Babysitting...iskustva....
-
FoRRum
#1 Babysitting...iskustva....
Zanima me kakva su vaša iskustva sa babysittingom i da li postoji neko udruženje, neka firma išta koji bi babysitting učinili iole boljim od pukog ostavljanja djece nekakvim tetama koje ne mogu o sebi birnuti a kamoli o djeci??
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2 Re: Babysitting...iskustva....
Najbolji Bejbi sikter je bio Arnold Švarceneger u jednom filmu. Međutim, to je u Americi gdje ima punooo filmova i skoro uvijek na kraju filma doleti helikopter i pobijedi pravda.
Baka-deka-nena-nana-nona-aba-eba BEJBISIKTERING je najbolji BEJBI SIKTERING.
Baka-deka-nena-nana-nona-aba-eba BEJBISIKTERING je najbolji BEJBI SIKTERING.
- shiny
#3 Re: Babysitting...iskustva....
Bio je nekad Invictus, ne znam da li još radi... ukucaj u Google, da ne ispadne da reklamiram, mada nemam veze s njima. Ne znam kako rade i da li su dobri, samo znam da mi je neko rekao da je preko njih angažovao tetu.
Inače, najbolje je da ti neko zadovoljan preporuči konkretnu osobu.
Inače, najbolje je da ti neko zadovoljan preporuči konkretnu osobu.
-
addy_sa
#4 Re: Babysitting...iskustva....
i ja sam čuo jedino za agenciju Invictus koja ima registrovanu tu djelatnosti, imaju na netu sajt i iskustva meni bliskih ljudi su do sada bila pozitivna...čuvanje djece nije samo pristavi kafu a mali/a nek' se igra već podrazumjeva i određeno znanje pedagogije ili socijalnog rada tako da su najčešće studentice iz tih branši zaposlene na određeno vrijeme a čuvanje i eventualnu pomoć djeci oko škole, vannastavnih aktivnosti.. posao kao i svaki drugi, ako se radi s ljubavlju nema greške 
-
Dzenana88
#5 Re: Babysitting...iskustva....
Ne znam šta i kako rade te Tete.....ali nije sve ni na studenticama pedagoške akademije.
Studentica sam pravnog fakulteta,i obavljam taj tzv. babysitting....
Istina,napravim si kafu, dok djevojčice ručaju,uradimo zadaću(obje idu u školu,pa ćemo to nazvati schoolkidsitting) ,jednoj instrukcije iz engleskog(uračunate u cijenu mjesečnog dadiljanja),njemački,pomoć oko SVEGA,čuvanja navečer po potrebi kad roditelji ispare na neke sjedeljke,vođenje u školu,priredbe,fotograf na priredbama,kuhanje ručka curicama,ponekad i svima,usisam jednom sedmično i uvijek ostavim sređen stan....i sve to za 300km+kupon.
Eto,šta mi fali.....
Studentica sam pravnog fakulteta,i obavljam taj tzv. babysitting....
Istina,napravim si kafu, dok djevojčice ručaju,uradimo zadaću(obje idu u školu,pa ćemo to nazvati schoolkidsitting) ,jednoj instrukcije iz engleskog(uračunate u cijenu mjesečnog dadiljanja),njemački,pomoć oko SVEGA,čuvanja navečer po potrebi kad roditelji ispare na neke sjedeljke,vođenje u školu,priredbe,fotograf na priredbama,kuhanje ručka curicama,ponekad i svima,usisam jednom sedmično i uvijek ostavim sređen stan....i sve to za 300km+kupon.
Eto,šta mi fali.....
-
rozalija80
#6 Re: Babysitting...iskustva....
Ovako,
Zanima me kako se krecu cijene cuvanja djece... U pitanju je jedna beba od godinu i jedna curica od 5,5 god, koja ce uskoro u skolu.
Radim u skoli, tako da imam zaista dobro radno vrijeme, nekad 4-5 sati, brzo sam kuci, pa cuvanje ne bi bilo po sistemu "od zvijezde do zvijezde".
Znaci, ukljucivalo bi brigu o malisi, povremeno izvodjenje napolje, a iduce godine i vodjenje male u skolu.
Vidim da Dzenana88 radi ovaj posao, pa me zanima-da li je 400 KM realno da nekom ponudim za ovu vrstu posla.
To pitam jer pregovaram sa jednom zenom koja mi trazi 550 KM za ovaj posao, a to mi je nekako too much, buduci da ja sa fakultetom, zaradjujem oko 900 KM.
Sta mislite...
Zanima me kako se krecu cijene cuvanja djece... U pitanju je jedna beba od godinu i jedna curica od 5,5 god, koja ce uskoro u skolu.
Radim u skoli, tako da imam zaista dobro radno vrijeme, nekad 4-5 sati, brzo sam kuci, pa cuvanje ne bi bilo po sistemu "od zvijezde do zvijezde".
Znaci, ukljucivalo bi brigu o malisi, povremeno izvodjenje napolje, a iduce godine i vodjenje male u skolu.
Vidim da Dzenana88 radi ovaj posao, pa me zanima-da li je 400 KM realno da nekom ponudim za ovu vrstu posla.
