Avionske nesrece
- karanana
#276 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
nisam nigdje procitao informaciju o urednom zvonjenju telefona.
jesam na SRNI da se cak jedan ciko javio na kratko. ali srna je srna.
da su ih uzeli vanzemaljci, mislis da bi im uredno zvonio telefon?
jesam na SRNI da se cak jedan ciko javio na kratko. ali srna je srna.
da su ih uzeli vanzemaljci, mislis da bi im uredno zvonio telefon?
-
azdralovic
#277 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
trebalo bi javiti nekome od ovih istražitelja, sigurno im nije naumpalo... ako se srušio, srušio se u more, ili drugim riječima koji mob ce to da prezivi ? isto tako sumnjam da na tom području postoje bas 3 bazne stanice koje su potrebne za lokacijuMudonja+ wrote:na primjer obični GPS lokator mobitela nekog od putnikaazdralovic wrote:
a koji uređaj bi ga trebao vidjeti ?
- Ljakan
#278 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
I meni je ovo cudno,da je avion upo u vodu tesko da bi neki telefoni zvonili,ako zvone uopste...
ako nije voda sto rekoste sigurno bi putem gps-a neki mobitel mogao biti lociran....
ako nije voda sto rekoste sigurno bi putem gps-a neki mobitel mogao biti lociran....
- sheilak
#279 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
karanana wrote:nesto trece.
- Arata
#280 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Ljudi ne prosipajte se sa GPS-om. GPS je pasivni uređaj - prijemnik, a to znači da može tebi reći gdje se nalaziš ali ne može da odašilje tvoju poziciju. Mobiteli se lociraju preko stanica koje emituju signal za mobilne telefone. A sumnjam da ima u toj zabiti mreže...
- Ljakan
#281 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
mozda ima dzi pi RS 
- Arata
#282 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Nema se tu šta puno razmišljati, avion je imao vjerovatno tehničkih problema, malo skrenuo sa kursa i završio negdje u okeanu.
Živog čovjeka u narandžastom čamcu sa bakljama jedva nađu, pa je za očekivati da ove možda neće nikad...
Živog čovjeka u narandžastom čamcu sa bakljama jedva nađu, pa je za očekivati da ove možda neće nikad...
- Arata
#283 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Ma šta ti kažešMudonja+ wrote:ma šta kažeš, Iphone aplikacija "nađi moj Ihone" http://www.bug.hr/appdana/find-my-phone/138.aspxArata wrote:Ljudi ne prosipajte se sa GPS-om. GPS je pasivni uređaj - prijemnik, a to znači da može tebi reći gdje se nalaziš ali ne može da odašilje tvoju poziciju. Mobiteli se lociraju preko stanica koje emituju signal za mobilne telefone. A sumnjam da ima u toj zabiti mreže...
vjerujem da ima i svaki android
Te aplikacije rade na sljedećem principu: GPS očita gdje se nalaziš i onda aplikacija preko interneta ili sms-a pošalje koordinate tamo gdje treba. E kako misliš ti poslati koordinate preko interneta u sred okeana?
- OldMayor
#284 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Ma sta se raspravljas bolan, ovdje su ti sve strucnjaci. Evo covjek fino stavio app, jbt ono ako to ima mobitel, kako nema avion aplikaciju find my plane.Arata wrote:Nema se tu šta puno razmišljati, avion je imao vjerovatno tehničkih problema, malo skrenuo sa kursa i završio negdje u okeanu.
Bosnji tupom je sve misteriozno, jer je tup i nece da razmislja. Lakse mu rec ma misterija. Sreca pa ostatak svijeta tako ne razmislja, inace se nista ne bi otkrilo.
To su ogromna prostranstva, jbt nije pao u potok pa da ga nadju za 2 dana. I kakva korist sto su i imali podatke gdje je bio, kad je mogao letjeti jos stotine kilometara, hiljade dalje od tog mjesta.
-
sretjko
#285 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
citav svijet prica o misteriji a ti se nasao pa nam oci otvaras. a koliko si pametan vjerovatno bi ti trebala i cijela dva dana da pronadjes boing u potoku.OldMayor wrote:Ma sta se raspravljas bolan, ovdje su ti sve strucnjaci. Evo covjek fino stavio app, jbt ono ako to ima mobitel, kako nema avion aplikaciju find my plane.Arata wrote:Nema se tu šta puno razmišljati, avion je imao vjerovatno tehničkih problema, malo skrenuo sa kursa i završio negdje u okeanu.
