Azel France vs. Bagatela
Moderator: anex
- BarbaDue
#1 Azel France vs. Bagatela
Sta me interesuje?
Vi koji kupujete u obadvije navedene prodavnice da mi kazete u kojoj prodavnici radije kupujete? Koja od te dvije prodavnice
ima bolju ponudu, ko je jeftiniji, ko je kvalitetniji i tako to. Ja nemam priliku da kupujem u obadvije prodavnice.
Ako se ne varam obadvije se bave prodajom obuce i odjece.
Vi koji kupujete u obadvije navedene prodavnice da mi kazete u kojoj prodavnici radije kupujete? Koja od te dvije prodavnice
ima bolju ponudu, ko je jeftiniji, ko je kvalitetniji i tako to. Ja nemam priliku da kupujem u obadvije prodavnice.
Ako se ne varam obadvije se bave prodajom obuce i odjece.
-
Rambo-Amadeus
#2 Re: Azel France vs. Bagatela
Nisu "obadvije" nego "obje"
A kao sto samo ime kaze "Bagatela" je bagatela - jeftinija...
A kao sto samo ime kaze "Bagatela" je bagatela - jeftinija...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#3 Re: Azel France vs. Bagatela
U azel usla nekoliko puta cisto da vidim sta ima, uvijek je neka demode odjeca u pitanju, nabijeno, jedno preko drugog, isprljano...
Bagatela mi je ok, dosta preglednije, kulturnije od azela, a i ponuda bolja, ima svasta za male pare.
Uglavnom moj glas ide Bagateli
Bagatela mi je ok, dosta preglednije, kulturnije od azela, a i ponuda bolja, ima svasta za male pare.
Uglavnom moj glas ide Bagateli
- BarbaDue
#4 Re: Azel France vs. Bagatela
rambo, oprosti za gresku
gledam ove reklame po novinama za azel, reko zar moze biti recimo kosulja jeftinija od 5 KM, ako je nova...?
sto se tice azelove demode robe, to znaci nije slucaj sa bagatelom?
gledam ove reklame po novinama za azel, reko zar moze biti recimo kosulja jeftinija od 5 KM, ako je nova...?
-
surajaa
#5 Re: Azel France vs. Bagatela
Nakon sto sam otkrila Azel France, gotovo svu dojecu kupujem tamo i nadjem izvrsne stvari, pocevsi od ljetnih majica, hlaca, sakoa, helanki, suknjica, kupacih kostima, trenerki, do haljina koje se mogu odijeniti za raznorazne prilike...ako me ne bude mrzilo uslikat cu par stvari, za mene nikako ne izgledaju demode, a cijenom su potpuno prihvatljive...nedavno sam kupila crnu koznu torbu sa resama, kostala je samo 40 KM, rijec je o pravoj kozi i izgleda fantasticno...stvarna cijena negdje u inostranstvo joj je iznoslila 100 Eura (bar tako pise na etiketi, iako mi to ne predstavlja nista)
U Bagatelu nisam usla dobrih godinu dana, usla sam samo jednom i mislim da se necu vise vracati...
U Bagatelu nisam usla dobrih godinu dana, usla sam samo jednom i mislim da se necu vise vracati...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6 Re: Azel France vs. Bagatela
Koliko sam ja primjetila nijeBarbaDue wrote:rambo, oprosti za gresku![]()
![]()
U azelu sve izgledas bas nekako jeftino ali ne u smislu novca. Dok se u bagateli moze naci dobrih stvari, kvalitetnih
Iako mislim da je najbolje da sam odes i pogledas. Ovdje ima dosta pro et contra misljenje i za jedne i druge tako da nije ti ovo bas mjerodavno
- Better Man
#7 Re: Azel France vs. Bagatela
I jedna i druga radnja su obično smeće.
-
*mima*
#8 Re: Azel France vs. Bagatela
Ma nisu bas smece.....moze se nac u Azelu simpa i jeftinih stvari.....ko ima srece....jer kad roba dodje nastane masovna tuca......a bi Bagatela nije losa...samo to nije vise bagatela...jer nisu vise tako jeftini.
- ZZZlica
#9 Re: Azel France vs. Bagatela
@BarbaDue & @Rambo
kupujem u obadvije prodavnice
Tačno je obadvoje (HR), tj. oboje (SRP)
-
crnaguja
#10 Re: Azel France vs. Bagatela
Zaboravili ste i Haris export, koji radi u istom fazonu kao i ove dvije firme.
U principu sve roba koja se godinama povlačila po zapadnoevropskim skladištima, ali sigurno milion puta bolja od kineske...
U principu sve roba koja se godinama povlačila po zapadnoevropskim skladištima, ali sigurno milion puta bolja od kineske...
