AZIL U FRANCUSKOJ
-
srebrenik
#1 AZIL U FRANCUSKOJ
ajmo ljudi javite se ako neko ima iskustva kao azilant u Francuskoj i u kom gradu?
Ja sam licno nio u Lyon-u 2009-te godine i zajebo se pravo vratio se u Bosnu bilo dobro dok je para trajalo a sada pusiona.
Da li je neko cuo za skoriji odlazak nasih ljudi u Fr. na azil???????????
Ako neko ima bilo kakvu info da podijeli izvolite jer i ja sam u planu ponovo da idem tamo al bi mi bilo bolje kada bih imao neku svjezu info o nacinu postupanja prema bosancima prilikom dolazka i podnosenja zahtjeva za azil.Mislim ja znam sve kako to ide jer sam bio tamo samo me zanima dali je jos uvijek sve isto ili se nesto promijenilo,neki zakon,sistem itd...
Ja sam licno nio u Lyon-u 2009-te godine i zajebo se pravo vratio se u Bosnu bilo dobro dok je para trajalo a sada pusiona.
Ako neko ima bilo kakvu info da podijeli izvolite jer i ja sam u planu ponovo da idem tamo al bi mi bilo bolje kada bih imao neku svjezu info o nacinu postupanja prema bosancima prilikom dolazka i podnosenja zahtjeva za azil.Mislim ja znam sve kako to ide jer sam bio tamo samo me zanima dali je jos uvijek sve isto ili se nesto promijenilo,neki zakon,sistem itd...
- casper_
#2 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
srebrenik wrote:ajmo ljudi javite se ako neko ima iskustva kao azilant u Francuskoj i u kom gradu?
Na osnovu cega da ti azil daju? Izgleda da si i ti jedan od onih naivnih
- texel
#3 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Građani BiH ne mogu u zemljama Schengena predavati zahtjeve za azil. Ukoliko to rade, prijeti ponovo uvođenje viza i zabrane ulaska u EU. Ja mislim da i ptice na grani to već znaju.
-
srebrenik
#4 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
haj nebitno jesam li ja naivan,vazno je nek si ti pametan!!
Od 2005 kada je Tiha potpisao da je BiH slobodna zemlja niko od Bosanaca nije imao sanse dobiti papire,to stoji isto i dan danas a vidim da ti nemas pojma ni kako to funkcionise niti koliko je ljudi posle toga dobilo papire na 10 god.al nebitno,sad dati o tome pricam,nije vrijeme.Nego kao sto sam napisao ako neko ima u skorije vrijeme da je otisao ili zna nekoga da je otisao da se javi,podijeli koju info.a kome treba nesto da pita ili ga zanima neka se javi na pp a ne ovako javno,bezveze da pise.
Od 2005 kada je Tiha potpisao da je BiH slobodna zemlja niko od Bosanaca nije imao sanse dobiti papire,to stoji isto i dan danas a vidim da ti nemas pojma ni kako to funkcionise niti koliko je ljudi posle toga dobilo papire na 10 god.al nebitno,sad dati o tome pricam,nije vrijeme.Nego kao sto sam napisao ako neko ima u skorije vrijeme da je otisao ili zna nekoga da je otisao da se javi,podijeli koju info.a kome treba nesto da pita ili ga zanima neka se javi na pp a ne ovako javno,bezveze da pise.
-
srebrenik
#5 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
texel wrote:Građani BiH ne mogu u zemljama Schengena predavati zahtjeve za azil. Ukoliko to rade, prijeti ponovo uvođenje viza i zabrane ulaska u EU. Ja mislim da i ptice na grani to već znaju.
alo ba care,mani mi tih fazona sto procitas sa dnevnog avaza ili cujes na radiju,ko je bio tamo zna kako to ide i sta se moze a sta ne!
Nemoj bezze spamat temu ako nemas konkretan info nemoj nista ni pisati!
- sinuhe
#6 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Et' da si ostao ti bi nam sad pricao a ne bi pitao.
-
srebrenik
#8 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
sinuhe wrote:Et' da si ostao ti bi nam sad pricao a ne bi pitao.
Ja imam licne razloge zasto sam morao doci!
- sinuhe
#9 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Imaju te u evidenciji pa ce ti sad biti lakse 
-
lajkujMe
#10 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Nemozes dobiti azil i tacka, mozes otici tamo predati zahtjev i u roku od 2 sedmice dobiti nogu u dupe i zabranu ulaska u EU za narednih 5 godina minimalno, i tako neces ni u Hrvatsku moci uci jos malo pa ti biraj, dosad mogu slobodno reci odkad je bezvizni rezim uveden i koliko vec hiljada zahtjeva je predano za azil u bilo kojoj Eu zemlji ni jedan nije odobren i svi su dobili nogu u dupe i zabranu ulaska u EU.
Zato se opameti i pokusaj legalno izganjati radnu vizu u ovdasnjim ambasadama.
I ne slusaj neke price, kod nas je to veliki bisnis postao da razne sumnjive osobe nude prevoz, smjestaj i regulaciju papira za EU a jedino sto ti daju je prevoz uzmu ti 5000 ili vise km i 2 sedmice kasnije zemlja u kojoj se nalazis te izbaci.
Nemoj biti Meksikanac to jest naivcina.
I ne slusaj neke price, kod nas je to veliki bisnis postao da razne sumnjive osobe nude prevoz, smjestaj i regulaciju papira za EU a jedino sto ti daju je prevoz uzmu ti 5000 ili vise km i 2 sedmice kasnije zemlja u kojoj se nalazis te izbaci.
