B-H HAKERI SVIH KANTONA, UJEDINITE SE !
-
digger
#1 B-H HAKERI SVIH KANTONA, UJEDINITE SE !
Procitah negdje da hakeri posjecuju S-X i skidaju teme. Sasvim je moguce je da isti dolaze iz nekog "mEsta" ili su rasporedjeni "diljem" druge drzave.
Ako je to slucaj, BH hakeri treba da se probude iz zimskog sna i pripreme za odbranu.
Ili jos bolje, NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA!
Krenite u napad na forume gornjih destruktivaca i povedite bespostednu bitku da bi se na kraju dokazalo ko je bolji u hakerskom cybrespace-u. Mi vjerujemo u VAS!
Dok nasi vrijedni admini pokusavaju da umanje stetu nanesenu ovom forumu, preuzmite inicijativu i imajte u vidu:
NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA!
Ako je to slucaj, BH hakeri treba da se probude iz zimskog sna i pripreme za odbranu.
Ili jos bolje, NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA!
Krenite u napad na forume gornjih destruktivaca i povedite bespostednu bitku da bi se na kraju dokazalo ko je bolji u hakerskom cybrespace-u. Mi vjerujemo u VAS!
Dok nasi vrijedni admini pokusavaju da umanje stetu nanesenu ovom forumu, preuzmite inicijativu i imajte u vidu:
NEMA ODMORA DOK TRAJE OBNOVA!
- admin-x
- Forum administrator
to nisu hackeri, to su obicni primitivci koji koriste rupe u ovom forumu, a za koje saznaju na http://www.phpbb.com . nikakva mudrost.
-
Toozla
...izvinjavam se...za poznate rupe postoje i zakrpe......zasto niko sa SA-X ne prati security biltene ili ako ih prati, zasto se zakrpe pravovremeno ne primjenjuju...admin-x wrote:to nisu hackeri, to su obicni primitivci koji koriste rupe u ovom forumu, a za koje saznaju na http://www.phpbb.com . nikakva mudrost.
-
Toozla
evo ti upute:digger wrote:Steta, a ja bas danas nesto oran za bitku.admin-x wrote:to nisu hackeri, to su obicni primitivci ...
http://www.packetstormsecurity.org/0503 ... bsession.c
...naci ces sigurno barem pedesetak foruma cija administracija jos uvijek nije poduzela nista po pitanju ovog problema...
- wels
Kerovi lunjaju okolo i kad ugledaju odvaljen parmak provuku se i nanose stete.admin-x wrote:to nisu hackeri, to su obicni primitivci koji koriste rupe u ovom forumu, a za koje saznaju na http://www.phpbb.com . nikakva mudrost.
-
Toozla
...necu da vam se petljam u posao ali mislim da ima prostora za unapredjenje vasih security navika...postoje security mailing liste...na kraju krajeva, moze se otvoriti podforum "security" gdje bi se i forumasi mogli ukljuciti u zastitu foruma i pomoci vam u sigurnosi istog...admin-x wrote:pratimo, al ne sigurno svaki dan. njima je to izgleda u opisu posla.
...ne pisem ovo da bih vas kritikovao(mada zasluzujete), nego da zajedno pokusamo izbjeci ne prijatnosti eventualnih buducih hackerskih napada...
...mislim da je sigurnost foruma u zajednickom interesu administracije i forumasa.....
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
#10 zastita
kad je vec rijec o zastiti, jedno pitanje cime se zastititi od eventualnih napada???
Pozdrav!
Pozdrav!
-
twynsty
Sumnjam da je kriva dijaspora.Dovoljan je jedan primitivac kojem u 'karakternom' opisu pristaje rusilacko - destruktivna energija.Dijasporci imaju pametnija posla od provala u sarajevski forum.To je 'domaca radinost'.zoom66 wrote:i po naslovu se vidi......da bh dijaspora...
...nije pozeljna...
...u 'vako izvrsno...
...zamisljenoj....
...tajnoj...
...operaciji...
:D:D
'Rupe' bi se trebale trajno zastititi.Preventiva je jedini zastitni mehanizam od dokonih primitivaca.
-
twynsty
Znanje je imanje.Koliko para toliko znanja i imanja.
Rupe se novcem zatvaraju.Koliko smo mi spremni platiti muziku koju zelimo slusati? O tome bi se dalo mlatiti (samo) praznu slamu.
Ovaj portal vrijedi zastititi ali normalno adekvatna zastita se mora adekvatno i platiti.
Rupe se novcem zatvaraju.Koliko smo mi spremni platiti muziku koju zelimo slusati? O tome bi se dalo mlatiti (samo) praznu slamu.
Ovaj portal vrijedi zastititi ali normalno adekvatna zastita se mora adekvatno i platiti.
-
neko iz mase
mislim da si pogrijesio temu.twynsty wrote: Ovaj portal vrijedi zastititi ali normalno adekvatna zastita se mora adekvatno i platiti.
ova vrsta zastite ne trazi pare vec 5 minuta da se instalira patch ili nova verzija CMS/forum sistema. postoje druge vrste napda kod kojih ti sve pare svijeta ne pomazu, ali i to je prica za sebe. Mislim kad se vec drzi ovakva vrsta portala, da bi admini trebali znati s cim rade i biti obavjesteni o svim problemima tih proizvoda. Sigurno neces sjesti i voziti svoje prevozno sredstvo ako znas da ce ti zbog loseg materijala tocak otpasti.
sigurnost stranice je inace cinjenica koju zanemaruju 90% administratora koji se tim bave amaterski
-
Sarajevska Princeza
OTVORITE FORUM.
PA SE DRUZITE. i ujedinite.....
Ko bude hakirao stranicu ANTIWAR.COM gdje se vrsi propaganda vezana za Bosnu a svako pismo selektivno bira i pila mozak milionima ljudi sirom svijeta - svaka mu cast.
Pozdrav!
Ko bude hakirao stranicu ANTIWAR.COM gdje se vrsi propaganda vezana za Bosnu a svako pismo selektivno bira i pila mozak milionima ljudi sirom svijeta - svaka mu cast.
Pozdrav!