Živog čovjeka u narandžastom čamcu sa bakljama jedva nađu, pa je za očekivati da ove možda neće nikad...![]()
Bosnji tupom je sve misteriozno, jer je tup i nece da razmislja. Lakse mu rec ma misterija. Sreca pa ostatak svijeta tako ne razmislja, inace se nista ne bi otkrilo.
To su ogromna prostranstva, jbt nije pao u potok pa da ga nadju za 2 dana. I kakva korist sto su i imali podatke gdje je bio, kad je mogao letjeti jos stotine kilometara, hiljade dalje od tog mjesta.
- Darh Wader
#286 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Da je završio u moru ostale bi krhotine aviona na površini a nije nađeno praktično ništa.Arata wrote:Nema se tu šta puno razmišljati, avion je imao vjerovatno tehničkih problema, malo skrenuo sa kursa i završio negdje u okeanu.
- drndalo
#287 Re: Avionske nesrece
Nije jos uvijek nadjeno, ali naci ce se...
- Darh Wader
#288 Re: Avionske nesrece
Pa nije kutija šibica a ne Boing.
- karanana
#289 Re: Avionske nesrece
pa nije ni to more tamo neumski zaljev
-
hladan.preminger
#290 Re: Avionske nesrece
Ja svakavih budala po ovom forumu.
Digle se dvije od 5 najopremljenijih vojnih sila da traže avion i kazu da ce to biti spor proces, ali imas ovdje strucnjake koji porede traženje mobitela i jebenog Boinga.
Hajte tako pametni napišite mail vojsci SAD-a kako oni pojma nemaju i ponudite im svoje rješenje, a može i ovaj klip sa bajama/pticama kako se ganjaju po nebu.
Digle se dvije od 5 najopremljenijih vojnih sila da traže avion i kazu da ce to biti spor proces, ali imas ovdje strucnjake koji porede traženje mobitela i jebenog Boinga.
Hajte tako pametni napišite mail vojsci SAD-a kako oni pojma nemaju i ponudite im svoje rješenje, a može i ovaj klip sa bajama/pticama kako se ganjaju po nebu.
-
hladan.preminger
#291 Re: Avionske nesrece
Darh Wader wrote:Pa nije kutija šibica a ne Boing.
Pa nije u Miljacku upao
- Arata
#292 Re: Misteriozni nestanak malezijskog aviona: vanzemaljci ili
Izgleda da nemaš dobru predstavu koliki je okean. Gledao sam dokumentarac gdje pokušavaju da pronađu čovjeka na čamcu za spasavanje (znaju u par kilometara gdje se nalazi). Znači profesionalci sa najsavremenijom opremom jedva ga našli poslije cjelodnevne potrage. A zamisli okean, avion razbijen na milione komadića, nemaš pojma gdje se nalazi i očekuješ da će ga neko naći za par dana. Ako ga ikad nađu biće dobro. A pošto se avion kreće velikim brzinama, ako je skrenuo malo sa putanje ptice znaju gdje je završio.Darh Wader wrote:Da je završio u moru ostale bi krhotine aviona na površini a nije nađeno praktično ništa.Arata wrote:Nema se tu šta puno razmišljati, avion je imao vjerovatno tehničkih problema, malo skrenuo sa kursa i završio negdje u okeanu.
- Locker
#293 Re: Avionske nesrece
11:30, 11.03. UPDATE: Kineske vlasti saopštile da su u potragu za nestalim zrakoplovom kompanije Malaysia Airlines let MH370 uključile i 10 satelita. Boeing B777, koji je nosio 239, ljudi nestao je u subotu.
http://kontrolaletenja.net/nestanak-zra ... let-mh370/

http://kontrolaletenja.net/nestanak-zra ... let-mh370/

- sema911s
#294 Re: Avionske nesrece
podrucje koje pretrazuju je velicine bivse,. juge,., e sada to sve da precesljaju za dan nemoguce,., i jos ako je ko od vas letio iznad vode zna kako sve izgleda cudno sa visine,.
