Avio kompanije all about
- drndalo
#4426 Re: Avio kompanije all about
Oprez, nemoj mijesati BH Airlines sa BH Air-om iz Bugarske... BH Airlines najzad leti sa jednim ATR-om svoje linije za IST i ZUR, a drugi i dalje lezi u kvaru ispred hangara na SJJ... Dakle, BH Airlines ne leti za Croatia-u... Lete Bugari kad imaju slobodan avion.
- Locker
#4427 Re: Avio kompanije all about
Statisticki podaci prometa BH aerodroma za april 2013. godine:
http://kontrolaletenja.net/statisticki- ... 13-godine/
http://kontrolaletenja.net/statisticki- ... 13-godine/
-
Eborg
#4428 Re: Avio kompanije all about
Kako se prebaciti od ovog aerodroma na koji leti Wizzair (EuroAirport Basel–Mulhouse–Freiburg) do Ženeve i nazad? Je li voz jedina opcija, nemaju neki aerodromski autobusi?
- drndalo
-
Eborg
#4430 Re: Avio kompanije all about
Let stiže navečer tačno kada odlazi zadnji "normalni" voz. Ili mi je čekati 8 sati na aerodromu ili mijenjati 4 voza (skoro 7 sati).
- drndalo
#4431 Re: Avio kompanije all about
*ebi ga... 
- Edin H.
#4432 Re: Avio kompanije all about
Sreca da je British Airways prestao letiti za Sarajevo
- Locker
#4433 Re: Avio kompanije all about
Od danas avio linija Tuzla – Malmo sa Wizz Air-om (tekst i ekskluzivne slike!)
http://kontrolaletenja.net/od-danas-avi ... vne-slike/
http://kontrolaletenja.net/od-danas-avi ... vne-slike/
-
Kruler
#4434 Re: Avio kompanije all about
Da hoće ovaj Wizz Air početi s linijom Tuzla - Berlin. 
- drndalo
#4435 Re: Avio kompanije all about
Samo naruci...
Pa ti se nece ostvariti... 
-
Franjo Kluz
#4436 Re: Avio kompanije all about
UKIDAJU SE TAKSE, NISKOTARIFNI AVIOPRIJEVOZNICI STIŽU U BIH: Nismo više odsječeni od svijeta: do Malmea i Geteborga za 79 KM, do Bazela za 59 KM, a do Barija i nazad za 95 KM...
Federalni ministar prometa i komunikacija mr. Enver Bijedić je zahvaljući naporima koje je uložio, uspio po prvi put u BiH dovesti niskotarifne aviokompanije i građanima omogućiti avio prevoz poput onog koji se odvija u Evropi i ostatku svijeta.
Ukidanje takse za unaprjeđenje avio prometa direktno je stimulisalo niskotarifne avio prevoznike koji zahtijevaju drastično smanjenje svih troškova kako bi bili u mogućnosti ponuditi povoljne cijene karata na svojim letovima.
Tako je 'Wizz Air', najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi ušao na bosanskohercegovačko tržište i uspostavio avio linije za evropska odredišta sa Aerodroma Tuzla. I to linije:
Tuzla – Malme od 79 KM
Tuzla – Bazel od 59 KM
Tuzla – Geteborg od 79 KM.
Svaka cast aerodromu Tuzla na biznis ostvarenju. Neko me drugo muci a to je Mladen Delic i njegova ''ma ljudi moji je li to moguce ''??????
Jel ima igdje u svijetu da se federalni ministar javno hvali da je ulozio napore da se dovede jedna niskobudzetna kompanija dok ''njegova'' kompanija kojoj je on ''vlasnik'' maltene izdise. Gdje mu je bio trud da naredi ili nalozi (kako god) da BH Airlines otvori letove za nekuda iz Tuzle ? I Seckanovic i ovi drugi prije njega su to znali ali ovaj nije. Ja bih skinuo kapu i rekao svaka cast da je ovo djelo Aerodroma Tuzla ili Tuzlanskog kantona ali da se FEDERALNI ministar javlja, to je preko svake mjere !!!
