Babysitting...iskustva....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
FoRRum

#1 Babysitting...iskustva....

Post by FoRRum »

Zanima me kakva su vaša iskustva sa babysittingom i da li postoji neko udruženje, neka firma išta koji bi babysitting učinili iole boljim od pukog ostavljanja djece nekakvim tetama koje ne mogu o sebi birnuti a kamoli o djeci??
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2 Re: Babysitting...iskustva....

Post by PipiDugaDevetka »

Najbolji Bejbi sikter je bio Arnold Švarceneger u jednom filmu. Međutim, to je u Americi gdje ima punooo filmova i skoro uvijek na kraju filma doleti helikopter i pobijedi pravda.

Baka-deka-nena-nana-nona-aba-eba BEJBISIKTERING je najbolji BEJBI SIKTERING.
shiny

#3 Re: Babysitting...iskustva....

Post by shiny »

Bio je nekad Invictus, ne znam da li još radi... ukucaj u Google, da ne ispadne da reklamiram, mada nemam veze s njima. Ne znam kako rade i da li su dobri, samo znam da mi je neko rekao da je preko njih angažovao tetu.

Inače, najbolje je da ti neko zadovoljan preporuči konkretnu osobu.
addy_sa

#4 Re: Babysitting...iskustva....

Post by addy_sa »

i ja sam čuo jedino za agenciju Invictus koja ima registrovanu tu djelatnosti, imaju na netu sajt i iskustva meni bliskih ljudi su do sada bila pozitivna...čuvanje djece nije samo pristavi kafu a mali/a nek' se igra već podrazumjeva i određeno znanje pedagogije ili socijalnog rada tako da su najčešće studentice iz tih branši zaposlene na određeno vrijeme a čuvanje i eventualnu pomoć djeci oko škole, vannastavnih aktivnosti.. posao kao i svaki drugi, ako se radi s ljubavlju nema greške :)
Dzenana88

#5 Re: Babysitting...iskustva....

Post by Dzenana88 »

Ne znam šta i kako rade te Tete.....ali nije sve ni na studenticama pedagoške akademije.
Studentica sam pravnog fakulteta,i obavljam taj tzv. babysitting....
Istina,napravim si kafu, dok djevojčice ručaju,uradimo zadaću(obje idu u školu,pa ćemo to nazvati schoolkidsitting) ,jednoj instrukcije iz engleskog(uračunate u cijenu mjesečnog dadiljanja),njemački,pomoć oko SVEGA,čuvanja navečer po potrebi kad roditelji ispare na neke sjedeljke,vođenje u školu,priredbe,fotograf na priredbama,kuhanje ručka curicama,ponekad i svima,usisam jednom sedmično i uvijek ostavim sređen stan....i sve to za 300km+kupon.

Eto,šta mi fali.....
rozalija80

#6 Re: Babysitting...iskustva....

Post by rozalija80 »

Ovako,

Zanima me kako se krecu cijene cuvanja djece... U pitanju je jedna beba od godinu i jedna curica od 5,5 god, koja ce uskoro u skolu.

Radim u skoli, tako da imam zaista dobro radno vrijeme, nekad 4-5 sati, brzo sam kuci, pa cuvanje ne bi bilo po sistemu "od zvijezde do zvijezde".

Znaci, ukljucivalo bi brigu o malisi, povremeno izvodjenje napolje, a iduce godine i vodjenje male u skolu.

Vidim da Dzenana88 radi ovaj posao, pa me zanima-da li je 400 KM realno da nekom ponudim za ovu vrstu posla.

To pitam jer pregovaram sa jednom zenom koja mi trazi 550 KM za ovaj posao, a to mi je nekako too much, buduci da ja sa fakultetom, zaradjujem oko 900 KM.

Sta mislite...
Dzenana88

#7 Re: Babysitting...iskustva....

Post by Dzenana88 »

Ako posao podrazumijeva samo brigu oko malog i vođenje male u školu,4-5 sati,vjerujem da je 400km taman,....Jer ja radim i stručni dio posla,instrukcije.koje ljudi naplaćuju po 10km po času,i isto ostajem maksimalno 5 sati.

550 je...uh...pa neće prati guzu nekoj babi.....
to je moje mišljenje... i iz iskustva i mojih prijateljica otprilike je tako. Veći napor više para....ha ya
ekonomistica78

#8 Re: Babysitting...iskustva....

Post by ekonomistica78 »

rozalija80 wrote:Ovako,

Zanima me kako se krecu cijene cuvanja djece... U pitanju je jedna beba od godinu i jedna curica od 5,5 god, koja ce uskoro u skolu.

Radim u skoli, tako da imam zaista dobro radno vrijeme, nekad 4-5 sati, brzo sam kuci, pa cuvanje ne bi bilo po sistemu "od zvijezde do zvijezde".

Znaci, ukljucivalo bi brigu o malisi, povremeno izvodjenje napolje, a iduce godine i vodjenje male u skolu.

Vidim da Dzenana88 radi ovaj posao, pa me zanima-da li je 400 KM realno da nekom ponudim za ovu vrstu posla.

