Baka mi je naslijedila neku zemlju, odnosno dio zemlje skupa s bracom i sestrama. (veli par dunuma svakome pripada)
Eh, buduci da su u familiji odnosi - katastrofa, tj. niko ni s kim ne prica od brace i sestara, mi nemamo pojma sta se s tom zemljom dogadja i onda nece da komunicira s bracom i sestrama.
Ona se sjeca da je nekad davno potpisala neki papir, ali nema pojma sta. Njen brat joj je rekao da zbog poreza mora njemu dati neku punomoc i ona je ne citavsi potpisala. Ja iskreno vjerujem da mu je prepisala zemlju koju je on prodao jer je nedugo nakon toga napravio kucu od 2 sprata i kupio novog Mercedesa. Nije samo ona u pitanju, vec i jos par brace i sestara su potpisali taj papir.
Znam da je jedan od njih odbio da "suradjuje" i svadjali se su godinama zbog toga. On se preselio vani i nema kontakt s tim bratom koji je trazio od sviju da potpisu taj papir.
Postoji li neka mogucnost da se sazna sta je s tom zemljom? Mene sad cisto zanima je li ona stvarno bila obrlacena i prepisala ili ima neko pravo na zemlju? Jah, znam da nije neka cijena, ali je stvar principa, hocu da znam sta je s njenom imovinom. Ta zemlja je dosta daleko od mjesta gdje moja baka zivi i njoj se ne da ici tamo da ne bi nekog od njih srela, jer je skupa karta s kraja drzave na drugi kraj te zato sto joj se ne da rovariti po spisima, ona se pomirila da nema pravo na svoju zemlju jer su je tako ubijedili. Da li ja mogu ikako saznati u nekom katastru ili stajaznam s njenom licnom istoriju njenih nekretnina (ako je zemlja uopce nekretnina) i ko je vlasnik toga svega?
Hvala na pomoci