- BarbaDue
#11 Re: Azel France vs. Bagatela
sigurno ce se neko javiti i tebe da ispraviZZZlica wrote:@BarbaDue & @Rambo
stipu harisexport, mene u principu samo interesuje razlika u ove dvije firme, odnosno da budem iskren da li bagatela moze da budecrnaguja wrote:Zaboravili ste i Haris export, koji radi u istom fazonu kao i ove dvije firme.
dobra konkurencija azelu.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#12 Re: Azel France vs. Bagatela
Iskreno? u obje radnje mozes naci svasta fino, relativno jeftino 
-
mIRCerka
#13 Re: Azel France vs. Bagatela
nije, krenulo je od jedne, BAGATELE, i onda se razdvojise putevi...Her Flick wrote:pa zar nije to isto
- black
#14 Re: Azel France vs. Bagatela
metrich, ako ti mozes platiti farmerke 300km ne moze svako, i licis mi na likove koji su opsjednuti markiranim krpicamaBetter Man wrote:I jedna i druga radnja su obično smeće.
- slavkoimamodilera
#15 Re: Azel France vs. Bagatela
Naravno!BarbaDue wrote:sigurno ce se neko javiti i tebe da ispraviZZZlica wrote:@BarbaDue & @Rambo
Tačno je obadvoje (HR), tj. oboje (SRP)![]()
Ontopic - meni u Bagateli smrdi
-
mIRCerka
#16 Re: Azel France vs. Bagatela
ja sam u bagateli bas nasla metrich hlacha, nesto spusteni struk, fazonirane...black wrote:metrich, ako ti mozes platiti farmerke 300km ne moze svako, i licis mi na likove koji su opsjednuti markiranim krpicamaBetter Man wrote:I jedna i druga radnja su obično smeće.
Nadje se super stvari, samo treba imati dara za roviti...moja mama udje, i izadje sa mrak krpicama nakon 20 minuta, ja 2 dana rovim i nista ne nadjem...
- Michun
#17 Re: Azel France vs. Bagatela
To sto je neko naletio na bezze stvari ne znaci da je sve fus.
Na danasnjoj ecc. situaciji mislim da je spas za mlade ljude da kupe majicu za 5 KM i da je nose tri mjeseca na ljeto i bace. Ne moze bas svako kupiti benetton majicu od 45 KM. Moze jednu pa da pere uvece i ujutro opet obuce
Zara u Zagrebu i nije neka pljacka mladichu, u poredjenju sa Zarom u Becu ili Barceloni...kad cemo vec pricati o Zarama. Logicno da su stvari od prije sezone ili dvije jer se lanene hlace prodaju za 15, 20, 30 KM a inace su po 40, 50 Eura. A bas se ne mjenjaju zadnjih par godina modeli.
Helem, postavljacu teme pitanje: jel ti pitas sve ovo zbog biznisa ili zbog kupovine?
Na danasnjoj ecc. situaciji mislim da je spas za mlade ljude da kupe majicu za 5 KM i da je nose tri mjeseca na ljeto i bace. Ne moze bas svako kupiti benetton majicu od 45 KM. Moze jednu pa da pere uvece i ujutro opet obuce
Zara u Zagrebu i nije neka pljacka mladichu, u poredjenju sa Zarom u Becu ili Barceloni...kad cemo vec pricati o Zarama. Logicno da su stvari od prije sezone ili dvije jer se lanene hlace prodaju za 15, 20, 30 KM a inace su po 40, 50 Eura. A bas se ne mjenjaju zadnjih par godina modeli.
Helem, postavljacu teme pitanje: jel ti pitas sve ovo zbog biznisa ili zbog kupovine?
- BarbaDue
#18 Re: Azel France vs. Bagatela
iskreno, zbog biznisa 
-
surajaa
#19 Re: Azel France vs. Bagatela
Ne znam koliko ce kome sta znaciti, ali sve stvari koje sam kupila u Azelu, a rijec je o Zarinoj odjeci, ja nosim i dosad sam ih iskoristila u mnogim prilikama...ne bih se slozila da se radi o nekvalitetnoj robi, podavacica koja radi tamo mi je objasnila da se Zarina roba u inostranstvu rangira prema nimenu podvrste, tako da postoji ZARA trf, koja je recimo najlosijeg kvaliteta i stoga prihvatljivija cijenom i uglavnom namijenjena nekoj tinejdzerskoj populaciji...
ZARA Basic je na nekoj sredini izmedju ove i ZARE WOMAN, dok se ZARA WOMAN svrstava u najkvalitetniju i najskuplju podmarku ZARE...
Da, naravno da ovdje dolazi odjeca koja je iz nekih proslih sezona i kupuje se tako kako se kupuje, vec spakovana u velikim kutijima, kontejnerima ili cemu vec, i svakako da Zagreb, Beograd, pa i sve svjetske metropole imaju najnoviju sezonsku ponudu, ali tu cijene nisu nimalo bezazlene... bila vidjela...
Prije nekih par mjeseci u Azelu sam kupila sako koji je kostao 30 KM , dolazim na posao, moja radna kolegica ima isti, kupila ga u Zenevi prilikom nekog seminara i platila ga 80 Eura, i ona i ja ga kupile u istoj sezoni...mozda je njen kvalitetniji, toboze, njen je kupljen u super velikoj, sredjenoj Zarinoj robnoj kuci (snob, brrrr), moj je ipak kupljen u neuglednom Azelu
ZARA Basic je na nekoj sredini izmedju ove i ZARE WOMAN, dok se ZARA WOMAN svrstava u najkvalitetniju i najskuplju podmarku ZARE...
