Turskoj nego u BiH, i onaj za koga sam ja glasao je pobijedio, a Haris umire prije kraja mandata, al 100%. Samo ga malo bolje pogledajte i vidjet ćete smrt koja dolazi. Pa nek bude malo i član predsjedništva ako mu je to posljednja želja. Nek mu je lahka zemlja Bosanska.
Odvratan mi je da ne moze biti odvratniji... ali kao i svakom zivom bicu zelim mu da sto duze pozivi... Ne znam za bolest, ali sam od ljudi koji ga znaju u dusu cuo kakav je karakter... Ters, narcis i kukavica... kako je 2002. nakon poraza od Tihica razgulio bez da cestita pobjedniku to ga pokazuje u pravom svjetlu... Uopste nije u stanju da radi u nekom timu, 100x je podnosio ostavku dok je bio 2x premijer i svaki put zbog nekih sitnica... nije slucajno najuspjesniji dio njegove karijere onaj dok je bio putujuci ministar vanjskih poslova jer je mogao djelovati samostalno i nikome ne polagati racune... Kazu mi da je vrlo malo vjerovatno da ce izdrzati do kraja mandata... jer mu lako prahne, zbog sitnica je u stanju dici ruke od svega i sve napustiti i pravac Istanbul... Jedino sto je ovaj put ulog veci, jer ona profitersko-mafijaska kamarila koju smo veceras vidjeli u prostorijama SBiH, sa raznim Jatama, Svrakicima, Alickama, tesko moze egzistirati bez Lepog.
dripac

Post by dripac »

haris ubleha wrote:
dripac wrote:I ja nisam glasao za čovjeka koji je od ratana ovamo više vremena proveo u Turskoj nego u BiH, i onaj za koga sam ja glasao je pobijedio, a Haris umire prije kraja mandata, al 100%. Samo ga malo bolje pogledajte i vidjet ćete smrt koja dolazi. Pa nek bude malo i član predsjedništva ako mu je to posljednja želja. Nek mu je lahka zemlja Bosanska.
Odvratan mi je da ne moze biti odvratniji... ali kao i svakom zivom bicu zelim mu da sto duze pozivi... Ne znam za bolest, ali sam od ljudi koji ga znaju u dusu cuo kakav je karakter... Ters, narcis i kukavica... kako je 2002. nakon poraza od Tihica razgulio bez da cestita pobjedniku to ga pokazuje u pravom svjetlu... Uopste nije u stanju da radi u nekom timu, 100x je podnosio ostavku dok je bio 2x premijer i svaki put zbog nekih sitnica... nije slucajno najuspjesniji dio njegove karijere onaj dok je bio putujuci ministar vanjskih poslova jer je mogao djelovati samostalno i nikome ne polagati racune... Kazu mi da je vrlo malo vjerovatno da ce izdrzati do kraja mandata... jer mu lako prahne, zbog sitnica je u stanju dici ruke od svega i sve napustiti i pravac Istanbul... Jedino sto je ovaj put ulog veci, jer ona profitersko-mafijaska kamarila koju smo veceras vidjeli u prostorijama SBiH, sa raznim Jatama, Svrakicima, Alickama, tesko moze egzistirati bez Lepog.
Hanku si zaboravio! :)
haris ubleha

Post by haris ubleha »

branimir_s wrote:Samo da Josif ne bude vukao konce za Zeljka. Ali vidjeces koalicija i ko je s kim. Ima da ti pamet stane.
Ko je Josif? Ne znam, mozda aludiras na Staljina... Stani, ko bi kod nas mogao biti Staljin... :) Staljin, Staljin... Aaaaaa, Lepi je izabran za predsjednika svoje stranke... kao jedini kandidat... :-D sa 100 posto glasova clanstva... :-D Ma, nece Zeljko dati Lepom da vuce konce za njega...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

dripac wrote:Hanku si zaboravio! :)
Nisam, namjerno je nisam spomenuo... Ona je tu "potrosna roba", pjeva za dobar honorar, ko plati vise i to je to. A od turbo-folk pjevacice ne mozes ocekivati visok koeficijent IQ. Ne moze joj covjek nista zamjeriti, to sto je ona uzela da pjeva onim profiterima, to je sitnica. Uostalom, moze zivjeti i bez njih, od tezgi za dijasporu...
Ali, ona kamarila profesionalnih lazova i profitera to se rijetko vidja na jednom mjestu... Kazu na "60 minuta" da je bilo puno direktora velikih preduzeca... Sto li, Boze? Pa, znaju ljudi s kim se moze dogovoriti biznis bez tendera, sve u cetiri oka... bez svjedoka... 8)
underground

Post by underground »

Joj ovih komunista sto seru po forumu...
dripac

Post by dripac »

underground wrote:Joj ovih komunista sto seru po forumu...
Jesi vidio. Kako si pronicljiv.
danas

