Bajram, moje drage Sarajlije.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
dlfo

#1 Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by dlfo »

Eto ljudi za koji dan ce Bajram... Bice derneka, znamo ko sve svira po lokalnim klubovima (Inn, itd). Za pretpostavit je da ce i ove godine kao i svake druge biti grad pun pjanih momaka i curica, te je ocekivati i veliki broj saobracajnih nesreca. Necu pisati sta je smisao Bajrama...
Vec, buduci da svi znamo sta je bilo za Queer festival, te da velikom broju "Sarajlija" smetaju te "neke pedercine", zelio bih da vas upitam :Zasto se niko ne buni protiv bajramskog programa u kaficima i klubovima?. Zelio bih da vas pitam da li cete postupiti prema pjanim momcima, isto kao i prema "queer momcima"? Kad smo vec kod tzv. vjerskih razloga zbog kojih je vecina bila protiv Queer festivala, da li cete iz tih istih vjerskih razloga imati isti odnos i prema svakome ko bude hodao pjan po ulicama Sarajeva za vrijeme Bajrama? Da li cete slucajno iskazati nezadovoljstvo izborom bajramskog programa u Sarajevu?
Po meni, mnogo je gore pjan se sepuriti gradom za vrijeme Bajrama nego biti na Queer festivalu. Zar ne?

Nisam postavio temu da se iko svadja vec samo da vidim vase misljenje o svemu ovome, buduci da rijetko ko o tome prica.

Ps. Bajram serif mubarek olsun svima, ako ne budem tu :D Da ga provedete u zdravlju i rahatluku, u krugu svojih najdrazih. :thumbup:
downtoearth

#2 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by downtoearth »

Po meni, mnogo je gore pjan se sepuriti gradom za vrijeme Bajrama nego biti na Queer festivalu. Zar ne?
Naravno da jeste!!!!
uvjek dobar gost

#3 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by uvjek dobar gost »

downtoearth wrote:
Naravno da jeste!!!!
I otkidati polu gol-gola na tonove muzike Džeja i ostalih koji nama serviraju svoju kulturu...

Ma nema veze ionako većina populacije koja je protiv bila festivala Q će se strati za Bajram... i biće pucanja iz vatrenog oružija... ali nema veze moralno-duhovne vertikale to ne brine... ne znam zašto...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#4 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by mIRCerka »

jel ovo kombinacija BAJRAM PARTY I QUEER FEST tema_
alica.k

#5 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by alica.k »

kako vam vise ne dosadi? jedino o cemu se prica je queer fest, bajram i ramazan. svasta...
lopta

#6 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by lopta »

alica.k wrote:kako vam vise ne dosadi? jedino o cemu se prica je queer fest, bajram i ramazan. svasta...
Bravo :thumbup: fakat kako vam ne dosadi. :-)
in33sa

#7 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by in33sa »

alica.k wrote:kako vam vise ne dosadi? jedino o cemu se prica je queer fest, bajram i ramazan. svasta...
Znas onu, dokon pop i jarice krsti... smijem ja ovdje spomenut popa i krstenje? :D

Za to vrijeme, zalosno, maloprije ide prilog u dnevniku sa Markala, raja kupuje paprike za 30 feninga.

Ali takvi nemaju pristup internetu, ovdje se skuplja elita :D
LSD

#8 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by LSD »

Ovakve provokativne teme nicemu dobrom ne vode,vec samo prepirkama i raspravama.
Lik je uspio u jednom postu se dotaci pijanih djevojaka i frajera,kafana,bajrama,gay festivala...neke kombinacije strašne
i još na kraju licemjerno čestita unaprijed bajram...ko neka njegova kritika društva,šta li :roll: ...ima li ko od administracije da zatvori ovu temu?
zlatiborka

#9 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by zlatiborka »

Jasta da mi je dosadilo, ali hocu da budem INN i pratim budnim okom sve..... :lol: :lol:

Ako neko zovne na proteste, evo me dolazim....bez sale.....fale mi protesti.....

Da mogu, ja bih sama pokrenula proteste ali ja nisam karizmaticni vodja, ja sam mali forumaski mis koji svira violinu na avataru....

