Bajram-Nova Godina??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Lace

Post by Lace »

PerilicaDuzeTrajeUzCalgon wrote:Ja drugi dan bajrama idem u Zg da slavim novu :D

volim bajrame zato sto se ne radi :D ove godine mi je fuj :x
cuj fuj...3 su u ovoj godini :D
PerilicaDuzeTrajeUzCalgon

Post by PerilicaDuzeTrajeUzCalgon »

ma jebga, od ovog nikakvog hajra :D
Lace

Post by Lace »

PerilicaDuzeTrajeUzCalgon wrote:ma jebga, od ovog nikakvog hajra :D
kako kome..kod nas je naknadno uvrsten i meni je petak neradni :D al svakako putujem taj dan tj. svakako bih uzela slobodan dan :D
PerilicaDuzeTrajeUzCalgon

Post by PerilicaDuzeTrajeUzCalgon »

ja cu trazit srijedu :D na osnovi bajrama :D pa sta bude :D
bpsang

Post by bpsang »

@mIRCerka
Nego, jeste li culi da ce dileri i bacaci petardi dobijati po mjesec dana zatvora?

Post by latinalover »

BHG wrote:necu nista slavit! preko glave mi je hljeba i igara....sve se svelo na to ko ce sta slavit i sta je cije...a to sto srljamo na dno dna to izgleda nikog nije briga...da se ljudi malo vise okrenu buducnosti, da malo vise razmisljaju i da ulazu svoje napore i ambicije (ako ih iko ima) u bolje sutra onda bi imalo smisla i slavit praznike...ovako nemam sta lijepo reci u cestitci jer ni naredna godina nece biti bolja od predhodnih! :x

potpisujem...

slavlje ce mi biti kad uspijem svojim trudom na finansijskom planu(bez obzira jeli onda nova ili ne)....a ovako moze biti samo docek ( kao i prosla nova godina)....nista vise......odes negdje s nekim nacugas se..i sutra kasd se probudis ,isto sve kao i prije.... :-?
revolver amidza

Post by revolver amidza »

vas amidza se (vecina bosnjaka) svojski oduzme,alkoholom naravno,(prije i u kombinaciji sa travom za oba praznika),..interesantno je da nikad ne pijem za ramazanski bajram,.(recimo kada je nova godina padala na ramazan,nisam nikako pio), a za kurbanski se skoro redovno demoliram(mada je on "jaci" od ramanskog),..a u isto vrijeme sam spreman da se potucem sa nekim ko mi kaze da nisam musliman!!!!
inace kontam sa zenom u "porodicnoj" atmosferi da se demoliram,mada mi zena ne pije,ali i ne ronda kada se amidza malo "opusti".
prava demokratija,jel da :D
ionako imam dijagnozu da imam PTSP,stoga nema veze,..ali kako su ove godine u blizu i bozic i bajram( a ja se za bozic takodjer demoliram sa prijateljima katolicima,jos smo jedno vrijeme pucali jedni na druge,al me fakat carski izgotive kad ih posjetim,uostalom kao i janjih za bajram),..mislim da moje senlucenje pocinje na bozic tako da traje sve do iza nove god..
samo u bosni nasoj toga ima :D
Sogan

Post by Sogan »

revolver amidza wrote:vas amidza se (vecina bosnjaka) svojski oduzme,alkoholom naravno,(prije i u kombinaciji sa travom za oba praznika),..interesantno je da nikad ne pijem za ramazanski bajram,.(recimo kada je nova godina padala na ramazan,nisam nikako pio), a za kurbanski se skoro redovno demoliram(mada je on "jaci" od ramanskog),..a u isto vrijeme sam spreman da se potucem sa nekim ko mi kaze da nisam musliman!!!!
inace kontam sa zenom u "porodicnoj" atmosferi da se demoliram,mada mi zena ne pije,ali i ne ronda kada se amidza malo "opusti".
prava demokratija,jel da :D
ionako imam dijagnozu da imam PTSP,stoga nema veze,..ali kako su ove godine u blizu i bozic i bajram( a ja se za bozic takodjer demoliram sa prijateljima katolicima,jos smo jedno vrijeme pucali jedni na druge,al me fakat carski izgotive kad ih posjetim,uostalom kao i janjih za bajram),..mislim da moje senlucenje pocinje na bozic tako da traje sve do iza nove god..
:thumbup:
revolver amidza

