Ove godine je situacija takva da su ta dva praznika zajedno,koji cete vi proslaviti? i koji je praznik prema vasim ocjenama "veci" i popularniji u BIH(medju bosnjacima)? mene ovo fakat zanima
Bajram-Nova Godina??
-
biscanka84
#1 Bajram-Nova Godina??
Ove godine je situacija takva da su ta dva praznika zajedno,koji cete vi proslaviti? i koji je praznik prema vasim ocjenama "veci" i popularniji u BIH(medju bosnjacima)? mene ovo fakat zanima
- seljak_cojek
hm...pa.....Bajram, kurban,......obilazak rodbine i prijatelja......nemam gdje uklopit novu godinu
-
amarce
Dva derneka!?forUMASH wrote:....zar je problem spojiti dva derneka...
Znaci za bajram se derneci.Pa eto imas dvije noci da se naroljas ko majka.Gostuje li neka zvezda granda u akvi da odes mozda za bajram.
Ja cu slaviti bajram kako se slavi bajram.A novu godinu cu takode slaviti sa prijateljima.Posto inace nepijem necu ni sad
-
ndzlatar
Uz tekbire, odlazke rodbini i prijateljima, posjecivanje mezarja, a za ovaj bajram uz klanje kurbana i dijeljenje istih. Ono sto kod nas ljudi slave nije bajram nego svoja glupost.
Santos wrote:Kako se to slavi Bajram hajd nam ti reci molim te.Vazda se dernecilo i derneci ce se.A zasto nebi.Ko nepije moze isto da derneci.
- sicky
U mom slučaju, Bajram definitvno 
Sinoć pitam prijateljicu : "Šta si kontala za Bajram?"
Kaže: "Jašta ću pare trošit'..kad ide Nova godina!"
Reko':"I BEG YOUR PARDON!?"
No, od koga je..ništa strašno...
Što bi slavili svoje, kad možemo tuđe
ha ja...
e u p.m.
iznervirah se na sabahu
Sinoć pitam prijateljicu : "Šta si kontala za Bajram?"
Kaže: "Jašta ću pare trošit'..kad ide Nova godina!"
Reko':"I BEG YOUR PARDON!?"
No, od koga je..ništa strašno...
Što bi slavili svoje, kad možemo tuđe
e u p.m.
iznervirah se na sabahu
- BHG
necu nista slavit! preko glave mi je hljeba i igara....sve se svelo na to ko ce sta slavit i sta je cije...a to sto srljamo na dno dna to izgleda nikog nije briga...da se ljudi malo vise okrenu buducnosti, da malo vise razmisljaju i da ulazu svoje napore i ambicije (ako ih iko ima) u bolje sutra onda bi imalo smisla i slavit praznike...ovako nemam sta lijepo reci u cestitci jer ni naredna godina nece biti bolja od predhodnih! 
- sicky
A, samo da pojasnim...
ne SLAVIM Novu godinu...ne pijem, ne skačem, ne kupujem novu odjeću za taj dan, ali budem sa svojom rajom...čisto reda radi da smo skupa, pa me malo iznenadilo da osoba koja treba da slavi i uvijek slavi Bajram, daje prednost Novoj godini...eto to je

ne SLAVIM Novu godinu...ne pijem, ne skačem, ne kupujem novu odjeću za taj dan, ali budem sa svojom rajom...čisto reda radi da smo skupa, pa me malo iznenadilo da osoba koja treba da slavi i uvijek slavi Bajram, daje prednost Novoj godini...eto to je
-
_BosanaC
I opet ce bit' da ovi cafiri nisu tolerantni i da jadni mali vjernici ne mogu da zive kako su u zadnjih par godina nauciliA wrote:Pa eto, ne vidim sta je bilo kome u Bosni stran 1 januar... Ocigledno tvojoj prijateljici nije strano, pa postuj to. Nemoj se ibretiti, ili da ne govorimo tudjice - nemoj se cuditisicky wrote:kako kome A!
Do prije par godina virio pod jelku hocel' sta zateci a sad se hibreti sto nek, zaboga, slavi cafirsku NOVU GODINU
- sicky
BHG...ma daj molim te..reci nam šta si kupio/la novo da obučeš za Novu godinu?BHG wrote:necu nista slavit! preko glave mi je hljeba i igara....sve se svelo na to ko ce sta slavit i sta je cije...a to sto srljamo na dno dna to izgleda nikog nije briga...da se ljudi malo vise okrenu buducnosti, da malo vise razmisljaju i da ulazu svoje napore i ambicije (ako ih iko ima) u bolje sutra onda bi imalo smisla i slavit praznike...ovako nemam sta lijepo reci u cestitci jer ni naredna godina nece biti bolja od predhodnih!
- Fair Life
Hajde bolan...A wrote:Pa eto, ne vidim sta je bilo kome u Bosni stran 1 januar... Ocigledno tvojoj prijateljici nije strano, pa postuj to. Nemoj se ibretiti, ili da ne govorimo tudjice - nemoj se cuditisicky wrote:kako kome A!
Ja znam neke koji jos trose kalendar iz 1992. godine...
- BHG
izvini al kako ti znas da neko treba da slavi Bajram...ili neki drugi praznik???sicky wrote:A, samo da pojasnim...
ne SLAVIM Novu godinu...ne pijem, ne skačem, ne kupujem novu odjeću za taj dan, ali budem sa svojom rajom...čisto reda radi da smo skupa, pa me malo iznenadilo da osoba koja treba da slavi i uvijek slavi Bajram, daje prednost Novoj godini...eto to je![]()
po imenu????
- sicky
je l' to ti meni_BosanaC wrote:I opet ce bit' da ovi cafiri nisu tolerantni i da jadni mali vjernici ne mogu da zive kako su u zadnjih par godina nauciliA wrote:Pa eto, ne vidim sta je bilo kome u Bosni stran 1 januar... Ocigledno tvojoj prijateljici nije strano, pa postuj to. Nemoj se ibretiti, ili da ne govorimo tudjice - nemoj se cuditisicky wrote:kako kome A!![]()
Do prije par godina virio pod jelku hocel' sta zateci a sad se hibreti sto nek, zaboga, slavi cafirsku NOVU GODINU![]()