Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#626 Re: Avionske nesrece

Post by Edin H. »

x_lecter wrote:je li imao ko od tih 200+ ljudi telefon ba? pa bhtelecom bi ga do sad locirao :izet:
Kineski dupljaci, pa ih ne mozes locirati :D
sretjko

#627 Re: Avionske nesrece

Post by sretjko »

a fakat sta ako nismo sami? :skoljka:
Crvena Tifoza

#628 Re: Avionske nesrece

Post by Crvena Tifoza »

sluga_okupatora wrote:DZe je Chmoljo da zakljucava ovu temu - ja sljedece hefte letim, od ovijeh vasih postova sav sam se istripov'o :D
Ako avion malo 'propadne' ima da ti zeludac u grlo dodje. :D
SSemir

#629 Re: Avionske nesrece

Post by SSemir »

kazu da je jedan od putnika ( Chung Thun) nedavno dobio na lotu i isao je na putovanje sa zenom, da se pocasti. evo maloprije sam provjerio, listic je bio sa brojevima 4 8 15 16 23 42.
slucajno? aha, kako da ne
insomnia78

#630 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Hm, znaci neko je uspio oboriti Boing i sakriti sve dokaze samo da bi se docepao Chungovog listica
Mamicu im kapitalisticku

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
RtrnOfSalisbury

#631 Re: Avionske nesrece

Post by RtrnOfSalisbury »

ovi pilot je onomad primio u avion dvije zemske osobe sumljivog morala i pored jasno vidljivije znakova zabrane ipak je doslo i do pusenja. e jos ako su probale pikavce izbacit kroz prozor ...
korisnik.1

#632 Re: Avionske nesrece

Post by korisnik.1 »

samo to primjeniti :-D
baxul

#633 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

nova teorija :D
avion je na diego garcia otoku u američkoj bazi (iz nekog razloga)
bingov buraz

#634 Re: Avionske nesrece

Post by bingov buraz »

dječak sa šibicama wrote:
bingov buraz wrote:moguce da se zataskava veci incident,ja nisam siguran ni za let 93 da je zvanicna verzija istinita,mnogo vjerovatnije je da ga je oborila USA vojna avijacija nego da su putnici preuzeli kontrolu nad avionom od terorista
Ako zanemaris cinjenicu da su brojni putnici razogvarali sa clanovima obitelji tokom svega, i da su prakticno izvjestavali svoje o desavanjima u avionu, pa tako i o napadu putnika na otmicare, onda je moguce.

E jedino ako clanovi obitelji stradalih, svi redom, lazu.
a da si ti glavnokomandujuci bi li se pouzdao u putnike koji mozda a mozda i ne savladuju otmicare ili bi poslao lovce da otklone prijetnju,naravno mnogo lakse je reci poginuli su u herojskom pokusaju povrate kontrolu nad avionom sa sve americkom himnom u pozadini nego reci jebaji ga morali smo ih ukinuti,kolateralna steta su
condy

#635 Re: Avionske nesrece

Post by condy »

Ono sto mi nije jasno kako pored sve tehnologije koju ima taj avion, on može nestati bez ikakvog traga ili bez ikakve obavjesti :?
Reglan

#636 Re: Avionske nesrece

Post by Reglan »

Do sad nikad nisam sjeo u avion,od sad tek necu. :lol:
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#637 Re: Avionske nesrece

Post by stetoskop »

I meni nije jasno. Zar ne može neki uređaj da se postavi, koji je neovisan o napajanju aviona i da šalje GPS lokacije avio kompaniji.
Firme u drumskom transportu takve uređaje imaju na običnim kamionima. Vozač stane i svrati u kafanu, gazda ga odmah zove i nalijepi.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#638 Re: Avionske nesrece

Post by japin_mutapi »

ja nemam pojma šta je bilo
radostan dan

#639 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

šta je sad sa ovim čamcom za spašavanje sa slike..jeL sa nestalog aviona ili nije?
baxul

#640 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

radostan dan wrote:šta je sad sa ovim čamcom za spašavanje sa slike..jeL sa nestalog aviona ili nije?
u članku kaže da im je potonuo (čamac) :-)
radostan dan

#641 Re: Avionske nesrece

Post by radostan dan »

pa dobro...
znaju lokaciju gdje su ga našli, nek rone i nek ga nađu i potvrde je li iz tog aviona ili nije...
dva - imaju sliku/fotografiju...što ne saopšte - jeste, takav se koristi u ovom tipu aviona, ili - ne, u takvom tipu čamci su ultraljubičaste boje...

ne kontam šta rade... :?
_mufljuz_

#642 Re: Avionske nesrece

Post by _mufljuz_ »

baška je da CIA ne zna dje je avion :mrgreen: isparilo 300 tona avionala i titanijuma :mrgreen: - a vrlo indikativno da se nije Ujka Sem stavio na raspolaganje ovoj blago receno humanitarnoj katastrofi.... barem nisam primijetio na mejnstrimu ovih kvaziagencija ala CNN i ostalih lesinarskih firmi koje glodanjem mrtvih povecavaju publicitet...

nisam teoreticar zavjere - ali kada bih htio likvidirat nekog ko mi je konkurencija u tehnoloskom smislu a Malezija je puna takvih strucnjaka - ladno bih cekao priliku da ga pometem u zraku.... recimo Švabiji ameri ne mogu pakovat k'o indijanskim drzavama ala Irak i Afganistan - pa neprimjetno snimaju njemacke kancelare - a sta je bruka poslovnih i tehnoloskih tajni pokradeno Alah najbolje zna :mrgreen:

dovoljan je projektil sa EMPom da aktivira isti pored aviona i avion se rusi bez ikakvih dokaza :wink: (sto objasnjava apsolutni nestanak elektronskih kontakata)....

