Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
- sebilj
#1 Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
SRBAC - Esad Alić (36) iz Kobaša kod Srpca poginuo je u srijedu uvečer bacivši se prema ručnoj bombi koju je Zoran Safin iz tog mjesta bacio na obitelj Ros.
Nekoliko sekundi prije eksplozije Alić se, kako pišu Nezavisne novine, bacio prema bombi i tako spasio živote onima kojima je ta bomba bila namijenjena - Asimu Rosu (36), njegovoj supruzi Mihreti (45), devetogodišnjoj kćerki Šerifi i sedmogodišnjem sinu Mevludinu.
"Vidio sam Safina da prilazi kafiću u kojem sam sjedio sa suprugom i dvoje djece, a nekoliko trenutaka kasnije on je prema nama bacio ručnu bombu, koja se otkotrljala do mojih invalidskih kolica", ispričao je Asim Ros, još u šoku i nevjerici da su on i njegova obitelj ostali živi samo zahvaljujući požrtvovanosti njegovog vjernog prijatelja.
"Moja obitelj i ja danas živimo Esadovom dušom i njegovim životom", dodao je Asim, pokazujući rane od gelera koje su zadobili njegova devetogodišnja kćerka, supruga, ali i on sam.
Obitelj Ros je, kako je ispričao, kao i svaki dan krenula na ćevape i sok u lokal "Truba", nedaleko od njihoveobiteljske kuće u Kobašu. Dramu koja je nastala i pogibija njihovog prijatelja, kažu, pratit će ih cijeli život.
"Vidio sam da se bomba otkotrljala ispod mojih kolica. U istom trenutku Esad je povikao da čuvamo djecu i zaletio se prema bombi, odgurnuvši mene u stranu. Bomba ga je raznijela", ispričao je Asim, koji je bez obje noge ostao još 2000. godine prilikom deminiranja terena u Orašju.
Nakon eksplozije, priča Asim, ubojica je mirno sjeo za susjedni sto, a zatim opet ustao šetajući okolo sa još dvije bombe u ruci.
Ramiza Džemajlović, kuma obitelji Ros, ispričala je da je povod za bacanje bombe, vjerojatno, što je prije nekoliko godina rođak Rosovih, Avdo Ros, osuđen zbog silovanja kćerke Zorana Safina.
"Safin to nije mogao preboljeti. Iako je taj Avdo dalji rođak mojih kumova, Safin je prijetio da će ih sve pobiti jednog dana", ispričala je Džemajlović.
Nepuna dva sata prije tragedije u Kobašu, o Safinovim prijetnjama policiju je obavijestila i njegova bivša supruga. Ona je, naime, prijavila da joj je Safin zaprijetio kako će pobiti i nju i njihovu djecu, ali i obitelj Ros. Srbačka policija uhitila je Safina nedugo nakon tragedije.
Nekoliko sekundi prije eksplozije Alić se, kako pišu Nezavisne novine, bacio prema bombi i tako spasio živote onima kojima je ta bomba bila namijenjena - Asimu Rosu (36), njegovoj supruzi Mihreti (45), devetogodišnjoj kćerki Šerifi i sedmogodišnjem sinu Mevludinu.
"Vidio sam Safina da prilazi kafiću u kojem sam sjedio sa suprugom i dvoje djece, a nekoliko trenutaka kasnije on je prema nama bacio ručnu bombu, koja se otkotrljala do mojih invalidskih kolica", ispričao je Asim Ros, još u šoku i nevjerici da su on i njegova obitelj ostali živi samo zahvaljujući požrtvovanosti njegovog vjernog prijatelja.
"Moja obitelj i ja danas živimo Esadovom dušom i njegovim životom", dodao je Asim, pokazujući rane od gelera koje su zadobili njegova devetogodišnja kćerka, supruga, ali i on sam.
Obitelj Ros je, kako je ispričao, kao i svaki dan krenula na ćevape i sok u lokal "Truba", nedaleko od njihoveobiteljske kuće u Kobašu. Dramu koja je nastala i pogibija njihovog prijatelja, kažu, pratit će ih cijeli život.
"Vidio sam da se bomba otkotrljala ispod mojih kolica. U istom trenutku Esad je povikao da čuvamo djecu i zaletio se prema bombi, odgurnuvši mene u stranu. Bomba ga je raznijela", ispričao je Asim, koji je bez obje noge ostao još 2000. godine prilikom deminiranja terena u Orašju.
