Avionski letovi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

alek

Post by alek »

Drug_Tito wrote:prvih 10 i zadnjih10 minuta leta. Znaci poletanje i spustanje.
nama su u 48/120 min :D prvo nalozili da se svezemo, pa onda da se odvezemo i legnemo na pod :D ali u stvari mislim da se sve ovo i nije desilo :D i ja, pitt :D :D
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ma vazno je pokraj koga sjedis, ako sjednes pokraj malog djeteta, ili jos gore djete iza tebe, nece ti biti dobro. Ali ako dobijes neku mladu brazilku, eh tada imam srca da podjelim deku pa ako je malo horny da ispod deke pruzi ruku meni izmedju nogu, a mogu ja i njoj izmedju, meni svejedno.
zlata

Post by zlata »

Drug_Tito wrote:Ma vazno je pokraj koga sjedis, ako sjednes pokraj malog djeteta, ili jos gore djete iza tebe, nece ti biti dobro. Ali ako dobijes neku mladu brazilku, eh tada imam srca da podjelim deku pa ako je malo horny da ispod deke pruzi ruku meni izmedju nogu, a mogu ja i njoj izmedju, meni svejedno.
Ma ovaj je vazda napuhan..."obe glave".
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Zlato sta si skocila na mene vise sa tim napuhanjem. :roll:
Vodenjak

#30 Re: Avionski letovi

Post by Vodenjak »

breka wrote:
Edin H. wrote: Interesuje me imate li vi nekih nezgodnih iskustava sa avionskim letovima i sta se desilo? Da li ste to prihvatili ravnodusno ili imate strah od letenja?
:shock:
avionskih ne, imam nezgodnih iskustava sa letenjem na zmaju
:)
A na metli? :D :lol:

Soul_Sista

#31 Re: Avionski letovi

Post by Soul_Sista »

Vodenjak wrote:
breka wrote:
Edin H. wrote: Interesuje me imate li vi nekih nezgodnih iskustava sa avionskim letovima i sta se desilo? Da li ste to prihvatili ravnodusno ili imate strah od letenja?
:shock:
avionskih ne, imam nezgodnih iskustava sa letenjem na zmaju
A na metli? :D :lol:

:lol: :lol:
digger

Post by digger »

Let jordanskom ALIA kompanijom Amman-Amsterdam-Toronto. 747. Poletimo iz Amsterdama i dok se penjemo par stotina metara od zemlje, BOOM. Ja kao putnicki agent imao "upgrade" za prvu klasu: vidim sa desne strane cetvrti motor dimi a vatra ponekada sjevne sa prednje strane. Kapetan najavi da se vracamo ali posto smo puni goriva, najprije nad Atlantik da se istrese visak goriva. Dok pravi krugove, u tome jos jedan BOOM na trecem motoru ali ovaj put sa vatrom, avion pocinje da se trese. Nazalost, suprotno Pitt-u, nisam imao priliku ni za jedno piche pa mi nije bas prijatno. Elem, odluka je da se spustimo cak i ako goriva jos ima previse. Vidim na pisti sva moguca vatrogasna vozila i ambulante. Sletili smo u pjenu na pisti, svi se prozori zamaglili pa ne znas sta se dogadja. Zenska sto je sjedila do mene me drzi za ruku toliko cvrsto da me vise ne zanima sta se moze dogoditi sa avionom nego sta ce mi se dogoditi sa rukom. Na kraju se zaustavismo, otvorise se "chutes" za evakuaciju, te nas dvoje skocismo ko niz tobogan.

