bajram i alkohol
-
sanjo18
#1 bajram i alkohol
... nema uvodnog dijela ... samo nabacujem temu (bas me interesuje razmisljanje jer vas ima sigurno koji ste sinoc "potegnuli")... zasto se za bajram alkoholiziraju cak i oni koji rijetko piju... zast to svi posmatramo kao normalnu stvar... puno pitanja, a kada ih pitas kazu muslimani smo... da cujem
-
Wednesday
nikada ne pijem za bajram (mislim na prvi dan bajrama). odvratno mi je i kako je obicaj postao "gdje ces za barjam". mislim da to unistava ovaj praznik, jer bajram je dan koji se treba provesti sa porodicom, i u islamskom duhu. nekako mi je fuj izaci uvece, s dekolteom, slusat srbijanski folk, i opijat se. nikad ne izlazim prvi dan bajrama.
meni se cini da to ima samo kod nas muslimana, neznam kad sam cula da se za,recimo bozic izlazi..
meni se cini da to ima samo kod nas muslimana, neznam kad sam cula da se za,recimo bozic izlazi..
- chinese_water
jbg... ja nekad popijem, nekad se to zadesi za Bajram a nekada ne...
-
ziggy
Mislim da je uzasno licemjerno pitanje pijes li za Bajram ili ne.Onome kome je Bajram nesto vazno nece nikad piti,ni za Bajram ni osim Bajrama.Kome je Bajram samo dan kad se dobro nazdere,dobije para i sl. sigurno se nece opterecavati tim pitanjem,nego ce se s prvim mrakom,dzepovima punim para zaputiti u neku kafanu u kojoj ce do zadnje pare piti i slusti Cece Mece Kuce....
-
hasanaginica
100% se slazem s tobom..ziggy wrote:Mislim da je uzasno licemjerno pitanje pijes li za Bajram ili ne.Onome kome je Bajram nesto vazno nece nikad piti,ni za Bajram ni osim Bajrama.Kome je Bajram samo dan kad se dobro nazdere,dobije para i sl. sigurno se nece opterecavati tim pitanjem,nego ce se s prvim mrakom,dzepovima punim para zaputiti u neku kafanu u kojoj ce do zadnje pare piti i slusti Cece Mece Kuce....