Ostavimo po strani prošlost, animozitet i ako je ikako moguće političko simpatisanje i postavimo jednostavno pitanje, zašto Bakire govoriš o legalitetu?Kolegij SDA traži da se ponište izbori u Srebrenici, jer je grubo narušen integritet izbornog procesa upadom pripadnika MUP-a RS dana 4.10.2016.godine u zgradu Općine Srebrenica u kojoj je čuvan izborni materijal.
"Time su prekršene odredbe člana 2.13 i 5.27 Izbornog zakona BiH kojima su propisane isključive nadležnosti Općinske izborne komisije u čuvanju izbornog materijala, utvrđivanju i objedinjavanju zbirnih rezultata, te dostavljanju izbornog materijala Centralnoj izbornoj komisiji. Ovakvo protivzakonito stanje trajalo je do 5.10.2016.godine i u tom periodu Općinska izborna komisija nije mogla vršiti svoje nadležnosti čime je narušen integritet i legalitet lokalnih izbora u Srebrenici", navode iz SDA.
Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
- ze kalanga
#1 Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
http://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-traz ... /161010118
Last edited by ze kalanga on 10/10/2016 20:27, edited 1 time in total.
-
PM72
#2 Re: Bakirčioglu ne priznaje rezultat u Srebrenici
Mislim da je krajnji vakat da odeš na jedno vaspitno popravno putovanje u Kinšasu.
- ze kalanga
#3 Re: Bakirčioglu ne priznaje rezultat u Srebrenici
Sem tog mišljenja, zbog čega gosn Bakir priča o legalitetu, ako je i sam godinama krojio drugačiji izborni cilj?
-
PM72
#4 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Samo postojanje genocidne tvorevine,stvorene ratom,etničkim čiščenjem i genocidom nije legitimno ni moralno a onda ćemo dalje..
- ze kalanga
#5 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Pustimo se tih ustaljenih fraza baziranih na animozitetu, govorimo o postizbornim oplakivanjima. Zbog čega i zašto se Bakir poziva na legalitet, kad je godinama sam učesnik nelegalnih izbornih tokova?
Last edited by ze kalanga on 10/10/2016 20:32, edited 1 time in total.
- insomnia78
#6 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Cuj na animozitetu
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
- ze kalanga
#7 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Interesantno je vidjeti da mjesto iza ledja gosn Bakira nisu našla dva uvažena gospodina.

Već sam pisao na temi lokalni izbori 2016, za narod u Srebrenici je apsolutno nevažno ko će slaviti na ovim izborima, prema tom narodu, i jednom i drugom, potrebno je konačno zauzeti racionalan plan njihovog opstanka i Srba i Bošnjaka, umjesto standardnih epova i zauzimanja jednonacionalnih patriotskih zaštitnika interesa...

Već sam pisao na temi lokalni izbori 2016, za narod u Srebrenici je apsolutno nevažno ko će slaviti na ovim izborima, prema tom narodu, i jednom i drugom, potrebno je konačno zauzeti racionalan plan njihovog opstanka i Srba i Bošnjaka, umjesto standardnih epova i zauzimanja jednonacionalnih patriotskih zaštitnika interesa...
-
PM72
#8 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
ja tebi bar 1000 konkretnih dokaza za ovo što tvrdim a ti meni nećeš moći osporiti niti jedan.Može li opklada?ze kalanga wrote:Pustimo se tih ustaljenih fraza baziranih na animozitetu, govorimo o postizbornim oplakivanjima. Zbog čega i zašto se Bakir poziva na legalitet, kad je godinama sam učesnik nelegalnih izbornih tokova?
- JThomas
#9 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
srbovanje na stranu, licemjerno je kritikovati apsurde dejtonskog sistema kad ste ti i tvoja stranka među onima koji su lavovski profitirali od istih. tražiti provođenje odluka ustavnog suda kad ih hrpu sam ne provodiš. pozivati na jedinstvo nacije, a govoriti da ti je centar važniji od deset drugih opština. i ljudi su to u solidnoj mjeri prepoznali, barem van budžetskog i parabudžetskog raja u kantonu sarajevo.
