Babo se vraca u Agrokomerc ?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dibidus

#1 Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by dibidus »

Cudi me da niko ne komentarise ovu najnoviju informaciju o skorom izlasku Fikreta Abdica iz zatvora i njegovom mogucem povratku u Agrokomerc.
Tu ideju je doduse iznijela njegova kcerka i moze se smatrati nebulozom. ALI...

Da se razumijemo, ja uopste ne begenisem ovog lika, ali kad pogledamo cio slucaj Agrokomerca, ne mogu ne kazati da je to izgleda najbolja opcija !

Da su ovi sto su harali Krajinom i Agrokomercom nakon Fikreta umjeli ista napraviti napravili bi.

Ja licno imam odredjene rezerve i prema Fikretovom izdajstvu. Mozda je on samo bio realan i pragmatican.
Ali pusti politiku, cisto ekonomski gledano sve se svodi na to da za Agrokomerc jednostavno ne postoji bolje rjesenje od Babe.
Ricken

#2 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Ricken »

Teško.
O tome koliko je to dobro ne treba ni pričati, jer način na koji je to zamislila g-đa kćerka traži izmjene zakonskog okvira. Za sad vijest koja isključivo služi za dnevno političko mešetarenje, prepucavanje i ubiranje poena kod patriotski naloženih rodoljuba bez obzira na vjeru naciju i političku pripadnost.
jazzer

#3 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by jazzer »

Kud' potok teče????

Kuda Babo reče.... :lol:

Ne mogu zamisliti takav scenario, nema sanse. Jos uvijek su gore velike podjele
nasih i autonomasa tako da bi njegovim povratkom sigurno doslo do pogorsanja sigurnosne
situacije. A baviti se Agrokomercom u takvim uslovima...

A druga stvar sto je zlocinac i sto ne treba nikada dobiti sansu za bilo sta u Krajini.
karanana

#4 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by karanana »

da je carobnjak i da ce za dva dana od agorkomerca napraviti najjaceg giganta proizvodnje hrane u ex-yu, ja mu ne bih dozvolio da upravlja njime. jednostavno jer je izdajnik i jer je osudjeni ratni zlocinac koji se vraca na mjesto zlocina i sad kao treba da bude ponovo glavni u regiji gdje je cinio ratne zlocine.

a o balama koji dokrajcise agrokomerc, tu se vjerovatno moze nadugo i nasiroko pricati o njihovim pljackama, iako ja nisam upoznat.
StupskaBitanga

#5 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by StupskaBitanga »

Nema ništa od ovoga
karanana

#6 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by karanana »

a da me vidi babooooooo.....

kakav je zakon kada je u pitanju obnasanje duznosti ratnih zlocinaca u drzavnim institucijama i preduzecima?

cini mi se da se osudjeni i presudjeni ratni zlocinci ne smiju ponovo baviti politikom, nisam siguran sta zakon kaze kada je u pitanju obnasanje privrednih duznosti u drzavnim firmama.
talić

#7 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by talić »

šta bi bilo kad bi bilo,......
Ridjobrki

#8 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Ridjobrki »

Ja sam čuo i da će se vratiti komunizam i planska ekonomija i mogućnosti izdavanja mjenica bez pokrića i raznih drugih mahinacija u režiji KPJ i KOS-a. Desi li se to ima da Agrokomerc zajebe i Nestle. :wink:
Better Man

#9 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Better Man »

Svi mi ovdje za Fikreta Abdića kažemo da je izdajnik i ratni zločinac, ali se nikad nismo zapitali koji su stvarni razlozi da je postao to. Svi znamo da je Fikret Abdić ubjedljivo pobjedio na izborima za člana predsjedništva i da je trebao biti umjesto Alije. Sad se postavlja pitanje šta je Alija Izetbegović obečao Fikretu Abdiću za ustupanje fotelje člana predsjedništva? Mislim da je Alija prevario Fikreta Abdića i da nije obečano Fikretu ispunio i ovaj iz revolta i osvete pokrenuo rat u Krajini, a s ciljem da sruši Aliju Izetbegovića. Glede Agrokomerca i njegovog dizanja iz pepela reči ću sljedeće. Ako Fikret Abdić može oostvariti svoj plan, tj. pokrenuti Agrokomerc, zaposliti ljude i obezbjediti im da žive život dostojan čovjeka, onda bi mu ja prvi potpisao dozvolu da to uradi (njegova me prošlost ne zanima, tj. ne bitna mi je ako će on svojim oplano pomoći državi i njenim građanima). Ne treba zaboraviti da su glasvni realizatori uništavanja i pljačke Agrokmerca Aija Izetbegović i SDA!
Last edited by Better Man on 09/09/2011 14:19, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#10 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Ridjobrki »

