Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Astrix

#4901 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Hvala :thumbup:
ElRe

#4902 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Astrix wrote:Hvala :thumbup:
AirSerbia/Alitalia iz BGa ima direktan let za Rim i oko NG cijena je 150 eura.
Astrix

#4903 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Pretprosle godine sam upravo preko BG isao za novu godinu u Rim i karta je bila duplo skuplja...
ElRe

#4904 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Eihad grupa sada ima znatno povoljnije cijene letova iz Beograda nego ranije. Uvezani su Etihad, Alitalia, Air Serbia, Air Berlin i cijene su uglavnom povoljne.
drndalo

#4905 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Astrix wrote:Pretprosle godine sam upravo preko BG isao za novu godinu u Rim i karta je bila duplo skuplja...
Nece biti ta cijena za kupovinu u novembru... Mozda je sada toliko, ali ne zadugo...
Pirija

#4906 Re: Avio kompanije all about

Post by Pirija »

ElRe wrote:Eihad grupa sada ima znatno povoljnije cijene letova iz Beograda nego ranije. Uvezani su Etihad, Alitalia, Air Serbia, Air Berlin i cijene su uglavnom povoljne.
Prije su greskom imalu dupli YQ taksu pa su bili preskupi
ElRe

#4907 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Da li je neko imao iskustva sa povratom novca zbog otkazanog leta, Wizzair Tuzla?
Za koliko dana vrate novac?
ElRe

#4908 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Ako nekome treba

EasyJet uvodi liniju Tivat - Mančester već od 48,77 eura

http://www.vijesti.me/vijesti/easyjet-u ... ter-865719
nedims

#4909 Re: Avio kompanije all about

Post by nedims »

Koja je procedura kada vam naknadno stigne prtljaga sa ostecenjem. Kod mene je izvaljena rucka od torbe za koju mislim da se ne moze popraviti.
Naime...juce sam doletio u Sarajevo a torba je ostala u Istambulu. Istambul je bio konekcija za let iz Tel Aviva. Danas mi telefonom javljaju da je stigla torba ali bez rucke. Oni ce je dostaviti u srijedu, jer je u utorak praznik i ne rade.
Ovo mi se prvi put desava i ne znam proceduru naplate stete. Molim savjet...
Dionysios

#4910 Re: Avio kompanije all about

Post by Dionysios »

nedims wrote:Koja je procedura kada vam naknadno stigne prtljaga sa ostecenjem. Kod mene je izvaljena rucka od torbe za koju mislim da se ne moze popraviti.
Naime...juce sam doletio u Sarajevo a torba je ostala u Istambulu. Istambul je bio konekcija za let iz Tel Aviva. Danas mi telefonom javljaju da je stigla torba ali bez rucke. Oni ce je dostaviti u srijedu, jer je u utorak praznik i ne rade.
Trazi zapisnik obavezno, obicno izdaju u lost&found uredu. Sa tim se obicno javljas avio kompaniji i oni kompenziraju. Obzirom da je rucka u pitanju nema sanse da ti daju puni iznos, ali pokusaj.
nedims

#4911 Re: Avio kompanije all about

Post by nedims »

Dionysios wrote:
nedims wrote:Koja je procedura kada vam naknadno stigne prtljaga sa ostecenjem. Kod mene je izvaljena rucka od torbe za koju mislim da se ne moze popraviti.
Trazi zapisnik obavezno, obicno izdaju u lost&found uredu. Sa tim se obicno javljas avio kompaniji i oni kompenziraju. Obzirom da je rucka u pitanju nema sanse da ti daju puni iznos, ali pokusaj.
Puno ti hvala na info...
golic

#4912 Re: Avio kompanije all about

Post by golic »

koliko su ti ponudili ?
nedims

#4913 Re: Avio kompanije all about

Post by nedims »

golic wrote:
koliko su ti ponudili ?
Kod nas se cuda desavaju....Dostavili mi torbu na kucnu adresu u potpuno ispravnom stanju.Par dana ranije u telefonskom razgovoru dobio sam informaciju da je torba stigla ali sa izvaljenom ruckom...sta reci na sve to...
ElRe

#4914 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Za one koji prate avio saobracaj, odlican clanak

Četvrta alijansa: Šta hoće Etihad?

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... _id=910385
Astrix

#4915 Re: Avio kompanije all about

Post by Astrix »

Primjetio sam jednu cudnu stvar ako neko zna sta je u pitanju da pojasni.
Vidim da ima let za Dubai i novi let koji je uveden za Sharjah, a ta dva aerodroma koliko vidim su udaljena svega nekoliko km. Zar je bilo potrebe uvoditi let za Sharjah kad već ima Dubai ili je to zbog konekcije prema Indiji?
ElRe

#4916 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Vjerovatno ima potrebe za cescim letovima izmedju Sa i UAE. A posredno i zbog konekcije prema Indiji. Mada, nisam siguran da ce tu biti nekog veceg kolaca.
Connaisseur Karlin

#4917 Re: Avio kompanije all about

Post by Connaisseur Karlin »

ElRe wrote:Za one koji prate avio saobracaj, odlican clanak

Četvrta alijansa: Šta hoće Etihad?