bilo bi dobro da nadju putnike da je ko prezivio ali,., bar se nadamo,.,
ato sto poredite mobitel i avion,., ostavi mobilni u praznoj zgradi i ukljuci tu opciju nadji telefon,.,i onda napamet trazi po zgradi gdje je isti,.,.,
bilo bi dobro da nadju putnike da je ko prezivio ali,., bar se nadamo,.,
ato sto poredite mobitel i avion,., ostavi mobilni u praznoj zgradi i ukljuci tu opciju nadji telefon,.,i onda napamet trazi po zgradi gdje je isti,.,.,
-
sretjko
#295 Re: Avionske nesrece
evo ilustracije zadnjih minuta leta air france aviona. mene zanima onaj momenat udara aviona u vodu (slika u donjem desnom uglu), da li su u tom trenutku ljudi izginuli ili su vec bili mrtvi ili su zivi upali u vodu a smrt nastupila utapanjem?
zanima me da li je bilo i promil sanse da neko prezivi da je pomoc stigla ranije?

zanima me da li je bilo i promil sanse da neko prezivi da je pomoc stigla ranije?
- sema911s
#296 Re: Avionske nesrece
sve je moguce da su bili zivi do trenutka udara a mozda se konstrukcija raspala u zraku,., al ako su udarili u vodu to je kao da su u beton,.,skonat kreces se 200mp/h i udaris u vodu,.,., kada skocis sa par metara visine boli,.,sretjko wrote:evo ilustracije zadnjih minuta leta air france aviona. mene zanima onaj momenat udara aviona u vodu (slika u donjem desnom uglu), da li su u tom trenutku ljudi izginuli ili su vec bili mrtvi ili su zivi upali u vodu a smrt nastupila utapanjem?
-
azdralovic
#297 Re: Avionske nesrece
u nekoj emisiji je bila rekonstrukcija i najveca greska pri slijetanju na vodu (ako prezive)je da ljudi odmah napusu onaj prsluk za spasavanje i onda kada voda udje u avion ne mogu izaci... treba cekati dok uspijes izaci iz aviona pa onda tek napuhatisema911s wrote:sve je moguce da su bili zivi do trenutka udara a mozda se konstrukcija raspala u zraku,., al ako su udarili u vodu to je kao da su u beton,.,skonat kreces se 200mp/h i udaris u vodu,.,., kada skocis sa par metara visine boli,.,sretjko wrote:evo ilustracije zadnjih minuta leta air france aviona. mene zanima onaj momenat udara aviona u vodu (slika u donjem desnom uglu), da li su u tom trenutku ljudi izginuli ili su vec bili mrtvi ili su zivi upali u vodu a smrt nastupila utapanjem?
-
sretjko
#298 Re: Avionske nesrece
ako je ova rekapitulacija vjerodostojna, a nema razloga da mislimo da nije, ipak je der spiegel u pitanju, avion se nije raspao u vazduhu nego tek pri dodiru sa vodom, cak nije ni eksplodirao a sam pad je trajao sveukupno 5 minuta (u 2.09 poceli problemi, u 2.14 dotakao okean). zato mislim da je bilo moguce da je bilo ljudi koji su prezivjeli pad ali da jednostavno nisu imali sanse protiv hladne vode, talasa, ajkula i ko zna cega sve ne.sema911s wrote:sve je moguce da su bili zivi do trenutka udara a mozda se konstrukcija raspala u zraku,., al ako su udarili u vodu to je kao da su u beton,.,skonat kreces se 200mp/h i udaris u vodu,.,., kada skocis sa par metara visine boli,.,sretjko wrote:evo ilustracije zadnjih minuta leta air france aviona. mene zanima onaj momenat udara aviona u vodu (slika u donjem desnom uglu), da li su u tom trenutku ljudi izginuli ili su vec bili mrtvi ili su zivi upali u vodu a smrt nastupila utapanjem?
- saiks
#299 Re: Avionske nesrece
Da li ovo netko od novinara baca patke,pise da cak i od posade mobiteli zvone.
Evo link
http://www.24sata.hr/svijet/veliki-mist ... one-357179
Evo link
http://www.24sata.hr/svijet/veliki-mist ... one-357179
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#300 Re: Avionske nesrece
koliko su ono našli tijela iz te nesrece, jesu li uspjeli sve pronaci?