Bajram-Nova Godina??
-
biscanka84
pa ne odgovaraj,ima dobrih i poucnih tema..kao ona o biblioteci u Srebrenici gdje sam takodjer postavila pitanjeAl je glupo pitanje............do bola
-
biscanka84
pa ono sto sam napisala..procitaj jos jednom draga 
-
Oceania
amrino wrote:Bajram!
Ko misli da se ne moze kvalitetno dernecit bez alkohola- taj se alkoholicar jer ocigledno ne moze da se opusti bez alkohola...
Cestit bozic
Bajram Serif Mubarek Olsun i
Sretna nova godina
svim forumashima...
Prije rata se govorilo : " Sretan Bozic " , Bajram Barecolla " otkud sada ovo ???? cuj " cestit Bozic" > ja mogu cestitati nekome Bozic> cestitati je glagol a ne pridjev " cestit "
-
biscanka84
Ne nije istrazivacki rad nego cista znatizelja

Uvijek sam govorila cestit Bozic,a za bajram barecula-to je pogrijesan naziv koji ne znaci ama bas nista, a potice od turskog "bajram mubarek"(nasi su to na neki nacin pretvorili u bajram barecula)..tako da je bolje reci bajram serif mubarek olsun,da bar ima smislaPrije rata se govorilo : " Sretan Bozic " , Bajram Barecolla
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Iskreno? Najveci je dolazak Seke Aleksic u Aqua diskoteku...biscanka84 wrote:Fino,nego vi koji ste u BIH..koji praznik je prema vasim procjenama "veci" medju Bosnjacima,ili hajde eto u Sarajevu?
-
Nancy Drew
#66 Re: Bajram-Nova Godina??
...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 11:31, edited 1 time in total.
-
biscanka84
nije,citavo jutro me boli glava..nisam otisla na posao

-
_BosanaC
Nije to ba dovoljno iskrenomIRCerka wrote:Iskreno? Najveci je dolazak Seke Aleksic u Aqua diskoteku...biscanka84 wrote:Fino,nego vi koji ste u BIH..koji praznik je prema vasim procjenama "veci" medju Bosnjacima,ili hajde eto u Sarajevu?
Moja ti,
Saraj'vo ti je napokon doslo tobetu. Pucanstvo je prestalo da slavi Novu godinu i da prati te cafirske obicaje, vec se slavi samo, jedino i iskljucivo Bajram. Od kako smo djecu uspjeli ubjediti da je i Dido Mraz preselio na ahiret ne traze vise ni poklone tako da smo uspjeli i na tome ustediti pa cemo te pare uloziti u kurbane.
Narod je toliko vjerski i religiozno osvjesten da svi sve gledaju kao bracu i sestre, pa zato vise nema ni lopovluka, za drogu se zadnji put culo onda kada su Srbi zauzeli Grbavicu, ono malo cafira sto je ostalo bilo je iselilo tokom mirne reintegracije pa sada nema brace i sestara koji moraju kopati po kontejnerima i roviti po smecu kako bi pregurali jos jedan dan. Penzije su mashala, plate isto tako, vlada opci mir i blagostanje, a kafane ne postoje, vec je ostala samo jos po koja slasticarna koja smije raditi najdalje do pet popodne, ali posto narod i onako radi do tih doba i njih planiraju zatvoriti.
Sta ima na tom cafirskom zapadu, imal' kakvog hajra?
I na kraju pisma biscanki spadne jorgan, mati drma i drzi mlijeko u ruci (kiselo) i psuje od Kulina bana pa na ovamo jer smrdi na alkohol... A tek je prvi januar
-
Oceania
Ako je za tebe ova planeta nastala 1992 onda si i ti govorila cestit Bozic ,biscanka84 wrote:Ne nije istrazivacki rad nego cista znatizelja![]()
Uvijek sam govorila cestit Bozic,a za bajram barecula-to je pogrijesan naziv koji ne znaci ama bas nista, a potice od turskog "bajram mubarek"(nasi su to na neki nacin pretvorili u bajram barecula)..tako da je bolje reci bajram serif mubarek olsun,da bar ima smislaPrije rata se govorilo : " Sretan Bozic " , Bajram Barecolla
UVIJEK i VAZDA. Ja sam cijeli zivot zivio sa katolicima kako onima u Bosni tako i u Zagrebu.Cestit Bozic je uveden sa Tudjmanom i HDZ-om i to tzv.
novo govor / svojstven diktatorskim rezimima / Pavelic je radio iste stvri :
munjovod , samokres , nogostup ......Ako si se ti rodila 84 kao ti stoji u nicku , ja sam te godine dosao studirati u Zagreb.Dakle ili lazes ili nemas pojma .
