Bajic: BiH ne - RS da

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

bruce lee

#1 Bajic: BiH ne - RS da

Post by bruce lee »

Piše: Predator
Utorak, 16.09.08. 14:37.

Fudbalski reprezentativac BiH, Branimir Bajić koji nastupa u njemačkom drugoligašu Koblenzu, najavio je oproštaj od dresa sa državnim grbom BiH i to kako je naveo u srbijanskim medijima zbog selektora Miroslava Ćire Blaževića.
Štoper našeg nacionalnog tima, istakao je da je ovu odluku saopštio i stručnom štabu našeg tima.

“Poslije susreta sa Bugarskom rekao sam stručnom štabu da više ne mogu da igram za reprezentaciju BiH. Odlučio sam da se povučem, jer ne pripadam tom miljeu. Nekada je atmosfera bila bolja“, izjavio je Bajić za „Sportski žurnal“.

Bajić je naglasio da mu ne smeta samo to što ga Blažević ne stavlja u prvu postavu.

“Pojedini novinari dovode fudbalere u reprezentaciju i selektoru Blaževiću sastavljaju tim. Uvijek sam bio na raspolaganju reprezentaciji, međutim, to danas niko ne cijeni. Uvidjeo sam da takav način rada nije za mene i zato sam se opredijelio da ubuduće igram samo klupski fudbal. Želja mi je da zaigram u Bundesligi“, rekao je Bajić, dodavši da je sprema zaigrati za selekciju Republike Srpske:

“RS na mene uvijek može da računa. Imam želju da ponovo zaigram u dresu Srpske posle toliko godina. Ipak, daleko je 19. decembar (datum prijateljskog meč između selekcije RS i mlade reprezentacije Srbije, nap.a). To je dobra stvar za sve fudbalere, prije svega one koji nemaju mnogo prilika da se dokažu na međunarodnoj sceni. Nadam se da će ovakvih utakmica biti što više, a ja ću se potruditi da dođem u Banjaluku i zaigram za Srpsku. Nadam se da neće biti administrativnih smetnji, jer sam rođen u Bijeljini i pripadam reprezentaciji koja traži mjesto pod fudbalskim nebom.“

Očito da je Bajić zaboravio koliko mu je reprezentacija BiH pomogla u klupskoj karijeri. Ne tako davno, u vrijeme kada nije bio u prvom planu beogradskog Partizana, Bajić je redovno preko menadžerskih šema pronalazio mjesto u početnoj postavi našeg nacionalnog tima.

O njegovoj profesionalnosti najbolje svjedoči podatak da nije želio igrati posljednji meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Srbije u Beogradu, obrazlažući to činjenicom da je dobio proliv!? Vjerovatno je pozadina njegovog neigranja na Marakani bila nešto drugo, ali njemu na čast!
:x :x :x :x :x

ciro je doduse odmah poslije utakmice protiv bugarske rekao da bajica nece ponovo pozvati, ali ovo je odron od karaktera. koja podmuklost.. samo klupski fudbal, a pripada reprezentaciji koja trazi mjesto pod nebom, jel? nek se nosi u pm. kad zamislim da je ovako nesto nosilo nas dres.. :x :x :x
cyprus

#2 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by cyprus »

š...k
Benighted

#3 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Benighted »

Eto ljudi ,ja mislim da je Bajic igrao u Mursiji da ne bi primili onaj gol :lol:

sretno brate... sretno...
JThomas

#4 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by JThomas »

nevjerovatno :-)

dok je igrao, nije mu smetalo što novinari krpe sastav :x
drama

#5 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by drama »

tezak udarac za reprezentaciju :-)

a o njemu k'o covjeku necemo....
zalizani

#6 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by zalizani »

Jao kolko´ sam iznenadjen al u kukuruzima!!!Ma dajte,zar mislite da samo on tako razmislja,a sta je sa Hrgovićem molim vas lijepo.Po meni ovo je pokušaj,razbijanja pozitivne atmosfere unutar repke.Sad se jedva čekaju reakcije pa da i ostali krenu njegovim putem.Sve u svemu bes*urac za tobom Bajiću
Alkos

#7 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Alkos »

Proljev od covjeka!
Baltazar_khan

#8 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Baltazar_khan »

Bajić je igrač koji je na silu igrao za repku, samo da "napuni" nacionalni ključ. Hvala bogu, pa ne igra više, jer je taraba od igrača, bolji je 100 puta Radeljić od njega!
cyprus

#9 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by cyprus »

Swifft wrote:Nakkon svega sto mu je bosanskohercegovacki dres progurao karijeru on ovako vraca ... Covijek je stvarno pun tripa kao on nama puno znaci ma ko te kume j**e moze repka i bez tebe ... Hvala bogu puni smo nogometnih talenata koji ce braniti boje naseg dresa (o.pa Koji ne igraju U Koblenzu i ostalim klubovima iz nekog zaseoka vec u velikim evropskim klubovima ) tako da nam ovaj proljev od covijeka nista i ne znaci .... Dabogda se ti usro u dresu RS-a (valjda ce te tad zvati Kaka)XDXD
Potpisujem uglavnom, osim ovog dijela da je Koblenz zaseok. Ako ćemo tako i Hoffenheim je bio zaseok donedavno :D
Vainglorious

