Bahtic Vs. Mediji

profko

#51 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by profko »

Baby Blue wrote:
profko wrote:samo nesto da kazem, vrlo principijelno: bahticev potez je los, nekulturan. ali:

da li je emisija 60minuta kulturna? Nije, takav rijecnik ima samo na ulici.
da li je ftv profesionalna? nije, takvu pristrasnost nemaju i nisu imali ni milosevicevi mediji.
dakle kako neko rece sve je uzrocno posljedicno: dok je dok ftv privatna teve i batina za discipliniranje onih koji nisu na kursu lagumdzije do tada bahtic ima pravo da se ponasa onako kako se ponasao.
Pogresna logika :wink: . Jedno ne opravdava drugo. Da je FTV pristrasna televizija svi vide i znaju. Ali onda bi mogli pricati i o svim ostalim medijskim kucama koje su nista manje i nista vise pristrasne. Kome je u sluzbi NTV Hayat, TV SA, Avaz, Dani, Slobodna Bosna, RTRS? Svi su oni neciji licni glasnogovornik. Ali to ne opravdava ponasanje jednog politicara prema novinaru. Ovdje se radi o poslovnoj korelaciji, a ne o privatnoj. Sve je to samo odraz poremecenih odnosa u nasem drustvu i zacaranog kruga o kojem je pape pisao. Na snazi su argumenti moci i sile.
izvini avaz, bosna, dani, itd su privatne kuce ovo je DRZAVNO o tome se radi. zloupotrebljeno je. kad bude pola osam, molim te prebaci na tv srbije i vidi kako se radi dnevnik, svi mogu da kaze sta god oce. i najmanje, nepralamentarne steanke imaju svoju minutu. a ovo sto se radi na ftv je nekulturno pljuvacko "novinarstvo."
skorpija1S

#52 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by skorpija1S »

profko wrote:
Baby Blue wrote:
profko wrote:samo nesto da kazem, vrlo principijelno: bahticev potez je los, nekulturan. ali:

da li je ftv profesionalna? nije, takvu pristrasnost nemaju i nisu imali ni milosevicevi mediji.
dakle kako neko rece sve je uzrocno posljedicno: dok je dok ftv privatna teve i batina za discipliniranje onih koji nisu na kursu lagumdzije do tada bahtic ima pravo da se ponasa onako kako se ponasao.
Pogresna logika :wink: . Jedno ne opravdava drugo. Da je FTV pristrasna televizija svi vide i znaju. Ali onda bi mogli pricati i o svim ostalim medijskim kucama koje su nista manje i nista vise pristrasne. Kome je u sluzbi NTV Hayat, TV SA, Avaz, Dani, Slobodna Bosna, RTRS? Svi su oni neciji licni glasnogovornik. Ali to ne opravdava ponasanje jednog politicara prema novinaru. Ovdje se radi o poslovnoj korelaciji, a ne o privatnoj. Sve je to samo odraz poremecenih odnosa u nasem drustvu i zacaranog kruga o kojem je pape pisao. Na snazi su argumenti moci i sile.
izvini avaz, bosna, dani, itd su privatne kuce ovo je DRZAVNO o tome se radi. zloupotrebljeno je. kad bude pola osam, molim te prebaci na tv srbije i vidi kako se radi dnevnik, svi mogu da kaze sta god oce. i najmanje, nepralamentarne steanke imaju svoju minutu. a ovo sto se radi na ftv je nekulturno pljuvacko "novinarstvo."
A na Kantonalnoj Tv,sta se tamo radi,toliko upadno prekinu izlaganje koje im ne odgovara da to i djeca primjete......
b@tto

#53 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by b@tto »

ideja o povećanju plata državnim poslanicima nije potekla od strane bahtića nego su ga po nalogu sdp oteli vanzemaljci i ugradili mu čip,i zato on non stop govori da treba povećati plate poslanicima.
skorpija1S

