Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
crvenebrigade wrote:
Ti izgleda ne znas citati ili si pokvaren covjek. Ponavljam i pisem jos jednom;
A Bakir Hadziomerovic prima platu sudskom odlukom jer je donesena presuda kojom je utvrdjeno kako je nezakonito smijenjen sa mjesta urednika FTV-a od strane bivseg pripadnika Vojske Republike Srpske iz okupiranog Ilijasa i posljeratnog uhapsenog kradljivca autombila, ucijenjenog policijskim dosijeom od strane paraobavjestajnih struktura SDA, nezakonitog direktora FTV-a (mandat mu istekao prije nekoliko godina).
E da vidimo ko ne zna citati? Ovo RJESENJE, nije PRESUDA, nego MJERA OSIGURANJA da se vraca NA POSAO, do okoncanja postupka. Gdje pise da mora primati platu, a ne dolaziti na posao? Gdje pise da je nezakonito smjenjen? cccc
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-ha ... /121212171
Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se u slučaju Bakir Hadžiomerović protiv Radiotelevizije Federacije Bosne i Hercegovine određuje privremena mjera osiguranja i nalaže da FTV do okončanja sudskog postupka Hadžiomerovića vrati na poziciju odgovornog urednika za TV program i multimediju ove medijske kuće.
crvenebrigade wrote:
Ti izgleda ne znas citati ili si pokvaren covjek. Ponavljam i pisem jos jednom;
A Bakir Hadziomerovic prima platu sudskom odlukom jer je donesena presuda kojom je utvrdjeno kako je nezakonito smijenjen sa mjesta urednika FTV-a od strane bivseg pripadnika Vojske Republike Srpske iz okupiranog Ilijasa i posljeratnog uhapsenog kradljivca autombila, ucijenjenog policijskim dosijeom od strane paraobavjestajnih struktura SDA, nezakonitog direktora FTV-a (mandat mu istekao prije nekoliko godina).
E da vidimo ko ne zna citati? Ovo RJESENJE, nije PRESUDA, nego MJERA OSIGURANJA da se vraca NA POSAO, do okoncanja postupka. Gdje pise da mora primati platu, a ne dolaziti na posao? Gdje pise da je nezakonito smjenjen? cccc
Općinski sud u Sarajevu donio je Rješenje kojim se u slučaju Bakir Hadžiomerović protiv Radiotelevizije Federacije Bosne i Hercegovine određuje privremena mjera osiguranja i nalaže da FTV do okončanja sudskog postupka Hadžiomerovića vrati na poziciju odgovornog urednika za TV program i multimediju ove medijske kuće.
A odakle ti znas da on ne dolazi na posao?
Sapnuo ti Senad Avdic koji je uhljebio suprugu preko Zeljka Komsica u ambasadi u Pragu.
Mislis da bi sud donio ovakvu mjeru osiguranja da nije procijenio da se radi o nezakonitoj smijeni?
Malo si kontradiktoran od mrznje i zasljepljenosti prema tom covjeku.
Last edited by crvenebrigade on 19/07/2014 00:40, edited 2 times in total.
crvenebrigade wrote:A odakle ti znas da on ne dolazi na posao?
crvenebrigade wrote:A Bakir Hadziomerovic prima platu sudskom odlukom jer je donesena presuda kojom je utvrdjeno kako je nezakonito smijenjen sa mjesta urednika FTV-a
crvenebrigade wrote:Ti izgleda ne znas citati ili si pokvaren covjek.
Malo u centralu neka ti objasne sta je sudski postupak, presuda, rjesenje, pa se onda javi da znas "citati"
crvenebrigade wrote:A odakle ti znas da on ne dolazi na posao?
crvenebrigade wrote:A Bakir Hadziomerovic prima platu sudskom odlukom jer je donesena presuda kojom je utvrdjeno kako je nezakonito smijenjen sa mjesta urednika FTV-a
crvenebrigade wrote:Ti izgleda ne znas citati ili si pokvaren covjek.