Vrati se na " pocetnicu " tako se danas zove bukvar a ti vjerojatno govoris pocetnica , UVIJEK I VAZDA !!!!!!! i ovo za Bajram su uveli SDA -ovci po uzoru na HDZ .......hajmo mijenjati i zalupati mozgove ljudima dok mi krademo da se oni zadeveraju i uce novi jezik ........serem ti se na nacionlizam gori je od kuge i kolere i od atomske je gori ..........
- sicky
#70 Re: Bajram-Nova Godina??
pusti curu kad je zanima!Nancy Drew wrote:biscanka84 wrote:![]()
Ove godine je situacija takva da su ta dva praznika zajedno,koji cete vi proslaviti? i koji je praznik prema vasim ocjenama "veci" i popularniji u BIH(medju bosnjacima)? mene ovo fakat zanima
biscanka84 wrote:Fino,nego vi koji ste u BIH..koji praznik je prema vasim procjenama "veci" medju Bosnjacima,ili hajde eto u Sarajevu?
![]()
![]()
![]()
je l' tebi dobro, života ti......
Last edited by sicky on 21/12/2006 14:27, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
ako se svi tako gledaju ko braca i sestre, onda u osvjestenom Sarajevu ima puno incesta_BosanaC wrote:Nije to ba dovoljno iskrenomIRCerka wrote:Iskreno? Najveci je dolazak Seke Aleksic u Aqua diskoteku...biscanka84 wrote:Fino,nego vi koji ste u BIH..koji praznik je prema vasim procjenama "veci" medju Bosnjacima,ili hajde eto u Sarajevu?
Odgovor koji ona zeli da cuje je vjerovatno sljedeceg sadrzaja:
Moja ti,
Saraj'vo ti je napokon doslo tobetu. Pucanstvo je prestalo da slavi Novu godinu i da prati te cafirske obicaje, vec se slavi samo, jedino i iskljucivo Bajram. Od kako smo djecu uspjeli ubjediti da je i Dido Mraz preselio na ahiret ne traze vise ni poklone tako da smo uspjeli i na tome ustediti pa cemo te pare uloziti u kurbane.
Narod je toliko vjerski i religiozno osvjesten da svi sve gledaju kao bracu i sestre, pa zato vise nema ni lopovluka, za drogu se zadnji put culo onda kada su Srbi zauzeli Grbavicu, ono malo cafira sto je ostalo bilo je iselilo tokom mirne reintegracije pa sada nema brace i sestara koji moraju kopati po kontejnerima i roviti po smecu kako bi pregurali jos jedan dan. Penzije su mashala, plate isto tako, vlada opci mir i blagostanje, a kafane ne postoje, vec je ostala samo jos po koja slasticarna koja smije raditi najdalje do pet popodne, ali posto narod i onako radi do tih doba i njih planiraju zatvoriti.
I na kraju pisma biscanki spadne jorgan, mati drma i drzi mlijeko u ruci (kiselo) i psuje od Kulina bana pa na ovamo jer smrdi na alkohol... A tek je prvi januar
-
biscanka84
_BosanaC wrote:Nije to ba dovoljno iskrenomIRCerka wrote:Iskreno? Najveci je dolazak Seke Aleksic u Aqua diskoteku...biscanka84 wrote:Fino,nego vi koji ste u BIH..koji praznik je prema vasim procjenama "veci" medju Bosnjacima,ili hajde eto u Sarajevu?
Odgovor koji ona zeli da cuje je vjerovatno sljedeceg sadrzaja:
Moja ti,
A jeli moguce odgovoriti nesto bez prepucavanja?
-
mIRCerka
a kako protumaciti tvoje pitanje koje boldirah?biscanka84 wrote:_BosanaC wrote:Nije to ba dovoljno iskrenomIRCerka wrote: Iskreno? Najveci je dolazak Seke Aleksic u Aqua diskoteku...Odgovor koji ona zeli da cuje je vjerovatno sljedeceg sadrzaja:
Moja ti,
A jeli moguce odgovoriti nesto bez prepucavanja?to sto si naveo nije tacno,i sama slavim novu godinu