Azil u Njemackoj
-
Rexi1
#1 Azil u Njemackoj
Sta mislite o tome, ljudi iz BIH masovno idu, barem koliko sam ja upoznat 
- uglavnomja
#2 Re: Azil u Njemackoj
slabo si ti upoznat
azila nema za balkan zadnju deceniju, mozda i duze.
oni sto su masovno otisli, masovno su se i vratili, popisani. jos prodali kuce, imanja ... ostali kokuzi, plus zabrana ulaska u eu x godina.
oni sto su masovno otisli, masovno su se i vratili, popisani. jos prodali kuce, imanja ... ostali kokuzi, plus zabrana ulaska u eu x godina.
-
Rexi1
#3 Re: Azil u Njemackoj
Pogresno!Azil ima znam puno ljudi koji su otisli , naravno nece na granici reci da ces u azil ne bi te ni pustili.Zanima me sta ljudi ovdje misle o tomeuglavnomja wrote:slabo si ti upoznat![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#4 Re: Azil u Njemackoj
Ne pokusavaj, ispast ces levat.
-
Rexi1
#5 Re: Azil u Njemackoj
_BataZiv_0809 wrote:Ne pokusavaj, ispast ces levat.
Nisam mislio, ali ako bi sigurno bi dogurao do tamo jer jedan poznanik je otisao u minhen u policijsku stanicu i zatrazio azil i dobio je smjestaj tamo vec je dva mjeseca za mjesec se vraca..kaze ima pravo tri puta ici
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Azil u Njemackoj
Teoretski ima ali azil ne dobivaju, budu mjesec do tri i nazad nogom u guzicu. Evo i da odeš šta bi ti rekao zašto iz kojeg razloga traži azil? I da imaš osnova (politički progonjen, ugužen ti fizički opstanak u matičnoj zemlji) šta bi ti rekao na pitanje zašto azil nisi zatražio na ulazu u EU (Hrvatska)?Rexi1 wrote:Pogresno!Azil ima znam puno ljudi koji su otisli , naravno nece na granici reci da ces u azil ne bi te ni pustili.Zanima me sta ljudi ovdje misle o tomeuglavnomja wrote:slabo si ti upoznat![]()
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 18/06/2015 17:36, edited 1 time in total.
- Queen_of_hearts
#7 Re: Azil u Njemackoj
Jesi ti glup ili sta ?
Azil ne mogu dobiti ni oni brodolomnici iz Afrike, da ga ti dobijes iz BiH ? Na osnovu cega?
Ne navodi ljude na belaj,mnogo ih se opeklo jer su nasjedali na te price : "znam mogo nasih dobili azil" !
2-3 mjeseca koliko traje turisticka viza i deportacija nazad
Azil ne mogu dobiti ni oni brodolomnici iz Afrike, da ga ti dobijes iz BiH ? Na osnovu cega?
Ne navodi ljude na belaj,mnogo ih se opeklo jer su nasjedali na te price : "znam mogo nasih dobili azil" !
- Drvosjeca iz Dejcica
#8 Re: Azil u Njemackoj
I koja je to furka, užitak blamirati se po azilantskim smještajima mjesec, dva-tri? Jedino ako nemaš za hljeba jesti onda idi.Rexi1 wrote:_BataZiv_0809 wrote:Ne pokusavaj, ispast ces levat.
Nisam mislio, ali ako bi sigurno bi dogurao do tamo jer jedan poznanik je otisao u minhen u policijsku stanicu i zatrazio azil i dobio je smjestaj tamo vec je dva mjeseca za mjesec se vraca..kaze ima pravo tri puta icivise od toga ne
-
Rexi1
#9 Re: Azil u Njemackoj
Queen_of_hearts wrote:Jesi ti glup ili sta ?
