AZIL

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Pasiflora

#127 Re: AZIL

Post by Pasiflora »

Hvala bogu da dolazi neko ozbiljan ko ce se pozabavaiti ovim problemom... Jadnici :(
zelenashica

#128 Re: AZIL

Post by zelenashica »

sitno wrote:
Hvala bogu da dolazi neko ozbiljan ko ce se pozabavaiti ovim problemom... Jadnici :(
I mene je iskreno ova vijest obradovala.Nedavno sam bila u azilu,ajme strahote..oni psi su kao u logoru. :(
jaca-maca

#129 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

zelenashica wrote:
sitno wrote:
I mene je iskreno ova vijest obradovala.Nedavno sam bila u azilu,ajme strahote..oni psi su kao u logoru. :(
Tako ce biti u i Sarajevu ako se azil izgradi...
Pasiflora

#130 Re: AZIL

Post by Pasiflora »

jaca-maca wrote:Tako ce biti u i Sarajevu ako se azil izgradi...
Nadam se da nece.. nekako razmisljam da ce udruzenja obilaziti azil, kao i volonteri koji su spremni odvojiti nesto svoga vremena da pomognu u odrzavanju i brizi o psima.
Sta mislite o tome? Dolaze li volonteri u taj azil u TZ? Kako je uopce organiziran?
zelenashica

#131 Re: AZIL

Post by zelenashica »

sitno wrote:
jaca-maca wrote: Sta mislite o tome? Dolaze li volonteri u taj azil u TZ? Kako je uopce organiziran?
Do sada je azil u Tuzli bio koncipiran po principu:uzmi lovu-psi nek umiru.
Nevenka,ko fol neki ljubitelj životinja je preko raznih organizacija sakupljala novac za azil koji se nije osjetio ni u jednom segmentu rada azila.Ograde od komada starog željeza,daska sakupljenih na cesti,kucica poput limenih kanti....prljavštine i izmeta na sve strane..i nje :shock: ljubiteljke koja je tu samo kad se treba slikati,zakukati.(svaka čast ljudima koji su bili volonteri i brinuli o psima koliko su mogli,čak sakupljajući sami hranu po oblićnjim restoranima,domaćinstvima)..

psi cvile,gladni,bolesni,iznemogli,lutaju po krugu azila,pa čak i ispred poderane kapije :? užas jedan,sta drugo reći.... :( Veterinarska ambulanta Bukinje je davala podržku,...par puta sam bila prisutna u ambulanti kada je na liječenju bio neki pas iz azila,sterilizacija,ozljede i sl..ali sve su to ljekari radili na dobrovoljnoj bazi.
Da ne pričam o stanju azila u periodu kišnih dana i zime,blatu do koljena.... :(
Image
Image
Image
Cholina_Lokica

#132 Re: AZIL

Post by Cholina_Lokica »

Najavljena pomoć ne dolazi ,veterinari iz Austrije vratili su se sa granice... pola lijekova je ostalo na carini a pola je preuzeo veterinar iz stanice u Bukinju ,tokom cjelog dana trajala je igra gluhih telefona i dogovor koji je najavljen na tuzlarijama kako kazu između opštine koju je predstavljao Kemal Kurevic i ispred vet stanice Jasmin Ferizbegovic zavrsio je totalnim idiotizmom ,,veterinari koji su 1000 km daleko došli su hitno da intervenišu u azilu u Tuzli ,sa sobom su povukli ljekove u vrijednosti 30 hiljada eura... Ni daljina, ni granice ih nisu sprijecile da krenu i pomognu jadnim psima u tuzlanskom azilu... Clanovi udruzenja su cijeli dan na razne nacine pokusali da pomognu da se rijesi problem ali pokusaji su bili ignorisani od uvazene gospode :( Nadam se da ce onaj ko je preuzeo lijekove krenuti na posao i spasiti pse...
:x :twisted:
jaca-maca

#133 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

Najbolje bi bilo da eutanaziraju te pse iz azila, ovo je uzas :sad:
Pasiflora

#134 Re: AZIL

Post by Pasiflora »

Pa jbt, ima li kraja gluposti lokalnih degenerika???????????????? :x
sarajevonekad

#135 Re: AZIL

Post by sarajevonekad »

Hvala na temi.

Htio bih iznijeti jedan prijedlog (moram naglasiti da je dobronamjeran, obzirom na našu tendenciju da sve shvatamo kao provokaciju, na žalost, uključujući i pojedine "moderatore" i "administratore").

