Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
-
Gregorium
#1 Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Pozdravljeni!
Zanima me, kako voze avtobusi Sarajevo - Vareš, jel nikdje nisam pronašao tih informacija.
Zanima me, jel dođem u kraju 6. mjeseca u Sarajevo sa vlakom, pa sad ne znam kako voze autobusi za Vareš, jel trebam stič onda još i do Vareša, pa da onda znam sa kojim vlakom da stižem u Sarajevo.
Hvala na odgovorima i pomoči!
P.S.: Ispričavam se zbog lošeg znanja hrvatskog, ako nije razumljivo, napisat ču na engleskom. Hvala za strpljenje!
Zanima me, kako voze avtobusi Sarajevo - Vareš, jel nikdje nisam pronašao tih informacija.
Zanima me, jel dođem u kraju 6. mjeseca u Sarajevo sa vlakom, pa sad ne znam kako voze autobusi za Vareš, jel trebam stič onda još i do Vareša, pa da onda znam sa kojim vlakom da stižem u Sarajevo.
P.S.: Ispričavam se zbog lošeg znanja hrvatskog, ako nije razumljivo, napisat ču na engleskom. Hvala za strpljenje!
- Better Man
#2 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Izađeš na željezničkoj stanici u Sarajevu i odmah tu imaš autobusku stanicu i kupiš kartu za Vareš. Autobuska linija za Vareš normalno funkcionira. A možeš da s voza izađeš u Podlugovima i tu sačekaš bus za Vareš da ne ideš bezveze do Sarajeva.Gregorium wrote:Pozdravljeni!
- amrica
- samo malo reloaded
#4 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Autobusi za Vares voze svaki sat vremena, od ujutro do navecer, od 6:45 do 20:45 (ne znam ima li u 21:45)
Ovaj link sto je amrica dala, nije potpun, naime to je red voznje Centrotransa, oni voze svako dva sata, u parne sate. U neparne sate, dakle u 7:45 ili 9:45 recimo, vozi Autotrans Vares.
Imaju takav dogovor, voze naizmjenicno.
Centrotrans ne priznaje kartu kupljenu u Autotransu, i obrnuto, bitna informacija ako kupujes povratnu. Mislim da je u jednom pravcu karta oko 10 km, povratna ne znam koliko kosta.
Ovaj link sto je amrica dala, nije potpun, naime to je red voznje Centrotransa, oni voze svako dva sata, u parne sate. U neparne sate, dakle u 7:45 ili 9:45 recimo, vozi Autotrans Vares.
Imaju takav dogovor, voze naizmjenicno.
Centrotrans ne priznaje kartu kupljenu u Autotransu, i obrnuto, bitna informacija ako kupujes povratnu. Mislim da je u jednom pravcu karta oko 10 km, povratna ne znam koliko kosta.
-
flyawayll
#5 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Avtobusna

- headbanger
#6 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
flyawayll wrote:Avtobusna![]()
sega jelde
a jesi li se upitao da je postavljac teme mozda slovenac
mlad si pa cemo ti halaliti
-
♥ Julianna ♥
#7 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Jest, i Bvlgari je jedna seljačka marka 
- samo malo reloaded
#8 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Moguce da je Slovenac, u Varesu je kao i u vecini rudarskih mjesta, bilo jako puno doseljenika-potrebnih strucnjaka. Pa covjek trazi nekog svog ili dolazi u rodni grad, nagadjam.
Doseljenika Slovenaca (u Jugoslaviji), Rusa (nakon Oktobarske revolucije), da ne idem u dalju istoriju na saske rudare. Koliko je sela pod imenom Sase u BiH? znam za jedno sigurno
Doseljenika Slovenaca (u Jugoslaviji), Rusa (nakon Oktobarske revolucije), da ne idem u dalju istoriju na saske rudare. Koliko je sela pod imenom Sase u BiH? znam za jedno sigurno
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#9 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
ha,ha,ha...♥ Julianna ♥ wrote:Jest, i Bvlgari je jedna seljačka marka
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#10 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Možda čovjek hoće maksuz da posjeti Kraljevu Sutjesku i dvorac Bobovac, pa neka postavljač teme pošalje e-mail poruku na e-mail adresu iz moga avatara da se dogovorimo za turu razgledanja Kraljeve sutjeske i Bobovca.
Licencirani (plaćam poreze i takse i nosim vidljivo istaknutu iskaznicu turističkog vodiča) turistički vodič
@PipiDugaDevetka
Licencirani (plaćam poreze i takse i nosim vidljivo istaknutu iskaznicu turističkog vodiča) turistički vodič
@PipiDugaDevetka
-
Thekomsho
#11 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš
Imas bus svaki sat vremena a zadnji vozi u 20.45 i stize u Vares oko 22.00 h!!