To pitam jer pregovaram sa jednom zenom koja mi trazi 550 KM za ovaj posao, a to mi je nekako too much, buduci da ja sa fakultetom, zaradjujem oko 900 KM.
Sta mislite...
-
Dzenana88
#7 Re: Babysitting...iskustva....
Ako posao podrazumijeva samo brigu oko malog i vođenje male u školu,4-5 sati,vjerujem da je 400km taman,....Jer ja radim i stručni dio posla,instrukcije.koje ljudi naplaćuju po 10km po času,i isto ostajem maksimalno 5 sati.
550 je...uh...pa neće prati guzu nekoj babi.....
to je moje mišljenje... i iz iskustva i mojih prijateljica otprilike je tako. Veći napor više para....ha ya
550 je...uh...pa neće prati guzu nekoj babi.....
to je moje mišljenje... i iz iskustva i mojih prijateljica otprilike je tako. Veći napor više para....ha ya
-
ekonomistica78
#8 Re: Babysitting...iskustva....
Ja imam ženu koja mi čuva dvoje djece.rozalija80 wrote:Ovako,
Sta mislite...
Stariji ide u školu, ona ga odvodi i vraća.
Pripremi im doručak, vrlo često i ručak, opere suđe poslije svega.
Ne radi zadaću jer nije obrazovana, ja to završavam naveče.
Ne pere prozore, ne pegla, ne uključuje mašinu, ne prostire veš.
U principu nije loša, malo me nervira što puši (na balkonu), i što ujutro kad ja kažem to ćeš im za doručak, to za ručak valja očima ko da se
Ranije je čuvala jednu djevojčicu, pa mi ide na živce kad mi kaže: e ja sam to s njom ovako ili onako.
Apsolutno me ne zanima kako je to radila ranije, moja kuća, moja djeca, moj princip.
Cijena 350,00 KM .
-
rozalija80
#9 Re: Babysitting...iskustva....
...ekonomistica, hvala za info..
Koji je dio grada kod tebe u pitanju (pitam jer cijene variraju, od centra do periferije, pa me zanima).
Koji je dio grada kod tebe u pitanju (pitam jer cijene variraju, od centra do periferije, pa me zanima).
-
FoRRum
#10 Re: Babysitting...iskustva....
Zašto bi cijena varirala zavisnosti od dijela grada?...provjerih ovaj invictus i vidim na cjenovniku da je za jedno dijete cijena 460 KM za 5h,a ne bi mi mrsko da nazovem i da pitam šta to podrazumijeva....Kažu da to podrazumijeva odvođenje u školu,zadaća, hrana i pospremanje ali samo oko djeteta, u smislu šta dijete uprlja, razbaca i to, i da se na ovu cijenu dodaje 50KM prevoz ako je adresa negdje dalje tj ako se mora koristiti neki od gradskih prevoza i to....s obzirom da su oni firma koja se time bavi podrazumijeva mi se nekako da je nešto veća cijena nego kad se privatno neko nađe, i nekako mi i logično, ali s druge strane ako šta bude djetetu (u smislu pada ili neke lakše povrede), ili bilo šta drugo, ima se kome požaliti...nznm sad na osnovu ovoga se može nekako odrediti cijena s tom tetom....valjda je pomoglo:)rozalija80 wrote:...ekonomistica, hvala za info..
- charrrmed
#11 Re: Babysitting...iskustva....
Cuvat cu vam ja dijete za 400KM
BTW, Bachelor sam pedagogije
- jedini problem je sto sam musko
Ali ne pusim, ne pijem a znam i kuhati 
-
FoRRum
#12 Re: Babysitting...iskustva....
charrrmed wrote:Cuvat cu vam ja dijete za 400KMBTW, Bachelor sam pedagogije
što je to problem, nekad su muškarci bolji babysittery nego djevojke/žene
-
žuti
-
FoRRum
#14 Re: Babysitting...iskustva....
Čuh svašta o ovom udruženju, no bilo je dooosta negativnih komentara.Čak i to da je neka njihova teta bivša teta iz vrtića koja je ranije penzionisana jer su joj djeca ispadala i da je zamrzila djecu, ali radi kao jer joj trebaju pare :S :S...nznm možda su to samo priče :S
- charrrmed
#15 Re: Babysitting...iskustva....
Pa problem je zbog predrasuda svijeta u kojem zivimoFoRRum wrote:charrrmed wrote:Cuvat cu vam ja dijete za 400KMBTW, Bachelor sam pedagogije
-
FoRRum
#16 Re: Babysitting...iskustva....
charrrmed wrote:Pa problem je zbog predrasuda svijeta u kojem zivimoFoRRum wrote:charrrmed wrote:Cuvat cu vam ja dijete za 400KMBTW, Bachelor sam pedagogije
Predrasude su tu da se razbijaju....
- Falbala
#17 Re: Babysitting...iskustva....
... 
Last edited by Falbala on 16/04/2014 14:10, edited 1 time in total.
- holowey
#18 Re: Babysitting...iskustva....
i ja imam odlicno iskustvo sa njima... za tetu cuvalicu smo imali "konkurs"... poslali nam biografije, mi odabrali tri za intervju i na kraju odabrali fantasticnu tetu cuvalicu...