Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post Reply
bori14

#26 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

"Ako se Čović odluči za SNSD, to vodi jednoj vrsti talačke situacije kada je riječ o BiH, u smislu nove ruske politike prema EU. Ako je to izbor, u redu, ja neću u njemu učestvovati", rekao je Komšić novinarima uoči sastanka sa Izetbegovićem i dodao da njega interesuje BiH u EU.

Komšić je naveo da ima prijateljski stav prema Čoviću i da sa njim nema nikakvih problema.

"Nemojte da ostvarujemo samo svoje lične političke ciljeve, već da mislimo o budućnosti ove zemlje. Ako ćemo ozbiljno raditi, ja sam tu, ali ako me vraćate u priču o ruskoj provinciji i tome da je BiH talac nekih međunarodnih odnosa, hvala vam, ali radite to bez mene", dodao je Komšić. On je rekao da je svjestan situacije u kojoj se nalazi BiH, te da neće odustati od onoga u šta vjeruje.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 14:15, edited 1 time in total.
video

#27 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by video »

Bakir poslije sastanka za Komsicem
Potpredsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, nakon sastanka sa liderom Demokratske Fronte (DF) Željkom Komšićem o daljnjem ustroju vlasti na nivou države BiH, rekao je kako SDA neće prihvatiti uvjete Dragana Čovića koji, između ostalog, traži hrvatsku izbornu jedinicu i hrvatski kanal.

Izetbegović je dodao kako će se sutra sastati sa predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u pokušaju da “stavovi budu približeni” koliko god to bude moguće.

“Radi se o dvije koncepcije na koji način djelovati. Mi želimo zajednički život konstitutivnih naroda, građana BiH i ne mislimo da je put stvaranje dviju škola, dviju televizija, dva naroda, dva entiteta, dviju izbornih jedinica pod jednim krovom. Ali, svjesni smo potrebe da to pitanje bude riješeno i sigurno ćemo u vremenu koje je pred nama raditi na tome, da se svako u ovoj zemlji osjeća komotno, pa i hrvatski narod”, rekao je Izetbegović novinarima.

Potpredsjednik SDA je dodao da probemi neće biti riješeni u jednom danu, te da ne treba postavljati stvari na način da će “biti po mom ili neće biti nikako”.

“Očekujemo elastičnost od strane Čovića i HDZ-a da se potpiše neki okvirni sporazum, neki papir koji će sadržavati okvirne zaključke, trendove, nekakve želje spremnosti, a ne da se sutradan iznađu rješenja koja će podrazumijevati pristup – ili je po mom ili neće biti nikako, rekao je Izetbegović.

“Onda se bojim da za sad neće biti nikako”, naglasio je Izetbegović.

“Dvije škole pod jednim krovom, dva naroda pod jednim krovom, dvije izborne jedinice, dvije televizije pod jednim krovom, to neće moći”, dodao je Izetbegović.
14.11.2014. Piše: J.K. BHRT
hizo ramidovic

#28 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

nema tih poklona koji mogu natjerati covica da udje u vlast bez kuma dode.
ipak, u pitanju je data rijec i stisak ruke.
jerbo, valja nastaviti razvaljivati i ovo malo drzave sto je ostalo, a udvoje je kudikamo lakse.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
It_is_a_Leclerc"]
HDZ-u za ulazak u vlast treba SDA. Ne znam zašto se stalno potencira kako HDZ treba nekom, a ne obratno. Naime, opstanak ovih vlada u tehničkom mandatu uglavnom podrazumijeva nastavak opozicionog djelovanja "legitimaca". To odgovara, više-manje, svima, osim HDZ-u.
Ma ja. Pod tim ''više-manje svima'' pretpostavljam je i DF, koji također sudjeluje u djelovanju tehničke vlade, tako da i njemu odgovara njen daljnji ostanak.
Jer, bez DF-a i SDA, HDZ ne može formirati vlast ni u kućnom savjetu.
Ma ja. SDA i DF imaju takvu većinu, da mogu još danas formirati vlast gdje požele.

