Bakir H. o U2 i Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

ultima_palabra

#1 Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by ultima_palabra »

Čovjek kojeg volite ili mrzite :P Bakir Hadžiomerović piše kolumnu na žurnal.info. Pa evo šta veli o U2, Hariju, Merlinu, itd.

ŽIVOT OBIČNOG TEMPA

Vlast koja ima građane koji se zadovoljavaju suhom glasinom da će Bono sam i bez ostatka banda održati akustični koncert za Sarajlije (i to u kafani) a da im ni najmanje ne zasmeta činjenica što su za samo tristo kilometara ponovo ostali uskraćeni za „svemirski“ doživljaj koncerta U2 zaista ne treba da brine za vlastitu budućnost

Počeo je, kako ga kolege iz BH Dana lucidno nazvaše, „Prvi predramazanski SFF“. Dan ranije u istom gradu, samo na Stadionu Asim Ferhatović Hase, Iran je u prijateljskoj nogometnoj utakmici pobijedio Bosnu i Hercegovinu, a samo noć prije na istom je terenu publiku besplatno uveseljavao vjerovatno najdosadniji vokalni interpretator u dugoj povijesti bosanskohercegovačkog „pop-trasha“ Hari Mata Hari. I dok je Hari u pjesmama „umirao i oživljavao, pomišljao na samoubistva pa mijenjao mišljenje“, dok je, dakle, „volio da ne voli“ publiku sa besplatnim ulaznicama, imao sam tu privilegiju da budem u Zagrebu, na koncertu planetarno najznačajnijeg r'n'r banda U2. Tokom dvosatne svirke lider grupe i prijatelj Bosne i Hercegovine iz njenih najtežih vremena (onda kad su hariji, dine merlini, šerifi i ostali sa prve linije kod Dortmunda, kao, sakupljali novac za granate, metke i uniforme radi odbrane napačene domovine pritom veličajući Aliju, reisa i SDA partiju) Bono Vox dakle, u nekoliko je navrata sa maksimirskog stadiona „prizivao“ Sarajevo, grad koji, pokazalo se, ni po čemu ne zaslužuje višegodišnju, dosljednu pažnju irske umjetničke i ljudske gromade.

Samoobmana

Činjenica da U2 (bez obzira na općepoznate simpatije koje Bono već skoro dva desetljeća iskazuje prema glavnom gradu BiH) već po ko zna koji put na svojim spektakularnim turnejama „zaobilazi“ Sarajevo više uopće nije pitanje na koje dablinski muzički čarobnjaci treba da odgovaraju. Istovremeno sam uvjeren da u ovom trenutku ne postoji niti jedna razumna glava koja bi gostovanje svjetske r'n'r atrakcije u Sarajevu mogla dovesti u konotaciju sa finansijskim tantijemama zasluženo prebogatih Iraca. Dakle, barem što se U2 tiče, problem nije u lovi. I tu smo se, nadam se, razumjeli.

Po povratku iz Zagreba sustigla me je, tipično sarajevska, informacija prema kojoj se „priča da bi Bono privatnim avionom mogao sletjeti na stadion Koševo i odsvirati nekoliko pjesama na akustičnoj gitari za raju!?“ Koliko luzerskog, koliko ublehaškog mentaliteta treba natovariti u živog čovjeka pa da izmisli (a koliko tek da povjeruje?) takvu glupost gdje će jedna od najutjecajnijih osoba na planeti riskirati slijetanje avionom na razrovani nogometni teren samo zato što se radi o Sarajevu, gradu koji je četiri godine umirao pod srednjovjekovnom opsadom nad kojom lider U2-a nije žmirio? To bi otprilike trebalo da znači slijedeće: „Sta će Zagreb, plaćaju za koncert U2 a naš Bono-koji ima i naš pasoš-sjedne u avion, sleti na Koševo i samo za nas odsvira koncert. I to još bez ostatka grupe...„

Fotografija sa...

