Azra ili Bijelo dugme?
Moderator: _BataZiv_0809
- JBT
#1 Azra ili Bijelo dugme?
Na ciji bi ste koncert ponovnog okupljanja otisli?
- JBT
Bijelo dugme nije nikad bio moj favorit. Vecina pjesama moze uci pod naziv "cobanski rock", mada ima 5-6 pjesama koje mogu proc, ali nikad nisam kupio nesto iz njihove ponude. Cujem na radiju i to je to.
Azra je nesto drugo. Mogao bih to nazvati filmom.
Azra je nesto drugo. Mogao bih to nazvati filmom.
-
FortunaBela
Ja sam dijete sa Sarajevske kaldrme, pa se podrazumjeva sa time Bijelo Dugme
Azru volim, ali....Dugme je Dugme....
Azru volim, ali....Dugme je Dugme....
- JBT
"To bih stvarno volio dozivjeti, otici ponovo na koncert Azre, ali nesto ne vjerujem da ce se desiti!"
-Nazvat cemo Pepsi pa neka ih sponzoriraju kao sto je Cola uradila sa B. Dugmetom.
Odradio bi Stulic to za pola para koje je Bregovic dobio (kazu oko milion eura).
-Nazvat cemo Pepsi pa neka ih sponzoriraju kao sto je Cola uradila sa B. Dugmetom.
Odradio bi Stulic to za pola para koje je Bregovic dobio (kazu oko milion eura).
-
hadis
Jao ROCKERCINA mako draga!!!hahahahaa!
Halo raja AZRA je strasna grupa, al DUGME JE ZAKON!!!
Pa nemojte biti smijesni, pa YOHNNY je prvo poslusao sve pjesme BD pa tek onda poceo svoju KARIJERU!Daj raja nemojte me nasmijavati!
A ko zna valjda vam smeta sto se SARAJLIJA vraca kuci, ili mozdra sto se BISCANIN opet napunit kosevo, a mozda opet vas hebe to sto se BEBEK opet biti glavna FACA SARAJEVA ili mozda sto ce se TIFA vratiti tamo gdje mu je i mjesto (na vrhu BH ROCKA)????????
Mozda vas vise fascinira YOHNNY (kojeg i ja strasno puno volim al nije u rangu NAJBOLJE EXYU GRUPE SVIH VREMENA)??????
Dosta poredjenja LEGENDI s Popularnima!!!!
SVE AZRINE PJESME NAPAMET ZNAM AL NISU DUGME!!!
Joj pa kao "COBANSKI ROCK"!PA da niste vi barili cure uz "KAD MIKI KAZE DA SE BOJI" ili "LIJEPE ZENE PROLAZE KROZ GRAD" ili "VOLJELA ME NIJE NI JEDNA" ???????????NEA TU ROMANTIKE!!!
Halo raja AZRA je strasna grupa, al DUGME JE ZAKON!!!
Pa nemojte biti smijesni, pa YOHNNY je prvo poslusao sve pjesme BD pa tek onda poceo svoju KARIJERU!Daj raja nemojte me nasmijavati!
A ko zna valjda vam smeta sto se SARAJLIJA vraca kuci, ili mozdra sto se BISCANIN opet napunit kosevo, a mozda opet vas hebe to sto se BEBEK opet biti glavna FACA SARAJEVA ili mozda sto ce se TIFA vratiti tamo gdje mu je i mjesto (na vrhu BH ROCKA)????????
Mozda vas vise fascinira YOHNNY (kojeg i ja strasno puno volim al nije u rangu NAJBOLJE EXYU GRUPE SVIH VREMENA)??????
Dosta poredjenja LEGENDI s Popularnima!!!!
SVE AZRINE PJESME NAPAMET ZNAM AL NISU DUGME!!!
Joj pa kao "COBANSKI ROCK"!PA da niste vi barili cure uz "KAD MIKI KAZE DA SE BOJI" ili "LIJEPE ZENE PROLAZE KROZ GRAD" ili "VOLJELA ME NIJE NI JEDNA" ???????????NEA TU ROMANTIKE!!!
-
FortunaBela
Ili su problemi tonske prirode....Edin H. wrote:Kaze Johny da nema vremena - igra maloga fudbala![]()
![]()
-
This_is_Anfield
I dugme i azra su pojam sto se tice rok muzike ondasnje drzave.
Valjda po broju prodanih albuma,posjecenosti koncerata,popularnosti da je dugme vazda bilo na prvom mjestu.
