bademovo vs kokosovo ulje
Moderator: anex
-
-zlatokosa-
#1 bademovo vs kokosovo ulje
Zanima me da li je neko od vas koristio bademovo ili kokosovo ulje za lice umjesto kreme i kakva su vasa iskustva? Imam mjesovitu kozu lica i htjela bi probat neko od ova dva ulja ali nisam sigurna koje 
-
ceca
#2 Re: bademovo vs kokosovo ulje
Kokosovo ulje je bolje jer prodire u kožu, dok bademovo ima manju moć prodiranja.Ja koristim kokosovo svaku veče na vlažnu kožu lica i vrata i rezultati su odlični. Bademovo mi nije odgovaralo.
- KB9
#3 Re: bademovo vs kokosovo ulje
kokos i kurkuma za izbjeljivanje zuba 
-
ivory_eyes
#4 Re: bademovo vs kokosovo ulje
Ja bih ti preporucila bademovo ulje. Bogato je vitaminima E, D, B1, B2, B6 i A, koji su neophodni za zdravlje koze i kose. Bademovo ulje hidratizira kozu, smanjuje podocnjake, podmladjuje kozu i daje joj zdrav sjaj.
Kokosovo ulje je takodje super ali je vise za suhu kozu. Takodje, odlicno je za suhu i ostecenu kosu.
P.S. Pazi da ne naneses previse ulja, pa da budes masna pola dana. Najbolje da ga vaticom nanosis.
Kokosovo ulje je takodje super ali je vise za suhu kozu. Takodje, odlicno je za suhu i ostecenu kosu.
P.S. Pazi da ne naneses previse ulja, pa da budes masna pola dana. Najbolje da ga vaticom nanosis.
-
-zlatokosa-
#5 Re: bademovo vs kokosovo ulje
Negdje sam citala da je kokosovo ulje komedogeno i zbog toga se bojim da koristim njega
u svakom slucaju hvala vam na savjetima