Bajram je 19.12
- arbosan
#1 Bajram je 19.12
Pozdrav svima,
Da budem prvi koji ce javit formalno, danas je objavljno na Saudijskom saitu, kao i u sluzbenim novinama, i u Jordanu isto, da je prvi dan Bajrama u srijedu 19.12.2007.
Eto toliko da znate, a slobodno provjerite na netu, pogotovo ako znate arapski, idite na http://www.islamway.com.
pozdrav.
Da budem prvi koji ce javit formalno, danas je objavljno na Saudijskom saitu, kao i u sluzbenim novinama, i u Jordanu isto, da je prvi dan Bajrama u srijedu 19.12.2007.
Eto toliko da znate, a slobodno provjerite na netu, pogotovo ako znate arapski, idite na http://www.islamway.com.
pozdrav.
- DobroJutroKolumbo
Eid Al-Adha 20.decembar... Hajj pocinje 18. decembra...mozda te to zbunilo...Znaci Kurban Bajram po naski je 20-ti decembar prvi dan...
- Motokultivator
#5 Re: Bajram je 19.12
E aferim ljudino.arbosan wrote:Pozdrav svima,
pozdrav.
Kako bi ti se fino nagovorio, al osaburacu . Idete mi na zivce pravo svi vi provehabijski oberdundjer majstori. Saudijci ne znaju ni kad trebaju na poso, a ne kad im je bajram.
- DobroJutroKolumbo
Ujedno molim da tema padne u zaborav ili postavljac da promijeni naziv teme , da nebi ljudi bili pogresno informisani!!!
- DobroJutroKolumbo
#9 Re: Bajram je 19.12
Bolan i kod Saudijaca je isto nego je on neinformisan...Motokultivator wrote:E aferim ljudino.arbosan wrote:Pozdrav svima,
pozdrav.
Kako bi ti se fino nagovorio, al osaburacu . Idete mi na zivce pravo svi vi provehabijski oberdundjer majstori. Saudijci ne znaju ni kad trebaju na poso, a ne kad im je bajram.![]()
![]()
![]()
![]()
- arbosan
Pricajte sta hocete, Ramazanski Bajram moze biti razlicit, ali Kurbanski Bajram nemoze, posto mi pratimo hadzije na Arefatu u Saudiju. a ne Vehabije ili bilo koga. Tako da se to ne tice Vehabije, i mene oni ne zanimaju, nego zanima me da je objavljeno kod njih 19.12.2007 da je prvi dan bajrama, a mi u BiH ako se nekome cefne moze ga slaviti i 25.12. ili 31.12. ama kako zelite. ali zivi bili pa vidjeli da je 19.12.2007.
Samo malo sabura i saznat cete da je 19.12.
Pozdrav
Pozdrav
- Alfons Kauders
#12 Re: Bajram je 19.12
posao ? koji posao ? zar oni ista ikad rade ? osim sto kupuju rollsove i privatne avione dok im je pola stanovnistva nepismeno i dok "braca" muslimani skapavaju od gladi 100 kilometara od njih u africi ? matere im se najebem pohlepne i licemjerne...Motokultivator wrote:E aferim ljudino.arbosan wrote:Pozdrav svima,
pozdrav.
Kako bi ti se fino nagovorio, al osaburacu . Idete mi na zivce pravo svi vi provehabijski oberdundjer majstori. Saudijci ne znaju ni kad trebaju na poso, a ne kad im je bajram.![]()
![]()
![]()
![]()
-
Ffff
#13 Re: Bajram je 19.12
to be jarabi, to be continue, nemoj tako za bracu!Alfons Kauders wrote:posao ? koji posao ? zar oni ista ikad rade ? osim sto kupuju rollsove i privatne avione dok im je pola stanovnistva nepismeno i dok "braca" muslimani skapavaju od gladi 100 kilometara od njih u africi ? matere im se najebem pohlepne i licemjerne...Motokultivator wrote:E aferim ljudino.arbosan wrote:Pozdrav svima,
pozdrav.
![]()
![]()
![]()
-
Kwaheri
haman opet... prije sat na dzeziri 1. zu-l-hidzdze, sad 2.arbosan wrote:Pricajte sta hocete, Ramazanski Bajram moze biti razlicit, ali Kurbanski Bajram nemoze, posto mi pratimo hadzije na Arefatu u Saudiju. a ne Vehabije ili bilo koga. Tako da se to ne tice Vehabije, i mene oni ne zanimaju, nego zanima me da je objavljeno kod njih 19.12.2007 da je prvi dan bajrama, a mi u BiH ako se nekome cefne moze ga slaviti i 25.12. ili 31.12. ama kako zelite. ali zivi bili pa vidjeli da je 19.12.2007.
Pozdrav
hajd dobro
nadam se da ce rijaset bajram ostaviti 20.