Najbolje je tek doslo: posto smo morali prenociti u Amsterdamu, a bas u to vrijeme bio kraljicin rodjendan ili tako nesto, tesko je bilo dobiti smjestaj kraj aerodroma, pa sam morao da dijelim sobu sa mojom saputnicom. Tada je ALIA postala moj najdrazi oprevozilac.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

digger wrote:Let jordanskom ALIA kompanijom Amman-Amsterdam-Toronto. 747. Poletimo iz Amsterdama i dok se penjemo par stotina metara od zemlje, BOOM. Ja kao putnicki agent imao "upgrade" za prvu klasu: vidim sa desne strane cetvrti motor dimi a vatra ponekada sjevne sa prednje strane. Kapetan najavi da se vracamo ali posto smo puni goriva, najprije nad Atlantik da se istrese visak goriva. Dok pravi krugove, u tome jos jedan BOOM na trecem motoru ali ovaj put sa vatrom, avion pocinje da se trese. Nazalost, suprotno Pitt-u, nisam imao priliku ni za jedno piche pa mi nije bas prijatno. Elem, odluka je da se spustimo cak i ako goriva jos ima previse. Vidim na pisti sva moguca vatrogasna vozila i ambulante. Sletili smo u pjenu na pisti, svi se prozori zamaglili pa ne znas sta se dogadja. Zenska sto je sjedila do mene me drzi za ruku toliko cvrsto da me vise ne zanima sta se moze dogoditi sa avionom nego sta ce mi se dogoditi sa rukom. Na kraju se zaustavismo, otvorise se "chutes" za evakuaciju, te nas dvoje skocismo ko niz tobogan.

Najbolje je tek doslo: posto smo morali prenociti u Amsterdamu, a bas u to vrijeme bio kraljicin rodjendan ili tako nesto, tesko je bilo dobiti smjestaj kraj aerodroma, pa sam morao da dijelim sobu sa mojom saputnicom. Tada je ALIA postala moj najdrazi oprevozilac.
Chek, chek digger!
Nesh se tako laHko izvuci...
Jebes ALIU, :D :D sta bi sa saputnicom? :-) :)
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

... i ja htjedoh upitati...jeste se drzali za ruke i u sobi onako sokirani? :D
digger

Post by digger »

Vodenjak wrote: Chek, chek digger!
Bas nemas imaginacije. Studirali smo cijelu noc onu Gideonovu Bibliju sto je u svakoj hotelskoj sobi! :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

digger wrote:
Vodenjak wrote: Chek, chek digger!
Bas nemas imaginacije. Studirali smo cijelu noc onu Gideonovu Bibliju sto je u svakoj hotelskoj sobi! :D
Pa dobro...

Mene je samo zanimalo je li se ona opustila poslije...
A i malo sam bio zabrinut za tvoju ruku...

:D :D
manijak1

Post by manijak1 »

digger wrote:Let jordanskom ALIA kompanijom Amman-Amsterdam-Toronto. 747. Poletimo iz Amsterdama i dok se penjemo par stotina metara od zemlje, BOOM. Ja kao putnicki agent imao "upgrade" za prvu klasu: vidim sa desne strane cetvrti motor dimi a vatra ponekada sjevne sa prednje strane. Kapetan najavi da se vracamo ali posto smo puni goriva, najprije nad Atlantik da se istrese visak goriva. Dok pravi krugove, u tome jos jedan BOOM na trecem motoru ali ovaj put sa vatrom, avion pocinje da se trese. Nazalost, suprotno Pitt-u, nisam imao priliku ni za jedno piche pa mi nije bas prijatno. Elem, odluka je da se spustimo cak i ako goriva jos ima previse. Vidim na pisti sva moguca vatrogasna vozila i ambulante. Sletili smo u pjenu na pisti, svi se prozori zamaglili pa ne znas sta se dogadja. Zenska sto je sjedila do mene me drzi za ruku toliko cvrsto da me vise ne zanima sta se moze dogoditi sa avionom nego sta ce mi se dogoditi sa rukom. Na kraju se zaustavismo, otvorise se "chutes" za evakuaciju, te nas dvoje skocismo ko niz tobogan.

