Inace za ovo su direktni krivci Rumuni koji su nam glavni konkurenti u kvalifikacijama a da odmah na pocetku kazem da su ti isti Rumuni cini mi se prosle godine uhvaceni na "djelu" kada su htjeli da potkupe sudije u utakmici protiv, mislim da je Albanija u pitanju ali nije ni bitno, uglavnom ti suci su ih prijavili EHF-u i ovi su ih prvobitno kaznili zabranom nastupa u Evropi na dvije godine, sto su kasnije preinacili samo na uslovnu kaznu...znaci kao da nista nije bilo
A pogledajte sad sta su nama uradili....
Da bi igrac mogao da igra za jednu zemlju potrebno je da ispuni slijedece uslove prema EHF-u...
National team players shall meet the following conditions:
a) Citizenship of the country concerned. (Danijel Saric je drzavljanin BiH - uslov ispunjen)
b) They shall not have played in the national team of another country in the
three years preceding their first appearance in the national team.
Players, who have already obtained from the IOC the eligibility to play at
Olympic Games before the end of the three-year period, are afterwards
automatically eligible to play at competitions of the International Handball
Federation. ( I ovaj uslov je ispunjen, Danijel Saric nije igrao za drugu reprezentaciju u protekle 3 godine)
c) They shall have been eligible to play for the country in question for no less
than the previous twelve months. ( Na ovaj uslov se pozivaju ovi iz EHF-a
E sad ako neko poznaje Engleski jezik neka pokusa da prevede ovo, a ja cu reci da su nasi sudski tumaci ovo prevodili i da kazu da nema smisla...
Isto tako u dosta navrata prije, EHF je zanemarivao ovaj uslov kada su bile u pitanju druge reprezentacije, bitna su bila prva dva ali nama nema ustupka ...
JOS JEDNOM ...
c) They shall have been eligible to play for the country in question for no less
than the previous twelve months.
STA JE OVO?????