Dakle, prijedlog je da sa malo dopuni naslov, oobzirom da riječ "azil" ima malo šire značenje i podrazumijeva automatski mjesto za zbrinjavanje životinja.

drugarski pozdrav

s.
sarajevonekad

#136 Re: AZIL

Post by sarajevonekad »

Hvala na ovom postu. To nedvojbeno pokazuje dominantno stanje svijesti našeg društva...a nadamo se nečem boljem....

s.
zelenashica wrote:
sitno wrote:
jaca-maca wrote: Sta mislite o tome? Dolaze li volonteri u taj azil u TZ? Kako je uopce organiziran?
Do sada je azil u Tuzli bio koncipiran po principu:uzmi lovu-psi nek umiru.
Nevenka,ko fol neki ljubitelj životinja je preko raznih organizacija sakupljala novac za azil koji se nije osjetio ni u jednom segmentu rada azila.Ograde od komada starog željeza,daska sakupljenih na cesti,kucica poput limenih kanti....prljavštine i izmeta na sve strane..i nje :shock: ljubiteljke koja je tu samo kad se treba slikati,zakukati.(svaka čast ljudima koji su bili volonteri i brinuli o psima koliko su mogli,čak sakupljajući sami hranu po oblićnjim restoranima,domaćinstvima)..

psi cvile,gladni,bolesni,iznemogli,lutaju po krugu azila,pa čak i ispred poderane kapije :? užas jedan,sta drugo reći.... :( Veterinarska ambulanta Bukinje je davala podržku,...par puta sam bila prisutna u ambulanti kada je na liječenju bio neki pas iz azila,sterilizacija,ozljede i sl..ali sve su to ljekari radili na dobrovoljnoj bazi.
Da ne pričam o stanju azila u periodu kišnih dana i zime,blatu do koljena.... :(
Image
[img]http://**%20No%20links%20**.ba/media/pictures/2011/05/07/648a2b9ca7cb0209d43eef62ad65dceb.jpg[/img]
Image
Friesian

#137 Re: AZIL

Post by Friesian »

a mene napadose sto sam rekao da je eutanazija humana smrt.. :cry: :cry:
eh ovaj mi je azil pravo human!
amater1981

#138 Re: AZIL

Post by amater1981 »

Friesian wrote:a mene napadose sto sam rekao da je eutanazija humana smrt.. :cry: :cry:
Pa za ovakve uslove života i ja mislim da je eutanazija nagrada! Koliko god ovo odvratno zvućilo ja mislim da se ove životinje više pate nego što imaju koristi od toga,pa makar na ulici bi imali gdje pobjeći od ovoga blata a ovako ogradeni nemaju kuda.
Daleko smo mi od EU i njihovih azila tužno ali istinito
therrarrius

#139 Re: AZIL

Post by therrarrius »

Friesian wrote:a mene napadose sto sam rekao da je eutanazija humana smrt.. :cry: :cry:
Meni je zanimljivo kako se gotovo uvijek ispostavi da ovi ''ljubitelji zivotinja'' iz kojekakvih ''organizacija'' na kraju ispadnu samo grupa lopova... :? i da, ovo na slikama je humano... :roll:
jaca-maca

#140 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

therrarrius wrote: Meni je zanimljivo kako se gotovo uvijek ispostavi da ovi ''ljubitelji zivotinja'' iz kojekakvih ''organizacija'' na kraju ispadnu samo grupa lopova... :? i da, ovo na slikama je humano... :roll:
Zato ja ne vjerujem tim organizacijama :x
zelenashica

#141 Re: AZIL

Post by zelenashica »

Cober

#142 Re: AZIL

Post by Cober »

jaca-maca wrote:Najbolje bi bilo da eutanaziraju te pse iz azila, ovo je uzas :sad:
Nemam komentara na ovakva razmišljanja.. osim da je navedeni postupak najbolje prvo primijeniti na sebi i svojima kada vas život dovede u neku sličnu situaciju da vam je potrebna pomoć, a ona bude neadekvatna. Što da se tada patite. Fino se roknete, a mi, neki drugi, ćemo komentarisati kako je to najbolje za vas. Gadite mi se.