-
srebrenik
#11 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
boske92 wrote:U koji si grad mislio ici ?
Lyon ili Anecy,ma bilo koji!A sto pitas?
-
boske92
#12 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Nek' ti znas sve.. Nemate blage veze sta se desava u europi po tom pitanju a pogotovo u francuskoj..lajkujMe wrote:Nemozes dobiti azil i tacka, mozes otici tamo predati zahtjev i u roku od 2 sedmice dobiti nogu u dupe i zabranu ulaska u EU za narednih 5 godina minimalno, i tako neces ni u Hrvatsku moci uci jos malo pa ti biraj, dosad mogu slobodno reci odkad je bezvizni rezim uveden i koliko vec hiljada zahtjeva je predano za azil u bilo kojoj Eu zemlji ni jedan nije odobren i svi su dobili nogu u dupe i zabranu ulaska u EU.
-
boske92
#13 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
srebrenik wrote:boske92 wrote:U koji si grad mislio ici ?
Hmm onako posto ja imam porodice koji su dosli nedavno ovamo u pariz da pokusau na azil.. Dobili su smjestaj, hranu i crveni karton, za lobodno kretanje u fr.. Tako da sad cekaju da se sredi i to za azil pa cemo vidjeti..
-
srebrenik
#14 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
a dobro de mi samo reci jeli to znas iz licnog iskustva ili si to "cuo"od nekoga???To mi je najvaznije da te pitam!lajkujMe wrote:Nemozes dobiti azil i tacka, mozes otici tamo predati zahtjev i u roku od 2 sedmice dobiti nogu u dupe i zabranu ulaska u EU za narednih 5 godina minimalno, i tako neces ni u Hrvatsku moci uci jos malo pa ti biraj, dosad mogu slobodno reci odkad je bezvizni rezim uveden i koliko vec hiljada zahtjeva je predano za azil u bilo kojoj Eu zemlji ni jedan nije odobren i svi su dobili nogu u dupe i zabranu ulaska u EU.
Jer ako si licno prosao sve to u skorije vrijeme kao sto to meni prepricavas bilo bi mi drago da imam info iz prve ruke??!!
I nije mi jasno kakav sad prevoz spominjes??Nije ti ovo vrijeme viznog rezima pa da ti nema ko poslati vizu pa plati nekome da te preko suma i polja prevodi,sjedes roki u autobus i picis gdje zelis,i u koji grad.Naivcino moja mrdni se malo,raspitaj se sta i kako,nemoj samo pored kompa sjedit,odose oci,zatupi mozak!
-
lajkujMe
#15 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Imamo blage veze zato sto nam iz europe skoro svaki dan govore nemozete dobiti azil, i uostalom statistika govori sve, evo ove godine je predato malo vise od 1600 zahtjeva za azil u Svedskoj od nasih drzavljana, svaki je odbijen ali bas svaki.
Tako ti je i za sve ostale zemlje.
Azil se dobiva samo ako:
Si izbjeglica iz ratne zemlje
Ako si zivotno ugrozen zbog npr lova na tvoju etnicku grupu od strane neke drzave
i dalje... uglavnom dobivas ga samo ako je bas bas lose.
Znam iz citanja i gledanja vijesti sto vama ocigledno nije jaca strana. Samo ukucajte u google Eu azil BIH izbaciti ce vam dosta toga.
Uostalom necu se ovom temom vise baviti ocigledno ovdje samo dolaze naivne budale koje se ne informisu i na kraju ce ostali ispastati zbog vas.
Tako ti je i za sve ostale zemlje.
Azil se dobiva samo ako:
Si izbjeglica iz ratne zemlje
Ako si zivotno ugrozen zbog npr lova na tvoju etnicku grupu od strane neke drzave
i dalje... uglavnom dobivas ga samo ako je bas bas lose.
Znam iz citanja i gledanja vijesti sto vama ocigledno nije jaca strana. Samo ukucajte u google Eu azil BIH izbaciti ce vam dosta toga.
Uostalom necu se ovom temom vise baviti ocigledno ovdje samo dolaze naivne budale koje se ne informisu i na kraju ce ostali ispastati zbog vas.
-
srebrenik
#16 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
boske92 wrote:srebrenik wrote:boske92 wrote:U koji si grad mislio ici ?
Hmm onako posto ja imam porodice koji su dosli nedavno ovamo u pariz da pokusau na azil.. Dobili su smjestaj, hranu i crveni karton, za lobodno kretanje u fr.. Tako da sad cekaju da se sredi i to za azil pa cemo vidjeti..
jesu li se prijavili u prefectur-u.mislis odma su dobili smjestaj,da li je foyer ili hotel?
A to sto cekaju to prvo sudenje,sa njega 99,9% bosanaca dobije negativ,tako da to i nije nista iznenadujuce al zato postoji reccour,gdje su bolje i vece sanse.Puno srecre i ako moze jos koja informacija ako imas,proslijedi mi na pp jer ovi me ovde slomise sa ubijedzivanjem.
Pozdrav
- sinuhe
#17 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Da je bilo pameti pa bi svako u sanduce dobio uputstva za hodanje po svijetu.
Bosna i Hercegovina nema ama bas nikakve sanse.
Bosna i Hercegovina nema ama bas nikakve sanse.
- pirmin
#18 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
Laki je malo nervozan mens cini.
- casper_
#19 Re: AZIL U FRANCUSKOJ
sigurno je tip i visokoskolovan. smio bi se kladiti