Vlast koja ima građane koji se zadovoljavaju suhom glasinom da će Bono sam i bez ostatka banda održati akustični koncert za Sarajlije (i to u kafani) a da im ni najmanje ne zasmeta činjenica što su za samo tristo kilometara ponovo ostali uskraćeni za „svemirski“ doživljaj koncerta U2 zaista ne treba da brine za vlastitu budućnost. Vlast koja je u stanju da finansijski logisticira ostvarenje pubertetskih mahalskih fantazija Harija Varešanovića o nastupu na najvećem bh. stadionu, da godinama prije toga to isto uradi sa neostvarenim filozofom i dokazanim plagijatorom Merlinom, da već petnaesti put zaredom državnim parama sufinansira SFF..., takva dakle vlast, koja državnim parama osigurava ostvarenje privatno-poslovnih fantazija umjetnika čije muzičko-filmsko „tandaramandaranje“ ne pije vode ni u njihovom najbližem komšiluku, ne zaslužuje niti protokolarno dvominutno druženje sa Bono Voxom...

Ako ima ičega korisnog u tome što U2 ni na ovoj evropskoj turneji nije zasvirao u Sarajevu onda je to činjenica da Alija Behmen, Besim Mehmedić, Mustafa Mujezinović... (treba li ih dalje nabrajati?) u svoje kolekcijee fotografija sa „važnim ličnostima iz svijeta umjetnosti“ uz slike sa Harijem, Dinom, Mirom..., neće dodati i onu sa Bonom, Adamom, Larryem i The Edgom. A da se to nekim čudom desilo, bila bi to fotografija velikih irskih umjetnika i lokalnih činovnika koji su prepoznali značaj održavanja koncerta U2 u Sarajevu i koji su za taj spaktakl još osigurali državni novac te na taj način povećali vlastite šanse za još jedan mandat... Ovako, sve je leglo na svoje mjesto, a koncerti svakako budu i prođu... Uostalom, SDP-ova sarajevska Gradska uprava već je dokazala da je veći (da ne kažemo „socijademokratskiji“) sevap vratiti višemilionske kafansko-poslovne dugove Adila Kulenovića nego Sarajlijama omogućiti jednu noć sa U2 u njihovom gradu. I zato ću se na kraju ovog teksta poslužiti onom starom narodnom poslovicom bez namjere da uvrijedim ni vrapce a ni golubove: Bolji je sam Bandić u Zagrebu nego Behmen, Mehmedić i Mujezinović zajedno u Sarajevu.

Sviđa mi se kako je razgolitio Harijeve i Merlinove mega-koncerte :D S druge strane, bezveze mi je toliko podilaženje U2, koji nisu ono što su bili prije 20, pa i 10 godina. Ne treba vlast da nam dovodi U2, nego organizator koji u tome nađe ekonomsku računicu.
Malo me iznenadilo da je napao (opravdano) Behmena i SDP.
mayab

#2 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by mayab »

Jbga, ipak je U2 trenutno najveća koncertna rock atrakcija na svijetu, pa je time ipak šteta što su zaobišli Sarajevo, ali eto, nisu ni prvi a, sigurno ni posljednji :x
Sta smo tražili, to smo i dobili........
mrtva kokoš

#3 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by mrtva kokoš »

tuzno ali istinito...
u sarajevu nakon njih nije nastupila ni jedna istinska, svjetska zvijezda...
cinjenica je da pare nisu problem ewo laicka racunica...50.000 ljudi(sigurno bi doslo,kad zagreb moze 2 puta napuniti maxsimir mogli bi i mi jednom) X 30km karta(neki minimun ispod kojeg se ne moze ici)=1.500.000 km...znaci u organizaciju neka ode pola miliona njima ostaje cisti milion...isplativo nego sta...
duboka_misao

#4 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by duboka_misao »

a moj tal? a tvoj tal? jos se ljudi pitaju sto nas iole vece atrakcije zaobilaze ko da smo shugavi.... pa ne smiju od brene,cece i seke mafija je to to moze da ziiiiiik! :D
Better Man

#5 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by Better Man »