Nakon eksplozije, priča Asim, ubojica je mirno sjeo za susjedni sto, a zatim opet ustao šetajući okolo sa još dvije bombe u ruci.
Ramiza Džemajlović, kuma obitelji Ros, ispričala je da je povod za bacanje bombe, vjerojatno, što je prije nekoliko godina rođak Rosovih, Avdo Ros, osuđen zbog silovanja kćerke Zorana Safina.
"Safin to nije mogao preboljeti. Iako je taj Avdo dalji rođak mojih kumova, Safin je prijetio da će ih sve pobiti jednog dana", ispričala je Džemajlović.
Nepuna dva sata prije tragedije u Kobašu, o Safinovim prijetnjama policiju je obavijestila i njegova bivša supruga. Ona je, naime, prijavila da joj je Safin zaprijetio kako će pobiti i nju i njihovu djecu, ali i obitelj Ros. Srbačka policija uhitila je Safina nedugo nakon tragedije.
- uvjek dobar gost
#2 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
....
Šta reći a da ne prgonim... ujesti ću se za jezičinu i samo reći neka je vječni rahmet hrabrom momku...Alić Esadu...
Šta reći a da ne prgonim... ujesti ću se za jezičinu i samo reći neka je vječni rahmet hrabrom momku...Alić Esadu...
- Simply_Red
#3 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Allah rahmetile
- zele777
#4 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
sta mu dodje marat safin?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#5 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Je li to sve sto si imao reci @zele777?zele777 wrote:sta mu dodje marat safin?
- BarbaDue
#6 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
AlahRahmetile Esadu Aliću, neka mu je dženet novi dom...
Dragi Alahu daj mi njegovu hrabrost i dobrotu.
-
titli
#7 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
zar jos postoje tako hrabri u humani ljudi?!
Allah rahmetile...
Allah rahmetile...
- Skyfox
#8 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
koje nesebicno herojsko djelo 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#9 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Malo je, jako je malo ljudi poput Esada Alića!
Nije mala stvar dati život za drugoga. To su istinski heroji. 
- rajvosa^
#10 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Koje pozrtvovanje, koje prijateljstvo. Pocivaj u miru. 
- Banksy
#11 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Prestrašno ...
titli wrote:zar jos postoje tako hrabri ljudi?!
Allah rahmetile...
-
callmethebreeeze
#12 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
rahmet mu dusi.
stvarno nadljudski gest.

stvarno nadljudski gest.
- Jazz_Junkie
#13 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Svaka cast gospodinu Alicu. Jel´ tocno to da je tom Zoranu Safinu silovana kcerka? Vidim nitko ne spominje nista....
- roki
#14 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
onaj ko pogine braneci svoju porodicu je sehid?
a sta je bolje nego umrijeti kao sehid
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#15 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Branio je prijatelja i njegovu porodicu. On je jednostavno, ... heroj.roki wrote:onaj ko pogine braneci svoju porodicu je sehid?
- suncica24
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#17 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Najezila sam se od glave do pete.sebilj wrote:
"Moja obitelj i ja danas živimo Esadovom dušom i njegovim životom"
Strasno. Neka je rahmet Esadovoj dusi, uz saucesce porodici.
Tacno osjecam slabost od ove price, od svih elemenata u njoj. Znaci imati rucnu bombu nije problem ? Sta ono kaze Zakon o licnom naoruzanju ? I gdje je Srbac uopste, stvarno ne znam ?
BarbaDue wrote:AlahRahmetile Esadu Aliću, neka mu je dženet novi dom...
- _veleposlanik
#18 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
strasno...... 
Allah Rahmetile velikom heroju, velikom covjeku Esadu...
Allah Rahmetile velikom heroju, velikom covjeku Esadu...
- turban
#19 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Kakva velicina,hrabrost i nesebicnost.
Prvo sto mi sada na pamet pade jeste famelija rahmetli Esada...
Neka ti Allah otvori sirom dzenetske kapije,a tvojoj porodici zelim sabur.
Prvo sto mi sada na pamet pade jeste famelija rahmetli Esada...
Neka ti Allah otvori sirom dzenetske kapije,a tvojoj porodici zelim sabur.
- turban
#20 Re: Bacio se na bombu i poginuo,da spasi cetvoroclanu obitelj
Koliko sucuti,svaka cast... 
Neke stvari necu nikada ukapirati...
Neke stvari necu nikada ukapirati...