#10 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Vainglorious »

Ispodprosjecan igrac, ispodprosjecan covjek. Kad ga je Ciro suocio sa cinjenicom da nije nivo igraca koji je za Repke, on pokusava da "ode sa stilom". Da se dodvori "braci u RS-u". Umjesto da bude vječno zahvalan što je ikada zaigrao za Repku, koja mu je samo sluzila za vlastitu promociju.
Jadno.
gradska toplana

#11 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by gradska toplana »

Ja budale hebo te zivot.Kako samo malo treba da se "provali" papak,a sto se tice njegove zelje da igra za "sumsku repku" sta reci.Igraj levatu svaki dan ,a neka ti podrsku daju trubaduri ionako nemaju posla.
nikad_izvini

#12 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by nikad_izvini »

Rasplako sam se živ :D :-D
dezurni_ucenik

#13 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by dezurni_ucenik »

ako cemo realno o njemu(uz rizik da me izbace sa ovog foruma) on je CETNIK....
:sax:
BHG

#14 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by BHG »

Koga boli qraz za bajicem! Nek se ovdje moraju prokomentarisati i najvece gluposti koje se objave na portalima. Najveca greska je pridavati ovakvim stvarima ikakve paznje. A kad ljudi pocnu srat o izjavama nepismenih fudbalera njemackog drugoligasa to znaci da je on uspio u svojoj namjeri! :roll:
elSaik

#15 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by elSaik »

Jel' to onaj naš heroj što je imao problema sa Partizanom jer je igrao za BiH ili neki drugi?
Van Halen

#16 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Van Halen »

Imo je proljev kad je trebo igrat na Marakani protiv Srbije i Crne gore. Od tog proljeva nikako da se oporavi i karijera mu ide nizbrdo. Mora da je jak proljev bio majku mu :?
arze

#17 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by arze »

Moral se otvarat tema svaki put kad neki levat progovori nesto u vezi BiH!!
Prekrizite Kmeta i onako je tarac od igraca???!?!!
Cime se i mi bakcemo.....
klixober

#18 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by klixober »

Bajic to rekao? Sta kaze Tanovic? Koji je stav ostatka Nase Stranke? :D
Vaso

#19 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Vaso »

Odlazak onog mutavog stecka je najvece pojacanje za reprezentaciju BIH. S tim da nije on sam otis'o, kako sebe samozavarava, nego je odjeban zbog ocite nekvalitete.

Godinama sam ga proklinjao :evil: ...ako nista, Ciri zahvale sto je odma prokuzio njegov potencijal :thumbup:
maximus genius

#20 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by maximus genius »

Je li vi mislite da i Misimovic ne razmislja ovako?Bile su izjave po novinama da bi igrao za Republiku Srpsku,a koliko me pamcenje sluzi i on je rekao da vise nece igrati za reprezentaciju,pa su ga kasnije molili i on se vratio...
Vaso

#21 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Vaso »

ne, ne mislim. misimovic se nikako ne moze poredit s onim podmuklim cetnikom, a i vec ih je odejebao.

treba zakljucat temu o ovom govnetu :x
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#22 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Dado dijasporitus »

maximus genius wrote:Je li vi mislite da i Misimovic ne razmislja ovako?Bile su izjave po novinama da bi igrao za Republiku Srpsku,a koliko me pamcenje sluzi i on je rekao da vise nece igrati za reprezentaciju,pa su ga kasnije molili i on se vratio...

Te price da bi igrao za RS su proturali elementi iz RS-a a Misimovic ih je licno demantovao i glatko ih je odjeb....
Baltazar_khan

#23 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Baltazar_khan »

pape zaključaj ovoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :thumbup: :bih: :sax:
zalizani

#24 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by zalizani »

to je cista laz uvezi bajica sinoc sam s momkom prico kaze da on to nikad nije izjavijo..a ja momka licno poznajem i znam da to nije njegov nacin.to sto protiv bugarske nije igro svoju poziciju pa je pogrijesijo kod onog drugog primljenog gola to stoji pa je se malo raspravljo sa cirom sto se ovome vijerovatno nije svidilo..pa mu sad savez sprema patku uglavnom sve je cista laz...100posto pa da je to izjavijo ne bi nikad porico momak kaze vako sve je to savez zakuho mafijasiiiiiii veliki..a necemo zaboraviti da je bajic bijo prvi pravoslavac iz rs koji je zaigro za reprezentaciju tad u to vrijeme..savez mamuli vam vasu doce i vama kraj jednog dana..bog je veliki a camac za spasavanje je mali..
Preneseno sa drugog foruma WTF :?
Mezzo-x

#25 Re: Bajic: BiH ne - RS da

Post by Mezzo-x »

Ko je Bajic ? :-) :?:
Locked