Čudi me da su ikako i pozivali HDZ na bilo kojoj razini kada su tako dobro raspoređeni.
DF će se strpiti. Nije valjda da od Komšića očekujete da pristane ucjene ?! Pripazite da ne prođete kao Koštunica svojevremeno ;)
A što se formiranja vlasti bez HDZ-a tiče, recimo da ju je moguće fomirati na nivou države, i na nivou šest kantona. Nama dovoljno. :)

Dakle, pitanje, pretpostavljam da znate, nije - šta dati HDZ-u, već obrnuto - šta će HDZ ponuditi nama ?!
bori14

#30 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

Novak20 wrote:
bori14 wrote: Ne znam jesi mislio na mene sto sam otvorio ovu temu ili na nekog drugog? Uglavnom mogu to razjasniti da ovo nije nikakvo kmecanje nego prijetnja Izetbegovicu, bosnjackom Djedu Bozicnjaku na Bozic 2014 da ne pravi ni najmanji truli kompromis na stetu Bosnjaka jer ce zavrsiti kao i Lagumdzija ako bude pravio vlast na nivou BiH na stetu Bosnjaka.

Cak i ono sto je Komsic uradio i ono je previse. Dati stranci od 100 000 glasova na populaciji od 3,8 miliona 33% vlasti i to blanco, a onda DF-u dati iskljucivo bosnjacke fotelje, ne vidim tu nikakve ekskluzivne interese za Bosnjake, koje nemaju Srbi i Hrvati, cak naprotiv, vidim tu stetu za Bosnjake jer iza Covica je 100 000 interesno vezanih glasova na osnovu toga sto ce HDZ birati te uhljebljene koji ce opet za njih glasati na sljedecim izborima i opet ce HDZ biti "pobjednik" medju Hrvatima ma sta i kako radili.

Mislim da je proslo vrijeme da se na stetu Bosnjaka prave truli kompromisi i da svaki onaj koji to i pokusa treba snositi teske posljedice. Isto tako, sramotno je od Radoncica sta on radi, u globalu, on jeste zeznuo Izetbegovica, medjutim puno vise sa ovom svojom sramotnom izdajnickom politikom je nastetio Bosnjacima, jer se pogotovo nakon izbora ponasa kao hrvatski politicar iza kojeg stoje hrvatski glasovi. Brine o Covicevim glasacima, svoje totalno ignorise, posvadjao se na mrtvo ime sa Izetbegovicem da ne bi bila moguca koalicija izmedju SDA i SBB, kako bi SDA onda pravila trule kompromise na stetu Bosnjaka, sto bi nastetilo SDA, pa bi on pokupio onda "kajmak".
Truhli kompromisi su već napravljeni u Dejtonu, nažalost. Da bi država BiH opstala potrebno je stalno raditi nove truhle kompromise ili razmišljati o fajruntu uz ugašeno svjetlo pa kom opanci kom obojci.
To tako mogu raditi sa svojom "babovinom" i praviti trule kompromise na stetu Bosnjaka. Lagumdzija je napravio zbog fotelje ministra inostranih poslova trule kompromisE na stetu Bosnjaka, pa je zavrsio u politickom kontejneru.

Ko je sljedeci? Izetbegovic? Dosta mu je caca bio stetocina koji je potpisao onakav sraman teritorijalni daytonski sporazum, koji je isao totalno na stetu Bosnjaka. Ridjobradi junior ce sigurno biti kaznjen i prije nego to misli bude li napravio 1% takvih trulih kompromisa na stetu Bosnjaka. To neka shvati kao prijetnju.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 14:20, edited 1 time in total.
pedeset

#31 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by pedeset »

Kme, Kme, Kmeeeee, hahahaahahahhaah joj jest vas Bake izjebao ali propisno ahhahahaa
bori14

#32 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

Interes za formiranje drzavne vlade je zajednicki i podjednak interes svih u BiH, koliko Bosnjaka, toliko i ostalih. Bosnjaci su dali ogromne kompromise sto se tice BiH vlasti u proslosti, vrijeme je sad da i drugi daju kompromise. Oni koji na to nisu spremni, moraju shvatiti da zive u takvoj BiH i da moraju davati kompromise.

Ako to ne shvataju, onda nisu ni vrijedni da se s njima formira vlast na drzavnom nivou. A sto se tice nizih nivoa vlasti, to treba biti odvojeno totalno i posebni razgovori u Sarajevu se trebaju odrzati za te nivoe. Prije toga treba pripremiti prostorije gdje ce se smjestiti pokloni onih koji zele ici u vlast na nizim nivoima.

Sve ispod toga, "Lagumdzija" bori se za fotelju i sklapa trule kompromise na stetu Bosnjaka 2014 godine i "Lagumdzija" snosi posljedice sklapanja trulih kompromisa na stetu Bosnjaka 2018 godine.