Splinter wrote:tuzno ali istinito...
u sarajevu nakon njih nije nastupila ni jedna istinska, svjetska zvijezda...
cinjenica je da pare nisu problem ewo laicka racunica...50.000 ljudi(sigurno bi doslo,kad zagreb moze 2 puta napuniti maxsimir mogli bi i mi jednom) X 30km karta(neki minimun ispod kojeg se ne moze ici)=1.500.000 km...znaci u organizaciju neka ode pola miliona njima ostaje cisti milion...isplativo nego sta...
U2 su na ovoj Evropskoj turneji odabrali samo 14 gradova i da su recimo odabrali Sarajevo i da su bile cijene kao u ostalim gradovima koncert bi bio rasprodan, jer dosta bi fanova došlo iz svih djelova Evrope gdje oni neće svirati. Samo u Zagrebu je bilo na 2 koncerta nekih 40 hiljada, a možda i više ljudi koji su došli iz cijele Evrope, npr. Rumunija, Bugarska, Češla, Slovačka itd. A da ne spominjem koliko bi grad zaradio na turistima. Zagreb je za 2 koncerta U2 zaradio oko 8 miliona eura.
suncica24

#6 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by suncica24 »

Kad ce Sarajevo prestati sa cigancenjem i ubiranjem sevapa?!

Prvo, karte su 150KM u cijelom svijetu i kad sarajlije budu spremne platiti toliki iznos za kartu (nema vise sadake od 30KM, rat je prosao!), i veliki bendovi ce doci.
Drugo, Sarajevo dobija ono sto trazi. A trazi Harija, Merlina, Moj Ummete... i nije kriva uprava Bakire, vec raja, Bakire!
Trece... pored tolikih problema u kojima se grad gusi, izdvajanje novca za koncert U2 (kao sto je i za jb Harija) bi bila cista pizdarija. Moze Zagreb, ali Sarajevo, vjeruj ne moze. Prvo treba pomesti, pa onda razmisljati o tepihu.
I na kraju... zaista ne kontam zasto je za sve kriv SFF, od kojeg svi profitiraju. Mozda zato sto svi profitiraju? :D
Last edited by suncica24 on 21/08/2009 09:44, edited 1 time in total.
skojotovski

#7 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by skojotovski »

SVI oko Mire Purivatre... :run:
suncica24

#8 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by suncica24 »

skojotovski wrote:SVI oko Mire Purivatre... :run:
Svi podrazumjeva SVE. Od hotela, Europe, Bosne, Holday Inna u kojima su smjesteni gosti, preko dvorana, sponzora, kafica (Opera, Mash i Delikatesna su zaradili koliko ne zarade za godinu), do onog prodavaca kukuruza pred ulazom :D
Sir Charles

#9 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by Sir Charles »

Sreca pa Zagreb i nije toliko daleko, a bogami ne trebaju ni vize. U auto i lagano....
maher

#10 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by maher »

samo par cinjenica koje se ne bi smjele zanemariti, zbog onih mladjih koji se ne sjecaju bas svega...cinjenica je da je bono u sarajevo dolazio preko sda veza (sacirbey, purivatra, ...)...mimo koncerta mogli smo ga vidjeti i za novu godinu, i na projekcijama filmova gdje je dolazio kao i svi drugi gledaoci, pa cak na nekim projekcijama nije bilo ni novinara da to zabiljeze...mislim da je to nesto sto je ipak ekskluziva....i sto recimo gradjani zagreba predvodjeni bandicem nisu imali priliku da dozive...
dovoljno je samo pogledati intervju koji je u2 dala hrt-u i vidjeti koliko oni govore o sarajevu iako ih niko ne pita o tome...i koliko pamte sarajevski koncert i sve detalje...

isto tako nekorektno je ovako govoriti o dva zaista velika profesionalca, merlinu i hariju, koje mozemo ne voliti, ali da su dostigli neke standarde koji su prepoznati i u okruzenju to niko ne moze osporiti. i upravo ti koncerti na kosevu pred ogromnim brojem ljudi pokazali su njihov kvalitet i sposobnost da organizuju spektakl kojim bi se svaki grad trebao ponositi...ne smijem ni da zamislim sta bi se desilo da je dini ili hariju otkazao glas kao bonu na kosevu...isto tako zaboravljamo da je hari prije par godina pet ili sest noci zaredom imao rasprodan sava centar u beogradu, sto bas nije cest slucaj...