Da, naravno da ovdje dolazi odjeca koja je iz nekih proslih sezona i kupuje se tako kako se kupuje, vec spakovana u velikim kutijima, kontejnerima ili cemu vec, i svakako da Zagreb, Beograd, pa i sve svjetske metropole imaju najnoviju sezonsku ponudu, ali tu cijene nisu nimalo bezazlene... bila vidjela...
Prije nekih par mjeseci u Azelu sam kupila sako koji je kostao 30 KM , dolazim na posao, moja radna kolegica ima isti, kupila ga u Zenevi prilikom nekog seminara i platila ga 80 Eura, i ona i ja ga kupile u istoj sezoni...mozda je njen kvalitetniji, toboze, njen je kupljen u super velikoj, sredjenoj Zarinoj robnoj kuci (snob, brrrr), moj je ipak kupljen u neuglednom Azelu
-
mIRCerka
#20 Re: Azel France vs. Bagatela
ja bila u ZARI u beogradu...i mogu ti reci da je PRAVA ZARA prava ŽARA....surajaa wrote:Ne znam koliko ce kome sta znaciti, ali sve stvari koje sam kupila u Azelu, a rijec je o Zarinoj odjeci, ja nosim i dosad sam ih iskoristila u mnogim prilikama...ne bih se slozila da se radi o nekvalitetnoj robi, podavacica koja radi tamo mi je objasnila da se Zarina roba u inostranstvu rangira prema nimenu podvrste, tako da postoji ZARA trf, koja je recimo najlosijeg kvaliteta i stoga prihvatljivija cijenom i uglavnom namijenjena nekoj tinejdzerskoj populaciji...
-
hadzofield
#21 Re: Azel France vs. Bagatela
Ja imam dobra iskustva i sa jednom i sa drugom trgovinom...
Bitno je znati izabrati i nista vise ....
Bitno je znati izabrati i nista vise ....
- Michun
#22 Re: Azel France vs. Bagatela
Pa tako reci covjece...da znamo cime baratamo i kakav ti savjet treba. Zene su inace bolji mozak za biznis ali nisu odvazne ko' muski pa ih je zato manje u biznisu, jel' te.BarbaDue wrote:iskreno, zbog biznisa
Znas kako kazu - svaka roba ima svoga kupca. Jeftina roba, a srednje/losije kvalitete je fakat spas za mladu raju. Svi vole da se dotjeraju za par KM. E sad ako imas neki deal ili neku marku vec s kojom bi mogao uci u deal...super za tebe. Javi na pp ako zelis detalje pa da ti kazem svoje misljenje - marka, lokacija radnje i sl. Ne naplacujem savjetodavne usluge
Eto cula sam da se otvorila nova radnja u Chemalusi, kod 4 sobe...
-
surajaa
#23 Re: Azel France vs. Bagatela
Znam maco, tako je uglavnom svuda u Zarinim kucama...mozda neki ljudi imaju problem, ali meni uopce ne predstavlja nositi odjecu koja je kao izisla van sezozone, mode, cega li vec... koje sezona i moda, pa ja kada sam otisla u Rim mislila sam da cu istegnuti vrat gledajuci za njihovim dobro obucenim zenama...a u stvari potpuno je suprotno...u to su se uvjerili i drugi koji su bili negdje u inostranstvu, oni ne polazu na izgled i garderobu ni najmanje i sad kao kod nas stize demode odjeca...jah 
-
*mima*
#24 Re: Azel France vs. Bagatela
crnaguja wrote:Zaboravili ste i Haris export, koji radi u istom fazonu kao i ove dvije firme.
Haris je jedan strasni odron......ja ne mogu da vjerujem sta ljudi prodaju ......ona roba u Harisu.....ne vrijedi ni dinara.....ono je pokupljeno sa nekih kontejnera......Bolja roba se moze nac sekUnd hendU
-
amelino
#25 Re: Azel France vs. Bagatela
Sva moja odjeca u ormaru je iz Azela... imam sve moguce podmrake Zare od one trf do one woman i prezadovoljna sam, a sve je kupljeno na snizenjima u Azelu. Nista nisam nikad iznad 30KM platila. Napucaju i oni cijne kada im dodje 'nova roba' , ali zato kad je snizenje odnosno rasprodaje pred novu sezonu, sve majice su 3KM - bile 7-10 -15KM, hlace 5KM - a bile 20KM, haljine 10KM - bile 30KM...
Moj glas ide Azelu i to kada je snizenje:) Odnosno Zari na Dobrinji, takodjer kada je snizenje:)
Second Hand je zakon, bolji i od Azela i Bagatele, naravno ko zna roviti i naci nove stvari super kvalitetne
Moj glas ide Azelu i to kada je snizenje:) Odnosno Zari na Dobrinji, takodjer kada je snizenje:)
Second Hand je zakon, bolji i od Azela i Bagatele, naravno ko zna roviti i naci nove stvari super kvalitetne