Ne lupaj gluposti i ne siri dezinformacije, fino sam u predhodnom postu rekao razlog zbog cega su otkazani letoviakcija007 wrote:Gledam uzivo red letenja ima svaki radni dan iz SA za Bec i do sada je svaki put bio otkazan, sto znaci da nema putnika na letu. Mislim da oni imaju pogresnu politiku. Oni trebaju uvesti svakodnevni jutarnji let za Amsterdam da taj let upada u valove najvecih avio koneckija na Shipolu prema odredistima u cijelom svijetu. Koliko sdse samo nasih prevozi iz SA via ZAG za Amsterdam i dalje na KLM i/ili Nortwest . Onda ovaj let sto su uveli za Prag ne znam je su li povezani sa CSA. CSA ima superrrr cijene .
Avio kompanije all about
- Koshpa
#626 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- Koshpa
#627 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Svi kapetani instruktori u BHA imaju licencu za B737 a ti isti su otisli na "update" a oni koji su avion vidjeli samo na slikama ( kopiloti i kapetani ) ostaju na ATR-u i kad bude mogucnosti ( finansijske ) bit ce poslani na obuku za B737chinese_water wrote:je l' istina da su na obuku za b737 poslani piloti koji su taj avion samo na slikama gledali a da ima i pilota koji imaju odredeni fond sati letenja na tom tipu aviona nisu otisli na "update"?
- Koshpa
#628 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za sve informacije http://www.bhairlines.ba ili na telefon +387 33 218 605Master.DKP wrote:Vidim neke nove linije dosle na red![]()
Kada i kojim danima leti BH Airlines za Bec ? Jel to uopste pocelo da radi ili je jos u fazi probnoj ?Koliko kostaju karte ?
![]()
- chinese_water
#629 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
'ces reci da B.Amir ima licencu za B737 ?Koshpa wrote:Svi kapetani instruktori u BHA imaju licencu za B737 a ti isti su otisli na "update" a oni koji su avion vidjeli samo na slikama ( kopiloti i kapetani ) ostaju na ATR-u i kad bude mogucnosti ( finansijske ) bit ce poslani na obuku za B737chinese_water wrote:je l' istina da su na obuku za b737 poslani piloti koji su taj avion samo na slikama gledali a da ima i pilota koji imaju odredeni fond sati letenja na tom tipu aviona nisu otisli na "update"?
- Koshpa
#630 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako mene lazu onda i ja lazem tebechinese_water wrote:'ces reci da B.Amir ima licencu za B737 ?Koshpa wrote:Svi kapetani instruktori u BHA imaju licencu za B737 a ti isti su otisli na "update" a oni koji su avion vidjeli samo na slikama ( kopiloti i kapetani ) ostaju na ATR-u i kad bude mogucnosti ( finansijske ) bit ce poslani na obuku za B737chinese_water wrote:je l' istina da su na obuku za b737 poslani piloti koji su taj avion samo na slikama gledali a da ima i pilota koji imaju odredeni fond sati letenja na tom tipu aviona nisu otisli na "update"?
I da ide samo na simulator ?
-
akcija007
#631 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cuo sam da ce se u subotu 09.5 iz tog novog aviona Air Bosne biti emitovan uzivo CD sa Senadom jel to istina zna li neko nesto o ovome ?
- sorge_sa
- stranac2
#633 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Lijep avion ! A može li letiti???sorge_sa wrote:
- sorge_sa
-
jefferson
#635 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Krasno! Avion nam je proizveden 1992 godine!
Zivjela pravna drzava i glasaci u njoj!
Zivjela pravna drzava i glasaci u njoj!
-
jefferson
#636 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hajde ba sta se bunis, jos nije punoljetanstranac2 wrote:Lijep avion ! A može li letiti???sorge_sa wrote:i dokle???
-
FaceOff
#637 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Izgleda odlično !!!
-
jefferson
#638 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Umjetnicki dojamFaceOff wrote:Izgleda odlično !!!
Starost
-
Timotije
#639 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko dugo jos smije letiti? Poslije koliko godina starosti/sati leta je vrijeme za "klaonicu" ovoj klasi aviona?jefferson wrote:Umjetnicki dojamFaceOff wrote:Izgleda odlično !!!![]()
Starost
Izgleda lijepo sto jest-jest!
Jos samo da Hamo dobije svoju "stoju" na carini, pa da se pale motori
Last edited by Timotije on 07/05/2009 08:00, edited 1 time in total.
-
FaceOff
#640 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
S obzirom da JAT u floti ima B737-300 proizvedenog 1985, s kojim redovno leti i danas bez problema, ispada da ćemo se navozati sa "novim" avionom 
- Ridjobrki
#641 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Timotije wrote:Koliko dugo jos smije letiti? Poslije koliko godina starosti/milja leta je vrijeme za "klaonicu" ovoj klasi aviona?jefferson wrote:Umjetnicki dojamFaceOff wrote:Izgleda odlično !!!![]()
Starost
Izgleda lijepo sto jest-jest!