tuzno je da je ovaj clanak zasnovan na nekoj neprovjerenoj informaciji ili necijoj zajebanciji, da ce biti neka svirka...jos tuznije je koliko je imena spomenuto bez ikakve veze, a najtuznije da je ovaj clanak napisao novinar uz to i urednik...
suncica24

#11 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by suncica24 »

isto tako nekorektno je ovako govoriti o dva zaista velika profesionalca, merlinu i hariju, koje mozemo ne voliti, ali da su dostigli neke standarde koji su prepoznati i u okruzenju to niko ne moze osporiti. i upravo ti koncerti na kosevu pred ogromnim brojem ljudi pokazali su njihov kvalitet i sposobnost da organizuju spektakl kojim bi se svaki grad trebao ponositi...ne smijem ni da zamislim sta bi se desilo da je dini ili hariju otkazao glas kao bonu na kosevu...isto tako zaboravljamo da je hari prije par godina pet ili sest noci zaredom imao rasprodan sava centar u beogradu, sto bas nije cest slucaj...
Ti koncerti su bili BESPLATNI!
I da, zaista mislim da to govori sve o njihovom kvalitetu i sposobnosti
maher

#12 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by maher »

i koncert vlatka stefanovskog kod vijecnice je bio besplatan...jel to znaci da nije kvalitetan?
patrius

#13 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by patrius »

Sa cisto muzickog aspekta U2 su prosjecan band.Zapravo,medju istinskim r'n'r gromadama su patuljci,al' neyse...Tesko i da su bogzna kakav band,vise su d.j.l.Zamislite ih bez Vox-a :-)
E sad,ja bih zaista volio da vidim tog sretnika kojemu je koncert u Sarajevu,i uopste cjelokupan angazman banda i njegovog frontmena,promijenio zivot.Dakle,sta je dobio tim razvikanim prijateljstvom,osim,dakako,sentimentalnih i simbolicnih uzbudjenja...Rekao bih da je vise koristio (samo)promociji banda.Naravno,tim cinom je raja ovdje nesumnjivo "kupljena".
Zagreb je tim providjenjem dobio devastiran Maximir,i tesko ce ih pokriti onih 8 miliona...
Treba se prestat odusevljavat tricarijama :oops:
Sir Charles

#14 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by Sir Charles »

patrius wrote:Sa cisto muzickog aspekta U2 su prosjecan band.Zapravo,medju istinskim r'n'r gromadama su patuljci,al' neyse...Tesko i da su bogzna kakav band,vise su d.j.l.Zamislite ih bez Vox-a :-)
E sad,ja bih zaista volio da vidim tog sretnika kojemu je koncert u Sarajevu,i uopste cjelokupan angazman banda i njegovog frontmena,promijenio zivot.Dakle,sta je dobio tim razvikanim prijateljstvom,osim,dakako,sentimentalnih i simbolicnih uzbudjenja...Rekao bih da je vise koristio (samo)promociji banda.Naravno,tim cinom je raja ovdje nesumnjivo "kupljena".
Zagreb je tim providjenjem dobio devastiran Maximir,i tesko ce ih pokriti onih 8 miliona...
:-) :-) :-)
ultima_palabra

#15 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by ultima_palabra »

maher wrote:isto tako nekorektno je ovako govoriti o dva zaista velika profesionalca, merlinu i hariju, koje mozemo ne voliti, ali da su dostigli neke standarde koji su prepoznati i u okruzenju to niko ne moze osporiti. i upravo ti koncerti na kosevu pred ogromnim brojem ljudi pokazali su njihov kvalitet i sposobnost da organizuju spektakl kojim bi se svaki grad trebao ponositi...ne smijem ni da zamislim sta bi se desilo da je dini ili hariju otkazao glas kao bonu na kosevu...isto tako zaboravljamo da je hari prije par godina pet ili sest noci zaredom imao rasprodan sava centar u beogradu, sto bas nije cest slucaj...
Joj, u umjetnosti profesionalac... pa sebi je profesionalac, nije meni :-) jedan profesionalac pokrade kompletan turski, azerbejdžanski, itd. melos. Drugi nema angažovane pjesme u 25 godina svog repertoara, a ovom prvom je vrhunac angažovane pjesme oda "ocu nacije" :x a SDA je blagorodna, pa će da nagradi :lol:
maher wrote:i koncert vlatka stefanovskog kod vijecnice je bio besplatan...jel to znaci da nije kvalitetan?
To je bio jedan koncert, u okviru festivala na kojem je sve besplatno. Vlatko je punio svaku dvoranu u kojoj je bio u Sarajevu.
patrius wrote:Sa cisto muzickog aspekta U2 su prosjecan band.Zapravo,medju istinskim r'n'r gromadama su patuljci,al' neyse...Tesko i da su bogzna kakav band,vise su d.j.l.Zamislite ih bez Vox-a :-)
Slažem se većinom, po meni U2 su gromade bili u 80-tim, kasnije je sve postalo show i truli kapitalizam :-D
Maksimir je devastiran otprije, najisplatnije bi ga bilo srušiti pa graditi isponova
nokia6170