#54 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by skorpija1S »

b@tto wrote:ideja o povećanju plata državnim poslanicima nije potekla od strane bahtića nego su ga po nalogu sdp oteli vanzemaljci i ugradili mu čip,i zato on non stop govori da treba povećati plate poslanicima.
Nevaljali SDP, sto ti je onaj Lagumdzija,zna i sa Marsovcima komunicirati,a ne ko ovi Bahati,ne znaju ni sa Zemljanima,sem verbalno....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#55 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by pape »

:roll: Bas si nam jako principijelan, .... i meni se klizhe, ... :zzzz:
Ne postoji opravdanje za siledzijstvo, a bahati Bahtic je samo to i nista drugo.
Novinarov posao je da bude umjereno provokativan. Njegov posao jeste da postavlja i neugodna pitanja, pazeci da ne budu licne prirode i u tom smislu uvredljiva po intervjuisanog.
Bahtici su samo, od strane gradjana, izabrani nosioci javnih funkcija i oni moraju ispuniti ono sto se od njih ocekuje, ... odgovori na postavljena pitanja. Bahtic je politicar po profesiji i on mora odgovarati na novinarska pitanja.
Kad se bude profesionalno bavio nekim borilackim sportom, od njega ce se traziti borilacke vjestine.
don vito

#56 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by don vito »

Baby Blue wrote:Da je FTV pristrasna televizija svi vide i znaju.
Kceri draga, zar i ti poput ovih placenika na forumu? Po cemu je FTV pristrasna? Sto ukazuje na kriminal, bahatost vlasti, sveopstu katastrofu koja se nadvila nad ovo drustvo? A za to je, jelte, kriva opozicija, pa bi trebali jednako kritikovati i Bahtica koji se bori za peMziju od 3.500 i Lagumdziju koji ne uzima i sadasnji pausal? Pa bi trebali zauzimati reciprocitet u svakoj kritici kako bi jednako bili krivi oni koji vladaju 18 godina i oni koji su vladali 18 mjeseci?
Jednako bili krivi oni koji su uveli PDV za sve od hljeba do lijekova (izuzev svog restorana u parlamentu), uskoro uvode i porez na plate... i oni koji su za vrijeme svoje kratke vlasti smanjili dazbine na plate?
Jednako bili krivi oni koji su tri puta polagali kamen temeljac za autoput i oni koji su napravili "samo" 11 kilometara autoputa?
Ili, su mozda Sadik Bahtic i razni bahtici samo ruzan san, a mi zapravo zivimo u razvijenoj i prosperitetnoj zemlji, haman ko Svajcarska, kao sto nam sugerisu nepristrasni mediji poput Kantonalne TV, Hayata, RTRS ili vjersko-politicki EPP na toj istoj FTV po imenu POZITIV.
sijedi

#57 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by sijedi »

ragib wrote:sado je king!!!
Image
i meni je isto
danas čitam na ovom portalu njegovu izjavu da ništa se nije desilo i da je sve izmišljotina prljave FTV
ma on je i TITO
skorpija1S

#58 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by skorpija1S »

sijedi wrote:
ragib wrote:sado je king!!!
Image
i meni je isto
danas čitam na ovom portalu njegovu izjavu da ništa se nije desilo i da je sve izmišljotina prljave FTV
ma on je i TITO
Ukrascemo ga onda za novog premijera,bolji od Taje-Bahatiji.
ragib