- ze kalanga
#10 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Bavimo se temom, pustimo se epova.PM72 wrote:ja tebi bar 1000 konkretnih dokaza za ovo što tvrdim a ti meni nećeš moći osporiti niti jedan.Može li opklada?ze kalanga wrote:Pustimo se tih ustaljenih fraza baziranih na animozitetu, govorimo o postizbornim oplakivanjima. Zbog čega i zašto se Bakir poziva na legalitet, kad je godinama sam učesnik nelegalnih izbornih tokova?
- pirpa
#11 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Naš Aljo je legalizovao potpisom pa tako da nema potrebe da kukamo i bunimo se...PM72 wrote:Samo postojanje genocidne tvorevine,stvorene ratom,etničkim čiščenjem i genocidom nije legitimno ni moralno a onda ćemo dalje..
kad se samo sjetim onog dana kad su "nasi" prihvatili ikar zastavu ....tad mi je sve bilo jasno....
ti si PM72 vojnik bio i sam znas sta ZAKLETVA znaci i tvoj potpis na njoj....kad su na to pljunuli, kud ces dalje..... haram im bilo
-
PM72
#12 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Ja nisam odgojen na mitovima niti su me ninali uz gusle kao što su tebe.Ja sam kao mali slušao Safeta Isovića a ti Kostu Plakalovića tako da se nas dvojca nikako ne možemo složiti oko istorije.Također,nisi učesnik posljednjeg rata tako da neke stvari ne znaš ili ne želiš da znaš.ze kalanga wrote:Bavimo se temom, pustimo se epova.PM72 wrote:ja tebi bar 1000 konkretnih dokaza za ovo što tvrdim a ti meni nećeš moći osporiti niti jedan.Može li opklada?ze kalanga wrote:Pustimo se tih ustaljenih fraza baziranih na animozitetu, govorimo o postizbornim oplakivanjima. Zbog čega i zašto se Bakir poziva na legalitet, kad je godinama sam učesnik nelegalnih izbornih tokova?
- ze kalanga
#13 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Važno da znaš da su mene na guslama odgajali. A ja gusle zadnji put vidio u muzeju.... Ali dobro, ne zamjeram.
Govorimo o ovom Bakirovom pokušaju manipulacije i nastojanju da se poništi proces koji je bez ijednog problema (a bilo je desetine stranih posmatrača)se proveo 2.10. Odjednom bi on, imajući u vidu da mu rezultati ne odgovaraju da poništava i da se poziva na Ustavni sud. Mislim govoriti o legalitetu, a sam kršiti isti nizom preduzetih akcija u poslednjih nekoliko izbornih procesa je u najmanju ruku licemjerje i bezobrazluk.
Govorimo o ovom Bakirovom pokušaju manipulacije i nastojanju da se poništi proces koji je bez ijednog problema (a bilo je desetine stranih posmatrača)se proveo 2.10. Odjednom bi on, imajući u vidu da mu rezultati ne odgovaraju da poništava i da se poziva na Ustavni sud. Mislim govoriti o legalitetu, a sam kršiti isti nizom preduzetih akcija u poslednjih nekoliko izbornih procesa je u najmanju ruku licemjerje i bezobrazluk.
-
PM72
#14 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Kad je Bakir podnio apelaciju? 2013.Ko je sjedio s njim u Predsjedništvu? Radmanović.je li podnio veto ili digao glas? Nije.A zašto? e to pitaj njegovog šefa što je tek pred izbore pokrenuo sranja...
- ze kalanga
#15 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Poenta je da je opštinska izborna komisija (ako je to uopšte bitno, čiji je prvi čovjek Bošnjak) izborne večeri objavila jedan rezultat. Sutradan (ispostaviće se pod velikim političkim pritiskom upravo Bakira) skroz drugi. To je dovelo do toga da se materijal (koji se po ustaljenoj proceduri svakako mora "dovući" u Sa) ponovo broji u Sa.