Jos samo da Hamo dobije svoju "stoju" na carini, pa da se pale motori.
Eno ga na terminalu na Izačiću, čeka neke papire - reče meni jedan čojk da ga je vidio.
Avion super izgleda a i nema mu se šta čudo toga prigovoriti, letio sam sa THY B-737/400 i super iskustva imam sa THY generalno. Godinica gore-dole... Jefferson, prijatelju, i ja sam za pravnu državu ali ja živim u BiH i svaka privatizacija gdje radnici ne završe na cesti nakon 3 mjeseca je za mene više nego uspješna znajući ko kupuje, ko prodaje i kako se sve to radi... Dobro nije Citrus ili Cenex kupio 49% udjela.
Ovo sa godištem aviona je puna šaka brade!!! Kako sam ja zamišljao tu privatizaciju... Dobro je da nije Aerodrom u Mercator pretvoren.
Ima tu dječjih bolesti za preboljeti ali svakome je u interesu da radi i razvija se pa tako i THY - pogledaj koja su čuda u poslovanju uradili u zadnjih par decenija.
-
FaceOff
#642 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Aerodrom nema nikakve veze sa ovom privatizacijom.
U principu slazem se sa gornjim postom.
- Ridjobrki
#643 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma znam, to je drugo JP... Samo sam se htio slikovito izraziti.FaceOff wrote:Aerodrom nema nikakve veze sa ovom privatizacijom.
-
jefferson
#644 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To uopste nije poenta! Sve zavisi koliko avion ima sati leta!FaceOff wrote:S obzirom da JAT u floti ima B737-300 proizvedenog 1985, s kojim redovno leti i danas bez problema, ispada da ćemo se navozati sa "novim" avionom
Sad da tebi postavim pitanje koje sam i Koshpi:Avion super izgleda a i nema mu se šta čudo toga prigovoriti, letio sam sa THY B-737/400 i super iskustva imam sa THY generalno. Godinica gore-dole... Jefferson, prijatelju, i ja sam za pravnu državu ali ja živim u BiH i svaka privatizacija gdje radnici ne završe na cesti nakon 3 mjeseca je za mene više nego uspješna znajući ko kupuje, ko prodaje i kako se sve to radi... Dobro nije Citrus ili Cenex kupio 49% udjela.
Jel mogu pusiti u avionu ili pored aviona posto se radi o Bosni? Kad je tako, ne vidim razloga sto za mene postoji pravna drzava a za THY (koji su stranci) i nase rukovodnstvo ne postiji!
Dosta je vise bilo saginjanja i j...... Ako si ti voljan i dalje se saginjati, bujrum jaro!
Zato BH AIrlines nece vidjeti marke od mene!
- Ridjobrki
#645 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
To je tvoj izbor i ne znam zašto se onda zamaraš sa BHA. Pravo da ti kažem, teško da će i od mene dok god ne počnu letjeti iz Banje Luke jer se meni nikad ne isplati letjeti iz SA koja god firma da je u pitanju. Npr, ja sam lani trebao za Amsterdam i umjesto da letim Sarajevo - Beč - A'dam ja fino busom do Beča i sa Schwechata za Schiphol. Uštedio i vremena i novaca. Šta ćeš, takva država: ja kad dođem u SA dok se prebacim do aerodroma ili se krvi napiti javnim prevozom ili te taksi odere.jefferson wrote:
Sad da tebi postavim pitanje koje sam i Koshpi:
Jel mogu pusiti u avionu ili pored aviona posto se radi o Bosni? Kad je tako, ne vidim razloga sto za mene postoji pravna drzava a za THY (koji su stranci) i nase rukovodnstvo ne postiji!
Dosta je vise bilo saginjanja i j...... Ako si ti voljan i dalje se saginjati, bujrum jaro!
Šta ću, moj izbor je da živim u BiH i imam neke beneficije koje ti nemaš i za kojima tebe i druge ljude vani puca nostalgija (pa eto i taj tvoj odnos prema BHA je odraz toga), ti živiš tamo gdje živiš i imaš neke druge prednosti i neke druge nedostatke. Meni je BHA zadnji problem koji me se tiče, kad me handri BH Telecom (ne handre ni oni više, prešao na m:tel), EP BiH, Vlada FBiH, Vlada Kantona, inspekcija ova inspekcija ona, ninja-drotovi na cesti.... vala ću podnbijeti nekako i taj BHAirlines i što je avion koju godinu stariji nego što su Turci obećali.
Jeb'o ga ti, tebe jedna stvar konkretno češe u vezi ove zemlje i njenih javnih preduzeća (a i tu imaš izbor da te ne mora ni zanimati) i dižeš dreku, šta bi da živiš ovdje... Avion došao, dobar, ispravan, zadovoljava norme - elhamdulillah. Ne bih ni ja pristajao na manje od švedskog zakonodavstva, sudstva i odgovornosti ali jebiga... Zajeb'o me ćaća i njegova ekipa kad su glasali devedesete...