Malo u centralu neka ti objasne sta je sudski postupak, presuda, rjesenje, pa se onda javi da znas "citati"
Ma znaju oni to vrlo dobro, nego kao sto je rekao njihova SDP uzdanica i junosa, Jasenko Selimovic: "Znamo da nije po zakonu ali nam se zuri"
BTW, gdje su ono Magazinovic i Selimovic bili od 92-95?
Bakir je legenda. dok je on imao svoju emisiju na ftv dodik je pio apaurine i gasio signal kablovskim operaterima kad ide 60 minuta. joj kad se sjetim. to je jedinstven takav slucaj u bosanskoj istoriji. onda je Bake s druge strane morao imati policijsku pratnju kad su mu prijetili. ako je imao da-mu za to onda mu je Predsjedništvo piece of cake.
lasta2 wrote:Bakir je legenda. dok je on imao svoju emisiju na ftv dodik je pio apaurine i gasio signal kablovskim operaterima kad ide 60 minuta. joj kad se sjetim. to je jedinstven takav slucaj u bosanskoj istoriji. onda je Bake s druge strane morao imati policijsku pratnju kad su mu prijetili. ako je imao da-mu za to onda mu je Predsjedništvo piece of cake.
Bake sretno u Predsjedništvu!
Jeste, dok Mićo i Slučajni prolaznik nisu ponovo sklopili dogovor. Onda je i 60 minuta odjednom utihnulo o Dodiku, a Bakir Vaskovića nabio nogom.
Inače, Bakir je bio dobar momak i dobar novinar. Šteta je što je dozvolio da ga SDP stavi 'pod svoje' i tako mu prvo uništi novinarsku karijeru a sada iskoristi kao glinenog goluba.
crvenebrigade wrote:Ma znaju oni to vrlo dobro, nego kao sto je rekao njihova SDP uzdanica i junosa, Jasenko Selimovic: "Znamo da nije po zakonu ali nam se zuri"
BTW, gdje su ono Magazinovic i Selimovic bili od 92-95? :bih
E neka su ti Bakir Izetbegovic i Musatafa Ceric branili drzavu.
Nisu! Oni su bili samo na drugoj strani u hladovini - jedan u trezoru NB a drugi u ZG..Ali Zeljko je jeste branio!
Djeca ne snose odgovornost za brljotine svojih prednika. Bakir je bio pripadnik Armije BiH tako da dok se nije spanđao sa Lagumdžijom nije imao mrlje u karijeri
jon_jovi wrote:Djeca ne snose odgovornost za brljotine svojih prednika. Bakir je bio pripadnik Armije BiH tako da dok se nije spanđao sa Lagumdžijom nije imao mrlje u karijeri
jon_jovi wrote:Djeca ne snose odgovornost za brljotine svojih prednika. Bakir je bio pripadnik Armije BiH tako da dok se nije spanđao sa Lagumdžijom nije imao mrlje u karijeri
bio je toliko dobar da je imao stipendiju od SDA
Izgleda, svi ovogodišnji bošnjački kandidati imali su u nekom trenutku ''stipendiju'' SDA.
bio je toliko dobar da je imao stipendiju od SDA
Izgleda, svi ovogodišnji bošnjački kandidati imali su u nekom trenutku ''stipendiju'' SDA.
Ne znam kako je u tvom kraju ali u mom se uvjek gledalo i gleda "od kakve si familije". U mom mjestu nikad se nije desila niti jedna jedina krada. Ljudi su ostavljali otkljucane kuce, pazilo se kako i sta se govori, kako se ponasas... Recimo kao klinac sam za Bajram i cestitajuci isti ljubio ruku svakoj starijoj osobi. Kad dodu gosti ja ne bih izlazio iz sobe ili se ne bih vrdao oko tih ljudi....i tako redom i tako redom.
Jednostavno niko nije dozvolio da se "ukalja obraz falmilije". Da neko nesto ukrade. Pa to je znacilo blam samo takav, sramotu i bolje bi bilo za tu porodicu da se iseli 500km daleko. Jednostavno niko im nikad ne bi vjerovao. To je moj milje, u kojem sam roden i odrastao.
