Babysitterka u Sarajevu!!!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
danni_

#1 Babysitterka u Sarajevu!!!!

Post by danni_ »

Cao,
nisam bas pretrazivala forum tako da ne znam jel ima vec ovakva tema, ali me zanima da li u Sarajevu postoje neke agencije za babysitterke ( dadilje ) ili to ide vecinom po principu preporuka?!
Ja sam radila 3 godine kao Au-pair ( dadilja ) u Londonu, i krajem augusta zelim da se vratim u Sarajevo i nastavim da radim isto.
Takodjer me zanima kakav je standard tamo, koliko se placa po satu, sedmici, ili eventualno mjesecno?
Hvala puno
D.
pametolog

#2 Re: Babysitterka u Sarajevu!!!!

Post by pametolog »

danni_ wrote:Cao,
nisam bas pretrazivala forum tako da ne znam jel ima vec ovakva tema, ali me zanima da li u Sarajevu postoje neke agencije za babysitterke ( dadilje ) ili to ide vecinom po principu preporuka?!
Ja sam radila 3 godine kao Au-pair ( dadilja ) u Londonu, i krajem augusta zelim da se vratim u Sarajevo i nastavim da radim isto.
Takodjer me zanima kakav je standard tamo, koliko se placa po satu, sedmici, ili eventualno mjesecno?
Hvala puno
D.

probaj sa ovom agencijom http://savrsenikrug.ba, oni ti mozda nadju neki angazman. Ne ocekuj neku zaradu ekvivalentnu Lodonu, za ilustraciju ovdje je obdaniste mjesec dana oko 150 maraka sa hranom za djete, cuvanje po kucama se placa mjesecno 300-400 maraka, rijetko ispod i rijetko iznad toga. Mislim da nesto i nema puno ljudi koji ce te angazovat po satu ili sedmici.
danni_

#3 Re: Babysitterka u Sarajevu!!!!

Post by danni_ »

Hvala :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#5 Re: Babysitterka u Sarajevu!!!!

Post by PipiDugaDevetka »

Pa, đe ste bili kada sam ja imao potrebu za čuvanjem moje gospođe mame, nepokretne, morao sam plaćati 20 DM dnevno i to 2002.g. jednu omladinku, med. sestru iz Lukavice.
Putovala svakodnevno do Ilidže.

Odoše stranci iz Sarajeva, ja ostadoh bez ugovora o poslu,...
:(

Hbte, nisam mogao naći nekoga ko bi to radio,...
Post Reply