Better Man wrote:Svi mi ovdje za Fikreta Abdića kažemo da je izdajnik i Ratni zločinac, ali se nikad nismo zapitali koji su stvarni razlozi da je postao to. Svi znamo da je Fikret Abdić ubjedljivo pobjedio na izborima za člana predsjedništva i da je trebao biti umjesto Alije. Sad se postavlja pitanje šta je Alija Izetbegović obečao Fikretu Abdiću za ustupanje fotelje člana predsjedništva? Mislim da je Alija prevario Fikreta Abdića i da nije obečano Fikretu ispunio i ovaj iz revolta i osvete pokrenuo rat u Krajini, a s ciljem da sruši Aliju Izetbegovića.
A pitamo li se na osnovu čega je Fikret Abdić imao više glasova od Alije Izetbegovića na tim izborima? :wink:
Better Man

#11 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Better Man »

Ridjobrki wrote:
Better Man wrote:Svi mi ovdje za Fikreta Abdića kažemo da je izdajnik i Ratni zločinac, ali se nikad nismo zapitali koji su stvarni razlozi da je postao to. Svi znamo da je Fikret Abdić ubjedljivo pobjedio na izborima za člana predsjedništva i da je trebao biti umjesto Alije. Sad se postavlja pitanje šta je Alija Izetbegović obečao Fikretu Abdiću za ustupanje fotelje člana predsjedništva? Mislim da je Alija prevario Fikreta Abdića i da nije obečano Fikretu ispunio i ovaj iz revolta i osvete pokrenuo rat u Krajini, a s ciljem da sruši Aliju Izetbegovića.
A pitamo li se na osnovu čega je Fikret Abdić imao više glasova od Alije Izetbegovića na tim izborima? :wink:

Pa, vjerovatno na osnovu priče o razvoju Agrokomerca, ali nije poenta na osnovu čega je dobio više glasova, već zašto je prepustio poziciju Aliji Izetbegoviću i šta mu je zauzvrat obečano. Da je tada Fikret Abdić pristao da bude na listi tadašnjeg SKBiH (danas SDP) oni bi pobjedili na izborima, a ne SDA.
Ridjobrki

#12 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Ridjobrki »

Better Man wrote: Pa, vjerovatno na osnovu priče o razvoju Agrokomerca, ali nije poenta na osnovu čega je dobio više glasova, već zašto je prepustio poziciju Aliji Izetbegoviću i šta mu je zauzvrat obečano. Da je tada Fikret Abdić pristao da bude na listi tadašnjeg SKBiH (danas SDP) oni bi pobjedili na izborima, a ne SDA.
Ne nego na harizmi žrtve komunističkog sistema što je uloga koja je bila projicirana za babu. Da je po razvoju Agrokomerca imao bi glasova onoliko koliko danas ima DNZ.

I jeste, to je poenta. Ostala je priča šuplja kao i priča o navodnom ekonomskog čudu Agrokomerca.
pustopoljina

#13 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by pustopoljina »