- Guento
u pravu je lik, na islamway fakat kaze da je 19. prvi dan bajrama. al zato pakistan slavi tek 21. dec.
Zilhaj moon not sighted; Eid on 21st
OUR Staff Reporter
ISLAMABAD - Eidul Azha will be celebrated on Friday (December 21) as the moon for the month of Zil Haj was not sighted throughout the country on Monday.
According to the details, Chairman Central Ruet-e-Hilal Committee, Mufti Muneebur Rehman, on Monday announced that the Eidul Azha would be celebrated on December 21 as no evidence of sighting of the moon was received throughout the country.
He was talking to media after attending a meeting of Central Ruet-e-Hilal Committee at the Committee Room of the Ministry of Religious Affairs here.
Members of the committee from Karachi, Lahore, Peshawar, Quetta, Rawalpindi and Islamabad and officials of the ministry also attended the meeting.
ebo lud zbujnenog
Zilhaj moon not sighted; Eid on 21st
OUR Staff Reporter
ISLAMABAD - Eidul Azha will be celebrated on Friday (December 21) as the moon for the month of Zil Haj was not sighted throughout the country on Monday.
According to the details, Chairman Central Ruet-e-Hilal Committee, Mufti Muneebur Rehman, on Monday announced that the Eidul Azha would be celebrated on December 21 as no evidence of sighting of the moon was received throughout the country.
He was talking to media after attending a meeting of Central Ruet-e-Hilal Committee at the Committee Room of the Ministry of Religious Affairs here.
Members of the committee from Karachi, Lahore, Peshawar, Quetta, Rawalpindi and Islamabad and officials of the ministry also attended the meeting.
ebo lud zbujnenog
- pun_mjesec
nekim ljudima je stalo samo da unose nered...
odem u dzamiju, pocnemo svi klanjati farze, i jaro do mene podje dizati ruke... ja se zbunim... vise ne razmisljam o molitvi i bogu, vec sta to on radi, jesam li ja pogrijesio ili on itd. i dok to ja sve prokontam prodju farzi. predam selam, desno pa lijevo... on gleda u mene (tek predaje selam). nekad mi je svejedno, a nekad me ove stvari pravo iznerviraju.
sto se tice Bajrama, evo vaktija
odem u dzamiju, pocnemo svi klanjati farze, i jaro do mene podje dizati ruke... ja se zbunim... vise ne razmisljam o molitvi i bogu, vec sta to on radi, jesam li ja pogrijesio ili on itd. i dok to ja sve prokontam prodju farzi. predam selam, desno pa lijevo... on gleda u mene (tek predaje selam). nekad mi je svejedno, a nekad me ove stvari pravo iznerviraju.
- buba
Razumijem te.pun_mjesec wrote:nekim ljudima je stalo samo da unose nered...
Nemir se moze unijeti, samo ako se to dopusti. Covjek treba ostati cvrsto pri svome, a postuj ti i njegovo, mozda u tom momentu ne zna bolje, naucice i on valjda jednom da postuje dzemat u kojem klanja i ne remeti uspostavljeni red.
-
Sarenooka81
Meni samo ne ide u glavu kako je Bajram 19 kad je Kurban Bajram 2 mjeseca i 10 dana od onog prvog Bajrama. Prvi je bio Okt 12, pa racunajte.
Joj mi ovu dilemu imamo vec 11god u USA, sad se ravnjaj po Bosni sad po Arapima, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Najveca mi je glupost sto ovdje Islamska zajednica ide po Arapima pa nije Bosna 24 sata vremenske razliek od USA. Npr, od drzave u kojoj sam ja je 8 sati, prema tome, ako je vama danas Bajram i meni je, samo sto ja kasnim 8 sati. Ipak pada nam na isti dan. Ma Boze sacuvaj.
Joj mi ovu dilemu imamo vec 11god u USA, sad se ravnjaj po Bosni sad po Arapima, grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
Najveca mi je glupost sto ovdje Islamska zajednica ide po Arapima pa nije Bosna 24 sata vremenske razliek od USA. Npr, od drzave u kojoj sam ja je 8 sati, prema tome, ako je vama danas Bajram i meni je, samo sto ja kasnim 8 sati. Ipak pada nam na isti dan. Ma Boze sacuvaj.
- lady midnight
evo shta se deshava kada se u doba satelita, svemirskih zondi, kompjutera i superpreciznih teleskopa mjena mjeseca josh ustanovljava golim okom. 
- lady midnight
ma da... mislim, ne vjerujem ni ja svakoj napravi za teleposmatranje, je lizoom66 wrote:aksham hanumo, ko je lud da vjeruje tim shejtanlady midnight wrote:evo shta se deshava kada se u doba satelita, svemirskih zondi, kompjutera i superpreciznih teleskopa mjena mjeseca josh ustanovljava golim okom.spravama
![]()
al ja sam tradicionalna
- chinese_water
nekako fale oni komentari: joj kako cu se napit'