#59 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by ragib »

don vito wrote:
Kceri draga, zar i ti poput ovih placenika na forumu? Po cemu je FTV pristrasna? Sto ukazuje na kriminal, bahatost vlasti, sveopstu katastrofu koja se nadvila nad ovo drustvo? A za to je, jelte, kriva opozicija, pa bi trebali jednako kritikovati i Bahtica koji se bori za peMziju od 3.500 i Lagumdziju koji ne uzima i sadasnji pausal? Pa bi trebali zauzimati reciprocitet u svakoj kritici kako bi jednako bili krivi oni koji vladaju 18 godina i oni koji su vladali 18 mjeseci?
Jednako bili krivi oni koji su uveli PDV za sve od hljeba do lijekova (izuzev svog restorana u parlamentu), uskoro uvode i porez na plate... i oni koji su za vrijeme svoje kratke vlasti smanjili dazbine na plate?
Jednako bili krivi oni koji su tri puta polagali kamen temeljac za autoput i oni koji su napravili "samo" 11 kilometara autoputa?
Ili, su mozda Sadik Bahtic i razni bahtici samo ruzan san, a mi zapravo zivimo u razvijenoj i prosperitetnoj zemlji, haman ko Svajcarska, kao sto nam sugerisu nepristrasni mediji poput Kantonalne TV, Hayata, RTRS ili vjersko-politicki EPP na toj istoj FTV po imenu POZITIV.
Jeste ukazuje ftv na propuste ali nikad se nije suprostavila SDP-u sto je izrucila nevinu alzirsku grupu, jeli se FTV suprostavila sto zele da Abu Hamzu odvoje od porodice, i ako covjek nije pocinio nikakav kriminal,naravno da nisu se suprostavili vec poceli emitovati seriju gdje se muslimani u bosni prikazuju kao teroristi i jos hoce da im placem predplatu.

Image
sijedi

#60 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by sijedi »

ragib wrote:
don vito wrote:
Jeste ukazuje ftv na propuste ali nikad se nije suprostavila SDP-u sto je izrucila nevinu alzirsku grupu, jeli se FTV suprostavila sto zele da Abu Hamzu odvoje od porodice, i ako covjek nije pocinio nikakav kriminal,naravno da nisu se suprostavili vec poceli emitovati seriju gdje se muslimani u bosni prikazuju kao teroristi i jos hoce da im placem predplatu.
e moj Ragibe,
nevinost je relativna stvar naročito danas.
ragib

#61 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by ragib »

nevinost jeste relativna stvar ali kad nekoga posaljes na takvu patnju kakva je guantanamo onda zaista moras imati jasne dokaze a koliko mi je poznato sud nije uspio dokazati da su krivi. AbuHamzu bi davno izrucili da sud u strazburgu nije zabranio njegovo protjerivanje, gdje je tu ftv i 60 minuta da brani nevine ljude od vlasti nema je jer kako ce se oni zalagti za nekakvog arapa "bradonju" jer to nisu ljudi vec stoka koja je unaprijed osudjena.
sijedi

#62 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by sijedi »

ragib wrote:nevinost jeste relativna stvar ali kad nekoga posaljes na takvu patnju kakva je guantanamo onda zaista moras imati jasne dokaze a koliko mi je poznato sud nije uspio dokazati da su krivi. AbuHamzu bi davno izrucili da sud u strazburgu nije zabranio njegovo protjerivanje, gdje je tu ftv i 60 minuta da brani nevine ljude od vlasti nema je jer kako ce se oni zalagti za nekakvog arapa "bradonju" jer to nisu ljudi vec stoka koja je unaprijed osudjena.
dobro je da smo se složili da je nevinost relativna stvar. danas kada Karabeg čuda čini, one stvari (kod žena)čini netaknutima,odmah se možemo prebaciti i u druge sfere života, pa tako i oko toga Hamze i one " braće" u Gvantanamu , možemo samo zamisliti šta sve čine razni Karabezi, pa nama naivnima ih predstavljaju "netaknutima" ili što bi naš narod rekao poštenima.ali ovdje nije tema sdp, abu hamza, gvantanamo, već Sado Bahtić
Čovječe, Ragibe on je poslanik, on se susreće sa poslanicima drugih država, on predstavlja mene,Tebe ,sve nas.Hej, on to čini ili bi trebao da čini.
Jadna nam majka i ništa više.
callmethebreeeze