To pitam jer pregovaram sa jednom zenom koja mi trazi 550 KM za ovaj posao, a to mi je nekako too much, buduci da ja sa fakultetom, zaradjujem oko 900 KM.

Sta mislite...
Ja imam ženu koja mi čuva dvoje djece.
Stariji ide u školu, ona ga odvodi i vraća.
Pripremi im doručak, vrlo često i ručak, opere suđe poslije svega.
Ne radi zadaću jer nije obrazovana, ja to završavam naveče.
Ne pere prozore, ne pegla, ne uključuje mašinu, ne prostire veš.
U principu nije loša, malo me nervira što puši (na balkonu), i što ujutro kad ja kažem to ćeš im za doručak, to za ručak valja očima ko da se :shock:
Ranije je čuvala jednu djevojčicu, pa mi ide na živce kad mi kaže: e ja sam to s njom ovako ili onako.
Apsolutno me ne zanima kako je to radila ranije, moja kuća, moja djeca, moj princip.
Cijena 350,00 KM .
rozalija80

#9 Re: Babysitting...iskustva....

Post by rozalija80 »

...ekonomistica, hvala za info..

Koji je dio grada kod tebe u pitanju (pitam jer cijene variraju, od centra do periferije, pa me zanima).
FoRRum

#10 Re: Babysitting...iskustva....

Post by FoRRum »

rozalija80 wrote:...ekonomistica, hvala za info..

Koji je dio grada kod tebe u pitanju (pitam jer cijene variraju, od centra do periferije, pa me zanima).
Zašto bi cijena varirala zavisnosti od dijela grada?...provjerih ovaj invictus i vidim na cjenovniku da je za jedno dijete cijena 460 KM za 5h,a ne bi mi mrsko da nazovem i da pitam šta to podrazumijeva....Kažu da to podrazumijeva odvođenje u školu,zadaća, hrana i pospremanje ali samo oko djeteta, u smislu šta dijete uprlja, razbaca i to, i da se na ovu cijenu dodaje 50KM prevoz ako je adresa negdje dalje tj ako se mora koristiti neki od gradskih prevoza i to....s obzirom da su oni firma koja se time bavi podrazumijeva mi se nekako da je nešto veća cijena nego kad se privatno neko nađe, i nekako mi i logično, ali s druge strane ako šta bude djetetu (u smislu pada ili neke lakše povrede), ili bilo šta drugo, ima se kome požaliti...nznm sad na osnovu ovoga se može nekako odrediti cijena s tom tetom....valjda je pomoglo:)
charrrmed

#11 Re: Babysitting...iskustva....

Post by charrrmed »

Cuvat cu vam ja dijete za 400KM :D BTW, Bachelor sam pedagogije :roll: - jedini problem je sto sam musko :D Ali ne pusim, ne pijem a znam i kuhati :D
FoRRum

#12 Re: Babysitting...iskustva....

Post by FoRRum »

charrrmed wrote:Cuvat cu vam ja dijete za 400KM :D BTW, Bachelor sam pedagogije :roll: - jedini problem je sto sam musko :D Ali ne pusim, ne pijem a znam i kuhati :D

što je to problem, nekad su muškarci bolji babysittery nego djevojke/žene :D
žuti

#13 Re: Babysitting...iskustva....

Post by žuti »

Toplo preporucujem agenciju www.savrsenikrug.ba

Iz ličnog iskustva ;-)
FoRRum

#14 Re: Babysitting...iskustva....

Post by FoRRum »

žuti wrote:Toplo preporucujem agenciju http://www.savrsenikrug.ba

Iz ličnog iskustva ;-)

Čuh svašta o ovom udruženju, no bilo je dooosta negativnih komentara.Čak i to da je neka njihova teta bivša teta iz vrtića koja je ranije penzionisana jer su joj djeca ispadala i da je zamrzila djecu, ali radi kao jer joj trebaju pare :S :S...nznm možda su to samo priče :S
charrrmed

#15 Re: Babysitting...iskustva....

Post by charrrmed »

FoRRum wrote:
charrrmed wrote:Cuvat cu vam ja dijete za 400KM :D BTW, Bachelor sam pedagogije :roll: - jedini problem je sto sam musko :D Ali ne pusim, ne pijem a znam i kuhati :D

Pa problem je zbog predrasuda svijeta u kojem zivimo :D
FoRRum

#16 Re: Babysitting...iskustva....

Post by FoRRum »

charrrmed wrote:
FoRRum wrote:

Pa problem je zbog predrasuda svijeta u kojem zivimo :D

Predrasude su tu da se razbijaju.... :-) 8-)
Falbala

#17 Re: Babysitting...iskustva....

Post by Falbala »

... :sax:
Last edited by Falbala on 16/04/2014 14:10, edited 1 time in total.
holowey

#18 Re: Babysitting...iskustva....

Post by holowey »

žuti wrote:Toplo preporucujem agenciju http://www.savrsenikrug.ba

Iz ličnog iskustva ;-)
:thumbup:

i ja imam odlicno iskustvo sa njima... za tetu cuvalicu smo imali "konkurs"... poslali nam biografije, mi odabrali tri za intervju i na kraju odabrali fantasticnu tetu cuvalicu...
Post Reply