Jutros sam opet jeo avokado, i fakat ne kontam u cemu je fol sa ovim vocem, ili povrcem. Bezukusno, nesto kao masna bundeva a nema ni neki miris. Jeo sam ga samog, sa limunom/limetom, kao guacamole, jeo sam i zrelije i nezrelije, i jeo sam ga na razlicitim kontinentima, ukljucujuci i predjele gdje raste.
Kazu da je Steve Jobs znao pojesti dva avokada sa iste grane, od kojih je jedan bio super, a drugi shit, mada mislim da je to ili izmisljeno, ili jedan od njegovih 'gimmicks'.
Uglavnom, necu ga dugo pojesti, ako i ikada vise. Isto sam tako digao ruke od gljiva mlijecnica, i ljetos sam pojeo svoje zadnje u zivotu.
Avokado
Moderator: anex
- salik79
#2 Re: Avokado
Hvala tebi sto si to iskustvo podijelio s nama.
- Romanista 101%
#4 Re: Avokado
Avokado najbolje izmiksati sa bananom i tako ga piti kao juice.
- AstorH
#5 Re: Avokado
Sam avokado je nidje veze, ali guacamole mi se svidja.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#6 Re: Avokado
To ti se zove mudo-povrce kod Azteka.
Uzmes tog umjesas sa pavlakom, zasolis, i umaces cips - nije lose
-
nema me tamo
#7 Re: Avokado
Zviz wrote:To ti se zove mudo-povrce kod Azteka.
Halo Tony Soprano
- Sephora
#8 Re: Avokado
Ako ga jedes bez sosa/ preliva da ce biti bezukusan..huxley wrote:Jutros sam opet jeo avokado, i fakat ne kontam u cemu je fol sa ovim vocem, ili povrcem. Bezukusno, nesto kao masna bundeva a nema ni neki miris. Jeo sam ga samog, sa limunom/limetom, kao guacamole, jeo sam i zrelije i nezrelije, i jeo sam ga na razlicitim kontinentima, ukljucujuci i predjele gdje raste.
Kazu da je Steve Jobs znao pojesti dva avokada sa iste grane, od kojih je jedan bio super, a drugi shit, mada mislim da je to ili izmisljeno, ili jedan od njegovih 'gimmicks'.
Uglavnom, necu ga dugo pojesti, ako i ikada vise. Isto sam tako digao ruke od gljiva mlijecnica, i ljetos sam pojeo svoje zadnje u zivotu.
- vješalica
#9 Re: Avokado
pa nemoj ga jesti ,ako ti se ne sviđa,ja kombinujem,jedna polovica bude slana,a u drugu stavim meda tj.pomjesam i bude mi ukusno,napravim namaz i slično,pa imaš recepata na netu pa kombinuj sta ti se sviđa,ako nikako ne ide ne jedi ga niko te ne sili
meni je ekstra
meni je ekstra