#63 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by callmethebreeeze »

guantanama treba citav svijet da se stidi, prvenstveno usa. ali mnogo jace zemlje od bosne su svoje gradjane slale tamo. cin koji nije za pohvalu, ali to nije tema danasnje price.
tema je jedan poslanik koji ne samo da ne zeli da se izvine za svoje ponasanje vec prica o "udbaskim" spletkama u svom komentaru.
profko

#64 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by profko »

lagumdzija je udbas, covkej koji je dok je bio na vlasti progonio Muslimane. Svi oni koji "vole sdp" neka se zalazu za promjenom predsjednika te partije i politike te stranke, jer politika ova komunisticke partije je da samo kritikuju sve postojece. nigdje rjesenje.
savrseni krug

#65 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by savrseni krug »

Sve što je jučer objavljeno je neistina
Zastupnik Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadik Bahtić oglasio se danas saopćenjem za javnost u kojem navodi da jučer, u prostorijama Kantonalnog vijeća Stranke za BiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta između njega i novinara Federalne televizije Avde Avdića i izražava žaljenje zbog načina na koji je taj događaj prezentiran javnosti.

"Sve što je jučer objavljeno je neistina i radi se o klasičnoj udbaškoj montaži koja je imala za cilj da me isprovocira da učinim neki pogrešan potez koji bi me diskreditirao kao političara i javnu ličnost", navodi u saopćenju Bahtić. "Radi istine i objektivnog informiranja odgovorno izjavljujem da u prostorijama Kantonalno vijeća SBiH USK nije bilo nikakvog fizičkog kontakta mene i pomenutih novinara. Istina je, što mogu potvrditi i prisutni u kancelariji Kantonalnog vijeća, da je konferencija KV SBiH USK bila zakazana za 11 sati. Novinari emisije '60 minuta' s uključenim kamerama bez najave ušli su u prostorije tačno u 10,40 sati. Sugerirano im je da isključe kamere, rečeno da konferencija počinje u 11 sati, da su u toku pripreme, te da iz tih razloga napuste prostorije", ističe on.

"Degutantno je sinoć bilo gledati na javnim RTV servisima kako se plasira izmišljotina da sam fizički nasrnuo na novinara što je notorna laž. Nasrtaja je bilo, ali s njihove strane. Taj isti novinar mi je bukvalno gurao mikrofon u usta s uključenom kamerom i nije dozvoljavao da se normalno pripremimo za početak konferencije na kojoj bi i oni bili prisutni da su došli na kulturan i civiiizovan način", ističe u saopćenju Bahtić. On ističe da je cilj "ove udbaške režije u suradnji s FTV je da me eliminišu s političke scene jer su javnost i građani USK i šire upoznati da sam u svom političkom djelovanju uvijek bio prepoznatljiv u borbi protiv kriminala i da sam otkrio i razotkrio dva najveća kriminala u USK - kriminal u Unsko-sanskim šumama i Sana-keram".
"Stoga pozivam istraživačke novinare iz '60 minuta' da se uključe i izvještavaju o kriminalu na USK, a ne da se bave režijama i montažama nama u Krajini poznatim još iz prošlih vremena. Na kraju želim da kažem da me ove montaže i režije neće pokolebati, ušutkati i ustrašiti u mom političkom radu za dobrobit svih građana USK i šire", navodi se u saopćenju zastupnika Stranke za BiH u državnom parlamentu Sadika Bahtića. (Fena)
callmethebreeeze

#66 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by callmethebreeeze »

profko wrote:lagumdzija je udbas, covkej koji je dok je bio na vlasti progonio Muslimane. Svi oni koji "vole sdp" neka se zalazu za promjenom predsjednika te partije i politike te stranke, jer politika ova komunisticke partije je da samo kritikuju sve postojece. nigdje rjesenje.
opet ti o lagumdziji, ko njega sljivi. ovdje je tema ovaj krkan, i niko drugi. a, ako cemo o udbasima, koliko je sbihovaca, sdaovaca i ostalih radilo za udbu?
Air Ramiz