Post by danas »

zzzzz wrote: Pa vi samo ponavljate da nije trebalo potpisati a nikavu alternativu ne nudite. Sreca pa @Danas nije bila u Dejtonu, jer ne bi potpisala samo iz kaprica :-?
iz kaprica velis?
pa forumasica danas ne bi potpisala takav mir i takav ustav u dejtonu jer -- budala kakva jeste -- ne bi ni u ludilu htjela da bude zapisana u istoriji kao neko ko je razcerecio i zanavjek unistio jedinu joj domovinu legalizujuci genocidnu RS; kao neko ko je se ljubakao i 'sporazumjevao' sa fasistima tipa tudjmana i milosevica; kao neko ko je koalirao sa najgorim zlocincima tipa karadzica i bobana; kao neko ko je pljunuo na sve one koji su dali svoje zivote za ovu drzavu 'nagradivsi' ih RS-om; kao neko kome je vaznija sopstvena fotelja od drzave... i tako dalje i tako duze...

ali naravno, posto forumasica danas ne vidi dalje od svojih kaprica, ona nije shvatila da nas vajni narod sve ovo gore navedeno vidi kao herojstvo i patriotizam, jer ocigledno nagradjuje najgore bosanske katile -- dajuci najvise glasova onima ciji je potpis legalizirao RS a najmanje onima koji za RS, SDS i slicna cetnicka posla nisu htjeli ni da cuju.

eh, da mi je tad bila ova pamet, prva bih bila potracala u dejton da potpisiVAm svasta nesta. i ne samo da bih (kao lEpi haJe u nas nam) dala cetnicima RS nego bih -- gledajuci iz ove perspektive -- i ustasama dala njihov entitet. kad je bal, nek i hala gori, jel' tako brate? ppffff, pa nije beg cicija... pa bih -- shodno tome -- mozda vladala bosnom dok ne umrem. i to kao patriota i heroj, nista manje. jer kod nas je sve naopako. sloboda je ropstvo; neznanje je moc; rat je mir. orvel bi nam pozavidio.

:roll:
Murisno1

Post by Murisno1 »

danas wrote:
zzzzz wrote: Pa vi samo ponavljate da nije trebalo potpisati a nikavu alternativu ne nudite. Sreca pa @Danas nije bila u Dejtonu, jer ne bi potpisala samo iz kaprica :-?
iz kaprica velis?
pa forumasica danas ne bi potpisala takav mir i takav ustav u dejtonu jer -- budala kakva jeste -- ne bi ni u ludilu htjela da bude zapisana u istoriji kao neko ko je razcerecio i zanavjek unistio jedinu joj domovinu legalizujuci genocidnu RS; kao neko ko je se ljubakao i 'sporazumjevao' sa fasistima tipa tudjmana i milosevica; kao neko ko je koalirao sa najgorim zlocincima tipa karadzica i bobana; kao neko ko je pljunuo na sve one koji su dali svoje zivote za ovu drzavu 'nagradivsi' ih RS-om; kao neko kome je vaznija sopstvena fotelja od drzave... i tako dalje i tako duze...

ali naravno, posto forumasica danas ne vidi dalje od svojih kaprica, ona nije shvatila da nas vajni narod sve ovo gore navedeno vidi kao herojstvo i patriotizam, jer ocigledno nagradjuje najgore bosanske katile -- dajuci najvise glasova onima ciji je potpis legalizirao RS a najmanje onima koji za RS, SDS i slicna cetnicka posla nisu htjeli ni da cuju.

eh, da mi je tad bila ova pamet, prva bih bila potracala u dejton da potpisiVAm svasta nesta. i ne samo da bih (kao lEpi haJe u nas nam) dala cetnicima RS nego bih -- gledajuci iz ove perspektive -- i ustasama dala njihov entitet. kad je bal, nek i hala gori, jel' tako brate? ppffff, pa nije beg cicija... pa bih -- shodno tome -- mozda vladala bosnom dok ne umrem. i to kao patriota i heroj, nista manje. jer kod nas je sve naopako. sloboda je ropstvo; neznanje je moc; rat je mir. orvel bi nam pozavidio.

:roll:
a recite mi što ne primjenjujete istu logiku kad je u pitanju ona grupa alžiraca što je SDP tata predo ...

hajde ako je dejton mogo biti .. nepotpisan TADA!!!!! onda Lagumdžiju ne može TITO lično da sapere ..
Reina

Post by Reina »

Grom iz vedra neba wrote:Mi u sarajevu imamo rijec za bakira i ljude slicne bakiru: supcina. Kratko i jasno.

Svaka cast Zeljku Komsicu, koji je pokazao onaj fini gradski odgoj, bez obzira sto ga je Bakir Hrapavog Glasa, pokusao nahuskati na Harisa, umjesto da ih priblizi jer se njihove politike ne razlikuju mnogo. Ja sam glasao za Komsica, ali mi je drago i sto je Haris u predsjednistvo, jer je vrijeme da neko ko je obrazovan vodi predsjednistvo, nakon one ranije cirkuzantske postave u kojoj su sjedili Lovac na Medvjede, Poskok i Cakijas.

Po obicaju Bakir je iznio jednu laz. A to je da je Haris i "oni oko Harisa" napadao svim sredstvima na Zeljka?!

To je cista laz. Ako se Harisu treba i za sta odati priznanje u kampanji, to je sto nije vrijedjao ni jednog kandidata.