pozdrav, Cober.
jaca-maca

#143 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

Cober wrote:
jaca-maca wrote:Najbolje bi bilo da eutanaziraju te pse iz azila, ovo je uzas :sad:
Nemam komentara na ovakva razmišljanja.. osim da je navedeni postupak najbolje prvo primijeniti na sebi i svojima kada vas život dovede u neku sličnu situaciju da vam je potrebna pomoć, a ona bude neadekvatna. Što da se tada patite. Fino se roknete, a mi, neki drugi, ćemo komentarisati kako je to najbolje za vas. Gadite mi se.

pozdrav, Cober.
Ajde ne seri, tebi je ok da se ovako pate danima i na kraju umru... :x

Mislila sam samo na otrovane pse kojima ocito niko ne pomaze.
Cober

#144 Re: AZIL

Post by Cober »

Moje je pravo da mi se licemjerstvo gadi. A takav postup i riječnik, kao i tvoje ranije prijedloge ću takođe ostaviti tebi i tvojima. Ako je društvo i država zakazalo, nemate zbog toga pravo pozivati na ubistvo onih koji tu nemaju svoje krivice, i to pod krinkom da bi im pomogli.
jaca-maca

#145 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

Cober wrote:Moje je pravo da mi se licemjerstvo gadi. A takav postup i riječnik, kao i tvoje ranije prijedloge ću takođe ostaviti tebi i tvojima.
Bio si mi jedan od rijetkih normalnih ljudi na ovom forumu i rado sam citala tvoje postove, al sto znas pretjerati...svaka cast, ode i ti u extreme.
Cober

#146 Re: AZIL

Post by Cober »

Fino, a sada pročitaj i svoje postove, a i svoj riječnik.. Možda imate pravo raspolagati svojim životom, tuđim svakako ne, pa tako fino primijenite svoja pravila na sebe kada dođe vrijeme da država i društvo zakažu u vašem slučaju.
jaca-maca wrote:Ajde ne seri, tebi je ok da se ovako pate danima i na kraju umru... :x
Last edited by Cober on 17/05/2011 00:25, edited 1 time in total.
jaca-maca

#147 Re: AZIL

Post by jaca-maca »

Uh bas sam bezobrazna :lol:

I naravno da bih htjela da me eutanaziraju, kada bi bilo potrebe za tim.
Last edited by jaca-maca on 17/05/2011 00:31, edited 1 time in total.
therrarrius

#148 Re: AZIL

Post by therrarrius »

Cober wrote:Moje je pravo da mi se licemjerstvo gadi. A takav postup i riječnik, kao i tvoje ranije prijedloge ću takođe ostaviti tebi i tvojima. Ako je društvo i država zakazalo, nemate zbog toga pravo pozivati na ubistvo onih koji tu nemaju svoje krivice, i to pod krinkom da bi im pomogli.
Normalno... nek se rahat pate, to je humano :roll:
Nego nemoj izigravati mudraca nego daj konkretne prijedloge osim onoga da je ''grozno'', ''sokantno'' i sl.
Cober

#149 Re: AZIL

Post by Cober »

To je tvoj obraz i tvoje razmišljanje, i svakako ova tema nije posvećena tvom bezobrazluku, tako da je svaka dalja diskusija na tu temu oftopičarenje i skretanje sa bitne teme. Stanje opće društvene svijesti je sramotno, i to će se višestruko negativno vratiti nama i našoj djeci, a dno dna je kada oni koji ovdje danima pišu kao "ljubitelji i prijatelji životinja" na ovom pdf počinu pisati kako je najbolje da se oni pobiju...
therrarrius

#150 Re: AZIL

Post by therrarrius »

Cober wrote:To je tvoj obraz i tvoje razmišljanje, i svakako ova tema nije posvećena tvom bezobrazluku, tako da je svaka dalja diskusija na tu temu oftopičarenje i skretanje sa bitne teme. Stanje opće društvene svijesti je sramotno, i to će se višestruko negativno vratiti nama i našoj djeci, a dno dna je kada oni koji ovdje danima pišu kao "ljubitelji i prijatelji životinja" na ovom pdf počinu pisati kako je najbolje da se oni pobiju...
Pa hajde, evo bolje da se pate jel? Ko ce finansirati njihovo premjestanje i gdje? Ko ce finansirati lijecenje oboljelih pasa na ovim slikama, jer ocigledno nisu zdravi? Ko ce finansirati renoviranje azila na slikama?

Budi konkretan i kulturan i ugladjen a ne ko ''mi''.
Locked