Bakir se poziva na aktivnost šta jedna komisija nije mogla raditi, a zaboravlja gorepomenuti detalj. Nije Srebrenica Mexico City pa da se materijal pregleda šesnaest dana. Da ne govorim o nizu manjkavosti na prethodnim izborima u ovom gradiću. Čim je na svakom biračkom mjestu i neko sem SDA imao svog posmatrača, odmah nije sve kako treba...
Bakir se poziva na aktivnost šta jedna komisija nije mogla raditi, a zaboravlja gorepomenuti detalj. Nije Srebrenica Mexico City pa da se materijal pregleda šesnaest dana. Da ne govorim o nizu manjkavosti na prethodnim izborima u ovom gradiću. Čim je na svakom biračkom mjestu i neko sem SDA imao svog posmatrača, odmah nije sve kako treba...
- insomnia78
- Point.
#17 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Pusti ti Bakira. Mislis li da je referendum o nezavisnosti BiH bio demokratski cin i dan demokratije?ze kalanga wrote:Poenta je da je opštinska izborna komisija (ako je to uopšte bitno, čiji je prvi čovjek Bošnjak) izborne večeri objavila jedan rezultat. Sutradan (ispostaviće se pod velikim političkim pritiskom upravo Bakira) skroz drugi. To je dovelo do toga da se materijal (koji se po ustaljenoj proceduri svakako mora "dovući" u Sa) ponovo broji u Sa.
-
oakville
#18 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Kakve nepravilnosti, nema drugog rješenja nego ili raspisati referendum ili podnijeti apelaciju Ustavnom sudu. Inače, ako se ovako nastavi, predstavnik srpske dijaspore u Srebrenici će ostati nepravedno uskraćen za načelničko mjesto.ze kalanga wrote:Poenta je da je opštinska izborna komisija (ako je to uopšte bitno, čiji je prvi čovjek Bošnjak) izborne večeri objavila jedan rezultat. Sutradan (ispostaviće se pod velikim političkim pritiskom upravo Bakira) skroz drugi. To je dovelo do toga da se materijal (koji se po ustaljenoj proceduri svakako mora "dovući" u Sa) ponovo broji u Sa.
-
stari grad Visegrad
#19 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
To nije nikakvo kme kme.
I ja trazim sto i Bakir i ne priznajem rezultat u Srebrenici. I koliko je autobusa doslo iz Srbije da glasaju?
I ja trazim sto i Bakir i ne priznajem rezultat u Srebrenici. I koliko je autobusa doslo iz Srbije da glasaju?
- ze kalanga
#20 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Zbog čega ne prihvatate rezultat?
- Better Man
#21 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Ovim svojim potezom Bakir Izetbegović samo ptvrđuje koliki je idiot i nula od političara i čovjeka. To treba protjerati iz ove države da se nikad više ne vrati.
-
oakville
#22 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Odlučili smo referendumski - takva nam je narodna volja.ze kalanga wrote:Zbog čega ne prihvatate rezultat?
- ze kalanga
#23 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Ok. Legitimno je pravo ne prihvatiti nešto. Druga je stvar ima li to neprihvatanje svoje materijalno utemeljenje.
Kada govorim o izbornom procesu, uvijek se volim baviti isključivo činjenicama.
Bakir se poziva na US ponovo, ali mislim da ni sam ne bi želio da US počne provoditi (objektivnu) istragu o izbornom procesu 2012. godine. VJerujem da bi bilo toliko materijala da bi morao praviti novi SDA odbor u toj opštini.
Bakir se poziva na US ponovo, ali mislim da ni sam ne bi želio da US počne provoditi (objektivnu) istragu o izbornom procesu 2012. godine. VJerujem da bi bilo toliko materijala da bi morao praviti novi SDA odbor u toj opštini.
-
stari grad Visegrad
#24 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
US ne moze provoditi istragu o izbornom procesu 2012. godine u tom gradu, nema glasackih listica iz 1212.ze kalanga wrote:Ok. Legitimno je pravo ne prihvatiti nešto. Druga je stvar ima li to neprihvatanje svoje materijalno utemeljenje.
- ze kalanga
#25 Re: Bakir ne priznaje rezultat u Srebrenici
Imaš pravo. Vjerovatno su odmah po završetku bačeni u kontejner.