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.ph ... _id=910385
Vijest je stara 2 godine.
Connaisseur Karlin

#4918 Re: Avio kompanije all about

Astrix wrote:Primjetio sam jednu cudnu stvar ako neko zna sta je u pitanju da pojasni.
Vidim da ima let za Dubai i novi let koji je uveden za Sharjah, a ta dva aerodroma koliko vidim su udaljena svega nekoliko km. Zar je bilo potrebe uvoditi let za Sharjah kad već ima Dubai ili je to zbog konekcije prema Indiji?
Carriers from the Gulf region will ramp up their operations to the former Yugoslavia this year. Besides Flydubai’s planned daily service to Sarajevo this summer, the Federation government of Bosnia and Herzegovina has announced that Qatar Airways intends on launching services from Doha this year. Elsewhere, the Qatari carrier will operate ten weekly flights to Zagreb this summer and will run nonstop services to Belgrade, ending its Sofia stopover. Furthermore, Flydubai plans to launch two weekly flights to Podgorica this year, while Emirates has held talks with both Belgrade and Zagreb airports over potential services from Dubai. With exception to Ljubljana and Pristina, all other capital cities in the former Yugoslavia are expected to have direct air links to the Gulf region by the end of the year
Vijest ,koju sam procitala,prije 2 mjeseca.
ElRe

#4919 Re: Avio kompanije all about

Post by ElRe »

Air Serbia radi fenomenalno za Etihad i kupi im tranzitne putnike prema Blickom Istoku, Indiji, Pakistanu. Iskoristili su polozaj i velicinu BG. Qatar i Emirates tu gube bitku sa Etihadom, pa i THY. Sada nastoje da smanje zaostatak za Etihadom preko aerodroma u Sa u ZG, gdje je Etihad u losem polozaju.
Eborg

#4920 Re: Avio kompanije all about

Post by Eborg »

Dobio sam e-ticket i preporuku da uradim online check-in.

Da li opet moram otici na pult ili samo idem do gatea? Vrijedi li ovo samo za prvi let ili sve do posljednjeg odredista?

Isto tako, je li ovo neophodno uraditi? Ne znam kako da u povratku isprintam boarding pass.
statixx

#4921 Re: Avio kompanije all about

Post by statixx »

Eborg wrote:Dobio sam e-ticket i preporuku da uradim online check-in.

Da li opet moram otici na pult ili samo idem do gatea? Vrijedi li ovo samo za prvi let ili sve do posljednjeg odredista?

Isto tako, je li ovo neophodno uraditi? Ne znam kako da u povratku isprintam boarding pass.
Ja nisam pokusavao, ali ne vidim pretjeranu korist. Dodjes na pult, dobijes boarding pass do odredista, i tako isto kada se vracas.
artuditu

#4922 Re: Avio kompanije all about

Post by artuditu »

Ukoliko imaš samo kabinski prtljag, onda ne moraš do pulta nego samo poneseš isprintani boarding pass.
U povratku na većini aerodroma imaš terminale na kojima sam radiš check-in i dobiješ printani boarding pass.
Također imaš mogućnost u povratku da uradiš i online check-in, pa da boarding pass dobiješ na mobitel, ali to nisam radila pa ne mogu ništa reći.
Connaisseur Karlin

#4923 Re: Avio kompanije all about

Eborg,online check-in obavezno,a ako kompaniji padne sistem na interentu ili rad na stranici ,obavezno ih nazovi i potvrdi.To sam jednom uradila,jer Croaita Airlines web stranica ,nije imala update za check in za pojedine destinacije. Nikad ne printam boardring pass,to uradim na aerodormu.Na mobitelu pratim aplikaciju mog statusa i gneralno leta.
U povratku istprintaj boarding pass na aerdromu ,zato postoje usluge usluge avio komapanije.ne moras uraditi sam,to im je posao.
drndalo

#4924 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Osim ukoliko leti Rayanom/Wizzom, pa je taj sport check-in-a na aerodromu dodatno naplacivan...
Astrix wrote:Primjetio sam jednu cudnu stvar ako neko zna sta je u pitanju da pojasni.
Ima li potrebe za let za LJU iz SJJ kad vec ima za ZAG... I oni su jako blizu... Sta je briga Sharjah i Arabiu sto vec lete Fly Dubai na DBX ??? Sve razlicite firme, koje zele da letis njima umjesto "onih anamo"...
SmoLe

#4925 Re: Avio kompanije all about

Post by SmoLe »

Ima li let za Gelsekirhen iz Sarajeva?
Post Reply