Al bosnjo ne bi bio bosnjo da nesto ne izvrne
Valjda je ovaj sarajevski mentalitet takav,pa su nekome ucenici bolji od profesora
Valjda po broju prodanih albuma,posjecenosti koncerata,popularnosti da je dugme vazda bilo na prvom mjestu.
Al bosnjo ne bi bio bosnjo da nesto ne izvrne
Valjda je ovaj sarajevski mentalitet takav,pa su nekome ucenici bolji od profesora
- Zox
Onako na prvu bih rekao da Azra ima vise pjesama, vjerovao ili ne.Maminjo wrote:Poređenje je jednostavno:
"Bijelo dugme" je "Sarajevo" ili "Željo", a "Azra" - "Hrid" ili "Pofalićki".
Goran i društvo mogu održati tri koncerta, a da ne ponove niti jednu pjesmu.
Johnny može toliko pričati, pjevati nema šta!
Pa Johnny je poznat po cetverostrukim albumima...
-
Toozla
...ma, elementarno ne poznavanje Azra diskografije....nisam htio reagovati...Zox wrote:Onako na prvu bih rekao da Azra ima vise pjesama, vjerovao ili ne.Maminjo wrote:Poređenje je jednostavno:
....samo probaj skontati sta je Johny objavio u periodu '80-'85....
....Bijelo Dugme (definitivno, bend koji je urezao svoje ime u istoriju ex YU R&R) je bio bend za mas-konzumaciju....slusali su ga i oni koji su kontali i voljeli R&R ali i oni koji su culi da je to cool, da to curice vole....Azrini postovaoci su se cak i pred roditeljima morali pravdati za ljepljenje postera po zidovima soba i objasnjavati kakve to tekstove uce napamet...Azra je bila alternativa, kult....za probrane...
...mislim da nije realno porediti ova dva benda....
...pitanje teme je na koji reunion koncert bi ste otisli....otisao bih na oba, a ako bi se desavali u isto vrijeme, otisao bih na Azru....
-
This_is_Anfield
Apsolutno se slazem da nije moguce poredit ova dva benda.
Ak bi se desavali u isto vrijeme otisao bi na Dugme
Ak bi se desavali u isto vrijeme otisao bi na Dugme
-
FortunaBela
Interesantan je te konstatacija "za probrane", čini mi se da sam to već čula....Toozla wrote:...ma, elementarno ne poznavanje Azra diskografije....nisam htio reagovati...Zox wrote:Onako na prvu bih rekao da Azra ima vise pjesama, vjerovao ili ne.Maminjo wrote:Poređenje je jednostavno:
....samo probaj skontati sta je Johny objavio u periodu '80-'85....
....Bijelo Dugme (definitivno, bend koji je urezao svoje ime u istoriju ex YU R&R) je bio bend za mas-konzumaciju....slusali su ga i oni koji su kontali i voljeli R&R ali i oni koji su culi da je to cool, da to curice vole....Azrini postovaoci su se cak i pred roditeljima morali pravdati za ljepljenje postera po zidovima soba i objasnjavati kakve to tekstove uce napamet...Azra je bila alternativa, kult....za probrane...
...mislim da nije realno porediti ova dva benda....
...pitanje teme je na koji reunion koncert bi ste otisli....otisao bih na oba, a ako bi se desavali u isto vrijeme, otisao bih na Azru....
-
Stari
Ts Ts Ts ...eto neki vole ovo, neki vole ono, al mi nekako dodje ...cudnovatno da je jedan od glavnih argumenata za ovu ili onu stranu: TO ko ih je slusao...Azra, njih su slusali intelektualci (i pravi i samozvani valjda) i zato su bolji od ovih drugih jer su ovi opet koketirali sa elementima folka i tako toga u stilu...slatko li je cuuureeee ljubit tajno... i njih su kao takve slusale siroke narodne mase...dakle i ljudi sa sela.... a takvo sto se po definiciji odbacuje jer eto nije dovoljno intelektualno, nije dovoljno carsijski, Odmah nakon ovog argumenta dodje i toboznji plagijarizam koji je eto kod dugmeta bio prisutan ...a kod Azre (a kako bi i moglo ...pa njih zaboga slusaju intelektualci i time je to iskljuceno) naravski nije bilo ni najmanjeg traga tako necemu. Dakle dva argumenta koji u biti (jer se radi o ukusu) nisu vrijedna cyber prostora (umal ne rekoh papira)... na kojem su napisani.
Volio sam slusati i jedne i druge i isao sam na koncerte dakako i jednih i drugih i volim ih i dan danas slusati ....ovisno o raspolozenju.
Volio sam slusati i jedne i druge i isao sam na koncerte dakako i jednih i drugih i volim ih i dan danas slusati ....ovisno o raspolozenju.