Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nera18

#4301 Re: Avio kompanije all about

Post by nera18 »

e super ste, hvala vam opet, idem kod tate, medjutim nisam dobro uknapirala let, radni je dan pa racunam da bi se moglo desiti da ne dodje niko po mene ako malme bude u pitanju, geteburg je vec manji problem, poslat ce vec tata nekog, to je bliza varijanta. Generalno, ova varijanta minibus beograd+let geteburg+da me ceka tata mi se ipak cini jednostavnijom nego panicit iz malmea i salijetat ljude :lol:
drndalo

#4302 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Sto ces paniciti, fino polako, navikavaj se na svjetske odnose... Tamo bus, vamo voz, malo ovo, malo ono...
emirolini

#4303 Re: Avio kompanije all about

Post by emirolini »

Image

ouuu yeah....
baxul

#4304 Re: Avio kompanije all about

Post by baxul »

emirolini wrote:Image

ouuu yeah....
:D :D :D :D

Image
bambina78

#4305 Re: Avio kompanije all about

Post by bambina78 »

Bravo za Wizz, svaka cast :thumbup:
rudy81

#4306 Re: Avio kompanije all about

Post by rudy81 »

pročepilo napokon, falim te Bože...još da hoće uletiti ryanair, airberlin il easyjet...
drndalo

#4308 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Fino za MLH, jos bolje za TZL, samo ipak bi trebali naglasiti da je Mulhouse aerodrom relativno blizu Basela, ali u Francuskoj...
Timotije

#4309 Re: Avio kompanije all about

Post by Timotije »

Bravo, samo da to zazivi i da se ljudi naviknu letjeti. Sto bi Zaim u "Gori vatra" rekao: "zanat je zlato", a ja bih nadodao: konkurencija je zlato! Sto bi se ona bagra iz Star alianse sikirala kad su nedodirljivi na sarajevskom aerodromu...Ima od niskobudjetnih samo Germanwings, a i on je Lufthansin pa to i ne predstavlja neku konkurenciju. Lete samo tamo gdje im se kaze....
Korak po korak, volio bih da i Mostar i Banja luka imaju sposoban menadjment, da malo prodrmaju i sarajevski aerodrom, tu se i dalje spava dubokim snom :x !
Kad moze Beograd i Zagreb ugostiti jeftine igrace, zasto ne Sarajevo? Laicko, ali potpuno kvalifikovano pitanje?
Znam i odgovor, opet ona nasa kratkovidost i lijenost: sto bih ja radio za X , kad mogu lezati za Y para!
"Mitar ima za litar, jebe se Mitru"...vise mu i ne treba, jer za vise se treba malo i oznojiti!"Ko volio raditi, radili mu o glavi dabogda", nismo mi to slucajno izmislili,to je ono o cemu pricam....
Niko nikoga, u danasnjem svijetu, ne placa koliko zamislis, nego koliko se dogovorimo....
rudy81

#4310 Re: Avio kompanije all about

Post by rudy81 »

drndalo wrote:Fino za MLH, jos bolje za TZL, samo ipak bi trebali naglasiti da je Mulhouse aerodrom relativno blizu Basela, ali u Francuskoj...
jao strašno, cijelih 6 km od Basela :roll:
drndalo

#4311 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

Nisam to rekao zato sto je lose, nego zato sto ljudi treba da znaju, da ne misle da su sletili na pogresan aerodrom u pogresnoj drzavi, ako nisu znali...

Extreman slucaj ovakve prakse je Ryanair, koji Hahn oglasava kao Frankfurt-Hahn, iako je Hahn (HHN) od Frankfurta grada 115-120 km daleko...

Vec sam rekao da je ovo pozitivno, posebno za TZL aerodrom, i za konkurenciju prevoznika, od koje putnici mogu vidjeti samo koristi, ali treba znati...
Dionysios

#4312 Re: Avio kompanije all about

Post by Dionysios »

Stvarno lijepe vijesti :)

Svaka cast upravi aerodroma u Tuzli! Sada treba organizovati kao i na vecini aerodroma do kojih lete kompanije kao sto je Wizzair. Npr moj bi prijedlog bio uvodjenje direktne bus linije sa aerodroma do Sarajeva.
Dugi nožni nokti

#4313 Re: Avio kompanije all about

Post by Dugi nožni nokti »

Odlična stvar. :thumbup:
baxul

#4314 Re: Avio kompanije all about

Post by baxul »

drndalo wrote:Fino za MLH, jos bolje za TZL, samo ipak bi trebali naglasiti da je Mulhouse aerodrom relativno blizu Basela, ali u Francuskoj...
je je još se taj aerodrom predstavlja kao: Basel-Mulhouse-Freiburg... ali po meni time bolje...