Hajde ljudi, javite se vi koji mozete animirati narod da se pomakne, da krenemo jer nam vrijeme istice.....kao pjescani sat...
homar

#10 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by homar »

in33sa wrote:
Znas onu, dokon pop i jarice krsti... smijem ja ovdje spomenut popa i krstenje? :D

Za to vrijeme, zalosno, maloprije ide prilog u dnevniku sa Markala, raja kupuje paprike za 30 feninga.

Ali takvi nemaju pristup internetu, ovdje se skuplja elita :D
Pravi problem u BiH je "raja kupuje paprika za 30 feninga". Više od 90% ljudi i ne prati, niti ih interesuje priča koja se ovdje stalno nameće. Oni razbijaju glavu kako djeci obezbjediti koru hljeba, teku za školu, da ima krov nad glavom. :dance:
harka

#11 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by harka »

Bajram ako Bog da provodim u krugu svoje familije i prijatelja kod nas u kuci.
Bice i par radnih kolega raznih nacionalnosti i veliki ponos mi je da im
pokazem moju kulturu i obicaje.

Ova shkrabala gore i niko ne moze da mi pokvari moje bajramovanje.
Primjetila sam samo da kad dolazim na SA-X kao da sam dosla
u IZ,sve samo teme o Islamu.Administarcija,smijete vi nesto i obrisati
nije to grijeh.
homar

#12 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by homar »

harka wrote:Bajram ako Bog da provodim u krugu svoje familije i prijatelja kod nas u kuci.
Bice i par radnih kolega raznih nacionalnosti i veliki ponos mi je da im
pokazem moju kulturu i obicaje.

Ova shkrabala gore i niko ne moze da mi pokvari moje bajramovanje.
Primjetila sam samo da kad dolazim na SA-X kao da sam dosla
u IZ,sve samo teme o Islamu.Administarcija,smijete vi nesto i obrisati
nije to grijeh.
:thumbup:
dlfo

#13 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by dlfo »

LSD wrote:Ovakve provokativne teme nicemu dobrom ne vode,vec samo prepirkama i raspravama.
Lik je uspio u jednom postu se dotaci pijanih djevojaka i frajera,kafana,bajrama,gay festivala...neke kombinacije strašne
i još na kraju licemjerno čestita unaprijed bajram...ko neka njegova kritika društva,šta li :roll: ...ima li ko od administracije da zatvori ovu temu?
Taj "lik gore" je samo spomenuo ono sto vidi na ulici za vrijeme Bajrama. Taj "lik gore" nije licemjerno cestitao unaprijed Bajram, vec je od sveg srca cestitao Bajram svima koji slave. Ako je tema provokativna slobodno je zatvorite. Ako ste me pogresno shvatili, a ako je do mene izvinjavam se svima. Uvjeravam Vas da nije bilo namjere.
Temu sam postavio bash zbog toga sto sam vidio sezdeset i nesto postova o queer festivalu. E pa dragi moji da priblizno tome osudjujete pijancenje za vrijeme Bajrama, ne bi bilo "likova gore" ni "likova dolje". Generalno sto se tice Bajrama, ne zanima me sta ko radi u svojoj kuci, ali vec kad mozete toliko da palamudite o Queer festivalu, a svi se pozivaju na vjeru i vjerske razloge, te podrzavaju premlacivanje "pedercina" i "lezbaca", onda uradite nesto i povodom ovoga. Ovo je strasnije, zar ne?
Naravno da ovim ne podrzavam nasilje, vec ukazujem na licemjerstvo. Upravo to licemjerstvo "liku dolje".
LSD