Osim toga, vlast se formira u parlamentu glavnog grada, znaci u instituticiji glavnog grada, kakav je to nacin da se razgovori o vlasti odvijaju po nekakvim seoskim centralama stranaka? Zasto sluze institucije BiH, ako ne za razgovore o formiranju vlasti? Nisu sjedista stranaka u provincijama, institucije BiH da se u njima razgovara i pregovora o formiranju vlasti.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 14:31, edited 1 time in total.
Nomo

#33 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Nomo »

ovo je posljednja sansa crvenokosom smutljivcu i prevrtacu da se okrene interesu drzave i njenih gradjana . Bitna je samo Bosna i svi oni koji je vole . Cjelovita i nedjeljiva Bosna je iznad svega . Sve drugoi na ovom svijetu ne nevazno . Interes Bosne i onih gradjana koji su ginuli za bosnu od Banja Luke do Capljine . Neonko ima samo jednu sansu . Svaki pokret , svaku rijec prate oni koji su prezivjeli genocid . Bosna zauvijek genocid nikada vise . Sutra da SDA napravi Bosnu od celika i zlata opet ce odgovarati za sve lopovluke i surovanja sa bosnaskim dusmanima . Nema vise mrdanja . Ili Bosna ili kanalizacija i smetljiste . Pa ti biraj . Svako od njih . A cetnik Dodo Ronhil nece vjecno guslati u svoje smrdljive opanke .
bori14

#34 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

Nomo wrote:ovo je posljednja sansa crvenokosom smutljivcu i prevrtacu da se okrene interesu drzave i njenih gradjana . Bitna je samo Bosna i svi oni koji je vole . Cjelovita i nedjeljiva Bosna je iznad svega.
Pa sad ne bi ja bas rekao da je cjelovita i nedjeljiva Bosna iznad svega, barem ne jedino to. Sto se tice ridjobradog, njemu treba da su bosnjacki nacionalni interesi iznad svega. Jer znas, moze biti Bosna cjelovita i nedjeljiva ali bez Bosnjaka ili da su Bosnjaci u njoj potpuno potlaceni. Nemoj navoditi vodu na svoj mlin.

Ridjobradom bosnjacki nacionalni interesi moraju biti na prvom mjestu, a onda sve poslije toga!
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#35 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by UltrasNaBaterije »

Bakir guzi i dalje, a ovi plaču. :izet:

Dokle više :lol: :lol:
tandmand

#36 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by tandmand »

Nomo wrote:Bitna je samo Bosna i svi oni koji je vole . Cjelovita i nedjeljiva Bosna je iznad svega . .
Da se ne lazemo, od onih koji Bosnu kao drzavu vole 99.9 % su Bosnjaci.
Ostali ako je i vole onda je to u geografskom smislu .. brda, doline, zavicaj itd.
pedeset

#37 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by pedeset »

tandmand wrote:
Nomo wrote:Bitna je samo Bosna i svi oni koji je vole . Cjelovita i nedjeljiva Bosna je iznad svega . .
Da se ne lazemo, od onih koji Bosnu kao drzavu vole 99.9 % su Bosnjaci.
Ostali ako je i vole onda je to u geografskom smislu .. brda, doline, zavicaj itd.
I šta sad ako je nevole? Kome nije lijepo širok mu svijet, nikome nikada više meden prst u ustima.
Hafis

#38 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by Hafis »

"Ako se Čović odluči za SNSD, to vodi jednoj vrsti talačke situacije kada je riječ o BiH, u smislu nove ruske politike prema EU. Ako je to izbor, u redu, ja neću u njemu učestvovati", rekao je Komšić novinarima uoči sastanka sa Izetbegovićem i dodao da njega interesuje BiH u EU.

Komšić je naveo da ima prijateljski stav prema Čoviću i da sa njim nema nikakvih problema.

"Nemojte da ostvarujemo samo svoje lične političke ciljeve, već da mislimo o budućnosti ove zemlje. Ako ćemo ozbiljno raditi, ja sam tu, ali ako me vraćate u priču o ruskoj provinciji i tome da je BiH talac nekih međunarodnih odnosa, hvala vam, ali radite to bez mene", dodao je Komšić. On je rekao da je svjestan situacije u kojoj se nalazi BiH, te da neće odustati od onoga u šta vjeruje.

Što se majušni ublehaš raskokodakao, hoću ovo - neću ovo. Što bi ono rtekli - bRezkurac....ulazi u rupu iz koje si i izgmizao.