-
jefferson
#646 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da se razumijemo oko nostalgije!Ridjobrki wrote:To je tvoj izbor i ne znam zašto se onda zamaraš sa BHA. Pravo da ti kažem, teško da će i od mene dok god ne počnu letjeti iz Banje Luke jer se meni nikad ne isplati letjeti iz SA koja god firma da je u pitanju. Npr, ja sam lani trebao za Amsterdam i umjesto da letim Sarajevo - Beč - A'dam ja fino busom do Beča i sa Schwechata za Schiphol. Uštedio i vremena i novaca. Šta ćeš, takva država: ja kad dođem u SA dok se prebacim do aerodroma ili se krvi napiti javnim prevozom ili te taksi odere.jefferson wrote:
Sad da tebi postavim pitanje koje sam i Koshpi:
Šta ću, moj izbor je da živim u BiH i imam neke beneficije koje ti nemaš i za kojima tebe i druge ljude vani puca nostalgija (pa eto i taj tvoj odnos prema BHA je odraz toga), ti živiš tamo gdje živiš i imaš neke druge prednosti i neke druge nedostatke. Meni je BHA zadnji problem koji me se tiče, kad me handri BH Telecom (ne handre ni oni više, prešao na m:tel), EP BiH, Vlada FBiH, Vlada Kantona, inspekcija ova inspekcija ona, ninja-drotovi na cesti.... vala ću podnbijeti nekako i taj BHAirlines i što je avion koju godinu stariji nego što su Turci obećali.
Jeb'o ga ti, tebe jedna stvar konkretno češe u vezi ove zemlje i njenih javnih preduzeća (a i tu imaš izbor da te ne mora ni zanimati) i dižeš dreku, šta bi da živiš ovdje... Avion došao, dobar, ispravan, zadovoljava norme - elhamdulillah. Ne bih ni ja pristajao na manje od švedskog zakonodavstva, sudstva i odgovornosti ali jebiga... Zajeb'o me ćaća i njegova ekipa kad su glasali devedesete...
Ja se sutra mogu vratiti, imam gdje! Niti sam trebao otici iz BiH niti se trebam vratiti.
Imam samo BH pasos, i placam dole porez, i rekao sam vec nekima koji su potezali to pitanje: niti ti niti neko drugi ima pravo meni spocitavati sto ja diskutujem/pametujem kako hoces.
Turci obecali? Procitaj ono sto si napisao! U tome lezi cijeli problem. Turci nisu OBECALI! Vlada FBiH je postavila kao USLOV na tenderu da avion MORA biti mladji od 10 godina! Nije to koja godina, to je 7 godina razlike i hiljade sati leta, da ne govorim o tome sto je to stariji model ciji su troskovi eksploatacije veci!
Ako si izduro BH telecom itd, itd, mozes i ovo. Super, sutra nece biti BH Airlines, sutra ce biti nesto drugo ste ce se tebe licno ticati! Ali eto, nastavi se saginjat!
-
paral0c0
#647 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Dobro izgleda.sorge_sa wrote:
- ljubav_aha
#648 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ma nema veze, jefferson,neka samo dobro izgledajefferson wrote:Da se razumijemo oko nostalgije!
Ja se sutra mogu vratiti, imam gdje! Niti sam trebao otici iz BiH niti se trebam vratiti.
Imam samo BH pasos, i placam dole porez, i rekao sam vec nekima koji su potezali to pitanje: niti ti niti neko drugi ima pravo meni spocitavati sto ja diskutujem/pametujem kako hoces.
Turci obecali? Procitaj ono sto si napisao! U tome lezi cijeli problem. Turci nisu OBECALI! Vlada FBiH je postavila kao USLOV na tenderu da avion MORA biti mladji od 10 godina! Nije to koja godina, to je 7 godina razlike i hiljade sati leta, da ne govorim o tome sto je to stariji model ciji su troskovi eksploatacije veci!
Ako si izduro BH telecom itd, itd, mozes i ovo. Super, sutra nece biti BH Airlines, sutra ce biti nesto drugo ste ce se tebe licno ticati! Ali eto, nastavi se saginjat!
- Brisbane
#649 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
PA jestel' vi normalni! Tender nije ispostovan. On se mora ponistiti ako se ikakav zakon u ovoj zemlji postuje. Pa po tome, mogao nas je i JAT privatiziarat sa tim iz 1985.... 
- ljubav_aha
#650 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
bitno je da je lijepBrisbane wrote:PA jestel' vi normalni! Tender nije ispostovan. On se mora ponistiti ako se ikakav zakon u ovoj zemlji postuje. Pa po tome, mogao nas je i JAT privatiziarat sa tim iz 1985....
Brisbane,ovo nisu cista posla