#14 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by LSD »

dlfo wrote:
LSD wrote:Ovakve provokativne teme nicemu dobrom ne vode,vec samo prepirkama i raspravama.
Taj "lik gore" je samo spomenuo ono sto vidi na ulici za vrijeme Bajrama. Taj "lik gore" nije licemjerno cestitao unaprijed Bajram, vec je od sveg srca cestitao Bajram svima koji slave. Ako je tema provokativna slobodno je zatvorite. Ako ste me pogresno shvatili, a ako je do mene izvinjavam se svima.
Temu sam postavio bash zbog toga sto sam vidio sezdeset i nesto postova o queer festivalu. E pa dragi moji da priblizno tome osudjujete pijancenje za vrijeme Bajrama, ne bi bilo "likova gore" ni "likova dolje". Generalno sto se tice Bajrama, ne zanima me sta ko radi u svojoj kuci, ali vec kad mozete toliko da palamudite o Queer festivalu, a svi se pozivaju na vjeru i vjerske razloge, te podrzavaju premlacivanje "pedercina" i "lezbaca", onda uradite nesto i povodom ovoga. Ovo je strasnije, zar ne?
Ne zanima te ko šta radi u svojoj kuci za vrijeme Bajrama,jelde...pa isto kao da su muslimani pederi,pa te to ne zanima :x
e sad cu ja tebi nešto reci NE ZANIMA NI MENE ŠTA TI MISLIŠ U VEZI BAJRAMA U SARAJEVU i odakle tebi pravo i kompetencija da sudiš i kritikuješ društvo...jesi li ti neki expret za bajrame i islam pa da imas "pečat" za otvaranje ovakve teme??
Pa koji si ti faktor u ovom društvu da kritikuješ muslimane i slavljenje Bajrama?? :x
delightful

#15 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by delightful »

lsd, opomena pred ban.
dlfo

#16 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by dlfo »

LSD wrote:
dlfo wrote:
Taj "lik gore" je samo spomenuo ono sto vidi na ulici za vrijeme Bajrama. Taj "lik gore" nije licemjerno cestitao unaprijed Bajram, vec je od sveg srca cestitao Bajram svima koji slave. Ako je tema provokativna slobodno je zatvorite. Ako ste me pogresno shvatili, a ako je do mene izvinjavam se svima.
Ne zanima te ko šta radi u svojoj kuci za vrijeme Bajrama,jelde...pa isto kao da su muslimani pederi,pa te to ne zanima :x
e sad cu ja tebi nešto reci NE ZANIMA NI MENE ŠTA TI MISLIŠ U VEZI BAJRAMA U SARAJEVU i odakle tebi pravo i kompetencija da sudiš i kritikuješ društvo...jesi li ti neki expret za bajrame i islam pa da imas "pečat" za otvaranje ovakve teme??
Pa koji si ti faktor u ovom društvu da kritikuješ muslimane i slavljenje Bajrama?? :x
Kao prvo rekao sam da me ne zanima sta ko radi u svojoj kuci. Nisam rekao ni mislio "za vrijeme Bajrama". A ti ako si tu sad nashao "muslimani peder" (Boze sacuvaj" to je tvoj problem. Kad sam to rekao mislio sam da me ne zanima da li ko pije ili postuje Bajram u svojoj kuci, vec sam samo ukazao na broj postova o Queer festivalu i koliko je to neznacajno u odnosu na opijanja za vrijeme Bajrama. Shvatas sad?
"Pa koji si ti faktor u ovom društvu da kritikuješ muslimane i slavljenje Bajrama??", mudro si zakljucio. Izvini ,ali ako je to tebi proslava Bajrama, ono sto sam naveo gore, onda ti skidam kapu. Ocigledno si me pogresno razumio. Normalno da cu to sve kritikovati, jer, poznajem obicaje muslimana. Ako ti ista znaci, musliman sam.
harka

#17 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by harka »