Ne volim ove citate :D potpuno navoditi ; već ja volim izvlačiti ali ovo je bilo tako uzbudljivo , nešto kao u bliskoj prošlosti :D jest da ništa baš ne zavisi od tebe :D ali kraj ove priče :D :D je nevjerovatan :D zbog jednog rođendana :D .
Uh :D Ah :D Eh :D ono zamašćeno je dostojno i :D :D drugačijeg završetka .
morti

Post by morti »

Belaj oko mađarskih "aviončića" u Hrvatskoj,sranje u Grčkoj,a sad i ovaj u Venecueli...Krasno!
Ja odoh u septembru u Tunis i bio sam OK sa tim do neki dan...
Gdje god se okrenem posvuda su asocijacije na avionske nesreće...
Što na CNN-u,što na Discovery-ju na kojem je maloprije pičila neka emisija...Uglavnom u jednom kadru se pojavljuje avion,a narator izgovara rečenicu u kojoj kaže,između ostalog,i "final destination"...U jebote...Ko je gledo taj film konta o čemu govorim...
Letio sam ja i prije,al nikad duže od sata...Tunis je ipak daleko...

:-)

Ma valjda ova paranoja...brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
Jebi ti ovo,odoh ja busom :D
PR80.

Post by PR80. »

Evo jos jednog mog dozivljaja DIREKTNO iz aviona. :) :)
Letjeli smo Skandinavija - Bec - Zagreb. Na putu prema Becu sve je islo po ps - u, ali na putu prema Zagrebu je bilo malo vise trzavica i dozivljaja. Naime sjeli smo u manji avion sa oko 25 - 30 putnika i najvise od svega toga mrzim kad sjednem odmah do propela pa samo kontam kad ce se kakav dijelic otkinuti pa uletiti kroz prozor (ebi ga, nemam na sta drugo trositi vrijeme pa pratim svaki pokret :D ).
Par minuta prije slijetanja su poceli spustati tockove. Na mojoj strani nikakvih komplikacija dok na suprotnoj strani pocela se cuti neka buka. Od te silne buke ja sam skocila i glavom pukla u plafon, na suprotnoj strani je isto tako uradio covjek koji je sjedio u blizini tog tocka.... nasi pogledi su se sastali, buljili smo jedno u drugo par sekundi, totalno sokirani :shock: :shock: . I srecom uspiju izbaciti i taj tocak... ah, da ste samo vidjeli osmjeha na nasim licima. Cak i kad smo izisli iz aviona on mene par puta pogleda i smjeska se... Od svih tih putnika jedino smo ja i on reagovali na te zvukove... :-) :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Je li to onaj lijepi propleras sto leti i na liniji Sarajevo - Zagreb?
PR80.

Post by PR80. »

Edin H. wrote:Je li to onaj lijepi propleras sto leti i na liniji Sarajevo - Zagreb?
Sigurno da jeste... :-D :-D
I sto je najgore izgleda da me jedan te isti avion vozi na toj relaciji svake godine. :D :D
pike

#42 Re: Avionski letovi

Post by pike »

Edin H. wrote:Evo citam ovih dana o dvije avionske nesrece kiparskog i kolumbijskog aviona.

Izgled da je uzrok pada kiparskog aviona dekompresija u kabini.

Pa nesto razmisljam imao sa i ja neprijatnost prosle godine kada je neka para pocela ulaziti kroz klima uredjaj. Svi se u avionu uzjogunise, ali hajde razmisljam ne osjeti se miris kerozina. Onda stuardesa nastima nesto na klima-uredjaju, i avion poleti. Medjutim negdje na pola leta ta para se ponovo pojavi. Opet nesto nastimase i para polagano nestade. Nesto razmisljam ne bih bio tako miran da sam tada znao ono sto sam sada procitao o kiparskom avionu i mogucoj dekompresiji. Elem, avion je sletio na kraju bez problema.

Interesuje me imate li vi nekih nezgodnih iskustava sa avionskim letovima i sta se desilo? Da li ste to prihvatili ravnodusno ili imate strah od letenja?