Znači, ako Čović ne izabere SDS ulazimo u talačku krizu. Hau jes no.
Pala agama na sećiji ideja da malo za promjenu pokušaju krasti zajedno sa SDS-om, pa pozvali i malenog cugatora da im drži paravan, a on ozbiljno shvatio ulogu i još je svjestan situacije u BiH - ako nema Cicka u vlasti nema ni BiH.

Sasvim legitimno pravo HDZ-a kao političke stranke je da prihvati ili odbije ponudu prema svome nahođenju i prema svojim političkim procjenama, a ne da mu kojekakvi hamali određuju što je najbolje za njih, čak najbolje i za državu..... i ako nećeš onda si turboustaša, nastaje ''talačka kriza'', opstrukcija, drama.....
Ta nije jedini Cicko...ima i Micko.
bori14

#39 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

Hafis wrote:

Što se majušni ublehaš raskokodakao, hoću ovo - neću ovo. Što bi ono rtekli - bRezkurac....ulazi u rupu iz koje si i izgmizao.

Znači, ako Čović ne izabere SDS ulazimo u talačku krizu. Hau jes no.
Pala agama na sećiji ideja da malo za promjenu pokušaju krasti zajedno sa SDS-om, pa pozvali i malenog cugatora da im drži paravan, a on ozbiljno shvatio ulogu i još je svjestan situacije u BiH - ako nema Cicka u vlasti nema ni BiH.

Sasvim legitimno pravo HDZ-a kao političke stranke je da prihvati ili odbije ponudu prema svome nahođenju i prema svojim političkim procjenama, a ne da mu kojekakvi hamali određuju što je najbolje za njih, čak najbolje i za državu..... i ako nećeš onda si turboustaša, nastaje ''talačka kriza'', opstrukcija, drama.....
Iza tog "majusnog ublehasa" stoji vise glasova nego iza Covica. Nemoj to da zaboravis nikad. Osim toga jedno je sigurno, ti koji se nalaze iza "majusnog ublehasa", kad su glasali, sigurno nisu bili interesno vezani za DF, kao onih 90% interesno vezanih za HDZ, a koji su glasali za Covica, gdje su onih preostalih 10%, ukradeni glasovi jadnom Martinu Raguzu.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 14:53, edited 1 time in total.
JohnnyS

#40 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by JohnnyS »

Pa jasno je: Ako nećeš sa SDS-om, neprijatelj si Bosne i Hercegovine :D
daddy-kool

#41 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: Sasvim legitimno pravo HDZ-a kao političke stranke je da prihvati ili odbije ponudu prema svome nahođenju i prema svojim političkim procjenama, a ne da mu kojekakvi hamali određuju što je najbolje za njih, čak najbolje i za državu..... i ako nećeš onda si turboustaša, nastaje ''talačka kriza'', opstrukcija, drama.....
:D
Joj, da meni tamo neki nelegitimni postavlja uslove i govori ovo može ovo ne može, ovako pravi patrioti, ...
Ma sve to :izet: , ima i Micko.
tandmand

#42 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by tandmand »

JohnnyS wrote:Pa jasno je: Ako nećeš sa SDS-om, neprijatelj si Bosne i Hercegovine :D
SDS je umjesto Rusije izabrao EU, NATO.
bori14

#43 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

JohnnyS wrote:Pa jasno je: Ako nećeš sa SDS-om, neprijatelj si Bosne i Hercegovine :D
Ja to ne bi tako formulisao.

Pa jasno je: Ako hoces sa SNSD-om, neprijatelj si Bosne i Hercegovine i ne samo nje, nego i Amerike, jer onda si za Bosnu i Hercegovinu kao rusku provinciju.

Lijepo Curkin neki dan rece u UN-u, da je Rusija protiv clanstva BiH u EU i svi znamo da su od 2006 godine cementirane EU integracije BiH i pored toga sto su SNSD-ovi kadrovi sve potpisali sto se toga tice, stopali su to na druge nacine. Sad je samo pitanje zbog cega ili jos bolje, zbog koga? A nije tajna da veliki procenat Srba podrzava clanstvo u EU i da se u tom pitanju sto se tice etnija u BiH, ne mogu naci razlike.
Vitalij Čurkin, ruski ambasador pri UN-u, odbacio je prijedlog o produženju misije EUFOR-a, izjavivši da međunarodno prisustvo u BiH može da bude shvaćeno kao "instrument za ubrzavanje integracije BiH u EU i NATO". Za njega je "jednostavno neprihvatljivo da se BiH gura u tom pravcu".
Ko je to u BiH protiv BiH clanstva u EU, kad vise od 80% populacije BiH, svih etnija podrzava BiH clanstvo u EU? Covic? Je li iz tog razloga BiH koja je 2006 bila ispred Srbije i Crne Gore u EU integracijama osam godina stopana na tom putu, da su je i Srbija i Crna Gora presisale i ostavile daleko iza sebe? Ko je to stopao BiH posljednjih osam godina i da li je to radio zbog ruskog interesa? Da li su to Dodik i Covic?