#16 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by nokia6170 »

suncica24 wrote:Kad ce Sarajevo prestati sa cigancenjem i ubiranjem sevapa?!

Prvo, karte su 150KM u cijelom svijetu i kad sarajlije budu spremne platiti toliki iznos za kartu (nema vise sadake od 30KM, rat je prosao!), i veliki bendovi ce doci.
Drugo, Sarajevo dobija ono sto trazi. A trazi Harija, Merlina, Moj Ummete... i nije kriva uprava Bakire, vec raja, Bakire!
Trece... pored tolikih problema u kojima se grad gusi, izdvajanje novca za koncert U2 (kao sto je i za jb Harija) bi bila cista pizdarija. Moze Zagreb, ali Sarajevo, vjeruj ne moze. Prvo treba pomesti, pa onda razmisljati o tepihu.
I na kraju... zaista ne kontam zasto je za sve kriv SFF, od kojeg svi profitiraju. Mozda zato sto svi profitiraju? :D
Polako suncice, nema potrebe za agresivnoscu.

Kao prvo covjek ti vec objasni da na takve koncerte dolazi haman 40% ljudi sa strane koji su spremni ne dati 150 KM, vec i 300 KM samo da slusaju svoju omiljenu grupu.

A sadaka se moze drugacije rijesiti, bas kao sto ju je rijesio Mile Dodik sa Lenijem u BL i koncertom...fino opstina, kanton, grad, entitet subvencionira troskove nastupa sa odredjenom sumom i umanji cijenu karte za minimum 30%, sto onda postaje prihvatljivo i sirokim narodnim masama.

Meni iskreno je svejedno hocel karta biti 50KM ili 70 KM, toh 20 KM mi ne znaci nista kad je U2 u pitanju. To je 6-7 propustenih kafa u gradu, ili jedan izlazak navecer.

p.s. napomene radi, opstina stari grad je izmedju ostalog subvencionirala harijev "besplatni" koncert na kosevu...znaci ima se, moze se, samo je pitanje hocel' se ;-)
skojotovski

#17 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by skojotovski »

suncica24 wrote:
Ti koncerti su bili BESPLATNI!
I da, zaista mislim da to govori sve o njihovom kvalitetu i sposobnosti
naravno, kao i kvalitetu harija, kao covijeka, koji je svojevremeno htio masno naplatiti koncert u Srebrenici ...
ulpinian

#18 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by ulpinian »

zar ima još neko u ovom gradu da ozbiljno shvata ovu dvorsku ludu sa inicijalima B.H. ? Sta je to tako epohalno u ovom tekstu osim njegovog qrčenja da je bio na koncertu ? Ovi što idu na Harija i Merlina su ppci za njega... :-)
Trebali smo na njegov koncert otici... dobro pjeva kad se nacuga :run:

ja.neron

#19 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by ja.neron »

maher wrote:samo par cinjenica koje se ne bi smjele zanemariti, zbog onih mladjih koji se ne sjecaju bas svega...cinjenica je da je bono u sarajevo dolazio preko sda veza (sacirbey, purivatra, ...)...mimo koncerta mogli smo ga vidjeti i za novu godinu, i na projekcijama filmova gdje je dolazio kao i svi drugi gledaoci, pa cak na nekim projekcijama nije bilo ni novinara da to zabiljeze...mislim da je to nesto sto je ipak ekskluziva....i sto recimo gradjani zagreba predvodjeni bandicem nisu imali priliku da dozive...
dovoljno je samo pogledati intervju koji je u2 dala hrt-u i vidjeti koliko oni govore o sarajevu iako ih niko ne pita o tome...i koliko pamte sarajevski koncert i sve detalje...