Jasno mi je da je bilo nesto ozbiljnije da ne biste bili u mogucnosti da komentarisete :shock:
Ja sam krenu u Kanadu septembra 11. 2001 godine ujitru rano sa Sarajevskog aerodroma. Sletio sam u toronto oko 4 ili 5 popdne po Kanadskom vremenu. Mi sletili u toronto, a na aerodromu vojska. Svi se cude otkud mi da uopste sletimo, a mi putnici veze nemamo sta se desilo.

Uglavnom rekose nam oni sta se desilo i sjecam se kad su nam pokazali preko televizije one snimke, kad nisam na glavu pao, odma moro sa aerodroma zvat familiju u Bosni da im kazem da sam sigurno sletio. Ti snimci su se vrtili na TV-u jedno 2 sedmice. Eto to ti je moje neugodno iskustvo avionskog leta.
morti

#43 Re: Avionski letovi

Post by morti »

pike wrote:
Edin H. wrote:Evo citam ovih dana o dvije avionske nesrece kiparskog i kolumbijskog aviona.

Izgled da je uzrok pada kiparskog aviona dekompresija u kabini.

Pa nesto razmisljam imao sa i ja neprijatnost prosle godine kada je neka para pocela ulaziti kroz klima uredjaj. Svi se u avionu uzjogunise, ali hajde razmisljam ne osjeti se miris kerozina. Onda stuardesa nastima nesto na klima-uredjaju, i avion poleti. Medjutim negdje na pola leta ta para se ponovo pojavi. Opet nesto nastimase i para polagano nestade. Nesto razmisljam ne bih bio tako miran da sam tada znao ono sto sam sada procitao o kiparskom avionu i mogucoj dekompresiji. Elem, avion je sletio na kraju bez problema.

Interesuje me imate li vi nekih nezgodnih iskustava sa avionskim letovima i sta se desilo? Da li ste to prihvatili ravnodusno ili imate strah od letenja?

Jasno mi je da je bilo nesto ozbiljnije da ne biste bili u mogucnosti da komentarisete :shock:
Ja sam krenu u Kanadu septembra 11. 2001 godine ujitru rano sa Sarajevskog aerodroma. Sletio sam u toronto oko 4 ili 5 popdne po Kanadskom vremenu. Mi sletili u toronto, a na aerodromu vojska. Svi se cude otkud mi da uopste sletimo, a mi putnici veze nemamo sta se desilo.

Uglavnom rekose nam oni sta se desilo i sjecam se kad su nam pokazali preko televizije one snimke, kad nisam na glavu pao, odma moro sa aerodroma zvat familiju u Bosni da im kazem da sam sigurno sletio. Ti snimci su se vrtili na TV-u jedno 2 sedmice. Eto to ti je moje neugodno iskustvo avionskog leta.
Au,jebote...gadno...
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Nadam se da od sada pa nadalje i u buduce necemo morati ovakve price prepricavati.
Drug_Tito

Post by Drug_Tito »

Ako ze li te da pratite let svojih blizih unutar Amerike i Kanade mozete koristiti ovu web stranicu http://www.trackaflight.com. Takodjer mozete pratiti letove iz Amerike u druge zemlje svijeta.
PR80.

Post by PR80. »

2 mjeseca poslije tragedije u New Yorku imala sam let Prag - Amsterdam. Hocu samo da kazem da su svi letovi kasnili posto su u Pragu dobili vijest da je neko unio bombe na aerodrom i odmah su naravno posumnjali da to mozda nije neko od Al - Kaidinih sinova.
Sta se kasnije desilo i da li su ikoga uhvatili - ne znam, mi smo uglavnom otisli iz Praga bez problema. :-) :-)
PR80.