Znaci sve ono sto je Savez za promjene neki dan potpisao u Sarajevu, sve su to SNSD kadrovi, pogotovo Radmanovic potpisali jos davno, medjutim zbog necijih interesa blokiraju provedbe koje ce odmrznuti nastavak EU integracije BiH. Najvjerovatnije interesa ruskog. Sad je samo pitanje da li je i Covic s njima cijelo vrijeme bio i hoce li to nastaviti ili ne? Jeste bio, a sutra ce se vidjeti hoce li nastaviti igrati ruski rulet ili ne?
Last edited by bori14 on 14/11/2014 15:14, edited 1 time in total.
StupskaBitanga

#44 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by StupskaBitanga »

HDZ u SBK traže da Lidija bude premijer
http://www.youtube.com/watch?v=Z2Y3vh4a4VM#t=55
Last edited by StupskaBitanga on 14/11/2014 15:10, edited 1 time in total.
razonoda

#45 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by razonoda »

burger_pasa wrote:Djecace, Bakir Izetbegovic je jedini pravi pobjednik izbora, zajedno sa SDA... Dzaba Radoncicu njegovo pljuvanje po familiji Izetbegovic preko avaza i ostalih njegovih stranackih pamfleta... dzaba Covicu price o trecem etnitetu... dzaba Dodikovo laprdanje o otcjepljenju, o samostalnom rs-u... dzaba Lagumdzijini i Hadzicevi auto put asfalt projekti... Bakir je pobjedio... ima Boga, ima pravde...
A sta ce Bakir dat HDZ-u? Dat ce mu ono sto bude odgovaralo SDA, Bosnjacima i drzavi Bosni i Hercegovini... nista vise...niti sta manje...
Sto bi rekao Bakir -dache nesto sto nemoze odbiti. :shock: vreca .........
bori14

#46 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by bori14 »

StupskaBitanga wrote:HDZ u SBK traže da Lidija bude premijer
http://www.youtube.com/watch?v=Z2Y3vh4a4VM#t=55
HDZ "matematika", SDA 8 mandata, HDZ 8 mandata ... DF 3 mandata .... HSP Ante Starcevic 1 mandat.

SDA i DF potpisali koalciju, znaci imaju ukupno 11 mandata, HDZ potpisao sa zastupnikom HSP Ante Starcevic koaliciju, ta Lidija tvdi da "HDZ sad ima najvise zastupnika" i traze funkciju predsjednika vlade SBK?

Megalomanska "matematika" HDZ-a. Bude li Izetbegovic pristajao na ovakve besramne ucjene, treba ga svakako staviti u isti kontejner gdje je i Zlaja danas.
Last edited by bori14 on 14/11/2014 15:24, edited 2 times in total.
hizo ramidovic

#48 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by hizo ramidovic »

kako god obrnes cova cirilica je u gabuli:
ako prihvati sporazum i udje u vlast, izdao je kuma i vecno prijateljstvo, morat ce da malo i popusti itd.
ako ne prihvati sporazum, bit ce proglasen za glavnog kocnicara, nema vise suplje o majorizaciji, reci ce neko da mu je vazniji kum dodo zvani kusur od vlastitog naroda itd
filosofman

#50 Re: Bakir kao bosnjacki Djed Bozicnjak: Kakve će sutra poklone Bakir odnjeti za Bozic Covicu?

Post by filosofman »

"Proveli smo osam godina pod diktaturom Milorada Dodika. Zemlja je zaustavljena, ekonomske reforme su zaustavljene, evropski put je zaustavljen, preuzimanje MAP-a je zaustavljeno, IPA fondovi su propali... Toliko je zakona koje je SNSD oborio bez pravog obrazloženja u Parlamentarnoj skupštini BiH da se na taj način ništa ne može napraviti. S druge strane imamo ekipu ljudi kojih je sedam u PS BiH i od kojih je jedan u Predsjedništvu BiH, a koji žele promjene koje na pravi način artikuliraju interese ljudi iz RS-a", rekao je Izetbegović.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-iz ... 41114089#2
Post Reply