dlfo wrote:
Taj "lik gore" je samo spomenuo ono sto vidi na ulici za vrijeme Bajrama. Taj "lik gore" nije licemjerno cestitao unaprijed Bajram, vec je od sveg srca cestitao Bajram svima koji slave. Ako je tema provokativna slobodno je zatvorite. Ako ste me pogresno shvatili, a ako je do mene izvinjavam se svima. Uvjeravam Vas da nije bilo namjere.
Naravno da ovim ne podrzavam nasilje, vec ukazujem na licemjerstvo. Upravo to licemjerstvo "liku dolje".
Ja (pazi ja,ne mi svi) licno ovaj tvoj post smatram provokativnim.Bajram jos nije,prema tome meni(pazi meni ne nama svima,pisem samo u svoje ime) ga jos netrebas cestitati.Ako hoces cestitaj mi ga u utorak,ali kulturno kako i prilici jednom covjeku da cestita neciji praznik.Sto se tice kako ko slavi neke vjerske praznike,to je njihova licna stvar,neka se svako od nas pogleda u ogledalo i upita,ko je,sta je i da li su njegovi postupci ispravni,da li pri tome vrijedja ili nanosi bol nekome.Jednom covjeku niko ne moze pomoci koliko on sam sebi,naucno a i u praksi dokazano.Kako si na ovom topicu spomenuo Queer festival(ovdje gdje sam ja kazu parada) i ja cu spomenuti premada mi neodgovara na ovom topicu,ali eto tebi na dusu.Prvo da ti kazem da sam za slobodu misljena(jako) i za uzajamno uvazavanje i postovanje.Nerazmisljamo svi isto,ali mozemo da razmjenimo misljenja na jedan kulturan nacin,pa cak da i nakon tih razmjena promenimo misljenje.
A sad da te pitam.Ko to ima pravo da nani koja posti mjesec Ramazan i klanja svaki vakat, zabrani da u vrijeme odrzavanja festivala ode kupi sebi somun.Sad ces reci ko joj brani.Brani joj ta golotinja koja paradira ulicama Sarajeva,nije to isto mini suknja i majica kratkih rukava,razumije to nana.A onda druga strana ko to ima pravo da zabrani odrzavanje tog festivala.Hocu da kazem mogao se naci neki komrpomis.Vjerujem da nista od ovoga nebi bilo da je bilo poslije Ramazana,ali eto moralo je to sada il nikada.Za osudu je,veliku osudu ovo nasilje,ali i zalosno da nije moglo doci do kompromisa.
dlfo

#18 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by dlfo »

harka wrote:
dlfo wrote:
Ja (pazi ja,ne mi svi) licno ovaj tvoj post smatram provokativnim.Bajram jos nije,prema tome meni(pazi meni ne nama svima,pisem samo u svoje ime) ga jos netrebas cestitati.Ako hoces cestitaj mi ga u utorak,ali kulturno kako i prilici jednom covjeku da cestita neciji praznik.Sto se tice kako ko slavi neke vjerske praznike,to je njihova licna stvar,neka se svako od nas pogleda u ogledalo i upita,ko je,sta je i da li su njegovi postupci ispravni,da li pri tome vrijedja ili nanosi bol nekome.Jednom covjeku niko ne moze pomoci koliko on sam sebi,naucno a i u praksi dokazano.Kako si na ovom topicu spomenuo Queer festival(ovdje gdje sam ja kazu parada) i ja cu spomenuti premada mi neodgovara na ovom topicu,ali eto tebi na dusu.Prvo da ti kazem da sam za slobodu misljena(jako) i za uzajamno uvazavanje i postovanje.Nerazmisljamo svi isto,ali mozemo da razmjenimo misljenja na jedan kulturan nacin,pa cak da i nakon tih razmjena promenimo misljenje.
A sad da te pitam.Ko to ima pravo da nani koja posti mjesec Ramazan i klanja svaki vakat, zabrani da u vrijeme odrzavanja festivala ode kupi sebi somun.Sad ces reci ko joj brani.Brani joj ta golotinja koja paradira ulicama Sarajeva,nije to isto mini suknja i majica kratkih rukava,razumije to nana.A onda druga strana ko to ima pravo da zabrani odrzavanje tog festivala.Hocu da kazem mogao se naci neki komrpomis.Vjerujem da nista od ovoga nebi bilo da je bilo poslije Ramazana,ali eto moralo je to sada il nikada.Za osudu je,veliku osudu ovo nasilje,ali i zalosno da nije moglo doci do kompromisa.
Ja se i tebi izvinjavam ako te moj post uvrijedio. Ako pogledash gore cestitao sam Bajram sada, jer mozda necu biti tu za vrijeme Bajrama. Svakako ako budem cestitacu opet. Ako te to isprovociralo, uvjeravam te da nisam imao skrivenih namjera.
Quuer festival sam spomenuo samo kao temu na forumu i kad se odnosilo na naselje, buduci da su ljudi digli toliku hajku oko toga. Ja, licno, ako te zanima, sam protiv toga bio. Za vrijeme Ramazana je, a i za 27mu noc. Mnogo su ljudi osjetljivi kad se tice toga ovdje. Naravno da se mogao naci kompromis, ali mislio sam da sam bio jasan. Queer festival sam spomenuo zbog toga, sto su ljudi napravili toliku buku oko toga (neki ce opravdano, neki ne), a o pijancenju za vrijeme Bajrama ce vecina sutiti. Znash i sam/a kako izgleda crna hronika nakon Bajrama. Toliko saobracajnih nesreca izazvanih dejstvom alkohola. Nadam se da sam bio jasan.
harka