#67 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by Air Ramiz »

Većeg seljačine od tog Bahtića (osim Dodika) odavno nisam vidio...turbo seljak.
A što se tiče novinara, oni su samo drugo lice iste medalje...ljudi bez muda i časti, sad su za jednog, sad su protiv tog istog itd. Ko bolje plaća tako se i ponašaju...Bakir je prvo bio dobar s Dodikom, sad je protiv Dodika, bio protiv Tihića sad je dobar s Tihićem itd.
JouRneyMan

#68 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by JouRneyMan »

Sto se tice Bahtica ono vise majka ne moze roditi vec samo pobaciti,ja veceg krkana u zivotu nisam vidio da Bog sacuva.
sijedi

#69 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by sijedi »

JouRneyMan wrote:Sto se tice Bahtica ono vise majka ne moze roditi vec samo pobaciti,ja veceg krkana u zivotu nisam vidio da Bog sacuva.
ni pobaciti, ono(baš pravi izraz ono)se nebi trebalo ni zametnuti.
profko

#70 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by profko »

callmethebreeeze wrote:
profko wrote:lagumdzija je udbas, covkej koji je dok je bio na vlasti progonio Muslimane. Svi oni koji "vole sdp" neka se zalazu za promjenom predsjednika te partije i politike te stranke, jer politika ova komunisticke partije je da samo kritikuju sve postojece. nigdje rjesenje.
opet ti o lagumdziji, ko njega sljivi. ovdje je tema ovaj krkan, i niko drugi. a, ako cemo o udbasima, koliko je sbihovaca, sdaovaca i ostalih radilo za udbu?
ma sve ok. ranije sam negdje napisao da je bahtic posljedica anarhije na ftv. anarhija na ftv, bahtic vraca istom mjerom. nije hadziomerovic nista bolji. to su sve ista govna. "skandalozno, sokirajuce, vako, nako" misli, pazi, malo je dosadio. moj prijatelj radi na ftv, i to sta on kaletovic i durakovic rade, pa to je strasno kako se trosi drzavne pare. jer na 60min - "sram bilo poslanike za plate" - ok, a njegova 3.000 i jos nesto km bez dnevnica i ostalih pogodnosti. kaletovic sa srednjom skolom skoro 2.000km - pa cekaj malo druze, valja li to tako? je li uredu da se kritikuje okolina a u kuci smece!?
midja

#71 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by midja »

ma to vam je jedna osoba koja je dok je radio kao direktor centra pošta Bihac bio strah i trepet i malretirao radnike a sidikat iste ga branio
savrseni krug

#72 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by savrseni krug »

midja wrote:ma to vam je jedna osoba koja je dok je radio kao direktor centra pošta Bihac bio strah i trepet i malretirao radnike a sidikat iste ga branio
i zato je lagumdzija kriv vjerovatno...
midja

#73 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by midja »

ma neznam sta si se svezao lagumdzije, to je osoba po meni koja je svoju sansu propustila tj silazi niz stepenice i trebao bi nekom mladjem da ustupi mjesto
zrikavac48

#74 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by zrikavac48 »

Jednom prilikom dok jos nisam znala ko je taj lik, nakon par rjeci koje je progovorio, a da nisam znala ni kako se zove, niti da je parlamentarac, stekla sam utisak sirove i bahate osobe. Nadala sam se osloboditi tog negativnog utiska. Medjutim kako sam kasnije slusala ili citala njegove izjave, stekla sam dojam da prvobitni utisak o tom covjeku i nije tako los,kakav negativan naboj on u sebi sadrzi.
Fair Life

#75 Re: Bahtic Vs. Mediji

Post by Fair Life »

STo su njemu UDB-asi podmetnuli...

--- SPAM ---/ba/aktuelno ... ina-2.html
Post Reply