Koliko je Wizzu placeno za otvaranje letova iz Tuzle ? Da li ce letovi biti i u zimskom ili samo u ljetnjem periodu ??? Kome ce prodati kapacitete od 180 sjedista 2 puta sedmicno za Malme u zimskom periodu ?
Hajmo SIPA, SIPA, SIPA i Hercegovino...
m.selam Rudi Č.
Federalni ministar prometa i komunikacija mr. Enver Bijedić je zahvaljući naporima koje je uložio, uspio po prvi put u BiH dovesti niskotarifne aviokompanije i građanima omogućiti avio prevoz poput onog koji se odvija u Evropi i ostatku svijeta.
Ukidanje takse za unaprjeđenje avio prometa direktno je stimulisalo niskotarifne avio prevoznike koji zahtijevaju drastično smanjenje svih troškova kako bi bili u mogućnosti ponuditi povoljne cijene karata na svojim letovima.
Tako je 'Wizz Air', najveći niskotarifni avioprijevoznik u Centralnoj i Istočnoj Evropi ušao na bosanskohercegovačko tržište i uspostavio avio linije za evropska odredišta sa Aerodroma Tuzla. I to linije:
Tuzla – Malme od 79 KM
Tuzla – Bazel od 59 KM
Tuzla – Geteborg od 79 KM.
Svaka cast aerodromu Tuzla na biznis ostvarenju. Neko me drugo muci a to je Mladen Delic i njegova ''ma ljudi moji je li to moguce ''??????
Jel ima igdje u svijetu da se federalni ministar javno hvali da je ulozio napore da se dovede jedna niskobudzetna kompanija dok ''njegova'' kompanija kojoj je on ''vlasnik'' maltene izdise. Gdje mu je bio trud da naredi ili nalozi (kako god) da BH Airlines otvori letove za nekuda iz Tuzle ? I Seckanovic i ovi drugi prije njega su to znali ali ovaj nije. Ja bih skinuo kapu i rekao svaka cast da je ovo djelo Aerodroma Tuzla ili Tuzlanskog kantona ali da se FEDERALNI ministar javlja, to je preko svake mjere !!!
Koliko je Wizzu placeno za otvaranje letova iz Tuzle ? Da li ce letovi biti i u zimskom ili samo u ljetnjem periodu ??? Kome ce prodati kapacitete od 180 sjedista 2 puta sedmicno za Malme u zimskom periodu ?
Hajmo SIPA, SIPA, SIPA i Hercegovino...
m.selam Rudi Č.
- Koshpa
-
smolsvoje
#4438 Re: Avio kompanije all about
Masalla, doslo iz guzice u glavu !
Bojim se da je prekasno ali bolje ikad nego nikad. Nisam pratio konkurenciju ali mi se cini da su se malo previse razbacivali kapacitetom sve tri kompanije pa sada love i po 200KM povratna karta u sred sezone juli-august.
Izgleda da cemo i mi moci avionom za Tursku.
A za ministra Bijedica
(ma kolko to da kostalo) Nek se cuje mlazni motor i iznad Tuzle malo !
Smrt fasizmu !
Bojim se da je prekasno ali bolje ikad nego nikad. Nisam pratio konkurenciju ali mi se cini da su se malo previse razbacivali kapacitetom sve tri kompanije pa sada love i po 200KM povratna karta u sred sezone juli-august.
Izgleda da cemo i mi moci avionom za Tursku.
A za ministra Bijedica
Smrt fasizmu !