Niko nije ni reko da treba dobit azil , vec pare koje dobivaas da prezivis ,da za prezivljavanje kod njih jeste malo novca ali kod nas..stednja..zar mislite da ljudi idu zbog azila :d
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#10 Re: Azil u Njemackoj
Trol tema. Kljucaj.
p.s. dijelis spavaonicu i kupatilo sa desetinama ljudi, cije higijenske navike ne mogu biti upitnije. a o parama ne sanjaj
p.s. dijelis spavaonicu i kupatilo sa desetinama ljudi, cije higijenske navike ne mogu biti upitnije. a o parama ne sanjaj
- Drvosjeca iz Dejcica
#12 Re: Azil u Njemackoj
Dobiješ azilantske pakete hrane koji ti nisu dovoljni i dobiješ nešto novca ali toliko da to potrošiš na hranu i prevoz. Dobiješ čekove za garerobu ali isto skromno i to u Woolworth-u a ne u biticima da kupuješ u Minchenu ili Berlinu.Rexi1 wrote:Queen_of_hearts wrote:Jesi ti glup ili sta ?
Niko nije ni reko da treba dobit azil , vec pare koje dobivaas da prezivis ,da za prezivljavanje kod njih jeste malo novca ali kod nas..stednja..zar mislite da ljudi idu zbog azila :d
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 18/06/2015 17:41, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#14 Re: Azil u Njemackoj
Ko da će boraviti 10 godina pa ono uštedi 150Eura mejsečno puta 12x10...pare su to.HAVANA wrote:E cuj stednja.
-
Rexi1
#15 Re: Azil u Njemackoj
Nisam mislio ni da idem , vec sam htio neka misljenja o tomeDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dobiješ azilantske pakete hrane koji ti nisu dovoljni i dobiješ nešto novca ali toliko da to potrošiš na hranu i prevoz. Dobiješ čekove za garerobu ali isto skromno i to u Woolworth-u a ne u biticima da kupuješ u Minchenu ili Berlinu.Rexi1 wrote:Queen_of_hearts wrote:Jesi ti glup ili sta ?
Niko nije ni reko da treba dobit azil , vec pare koje dobivaas da prezivis ,da za prezivljavanje kod njih jeste malo novca ali kod nas..stednja..zar mislite da ljudi idu zbog azila :dJadno je to moj prijatelju, jedino baš ako si socijalni slučaj onda daj šta daš. Bolje uzmi nešto radi, uči, školuj se. Ili da si rekao idem na trimjeseca gore a maznem kakvu ribu za papire pa hajde, aferim, skidam kapu, ovako teško da ćeš hljeba od azila vidjeti.
-
Rexi1
#16 Re: Azil u Njemackoj
ako si dovoljno pametan izborices se za poseban smjestan.._BataZiv_0809 wrote:Trol tema. Kljucaj.
Potrebno poznavanje jezika
- Drvosjeca iz Dejcica
#18 Re: Azil u Njemackoj
Ide fukara, socijalni slučaj kojem to dobro znači da je zadovoljan da ima jesti svaki dan, kupiti nove pantole od 15Eura u Woolworthu i prespavati na toplom. Azilanti samci dobivaju spavaonice sa više ljudi, kupatila djele sa 10-15 ljudi...ima tu svega, moraš imati baš dobar stomak za takve stvari.Rexi1 wrote:
Nisam mislio ni da idem , vec sam htio neka misljenja o tomejer znam ljude koji pricaju da je dobro i zele ponovo da idu , pa me zanimalo sta ovdje ljudi misle o tome..Posao imam tako da i ne mislim o tome
Evo da ti dam savjet. Ako misliš azil batali odmah u startu. Upiši kurs Njemačkog, savladaj ga da se možeš solidno sporazumjevati i idi gore nađi sebi nekog za papire a možda i neku pravu ljubav.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#19 Re: Azil u Njemackoj
Lik vas trola. Prijavio sam moderaciji.
-
razonoda
#20 Re: Azil u Njemackoj
Rexi1 wrote:Sta mislite o tome, ljudi iz BIH masovno idu, barem koliko sam ja upoznat
-
Rexi1
#21 Re: Azil u Njemackoj
Zasto bih trolovao , znam mnogo o tome i kako sve ide , samo me zanimalo misljenje forumasa kako gledaju na to._BataZiv_0809 wrote:Lik vas trola. Prijavio sam moderaciji.