naravno uvijek su tu neki jadovi na mutnim slikama da im se napakuje terorizam sa CCTV uredjaja koji su placeni milione - da ih vise ne prepoznajes nego prepoznajes i naravno pocet uveliko spekulisat o teroristickom napadu....

mislim neke stvari su postale ofiraza a Ankl Sem je sa erom interneta i dostupnih informacija fakat postao presmijesan sa nekim floskulama :mrgreen:
Last edited by _mufljuz_ on 12/03/2014 16:59, edited 2 times in total.
condy

#643 Re: Avionske nesrece

Post by condy »

Avion air france na letu 447 prije rusenja je odaslao određene automatske poruke o tehničkim problemima i kvarovima na mjeraču brzine putem ACARS sistema ( Aircraft Communication Addressing and Reporting System). Kod te avionske nesreće se ipak imalo više informacija u samom startu u odnosu na ovaj let jer se je znalo prije pronalaska crne kutije i mjesta pada aviona da je bio kvar na mjeraču brzine, da je bio zbog toga problem sa autopilotom,da su bili problemi sa vezom sa kontrolom leta i navigacijom. Tek po očitanju zapisa iz crne kutije saznali su ostale stvari kao i velike propuste pilota.
baxul

#644 Re: Avionske nesrece

Post by baxul »

radostan dan wrote:pa dobro...
znaju lokaciju gdje su ga našli, nek rone i nek ga nađu i potvrde je li iz tog aviona ili nije...
dva - imaju sliku/fotografiju...što ne saopšte - jeste, takav se koristi u ovom tipu aviona, ili - ne, u takvom tipu čamci su ultraljubičaste boje...

ne kontam šta rade... :?
nemam pojma a izgleda da nisu ni oni baš načisto sa svime.
sabinna38

#645 Re: Avionske nesrece

Post by sabinna38 »

condy wrote:Ono sto mi nije jasno kako pored sve tehnologije koju ima taj avion, on može nestati bez ikakvog traga ili bez ikakve obavjesti :?

Nama svima jasno tebi nije ???? Ejbg :kiss:
visocicaguy

#646 Re: Avionske nesrece

Post by visocicaguy »

avion se nalazi na aerodromu u Trebinju.
x_lecter

#647 Re: Avionske nesrece

Post by x_lecter »

ja mislim da ovaj avion nije ni poletio
detroit-mercy

#648 Re: Avionske nesrece

Post by detroit-mercy »

_mufljuz_ wrote:baška je da CIA ne zna dje je avion :mrgreen: isparilo 300 tona avionala i titanijuma :mrgreen: - a vrlo indikativno da se nije Ujka Sem stavio na raspolaganje ovoj blago receno humanitarnoj katastrofi.... barem nisam primijetio na mejnstrimu ovih kvaziagencija ala CNN i ostalih lesinarskih firmi koje glodanjem mrtvih povecavaju publicitet...

nisam teoreticar zavjere - ali kada bih htio likvidirat nekog ko mi je konkurencija u tehnoloskom smislu a Malezija je puna takvih strucnjaka - ladno bih cekao priliku da ga pometem u zraku.... recimo Švabiji ameri ne mogu pakovat k'o indijanskim drzavama ala Irak i Afganistan - pa neprimjetno snimaju njemacke kancelare - a sta je bruka poslovnih i tehnoloskih tajni pokradeno Alah najbolje zna :mrgreen:

dovoljan je projektil sa EMPom da aktivira isti pored aviona i avion se rusi bez ikakvih dokaza :wink: (sto objasnjava apsolutni nestanak elektronskih kontakata)....

naravno uvijek su tu neki jadovi na mutnim slikama da im se napakuje terorizam sa CCTV uredjaja koji su placeni milione - da ih vise ne prepoznajes nego prepoznajes i naravno pocet uveliko spekulisat o teroristickom napadu....

mislim neke stvari su postale ofiraza a Ankl Sem je sa erom interneta i dostupnih informacija fakat postao presmijesan sa nekim floskulama :mrgreen:
Koliko znam Boeing je US firma :mrgreen: , pa nece valjda rusiti sami svoje avione da bi zgazili konkurenciju :mrgreen: . de malo.
A glede konkurencije u tehnoloskom smislu :lol: , sta je to od visoke tehnologije u zadnje vrijeme izbacila malezija.
Tu ne racunaj sastavljanje televizora ili telefona koji su proizvod inzinjeringa drugih zemalja :-) .
Objektivni navijac

#649 Re: Avionske nesrece

Post by Objektivni navijac »

x_lecter wrote:ja mislim da ovaj avion nije ni poletio
Ovaj avion,uopste nije ni postojao :D
insomnia78

#650 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

detroit-mercy wrote:
_mufljuz_ wrote:baška je da CIA ne zna dje je avion :mrgreen: isparilo 300 tona avionala i titanijuma :mrgreen: - a vrlo indikativno da se nije Ujka Sem stavio na raspolaganje ovoj blago receno humanitarnoj katastrofi.... barem nisam primijetio na mejnstrimu ovih kvaziagencija ala CNN i ostalih lesinarskih firmi koje glodanjem mrtvih povecavaju publicitet...

Koliko znam Boeing je US firma :mrgreen: , pa nece valjda rusiti sami svoje avione da bi zgazili konkurenciju :mrgreen: . de malo.
A glede konkurencije u tehnoloskom smislu :lol: , sta je to od visoke tehnologije u zadnje vrijeme izbacila malezija.
Tu ne racunaj sastavljanje televizora ili telefona koji su proizvod inzinjeringa drugih zemalja :-) .
Smjesno

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Post Reply