#19 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by harka »

dlfo wrote: Ja se i tebi izvinjavam ako te moj post uvrijedio. Ako pogledash gore cestitao sam Bajram sada, jer mozda necu biti tu za vrijeme Bajrama. Svakako ako budem cestitacu opet. Ako te to isprovociralo, uvjeravam te da nisam imao skrivenih namjera.
Quuer festival sam spomenuo samo kao temu na forumu i kad se odnosilo na naselje, buduci da su ljudi digli toliku hajku oko toga. Ja, licno, ako te zanima, sam protiv toga bio. Za vrijeme Ramazana je, a i za 27mu noc. Mnogo su ljudi osjetljivi kad se tice toga ovdje. Naravno da se mogao naci kompromis, ali mislio sam da sam bio jasan. Queer festival sam spomenuo zbog toga, sto su ljudi napravili toliku buku oko toga (neki ce opravdano, neki ne), a o pijancenju za vrijeme Bajrama ce vecina sutiti. Znash i sam/a kako izgleda crna hronika nakon Bajrama. Toliko saobracajnih nesreca izazvanih dejstvom alkohola. Nadam se da sam bio jasan.
Hvala ti sto si reagovao na ovaj moj post i da smo razcistili nedoumice.Vjerujem da nisi imao losih namjera,ali poslije svih ovih pisanja ovdje i blacenja svega sto je u vezi Islama,vise covjek nema s kim normalno da diskutuje,a da nije odmah napadnut i izigran.Istina je sto pises o crnim hronikama i sta se desava,ali ti isti vjeruj mi nikada sebe ne gledaju u ogledalo.Zasto? Zato sto to ne mogu iz straha sta bi vidjeli u ogledalu.Ko pije i kad pije alkohol njegova licna stvar,ali kad je u saobracaju pod alkoholom onda to vise nije samo njegova stvar nego nas sviju,jer ugrozava i mene,tebe i sve ostale .Da li je to u vrijeme Bajrama,Bozica ili Uskrsa i bilo koji dan,meni je isto,ti ljudi nemaju savjest.Za njih je bitan samo taj momenat,poslije je sve nevazno.Neznam,ali gdje sam ja odrasla Bajrami su se uvijek provodili u krugu familije,prijatelja,komsija i bez pijanki.Hvala ti za cestitku.Ako nebudes u vrijeme Bajrama i tebi sve najbolje da ga docekas u zdravlju i rahatluku.
dlfo

#20 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by dlfo »

Hvala. :thumbup:
Blue room

#21 Re: Bajram, moje drage Sarajlije.

Post by Blue room »

Tacno- Bajram je praznik koji okuplja porodicu , podstice njegovanje dobrosusjedskih odnosa. Predhodi mu mjesec posta - ciscenja duse : Ramazan . Na zalost danas imamo pun CUM pretucenih za Ramazan u nekakvoj sumanutoj odbrani morala napadnutog izlozbom slika, a ako se sjetimo predhodnih godina Bajrama tu su litre alkohola , pistolji, tuce, divljanja na ulicama, razgolicene djevojcice , raspojasani momci ... i Ceca, Seka i ostale nevjeste genocida. Pa vec su plakati raznoraznih degutantnih programa po gradu. Ali sve to JESTE licna stvar kao sto je i necija seksualna orjentacija licna stvar sve dok ne ugrozava druge.
Locked