-
tutku
#4439 Re: Avio kompanije all about
Sta mislite koliko ce kasniti ovaj wizz za basel... predvidjeno vrijeme je da u 21:40 budem u baselu na aerodromu, treba mi nekih 15 minuta do zeljeznicke stanice, a zadnji voz je u 23:17, sta mislite mogu li stici, jer nisam upoznat s nekim normalnim kasnjenjem ? hvala 
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#4440 Re: Avio kompanije all about
Ne vise od 15-ak min.. BSL nije nesto posebno traffic heavy aerodrom da bi se cekalo puno.. Uvijek mozes odglumiti srcani 20-ak min pred dolazak pa ce te imati prioritet slijetanja.. 
- Edin H.
#4441 Re: Avio kompanije all about
gentoo wrote:Ne vise od 15-ak min.. BSL nije nesto posebno traffic heavy aerodrom da bi se cekalo puno.. Uvijek mozes odglumiti srcani 20-ak min pred dolazak pa ce te imati prioritet slijetanja..
- Cracked
#4442 Re: Avio kompanije all about
Suskal se sta za jeftine letove prema njemackoj? Znam da dosta ovih jeftinih letova leti za mali gradic Weeze (blizu granice sa holandijom) iz francuske italije itd. Pih ili to ili bar keln, dizeldorf ....
/muzickazelja off
/muzickazelja off
- drndalo
#4443 Re: Avio kompanije all about
Pa imas Germanwings za Koln/Bonn, i Stuttgart...
- Koshpa
-
tutku
#4445 Re: Avio kompanije all about
negdje sam citao da ce navodno uskoro wizz uvesti let za dortmund .. eh sad ..Cracked wrote:Suskal se sta za jeftine letove prema njemackoj? Znam da dosta ovih jeftinih letova leti za mali gradic Weeze (blizu granice sa holandijom) iz francuske italije itd. Pih ili to ili bar keln, dizeldorf ....
/muzickazelja off
-
akcija007
#4446 Re: Avio kompanije all about
iz zagreba za dortmund su propale linije kao nerentabilne , prvo je wizzair letio, pa ukinuo pa germanwing pa ukinuo pa easyjet pa ukinuo i sad niko ne leti
- Dionysios
#4447 Re: Avio kompanije all about
Mozda bi opcija Frankfurt Hahn bila bolja, dosta nasih ljudi zivi u tom krugu
kakva je bila popunjenost na prvim letovima wizz iz Tuzle?
kakva je bila popunjenost na prvim letovima wizz iz Tuzle?
-
Timotije
#4448 Re: Avio kompanije all about
Otkaza mi Croatia u petak popodnevni let za Sarajevo, pa cekaj do 22. Kisa cijeli dan prepadala, nije se isplatilo ni do grada otici, upoznao sam sve konobare i svaki kutak aerodroma. A cvaknuo se i vaucer od cijelih 70 Kuna
! Bas onako fino od kompanije, pogotovo kad i inace planiras ostati 2,5 dana... Nisam se htio dodatno zivcirati, nisam ni pitao zasto? Dosta letova iz Njemacke je kasnilo zbog nevremena, Minhen i otkazan, ali sumnjam da je to imalo neke veze....
-
emirolini
- suncica24
#4450 Re: Avio kompanije all about
Trebao si napisati zalbu zbog otkazivanja leta (samo popunis formular pri kompaniji) i sem tih 70eu mogao si "zaraditi" i d 2/3 iznosa karte (pri nekim kompanijama cak i cijeli iznos).Timotije wrote:Otkaza mi Croatia u petak popodnevni let za Sarajevo, pa cekaj do 22. Kisa cijeli dan prepadala, nije se isplatilo ni do grada otici, upoznao sam sve konobare i svaki kutak aerodroma. A cvaknuo se i vaucer od cijelih 70 Kuna![]()
! Bas onako fino od kompanije, pogotovo kad i inace planiras ostati 2,5 dana... Nisam se htio dodatno zivcirati, nisam ni pitao zasto? Dosta letova iz Njemacke je kasnilo zbog nevremena, Minhen i otkazan, ali sumnjam da je to imalo neke veze....
Tako da znate za ubuduce