Bakir je suprotnost. Milje, klosarenja, jalicarstva, dzeparenja, uvrtanja, lazi i prevara. Mater mu je dala primjer i on je isti kao ona. To mu je u geninama. To je pokazao i godinama unazad. Umjesto da pokusa saprati ljagu sa svog prezimena i bavi se nekim postenim poslom on krenuo utabanim stazama svoje lopovske matere.
Pa kroz 60 minuta Bakir se i pokušao dokazati kao borac protiv korupcije. Sam je izjavio da to radi zbog te ljage.
Gradski maniri su drugačiji. Nema tu tradicije koja se čuva u našim sredinama koje se mogu nazvati provincija. Mi nemamo adekvatan naziv za našu provinciju. Termin provincija je iz Njemačkog jezika i iz Austro-Ugarske uprave. Mi nemamo nikakvog termina.
Dakle, niko nije kriv ni zato što nije sa sela već iz grada pa nosi dobre i loše manire te sredine.
Ne znam kako je u tvom kraju ali u mom se uvjek gledalo i gleda "od kakve si familije". U mom mjestu nikad se nije desila niti jedna jedina krada. Ljudi su ostavljali otkljucane kuce, pazilo se kako i sta se govori, kako se ponasas... Recimo kao klinac sam za Bajram i cestitajuci isti ljubio ruku svakoj starijoj osobi. Kad dodu gosti ja ne bih izlazio iz sobe ili se ne bih vrdao oko tih ljudi....i tako redom i tako redom.
Jednostavno niko nije dozvolio da se "ukalja obraz falmilije". Da neko nesto ukrade. Pa to je znacilo blam samo takav, sramotu i bolje bi bilo za tu porodicu da se iseli 500km daleko. Jednostavno niko im nikad ne bi vjerovao. To je moj milje, u kojem sam roden i odrastao.
Bakir je suprotnost. Milje, klosarenja, jalicarstva, dzeparenja, uvrtanja, lazi i prevara. Mater mu je dala primjer i on je isti kao ona. To mu je u geninama. To je pokazao i godinama unazad. Umjesto da pokusa saprati ljagu sa svog prezimena i bavi se nekim postenim poslom on krenuo utabanim stazama svoje lopovske matere.
evo ih i ovdje se nakotilo ovih novoregistrovanih pred izbore.. najbolje se odbukirati sa ovakvih tema. bezveze trose moje skupocijeno vrijeme, pogotov kad je jasno ko dan da su jedva nasli kandidata, koji nema ama bas nikakve sanse i koji ce biti apsolutno nebitan za finalnu utrku!
Tvoj kraj ima istu poveznicu sa nickom ili vam Suljke nije imao boljih nickova za izmisliti?
Ali, fino je vidjeti da i dalje u normalnom svijetu postoji ovaj pećinski način života...samo tako nastavite, vjerovatno tu ima malo i incesta, ha?
Tvoj kraj ima istu poveznicu sa nickom ili vam Suljke nije imao boljih nickova za izmisliti?
Ali, fino je vidjeti da i dalje u normalnom svijetu postoji ovaj pećinski način života...samo tako nastavite, vjerovatno tu ima malo i incesta, ha?
Ok. A sad hajde u javni prevoz na dzeparenje...mozda i zbodes nekog nozem ako ti se posreci jer ti si moderan tip. Sve je to cool prema tvom odgoju.
Dzaba los spin nekolicini propagandista, stranacki preletac Emir Suljagic bit ce izborni gubitnik.
A onda veoma brzo stize i privatna tuzba bivse supruge za porodicno nasilje a nece biti stranackog uhljebljenja za placanje advokata i nakon toga papreno visoke sudski utvrdjene odstete.
Loznica wrote:
Ok. A sad hajde u javni prevoz na dzeparenje...mozda i zbodes nekog nozem ako ti se posreci jer ti si moderan tip. Sve je to cool prema tvom odgoju.
Vi iz DF-a budite manje ofirni...na kraju krajeva, šaner treba znati biti, grlatih došlja na svakom koraku...
Bakirov otac je univerzitetski profesor i mislim i bivši dekan veterinarskog fakulteta, ako ćeš već o familijarnoj istoriji. Bakir je bio momak za primjer. Nažalost, nije odolio političkim uticajima SDP-a i danas je tu gdje jeste.