Avionska karta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Connaisseur Karlin

#26 Re: Avionska karta

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
drndalo wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
uh Trident mi je jedan od najljepsih zrakolova :-D

pa sudar je rezultat ATC,a ATC i generlano kontorla zracnih puteva krajem 70tih godina i nije bila bas tako impresivna u SFRJ :)
Jah, bila je puno gora kontrola letenja nego u drugim zemljama...? Nigdje drugo nije bilo udesa aviona kojem su doprinijeli kontrolori i/ili uredjaji za navodjenje...? Aha... Ni u amerikoj se to nije desavalo... Ne provaljuj se...
A vidis da je uprla na svakoj temi da potencira svoj stav da od dolaska SDA na vlast cvjetaju ruze, dok kod komunista nista nije valjalo. :oops:
to nisma nikad rekla, ne lazi :shock:
drndalo

#27 Re: Avionska karta

Post by drndalo »

Connaisseur Karlin wrote: prestani biti drzak , i vodi normlanu konverzaciju sa argumentima :-D
Connaisseur Karlin wrote: to nisma nikad rekla, ne lazi :shock:
Interesantan stil... Onako dosljedno...

Connaisseur Karlin wrote:
pa uvijek je ljudksi faktor i raspored rada, a u ZG tornju su napravili sljedece greske:
trening na ATC
broj radnika koji su imali podjeljene zadatke tokom rada na kodovima u tri kategorije
overload radnika,umjesto da isti prijavi problem,a to je vec problem CRM, narocito u drzavama nekadasnje Istocen Evrope i Jugo-Istocne Evrope
neprkaticiranje CRM u Evropi je decenijema vise uzorkovalo nesrece , za rbazliku od SAD neba,to je cinjenic,ai taj dio sam licno radila :)
SFRJ je 70tih imala vyz management bodies iz dijela ATC auuthority :D Kako su rjesavali konlfikte sa takvim menadzmentom :-) :lol:
Uz samo malo kliktanja po web-u, nadjoh pregled najpoznatijih slucajeva... Ko ne vjeruje, neko ugrubo prebroji broj istih koji su se dogodili u Americi, gdje se to "nije desavalo" kako gdjica rece, za razliku od Evrope... Nemam pojma sta si htjela reci (kao i inace) sa zadnjom recenicom:
SFRJ je 70tih imala vyz management bodies iz dijela ATC auuthority :D Kako su rjesavali konlfikte sa takvim menadzmentom :-) :lol:
Pa molim prevodioce kojim se da, da mi pokusaju objasniti ovaj vyz management tijela iz ATC tijela, te kakve konflikte podrazumijeva koje je menadzment rjesavao?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mid-air_collision

Da se razumijemo, meni je potpuno jasno zasto u Americi ima puno ovih dogadjaja, jer se tamo puno vise letilo, pa je i potpuno isti % gresaka uzrokovao vise nesreca, ali reci da toga u Americi nije bilo je DILETANTIZAM!
Last edited by drndalo on 13/02/2017 22:09, edited 1 time in total.
Connaisseur Karlin

#28 Re: Avionska karta

Post by Connaisseur Karlin »

drndalo wrote:
Connaisseur Karlin wrote: prestani biti drzak , i vodi normlanu konverzaciju sa argumentima :-D
Connaisseur Karlin wrote: to nisma nikad rekla, ne lazi :shock:
Interesantan stil... Onako dosljedno...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Mid-air_collision
o cemu ti pises :lol:

rekal sam Edinu da ne laze jer jer je reako da branim period nakon zadnjeg rata, to nije drzak komentar :-D
karanana

#29 Re: Avionska karta

Post by karanana »

Sarajevo-Trebinje
Sjj-Tbd

I onda se shuttle busom ili limuzinom za 10 minuta spustis do kraljeva grudobrana
Edin H.

#30 Re: Avionska karta

Post by Edin H. »

karanana wrote:Sarajevo-Trebinje
Sjj-Tbd

I onda se shuttle busom ili limuzinom za 10 minuta spustis do kraljeva grudobrana
Bio je chiro do Dubrovnika, pa Herceg-Novog, al' ukinuse. :sad:
Post Reply