Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Gregorium

#1 Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by Gregorium »

Pozdravljeni!

Zanima me, kako voze avtobusi Sarajevo - Vareš, jel nikdje nisam pronašao tih informacija.
Zanima me, jel dođem u kraju 6. mjeseca u Sarajevo sa vlakom, pa sad ne znam kako voze autobusi za Vareš, jel trebam stič onda još i do Vareša, pa da onda znam sa kojim vlakom da stižem u Sarajevo.

Hvala na odgovorima i pomoči!

P.S.: Ispričavam se zbog lošeg znanja hrvatskog, ako nije razumljivo, napisat ču na engleskom. Hvala za strpljenje!
Better Man

#2 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by Better Man »

Gregorium wrote:Pozdravljeni!

Zanima me, kako voze avtobusi Sarajevo - Vareš, jel nikdje nisam pronašao tih informacija.
Zanima me, jel dođem u kraju 6. mjeseca u Sarajevo sa vlakom, pa sad ne znam kako voze autobusi za Vareš, jel trebam stič onda još i do Vareša, pa da onda znam sa kojim vlakom da stižem u Sarajevo.

Hvala na odgovorima i pomoči!

P.S.: Ispričavam se zbog lošeg znanja hrvatskog, ako nije razumljivo, napisat ču na engleskom. Hvala za strpljenje!
Izađeš na željezničkoj stanici u Sarajevu i odmah tu imaš autobusku stanicu i kupiš kartu za Vareš. Autobuska linija za Vareš normalno funkcionira. A možeš da s voza izađeš u Podlugovima i tu sačekaš bus za Vareš da ne ideš bezveze do Sarajeva.
samo malo reloaded

#4 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by samo malo reloaded »

Autobusi za Vares voze svaki sat vremena, od ujutro do navecer, od 6:45 do 20:45 (ne znam ima li u 21:45)

Ovaj link sto je amrica dala, nije potpun, naime to je red voznje Centrotransa, oni voze svako dva sata, u parne sate. U neparne sate, dakle u 7:45 ili 9:45 recimo, vozi Autotrans Vares.

Imaju takav dogovor, voze naizmjenicno.

Centrotrans ne priznaje kartu kupljenu u Autotransu, i obrnuto, bitna informacija ako kupujes povratnu. Mislim da je u jednom pravcu karta oko 10 km, povratna ne znam koliko kosta.
flyawayll

#5 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by flyawayll »

Avtobusna :lol: :lol:
headbanger

#6 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by headbanger »

flyawayll wrote:Avtobusna :lol: :lol:

sega jelde

a jesi li se upitao da je postavljac teme mozda slovenac

mlad si pa cemo ti halaliti
♥ Julianna ♥

#7 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by ♥ Julianna ♥ »

Jest, i Bvlgari je jedna seljačka marka :roll:
samo malo reloaded

#8 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by samo malo reloaded »

Moguce da je Slovenac, u Varesu je kao i u vecini rudarskih mjesta, bilo jako puno doseljenika-potrebnih strucnjaka. Pa covjek trazi nekog svog ili dolazi u rodni grad, nagadjam.

Doseljenika Slovenaca (u Jugoslaviji), Rusa (nakon Oktobarske revolucije), da ne idem u dalju istoriju na saske rudare. Koliko je sela pod imenom Sase u BiH? znam za jedno sigurno :D
Priorat
Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...

#9 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by Priorat »

♥ Julianna ♥ wrote:Jest, i Bvlgari je jedna seljačka marka :roll:
ha,ha,ha... :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#10 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by PipiDugaDevetka »

Možda čovjek hoće maksuz da posjeti Kraljevu Sutjesku i dvorac Bobovac, pa neka postavljač teme pošalje e-mail poruku na e-mail adresu iz moga avatara da se dogovorimo za turu razgledanja Kraljeve sutjeske i Bobovca.

Licencirani (plaćam poreze i takse i nosim vidljivo istaknutu iskaznicu turističkog vodiča) turistički vodič
@PipiDugaDevetka
Thekomsho

#11 Re: Avtobusna linija Sarajevo - Vareš

Post by Thekomsho »

Imas bus svaki sat vremena a zadnji vozi u 20.45 i stize u Vares oko 22.00 h!!
Post Reply