Better Man wrote:Svi mi ovdje za Fikreta Abdića kažemo da je izdajnik i ratni zločinac, ali se nikad nismo zapitali koji su stvarni razlozi da je postao to. Svi znamo da je Fikret Abdić ubjedljivo pobjedio na izborima za člana predsjedništva i da je trebao biti umjesto Alije. Sad se postavlja pitanje šta je Alija Izetbegović obečao Fikretu Abdiću za ustupanje fotelje člana predsjedništva? Mislim da je Alija prevario Fikreta Abdića i da nije obečano Fikretu ispunio i ovaj iz revolta i osvete pokrenuo rat u Krajini, a s ciljem da sruši Aliju Izetbegovića. Glede Agrokomerca i njegovog dizanja iz pepela reči ću sljedeće. Ako Fikret Abdić može oostvariti svoj plan, tj. pokrenuti Agrokomerc, zaposliti ljude i obezbjediti im da žive život dostojan čovjeka, onda bi mu ja prvi potpisao dozvolu da to uradi (njegova me prošlost ne zanima, tj. ne bitna mi je ako će on svojim oplano pomoći državi i njenim građanima). Ne treba zaboraviti da su glasvni realizatori uništavanja i pljačke Agrokmerca Aija Izetbegović i SDA!
pare, pare i opet pare.
cuj...alija je njega tako izdao da je ovaj postao jedan od krvnika vlastitog naroda?
ono...seta covjek sa arkanom i obilazi logore...kazu da je u logorima bila posebna vrsta smrada, gora nego u stalama...a on je pitao- kako ste? dobro? neka' fino...
nemoj biti smijesan.
taj nikad nece pomoci nikome osim sebi.
zar dijelove agrokomerca ionako nije uzela podravka? (zaklela bih se da sam to prije par godina citala).
ja vjerujem da je tebi nemoguce sebi predstaviti neke stvari, prosto jer ih nisi dozivio. ali tako...neciju proslost anulirati moze samo neko ko veze s vezom nema.
agrokomerc je firma. a u krajini su ginuli ljudi. humanitarnu pomoc je zadrzavao i preprodavao. taj isti. njegovi vojnici i cetnici su silovali bosnjakinje...i prodavali ih...i ubijali. nasi su ljudi ubijani u njegovom logoru u drmeljevu. a on, jadnicak, bilo mu zao firme? ljut na aliju?
uozbilji se.
yellow cat

#14 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by yellow cat »

zar se on ne zove Teodor?
talić

#15 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by talić »

njegovo znanje o ekonomiji i koncept širenja biznisa na osnovu mjenica bez pokrića su prošlost. Prije recesije bi to još i prošlo ali nema više love bez pokrića ni bratu.
Better Man

#16 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Better Man »

pustopoljina wrote:
Better Man wrote:Svi mi ovdje za Fikreta Abdića kažemo da je izdajnik i ratni zločinac, ali se nikad nismo zapitali koji su stvarni razlozi da je postao to. Svi znamo da je Fikret Abdić ubjedljivo pobjedio na izborima za člana predsjedništva i da je trebao biti umjesto Alije. Sad se postavlja pitanje šta je Alija Izetbegović obečao Fikretu Abdiću za ustupanje fotelje člana predsjedništva? Mislim da je Alija prevario Fikreta Abdića i da nije obečano Fikretu ispunio i ovaj iz revolta i osvete pokrenuo rat u Krajini, a s ciljem da sruši Aliju Izetbegovića. Glede Agrokomerca i njegovog dizanja iz pepela reči ću sljedeće. Ako Fikret Abdić može oostvariti svoj plan, tj. pokrenuti Agrokomerc, zaposliti ljude i obezbjediti im da žive život dostojan čovjeka, onda bi mu ja prvi potpisao dozvolu da to uradi (njegova me prošlost ne zanima, tj. ne bitna mi je ako će on svojim oplano pomoći državi i njenim građanima). Ne treba zaboraviti da su glasvni realizatori uništavanja i pljačke Agrokmerca Aija Izetbegović i SDA!
pare, pare i opet pare.
cuj...alija je njega tako izdao da je ovaj postao jedan od krvnika vlastitog naroda?
ono...seta covjek sa arkanom i obilazi logore...kazu da je u logorima bila posebna vrsta smrada, gora nego u stalama...a on je pitao- kako ste? dobro? neka' fino...
nemoj biti smijesan.
taj nikad nece pomoci nikome osim sebi.
zar dijelove agrokomerca ionako nije uzela podravka? (zaklela bih se da sam to prije par godina citala).
ja vjerujem da je tebi nemoguce sebi predstaviti neke stvari, prosto jer ih nisi dozivio. ali tako...neciju proslost anulirati moze samo neko ko veze s vezom nema.
agrokomerc je firma. a u krajini su ginuli ljudi. humanitarnu pomoc je zadrzavao i preprodavao. taj isti. njegovi vojnici i cetnici su silovali bosnjakinje...i prodavali ih...i ubijali. nasi su ljudi ubijani u njegovom logoru u drmeljevu. a on, jadnicak, bilo mu zao firme? ljut na aliju?
uozbilji se.
Ne prepušta se pozicija prvog čovjeka u državi, a da ti njije nešto debelo obečano. Nisu nas samo ubijali i mučili četnici, ustaše i Fikretovci, već i naši oni koji su bili prva ruka Alije Izetbegovića. Da je Alija bio za ovu državu i njene građane, nikad ne bi dopustio da raznorazne Šaje i slični po astronomskim cijenama prodaju građanima humanitarnu pomoć, hranu itd i na taj način od građana pljačkaju novac, niti bi se moglo desiti da ti Čengići prodaju oružje da bi mogao da braniš svoj dom i porodicu, umjesto da to oružje i municiju podjele besplatno. I vrapci na grani znaju koje opustošio i opljačkao radnje po Sarajevu kad je počeo rat!
pustopoljina