Jedino sto je rekao, a to je bilo na Bakirovo pitanje u ranijoj emisiji 60 min, da se boji samouprave ukoliko Zeljko bude izabran, a naknadno je objasnio, svakom normalnom je to jasno, da on preferira kandidate koji se zalazu za gradjansku BiH, u koje ocigledno spada i Zeljko.

U svakom slucaju, smatram da je Harisu itekako drago sto je dobio Zeljka za kolegu, zivi bili pa vidjeli.

Slazem se ;-)

Bakir se ponasa kao obicni primitivac, nazalost...
Zeljko u emisji .... - svaka cast , i zelim mu puno srece
:bih:
suncica24

Post by suncica24 »

Meni je samo zaista zao glasaca SBIH. Buduci da su to do sada bili glasaci SDA,sto je evidentno analiziranjem rezultata, jer SDA i SBIH su samo zamjenile mjesta, jadni ne znaju sta ce ih snaci i na sta su potrosili glas. Jer evo sta ce se desiti: Kako je Tihic izgubio izbore, on i njegova ekipa ce biti "skinuti" s pozicija, a na celo SDA ce doci radikalnija desna struja. Koj je "u talu" sa SBIH (sto je bilo evidentno prilikom gostovanja Hasana Cengica na OBN-u, gdje je isti nahvalio Silajdzica kao rodjenu majku). Tako da ce koalicaja, ponovna, SBiH i SDA vladati ovom zemljom naredne cetiri godine. A na drzavnom nivou pridruzit ce im se SNSD (doduse, to je malo upitno) i HDZ1990 (gotovo pa sigurno) i jadni glasaci su opet popusili foru. I sve je ponovo po starom.
Mada, kad razmislim, tako nam i treba. :(
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

suncica24 wrote:Meni je samo zaista zao glasaca SBIH. Buduci da su to do sada bili glasaci SDA,sto je evidentno analiziranjem rezultata, jer SDA i SBIH su samo zamjenile mjesta, jadni ne znaju sta ce ih snaci i na sta su potrosili glas. Jer evo sta ce se desiti: Kako je Tihic izgubio izbore, on i njegova ekipa ce biti "skinuti" s pozicija, a na celo SDA ce doci radikalnija desna struja. Koj je "u talu" sa SBIH (sto je bilo evidentno prilikom gostovanja Hasana Cengica na OBN-u, gdje je isti nahvalio Silajdzica kao rodjenu majku). Tako da ce koalicaja, ponovna, SBiH i SDA vladati ovom zemljom naredne cetiri godine. A na drzavnom nivou pridruzit ce im se SNSD (doduse, to je malo upitno) i HDZ1990 (gotovo pa sigurno) i jadni glasaci su opet popusili foru. I sve je ponovo po starom.
Mada, kad razmislim, tako nam i treba. :(
:bih: B :thumbup:

Bravo lafice. Na stranu sve što su ljudi glasali za Harisa Silajdžića kao predsjednika, ali KAKO SU MOGLI dati toliko glasova Safetu Haliloviću, Berizu Belkiću i kompaniji koja od prošlih izbora nije ispunila NIJEDNO JEDINO OBEĆANJE???
Pa gdje im je pamet, jesu li svi fakat debili ili šta?.
Osim toga, kao što kolegica kaže, ko lafo se bježi od SDA a ovamo se već sprema koalicija SzaPIH-SDA. I šta se tu mijenja? Ništa. Ode ova zemlja u tri pi.zde materine.

A, razlika između Ž.Komšića i H.Silajdžića je slijedeća - prvi se na početku rata uhvatio puške, dobio je Zlatnog Ljiljana, nema oraha u džepu i ne prozivaju ga ni za jednu stvar da je nezakonito uradio (primjer- opština mu kao načelniku dodijelila stan, on ga se odrekao i uze stambeni kredit da kupi seib stan), a drugi se ispario početkom rata i vratio se krajem 1993. godine ( :bih: patriota), njegova stranka je 10-ak godina u vlasti i doprinijela je u totalnom srozavanju ove zemlje + im je šef dogovorio strašan deal prodavajući Željezaru u Zenici za 1 KM, a o Jati i namiještanju poslova da ne govorimo (Tuzlanska banka je naravski, vrhunac).

Ali, ponavljam, pošto je narod kod nas užasno glup i orijentisan na pisanje Dnevnog Avaza, tako i zaslužujemo. E, pa sretno penzioneri sad će te imati 100 % bržu smrt (ili neko naivan misli da će se penzije povećati;)), sretno studenti sa 100 % još gorim visokim obrazovanjem i svi građani sa 100% dodatnim zakuhavanjem situacije u BiH.
Aferim. :bih: :thumbup: :roll:
Last edited by alphonse kauders on 03/10/2006 08:58, edited 2 times in total.
tataratira

Post by tataratira »

yebes demokratiju,
pravo glasa treba odobravati ko vozacki ispit

meni je drago zbog Harisa, sada ce njegovi glasaci da vide koliko je nemocan i koliko mu je stalo...šteta što su se i ostali promješali, taman bi
blistao izmedju Jovica i Paravca..steta steta
Post Reply