tuzno je da je ovaj clanak zasnovan na nekoj neprovjerenoj informaciji ili necijoj zajebanciji, da ce biti neka svirka...jos tuznije je koliko je imena spomenuto bez ikakve veze, a najtuznije da je ovaj clanak napisao novinar uz to i urednik...
a šta je sa proteklim godinama kada je Bono dolazio u privatnom aranžanu u Sarajevo i kada je sjedio u onoj kafani kod Meeting Pointa bez purivatre ili šačirbeja i kada ga novinari ne prepoznaju jer nije na crvenom tepihu
i baš me briga za nazovi novinara sa filozofskog fakulteta
Banksy

#20 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by Banksy »

Sve je to Senad Avdić, efektnije i ubojitije, još prije 10 dana ...

SRIJEDA, 12. AUGUST
Za dva dana na koncertima grupe U2, Zagreb je, tvrde mediji, zaradio 5-6 miliona eura. Na četverodnevnom međunarodnom trubačkom derneku u Guči srbijanska država i lokalna zajednica hajrovali su desetine miliona eura. Za tri sada besplatnog prenemaganja Hajrudina Varešanovića i njegovih gostiju, građani Sarajeva i Federacije (što poreski obveznici, što pretplatnici BH Telecoma...) ostali su bez 200 hiljada maraka. Dobar nam je prolaz, izvrstan!

(... i, šta znači logisticira :?)
naqrnjak

#21 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by naqrnjak »

Banksy wrote:Sve je to Senad Avdić, efektnije i ubojitije, još prije 10 dana ...

SRIJEDA, 12. AUGUST
Za dva dana na koncertima grupe U2, Zagreb je, tvrde mediji, zaradio 5-6 miliona eura. Na četverodnevnom međunarodnom trubačkom derneku u Guči srbijanska država i lokalna zajednica hajrovali su desetine miliona eura. Za tri sada besplatnog prenemaganja Hajrudina Varešanovića i njegovih gostiju, građani Sarajeva i Federacije (što poreski obveznici, što pretplatnici BH Telecoma...) ostali su bez 200 hiljada maraka. Dobar nam je prolaz, izvrstan!

i dok drugi j.bu, ti se muzafere kupaj...
ultima_palabra

#22 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by ultima_palabra »

naqrnjak wrote:i dok drugi j.bu, ti se muzafere kupaj...
:thumbup: Sve sažeto u jednu rečenicu
damirm

#23 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by damirm »

U2 ce doci u Sarajevo, vjerovatno vec na sljedecoj turneji, To ce biti jos jedan koncert za pamcenje, pod malo drugacijim okolnostima, ali svejedno nabijen emocijama. Sve sto treba je da se pojavi neko malo parali i okretniji da sve to na vrijeme organizuje i naravno, uzme masnu lovu. Meni za ideju dosta 1% :))...
strong69

#24 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by strong69 »

Banksy wrote:Sve je to Senad Avdić, efektnije i ubojitije, još prije 10 dana ...

SRIJEDA, 12. AUGUST

Znaci hebo i U2 koliko Guca zaradi... Nista, kod nas neka dovedu koridu u grad, Cecu i Brenu i eto para...
Neelix

#25 Re: Bakir H. o U2 i Sarajevu

Post by Neelix »

skojotovski wrote:
naravno, kao i kvalitetu harija, kao covijeka, koji je svojevremeno htio masno naplatiti koncert u Srebrenici ...
ovo je laz koju iz ko zna kojih razloga proturaju iskljucivo na ovom forumu :) ne mogu se sjetiti detalja, ali znam da je bila tema u vrijeme kada je taj koncert bio aktuelan, i da je to demantovano. takodje se sjecam da su se javljala raja iz srebrenice kojima su takve gluposti bile nebulozne. prorovi pa ces nac.

i ne pise se "covijek"
Post Reply