BADMINTON
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Anelita
#1 BADMINTON
Drage moje sugrađanke i sugrađani,
Koristim ovu priliku da svim sugrađankama i sugrađanima, koji su zainteresirani za badminton, predložim da se ovdje u Sarajevu pokušamo organizovati. Smatram da je našem gradu potrebna jedna takva sekcija, te da bi sportski tereni u gradu na taj način bili iskorišteniji (kada govorim o terenima mislim na zatvorene hale, a i neke otvorene terene).
Ono što me je ponukalo da na pokrenem ovu inicijativu jeste informacija koju sam nedavno čula puem naših medija, a to je da bi postojala mogućnost da se u našem gradu izgradi jedan sportski teren specijalno namijenjen za igrače badmintona. No, činjenica da u našem najljepšem i glavnom gradu nema niti jedna organizovana grupa, a o udruženju da i ne govorimo, fanova badmintona pomalo obeshrabruje i vjerovatno će pokolebati zainteresirane strane ulagaće.
Ne dozvolimo da se to dogodi.
Također, smatram da ovaj sport ne iziskuje neka prevelika ulaganja, dovoljno je samo da se nabavi jedan odgovorajaći reket, malo slobodnog vremena i dobre volje. Spomenula bih jos i to da neke države imaju jako dobro organizovane ekipe, te organizuju nacionalna takmičenja i turnire.
Naše Sarajevo je puno sportskog duha, organizujmo se i na taj način doprinesimo daljnjem jačanju sportskog duha.
Očekujem Vaše pozitivne i konkretne reakcije, kao i prijedloge.
Ani
Sve Vaše ideje i prijedloge možete slati na e-mail: [email protected]
Koristim ovu priliku da svim sugrađankama i sugrađanima, koji su zainteresirani za badminton, predložim da se ovdje u Sarajevu pokušamo organizovati. Smatram da je našem gradu potrebna jedna takva sekcija, te da bi sportski tereni u gradu na taj način bili iskorišteniji (kada govorim o terenima mislim na zatvorene hale, a i neke otvorene terene).
Ono što me je ponukalo da na pokrenem ovu inicijativu jeste informacija koju sam nedavno čula puem naših medija, a to je da bi postojala mogućnost da se u našem gradu izgradi jedan sportski teren specijalno namijenjen za igrače badmintona. No, činjenica da u našem najljepšem i glavnom gradu nema niti jedna organizovana grupa, a o udruženju da i ne govorimo, fanova badmintona pomalo obeshrabruje i vjerovatno će pokolebati zainteresirane strane ulagaće.
Ne dozvolimo da se to dogodi.
Također, smatram da ovaj sport ne iziskuje neka prevelika ulaganja, dovoljno je samo da se nabavi jedan odgovorajaći reket, malo slobodnog vremena i dobre volje. Spomenula bih jos i to da neke države imaju jako dobro organizovane ekipe, te organizuju nacionalna takmičenja i turnire.
Naše Sarajevo je puno sportskog duha, organizujmo se i na taj način doprinesimo daljnjem jačanju sportskog duha.
Očekujem Vaše pozitivne i konkretne reakcije, kao i prijedloge.
Ani
Sve Vaše ideje i prijedloge možete slati na e-mail: [email protected]
-
Anelita
Još jednom pozdrav svima.
Najnovije informacije u vezi badminton treninga su da bi se sa traninzima trebalo krenuti krajem iduce sedmice. Sve detaljnije informacije mozete dobiti na sljedeci broj telefona: + 387 62 90 90 11.
Još jednom HVALA i vidimo se na treninzima.
Anelita
P. S. I dalje svoje prijedloge i komentare mozete slati i putem e-maila [email protected]
Najnovije informacije u vezi badminton treninga su da bi se sa traninzima trebalo krenuti krajem iduce sedmice. Sve detaljnije informacije mozete dobiti na sljedeci broj telefona: + 387 62 90 90 11.
Još jednom HVALA i vidimo se na treninzima.
Anelita
P. S. I dalje svoje prijedloge i komentare mozete slati i putem e-maila [email protected]
-
ocaj
#6 Re: BADMINTON
I mene zanima, ima li sta od ovog badmintona? Imamo li ikakav klub formiran?
Da li se negdje moze rekreativno igrati?
Da li se negdje moze rekreativno igrati?
-
DelPiero
#7 Re: BADMINTON
Ja sam onako iz zezancije išao nekoliko puta na termin, u neku osnovnu školu na grbavici, igra se na pola terena, mreža se naravno stavi između.. Igralo nas je četvero, dobili smo 4 reketa i lopicu.. Čini mi se 10 KM da je bio termin... Al ima od toga sigurno godina..
Za badminton ne trebaju nikakvi posebni uslovi a oprema se može nabaviti baš ono jeftino.. Ovaj lik se zvao Samir, nemam sad broj, ali ako nekoga baš interesovalo mogu se raspitati..
Za badminton ne trebaju nikakvi posebni uslovi a oprema se može nabaviti baš ono jeftino.. Ovaj lik se zvao Samir, nemam sad broj, ali ako nekoga baš interesovalo mogu se raspitati..
-
Nera_22
#8 Re: BADMINTON
Zna li neko ima li igdje da se iznajmi sala za badminton. Opremu imamo svoju samo nam treba teren i mreza naravno.
-
sjooba
#9 Re: BADMINTON
i mene isto zanima, a na ovom linku nema nista ili ja nisam nasao
evo iskopah
http://www.radiosarajevo.ba/novost/5124 ... u-sarajevu
-
Nera_22
#10 Re: BADMINTON
Evo ako nekoga zanima da samo kazem da postoje redovni termini za badminton u srednjoj medicinskoj školi jezero. Cijena po terminu od sat ipo je 20 km za jedan badminton teren. za sve dodatne informacije mozete se obratiti Harisu koji je odgovoran za organizaciju termina: 061389168.
-
sjooba
#11 Re: BADMINTON
Je li neko igrao ovo?
Kako ide?
Kako ide?
-
Nera_22
#12 Re: BADMINTON
Imaju termini nekoliko puta sedmicno u sali srednje medicinske skole na jezeru.
- ba.ba
#13 Re: BADMINTON
Zdravo svima...
Ko zeli igrati badminton moze to uraditi u dobrinjskoj gimnaziji. Termini su srijedom u 21.00 i nedeljom u 18.00 sati. Termin traje 1,5 h.
Vise detalja na rekreacija.ba ili na [email protected]
Prvi dolazak gratis ...
Vidimo se
Ko zeli igrati badminton moze to uraditi u dobrinjskoj gimnaziji. Termini su srijedom u 21.00 i nedeljom u 18.00 sati. Termin traje 1,5 h.
Vise detalja na rekreacija.ba ili na [email protected]
Prvi dolazak gratis ...
Vidimo se