Post by revolver amidza »

Jaguar84 wrote:..ali kako su ove godine u blizu i bozic i bajram( a ja se za bozic takodjer demoliram sa prijateljima katolicima,jos smo jedno vrijeme pucali jedni na druge,al me fakat carski izgotive kad ih posjetim,uostalom kao i janjih za bajram),..mislim da moje senlucenje pocinje na bozic tako da traje sve do iza nove god..
Joj amidza nemas pojma kako mi je drago sto jos uvijek postoje ljudi poput tebe...A kome se ne sviđa nek ide brate na neko pusto ostrvo :x[/quote]

hej jarane,da samo vidis ekipe na te blagdane,..da se upisas od smjeha,svi otkaceni do jaja,..smijeh na sve strane,a ima i ranjavanih i sta sve ne,..ali,jebem mu da mi je samo dovesti tv,..pa da im pokazemo,da se itekako moze zivjeti zajedno(hej,jebo te,kad smo rokali za rata a sada se zajebajemo i pomazemo!!!),..ma haos,,.joj sto volim sto sam bosanac!!!!
biscanka84

Post by biscanka84 »

budi mi gost ti i medo za Bajram pa da vidis kako policija hapsi bacace petardi pred Dzamijom Kralj Fahd

ja znam jednom arapu ovdje prst otisao nakon sto je majmun bacio petardu u sred dvorista dzamije :-)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Do prije par godina, dok nas zivot ne odvede na tri razlicite strane svijeta, sa jos dva jarana, koji su takodje sebe smatrali Bosancima (dok nas je dobrocudno pucanstvo gledalo kao vlaha, sokca & baliju) sam docekivao i Bozice, i Bajrame i Novu godinu. Imali smo cak i po jedno odjelo, koje se oblacilo maksuz za te prilike...

Al' ima neka sansa da se drustvo okupi opet sutra navece na ponocki pa da sastavi do sedmog :D Tako da sam morao i godisnji uzeti, nek se nadje :D
sarlo

Post by sarlo »

putujucidzindas wrote:Novu godinu s Bajram Batom
:)
Zhaba

#113 Re: Bajram-Nova Godina??

Post by Zhaba »

biscanka84 wrote::D

Ove godine je situacija takva da su ta dva praznika zajedno,koji cete vi proslaviti? i koji je praznik prema vasim ocjenama "veci" i popularniji u BIH(medju bosnjacima)? mene ovo fakat zanima :? :D
Koji? pa jedan i drugi :D a meni je bajram naravno vaznji Image
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

SaraLe wrote:
mIRCerka wrote:BHG, u pravu si u potpunosti.
Evo se sad trebamo poklati sto idu Bozic, Bajram pa Nova Godina.
Sicky, Nova godina nije katolicki praznik, vec svi slave sto dozivise jos jednu godinu. Ipak smatram da je NG sekularni praznik, dok su Bajram i Bozic religijski. I pila ne pila, isto mozes derneciti. Samo sto ja licno smatram da je za Bozic i Bajram licemjerno derneciti vani, jer ti praznici sluze bas da se familija okupi. Al eto, kod nas je moguce u cetvrtak se oleshit od alkohola a u petak na dzumu, ili jesti mlijecne proizvode za vrijeme posta....

Meni se nista ne slavi jer se svi sjebase od kurchenja i preseravanja sto sa garderobom sto sa odabirom mjesta slavlja. Svaki taj praznik trebamo obiljeziti i iskoristiti da budemo sa bliznjima, a na ovom forumu i od ovoga napraviste prebrojavanje krvnih zrnaca.

:x
MIRCERKO :thumbup:
Sto se mene licno tice, za bozic i bajram cu obici prijatelje i rodbinu, navece necu nigdje izlaziti, jer mi je muka od "vjernika" koji se ubiju od alkohola za vjerske praznike :shock:
Novu godinu cu proslaviti u kucnoj atmosferi sa par najblizih prijateljica i prijatelja :)
potpisujem (ostajem kod kuce cekajuci neke rodzake ili ce neki plan pasti i prije nove pad mozda i ja odem negdje --- ali necu piti svakako)
Post Reply