#47 Re: Avionski letovi

Post by PR80. »

Uh... ebo te. Srecom pa se sve dobro zavrsilo! :) :)
the_stick

Post by the_stick »

neke spomenu belaje u amsterdamu.... i kod mene ista prica.... ali da krenem redom jer problem sa avionom nije jedina luda stvar u tom danu...

budjenje oko 5 ujutro.... let sarajevo - zagreb je u 7 sati... stvari su spakovane... silazim sa starim do auta... stvari u gepek... cekamo mamu i sestru... (jedini ja putujem, ostali me samo prate) stari ulazi u auto da nesta uzme, i instinktivno ubacuje kljuc, ali ne pali auto... izlazi.... minut kasnije dolazi prvi shok dana.... auto se automatski zakljucava... mi se samo pogledasmo..... rezervnog kljuca nemamo..... pocinje panika... sta smo sve radili nije bitno.... na kraju ja donosim dva cekica... razbit cemo prozor do vozacevog sjedista.... stari uzeo cekic.... udara jednom... nista.... udara drugi put, puca cekic!!! uzima drugi cekic.... treci udarac, staklo napokon puca... njegova ruka krvava.... komadici stakla po citavom autu... sta cemo... moramo odmah ici..... parkiramo na aerodromu... nismo ni usli na aerodrom kad na razglas 'vozac xxxx tablica da se javi na salter'... obavjestavaju nas da nam je razbijeno staklo.. 'MA NEMOJ ZAJEBAVAT!" croatia airlines let sarajevo -zagreb, pa zagreb - amsterdam prolaze bez problema... u amsterdamu cekanje od 10 sati do leta za dzakartu....

napokon... ulazim u avion mrtav umoran... cim sam sjeo, odmah sam zaspao... oko sat i po kasnije budi me obavijest.. ustvari sam cuo samo kraj obavijesti.. "and in about 20 minutes we will be landing in amsterdam".. budim se ja i kontam, "pa nismo valjda vec stigli? zar sam toliko spavao? HA! U AMSTERDAM??" sada sam vec fakat budan... tip pored mene isto nije cuo kompletnu obavijest.... u sekundi kroz glavu proleti hiljadu misli.... i onda se smirih... kontam, "sve je u Bozijim rukama.. ja nista promijeniti ne mogu".. onda nam javljaju kako je otkazao jedan od dva motora.... avion kao normalno moze letiti sa jednim, ali je previse rizicno da leti do dzakarte pa se vraca u amsterdam... onda vecera u avionu (nakon sto je sletio).... pa soba u hiltonu (jest da je podugo trajalo dok su me sa BH pasosem pustili u amsterdam) i sljedece jutro ponovo let... ali... samo do singapura (avion se svakako trebao spustiti u singapur).. iz singapura cemo nastaviti singapore airlines-om do dzakarte... stizem tamo... nema jarana koji me trebao cekati... ja ga zovem... on otisao sa aerodroma prije 20 minuta..... tamo niko nije javio da odgodjeni let iz amsterdama ustvari stize is singapura...

ma eto.. na kraju se vratio po mene...... i sve je na kraju bilo ok...
Bumbar

Post by Bumbar »

PR80. wrote:
Edin H. wrote:Je li to onaj lijepi propleras sto leti i na liniji Sarajevo - Zagreb?
Sigurno da jeste... :-D :-D
I sto je najgore izgleda da me jedan te isti avion vozi na toj relaciji svake godine. :D :D
ajme...bas ti hvala...sad cu da se sikiram svaki put kad sjednem u njega :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

Ja sam samo na kratkim relacijama letila pa se to i ne moze pikati...prema vasim pricama...

Uglavnom, kolega iz Zagreba putuje u Afriku na nekakvu konferenciju.
Ulecu i nakon par minuda prednji dio aviona propadne. Slecu nazad (putnici izbezumljeni) da vide o cemu je rijec. Nakon par sati cekanja jave da se let nastavlja. Oni se vracaju u avion i tip konta da idu sa s drugim avionom. Malo sutra, isti avion ih ceka na pisti. Kaze da se nikada u zivotu nije molio kao tada (a vjernik je veliki).
Post Reply