Dobila sam ponudu za posao i prije nego sto pocnem raditi trebaju uraditi background check. Interesuje me kako ste vi prosli kroz ovo jer traze info o prebivalistu u zadnjih 7 godina i poslove koje ste imali u zadnjih 5 godina - kako provjeravaju info za BiH?
Vec sam jednom prosla kroz neki background check prilikom aplikacije za imigrantsku vizu - je li to slicno ili nema veze sa ovim?
Hvala unaprijed
Background check za posao
-
melb26sa
-
Shoshana
#2 Re: Background check za posao
QQ, a gdje ces ti to raditi
mene ovdje niko nista nije pitao, jedino mi trazili da pokazem SIN karticu...I dali mi onaj nekakav test da uradim
Jest da su me pitali i kako ja to mislim da oni mogu provjeriti moje reference iz druge zemlje - i ja odgovorila - e-mailom
mene ovdje niko nista nije pitao, jedino mi trazili da pokazem SIN karticu...I dali mi onaj nekakav test da uradim
Jest da su me pitali i kako ja to mislim da oni mogu provjeriti moje reference iz druge zemlje - i ja odgovorila - e-mailom
- repeater
#3 Re: Background check za posao
nikako. zato se i ne nadaj nekom dobrom poslu. nista sto ne podrazumijeva konobarisanje, pranje tanjura i fabriku.melb26sa wrote:Dobila sam ponudu za posao i prije nego sto pocnem raditi trebaju uraditi background check. Interesuje me kako ste vi prosli kroz ovo jer traze info o prebivalistu u zadnjih 7 godina i poslove koje ste imali u zadnjih 5 godina - kako provjeravaju info za BiH?
-
lunci
#4 Re: Background check za posao
Melb26sa
Ja neznam kakve god pretrage da ti traze daj broj tel najboljeg druga/drugarice a naravno sa njima pricaj i dobro ih treniraj sta ce reci.Niko neprovjerava dali ta firma postoji i dali ti ljudi rade u toj firmi.Ja sama zivim u Syd i malo kad sam dala broj svog gazde ,obicno su to moji prijatelji pa i roditelji hahaha.
Nikad nikakvih problema nisam imala i obicno sam dobila posao ili stan ili sta vec u pitanju
Ja neznam kakve god pretrage da ti traze daj broj tel najboljeg druga/drugarice a naravno sa njima pricaj i dobro ih treniraj sta ce reci.Niko neprovjerava dali ta firma postoji i dali ti ljudi rade u toj firmi.Ja sama zivim u Syd i malo kad sam dala broj svog gazde ,obicno su to moji prijatelji pa i roditelji hahaha.
Nikad nikakvih problema nisam imala i obicno sam dobila posao ili stan ili sta vec u pitanju
-
lunci
#5 Re: Background check za posao
Zaboravih ti reci izbjegavaj firme koje su jake i koje imaju websites.Ostalo oni i nemogu po zakonu da zove druge brojeve od onih koje si ti navela.Jer to je vec ulazenje u privatne poslove i tvoju licnu privatnost.
-
melb26sa
#6 Re: Background check za posao
Kod mene su sve firme imale websajtove a i lako ih je naci
Background check uspjesno prosla - na kraju sam ja morala ganjati preko bivsih kolegica da mi se iz starih firmi posalju Statement of Service da dokazu da sam radila kod njih. 
-
Niraja
#7 Re: Background check za posao
FBI?Shoshana wrote:QQ, a gdje ces ti to raditi![]()
mene ovdje niko nista nije pitao, jedino mi trazili da pokazem SIN karticu...I dali mi onaj nekakav test da uradim![]()
- rajvosa^
#8 Re: Background check za posao
Imas na ovom linku http://www.privacyrights.org/fs/fs16-bck.htm dosta o tome sta ustvari traze u background check.melb26sa wrote:Dobila sam ponudu za posao i prije nego sto pocnem raditi trebaju uraditi background check. Interesuje me kako ste vi prosli kroz ovo jer traze info o prebivalistu u zadnjih 7 godina i poslove koje ste imali u zadnjih 5 godina - kako provjeravaju info za BiH?
Vec sam jednom prosla kroz neki background check prilikom aplikacije za imigrantsku vizu - je li to slicno ili nema veze sa ovim?
Hvala unaprijed