#17 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by pustopoljina »

i ti bi svim tim sto privrednim- sto ratnim kriminalcima dao ponovo u privredu i politiku :shock: :-)
nemoj meni te suplje, tita ti...ono...tema o babi, ali da se kaze sta je alija radio...
zaboli mene za alijom.
drz'se teme.
meni je za svakog zlocinca arsin isti. ali ti si mi 'nako nejasan.

i skontaj ili se raspitaj kako se agrokomerc napravio.
evo, ovdje su vec napisali.
to se u normalnom svijetu zove privredni kriminal, a ne ekonomska magija :-)
imas i sada madjionicara u povoju:
pred izbore rode radna mjesta (na 3 mjeseca odredjeno), pa ih po isteku ta tri mjeseca i, naravno, nakon izbora- lagano otpuste.
ciribu-ciriba :roll:
Ricken

#18 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by Ricken »

Znači to ga sad upotpunosti opravdava što je počeo bratoubilački rat i što je direktno pomogao razgradnji države?
rados

#19 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by rados »

jednog dana kad se opet pokrenu masine, ja bih ga preradio kao prvog jubilarnog pilica.
Ali ne samo njega... nego i ove sadasnje na vlasti (citaj Zlatko & Co.) koji blokiraju bilo kakvo ozivljavanje Agrokomerca dok njihovi ljudi/kumovi itd. ne osvoje tender...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#20 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by KatarinaKosaca »

Dakle sad treba analizirati svakog ratnog zločinca zašto je on to ustvari postao, pa ako nam se svidi razlog zašto je on to postao, amnestirati :-) :-) :-) e, @better man :-)

Dalje, nisam baš nikakav simpatizer SDP-a i izgleda su evo, odlučili da više nikad ne dođu na vlast, ali nikakvu odgovornost što se tiče propadanja napuštenog Agrokomerca nemaju. Baš nikakvu. Fakturu staroj vlasti.

Ipak, ekonomski , bilo je drugo vrijeme, namjenski napravljana tvorničetina da uposli ondašnje stanovništvo, sa dogovornom ekonomojom i kontroliranim tržištem sa jasnim protekcionističkim elementima, bilo je puno, puno lakše nego što bi danas bilo.

Dakle, država kao poslodavac... nikako
Babo.........još manje.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#21 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by KatarinaKosaca »

Na PTPC sad prilog o povratku njega, čini mi se da su oni najsretniji, te sem hvalospjeva i nekoliko izjava navodnih Babinih obožvalaca iz Kladuše koji jedva čekaju da dođe.
future millionaire

#22 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by future millionaire »

Kad nam Fikret Abdic Babo i Muhamed Cengic budu nade za izlazak iz ove situacije, znaci da smo dotaknuli dno i da nemamo gdje dalje, vec samo prema gore :D
karanana

#23 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by karanana »

bettermane, mozda je alija i radovanu obecao da ce ostati u mini-jugoslaviji pa kad se to nije desilo, onda je radovan krenuo u rat i postao zlocinac.
a covjek sad bezveze sjedi u haagu na sudjenju a rahmetlija sve zakuho i zasro.

a da nas vidi baboooooo, a da nas vidi babooooooo
atko

#24 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by atko »

A da ga vidiii dedooo :D
sammo

#25 Re: Babo se vraca u Agrokomerc ?

Post by sammo »

Vratit ce se Valter...
Post Reply