Bajramski rucak
-
biscanka84
#1 Bajramski rucak
Ove godine planiram otici na "internacionalni bajram" gdje ce svako donjeti ponesto tradicionalno za bajram iz svoje drzave? pa je pitanje sta je u BIH tradicionalno jelo za Bajram? baklavu ne mogu donjeti jer je tradicionalna u svakoj muslimanskoj drzavi tako da nije to "to" 
-
Hierarchia
Sarma, dolma, pite (burek, sirnica, zeljanica, krompirusa), šiš-ćevap, musaka, begova corba, bamija....Napravi im tepsiju pite. 
-
shin
#3 Re: Bajramski rucak
Sta ti kuhas kuci, od cega zivis? McDonalds i ti folovi.biscanka84 wrote:Ove godine planiram otici na "internacionalni bajram" gdje ce svako donjeti ponesto tradicionalno za bajram iz svoje drzave? pa je pitanje sta je u BIH tradicionalno jelo za Bajram? baklavu ne mogu donjeti jer je tradicionalna u svakoj muslimanskoj drzavi tako da nije to "to"
-
biscanka84
Ne mogu reci da je pita tradicionalno bajramska jer je jedemo i onako veoma cestoHierarchia wrote:Sarma, dolma, pite (burek, sirnica, zeljanica, krompirusa), šiš-ćevap, musaka, begova corba, bamija....Napravi im tepsiju pite.
a to drugo,da bar znam kako..ima li recept?
- Bosanac sa dna kace
pa napravi halvu, il eto napravi puru, kalju, prohu pa udobte u jogurt
ma ima svasta, opklen si ti, sramota je ako si iz Bihaca a ne znas recimo sta je kljukusa, razljevusa itd...
ma ima svasta, opklen si ti, sramota je ako si iz Bihaca a ne znas recimo sta je kljukusa, razljevusa itd...
-
biscanka84
ma znam sta je tosramota je ako si iz Bihaca a ne znas recimo sta je kljukusa, razljevusa itd...
-
*mima*
#8 Re: Bajramski rucak
biscanka84 wrote:Ove godine planiram otici na "internacionalni bajram" gdje ce svako donjeti ponesto tradicionalno za bajram iz svoje drzave? pa je pitanje sta je u BIH tradicionalno jelo za Bajram? baklavu ne mogu donjeti jer je tradicionalna u svakoj muslimanskoj drzavi tako da nije to "to"
Opet biscanka sa provokativnim pitanjem...........
- manijak1
-
Reina
ajj nigdje mog citata kojeg sam pisala prije 5 minuta haj vidim ja da je ovo u pripremi novi Srajevo-x.com pa se prvi macici bacaju u vodu 
Nego u vezi teme, ja ti predlozi, ako vec svi prave baklavu a vjerovatno je sa orasima a ti napravi onu baklavu sa orasima i grozdjicama meni je ta pravo super, pa onda napravi, hurmasice i u sredinu stavi pola rijezge oraha, pa imas ruzice, patispanje
od slanih ako neces burek napravi buredzike to je super jelo, pa onda ide: sogan dolma, podvarak, sarma, bamja, begova corba, ma ima sta hoces a neizostavno ti je jedan peceni butic i posluzis kao hladno meso... itd.
i moze satrica ko' salata ...
Nego u vezi teme, ja ti predlozi, ako vec svi prave baklavu a vjerovatno je sa orasima a ti napravi onu baklavu sa orasima i grozdjicama meni je ta pravo super, pa onda napravi, hurmasice i u sredinu stavi pola rijezge oraha, pa imas ruzice, patispanje
od slanih ako neces burek napravi buredzike to je super jelo, pa onda ide: sogan dolma, podvarak, sarma, bamja, begova corba, ma ima sta hoces a neizostavno ti je jedan peceni butic i posluzis kao hladno meso... itd.
i moze satrica ko' salata ...
-
biscanka84
hvala amrino i reina
mima,sta je to provokativno??
mima,sta je to provokativno??