Azel France vs. Bagatela

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Sunrise00

#26 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by Sunrise00 »

mima wrote:
crnaguja wrote:Zaboravili ste i Haris export, koji radi u istom fazonu kao i ove dvije firme.
U principu sve roba koja se godinama povlačila po zapadnoevropskim skladištima, ali sigurno milion puta bolja od kineske...
Haris je jedan strasni odron......ja ne mogu da vjerujem sta ljudi prodaju ......ona roba u Harisu.....ne vrijedi ni dinara.....ono je pokupljeno sa nekih kontejnera......Bolja roba se moze nac sekUnd hendU
Jel' govorimo o istom Harisu?
Ja tamo haman uvijek nadjem fenomenalnih stvari, a jeftinih. Kod njih je roba od nekih ok marki, ali s manom. :D
Loulou

#27 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by Loulou »

Ja stvarno ne uspijem ništa naći u onoj Zari na Dobrinji... :? Ili su (ultra) mali brojevi ili jako loš, da ne kažem nikakav, izbor. Činjenica jeste da rijetko odem i da time imam značajno manje šanse "naletjeti" baš onda kad im roba stiže.
I HerFlick je spomenuo, Zara u ZG je stvarno odlična. Ali je uglavnom i jako skupo, tako da rijetko kad bude šta od te "ljubavi". (kupim na sniženju ako imam sreće da se baš tad tamo zateknem, ili ako je nešto BAŠ dobro i mogu izdvojiti više novca za to).
A ovo:
slavkoimamodilera wrote:Ontopic - meni u Bagateli smrdi :?
ne da smrdi, nego mi je neizdrživo! :sad:
Better Man

#28 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by Better Man »

black wrote:
Better Man wrote:I jedna i druga radnja su obično smeće.
metrich, ako ti mozes platiti farmerke 300km ne moze svako, i licis mi na likove koji su opsjednuti markiranim krpicama
Nisam opsjednut markiranim krpicama, već me interesuje kvalitet i dugotrajnost, a ne da se nakon prvog pranja ofuca i raspadne. I ono što ja kupujem od odjeće i obuće jesu markirani brendovi, ali nisu neki basolovno skupi i precjenjeni tipa raznoraznih dizajnera, već brendovi čija je cijena sasvim pristojna. Ko zna kakvu robu oni tuše i kvalitet. možda je bofl roba ili čak nosano, pa je tako jeftino ili je buvljak. Davno je Njemac rekao da nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari. bolje jedna kvalitetna stvar, nego 10 loših.
black

#29 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by black »

Better Man wrote:
Nisam opsjednut markiranim krpicama, već me interesuje kvalitet i dugotrajnost, a ne da se nakon prvog pranja ofuca i raspadne. I ono što ja kupujem od odjeće i obuće jesu markirani brendovi, ali nisu neki basolovno skupi i precjenjeni tipa raznoraznih dizajnera, već brendovi čija je cijena sasvim pristojna. Ko zna kakvu robu oni tuše i kvalitet. možda je bofl roba ili čak nosano, pa je tako jeftino ili je buvljak. Davno je Njemac rekao da nije dovoljno bogat da kupuje jeftine stvari. bolje jedna kvalitetna stvar, nego 10 loših.
e pa to je to, ja sam npr kupio majicu tom tailor za 15km a potpuno ista, u konac, u njihovom butiku oko 50km , ili platio majicu 8km (koja je bila jedna i nikad ni na kome nisam je vidio) a bila je dugotrajnija i udobnija od markirane itd. ali npr za martinke (i slicno) nikad ne zalim, jer se isplate svaki fening
sheilak

#30 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by sheilak »

U Azelu/Zari moze se naci zaista finih stvari koje kvaltetom ne odudaraju od neki puno skupljih stvari kupljenim negdje drugdje kod nas. Isto tako, kod nas cijena nije dokaz kvaliteta. Stvari su jako precijenjene, a prosjecne . Neke stvari su zaista preskupe, a ne vrijede toliko.
bez_ideje

#31 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by bez_ideje »

U azelu jednom kupih 2 majice,naizgled normalne svekodnevne...velicine S, nakon pranja odgovarale su velicini XXL :-? :-? :-?
To nam je bila zanimacija i nevjerica jedno vrijeme,jer nikad u zivotu nisam vidjela da nesto moze toliko da se razvuce,istegne,rastengne...sta vec.. :shock:
BarbaDue

#32 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by BarbaDue »

kod nas ima azelova prodavnica ali radi na jedan tako odvratan nacin, ja to nebi znao ali djevojka mi prica da cim
dođe nova roba odmah se tamo zašteka najbolje od svega za neku spec. raju tako da nikad ne mozes doci do nekakve kvalitetne krpice.
Eweleen

#33 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by Eweleen »

ZZZlica wrote:@BarbaDue & @Rambo

kupujem u obadvije prodavnice

Nisu "obadvije" nego "obje"

Tačno je obadvoje (HR), tj. oboje (SRP) :)
Onda nije tačno nego točno, a onda je pravilno i both ako ćemo se već zajebavat :-)

oboje i obadvoje je drugi rod od obje i obadvije

u bosanskom jeziku je pravilno obje, jer obadvije imaju 2x2 u sebi :bih:
Rambo-Amadeus

#34 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by Rambo-Amadeus »

mIRCerka wrote:Iskreno? u obje radnje mozes naci svasta fino, relativno jeftino :D

zar nisi vidjela, ispravno je oboje :oops:

što će reći: "Bio sam u OBOJE (????) radnje..." i "U OBOJE (????) radnje mi se cini da je ista..." :oops:

jel sad u redu lingvisti... :oops:
BarbaDue

#35 Re: Azel France vs. Bagatela

Post by BarbaDue »

Šta mislite da ja promjenim naziv teme? :-D :P

Jesam vo ja pravilno napiso?
Post Reply