Image

*wikipedia:
Europska zračna luka Basel-Mulhouse-Freiburg (IATA: BSL, MLH, EAP, ICAO: LFSB) je međunarodna zračna luka 6 km sjeverozapadno od Basela (Švicarska), 22 km jugoistočno[1] od Mulhousea (Francuska), i 70 km južno od Freiburga (Njemačka)[1]. Nalazi se u Francuskoj, na administrativnoj teritoriji općine Saint-Louis u blizini švicarske i njemačke granice.
suncica24

#4315 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

Budući da je Wizzair mađarska kompanija i da imaju bruku letova iz Pešte, predlažem, apeliram, molim, kumim, preklinjem :D da uvedu i letove do Pešte.
Tako bi otvorili prostor za spajanje BiH po povoljnijim cijenama (čak i kada se radi o "duplom letu" u jednom smijeru) sa haman pa cijelom Europom. :) :) :)

Tako da, gdje i kako da uputim par plizova Wizzairu na ovu temu?
suntek

#4316 Re: Avio kompanije all about

Post by suntek »

Fine cijene , skoro kao cijene karata izmedju EU zemalja. Jos da pocnu letiti malo dalje , tj. do Stokholma ili manjih luka u okolini :D Dodje me karta od mene do Malmea vozom skuplja nego avion do Sarajeva :-)
drndalo

#4317 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

suncica24 wrote:Budući da je Wizzair mađarska kompanija i da imaju bruku letova iz Pešte, predlažem, apeliram, molim, kumim, preklinjem :D da uvedu i letove do Pešte.
Tako bi otvorili prostor za spajanje BiH po povoljnijim cijenama (čak i kada se radi o "duplom letu" u jednom smijeru) sa haman pa cijelom Europom. :) :) :)

Wizz je kompanija inicijalno osnovana u Madjarskoj, pa je mozemo smatrati sa centralom "tamo", ali ima i par kcerki po drugim zemljama, gdje im se vise isplatilo registrovati vezano pravno lice, ili nisu mogli "voziti" tamo sa EU registracijom...

Od letova za Budimpestu, posebno vezanih, sa presjedanjem, nema nista, pa da im napises pismo i zlatnom tintom, i da im tortu napravis... Wizz je P2P (point to point) prevoznik, i za sada ni ne pokusava prodavati letove koji su "u paketu"... Preskupo im je to... To bi podrazumijevalo da su odgovorni prema tebi ako zakasnis na njihov dalji let zbog kasnjenja ili promjene prvog leta, a to bi ih moglo kostati i po 10x skuplje nego sto su ti naplatili za kartu...

Elem, ne zurite sa listom zelja, tek su odjavili 4 leta sedmicno za/iz TZL, to je dobro, ali nije bas za euforiju sirokih razmjera... Ono sto eventualno jos mozemo ocekivati je povezivanje BiH, TZL vjerovatno jer su odatle krenuli sa js nekom destinacijom gdje "nasih" ima dosta u nekom zahvatu do 200-300 km daljine...
smolsvoje

#4318 Re: Avio kompanije all about

Post by smolsvoje »

baxul wrote:
emirolini wrote:Image

ouuu yeah....
:D :D :D :D

Image

Svaka cast !!! NE mogu ni ja da vjerujem da su pored ''obecavajuceg'' Mostara i glavnog grada Srpske izabrali Tuzlu !!! Svaka cast. E sad se Turkish moze batije sto ce otvoriti cargo centar , mislili su biti prvi al eto madjaro-bugaro-engleza. Cim bude zavrsen preskok Save kod Svilaja dolazice u Tuzlu i iz Osijeka i iz Banja Luke i sire.
Jest da je Jukanovic dao gujice za ovo ali ce mu se isplatiti. Sad ce procvjetati i turizam i aranzmani iz Tuzle dalje.Sto nisu mogli drugi odradi Tuzla, jos jednom svaka cast !!!
drndalo

#4319 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

smolsvoje wrote:Svaka cast. E sad se Turkish moze batije sto ce otvoriti cargo centar , mislili su biti prvi
Jesi li ti stvarno vjerovao u tu pricu od pocetka...? Ja mislio ti ozbiljan covjek... :wink:
suncica24

#4320 Re: Avio kompanije all about

Post by suncica24 »

drndalo wrote:
suncica24 wrote:Budući da je Wizzair mađarska kompanija i da imaju bruku letova iz Pešte, predlažem, apeliram, molim, kumim, preklinjem :D da uvedu i letove do Pešte.

Wizz je kompanija inicijalno osnovana u Madjarskoj, pa je mozemo smatrati sa centralom "tamo", ali ima i par kcerki po drugim zemljama, gdje im se vise isplatilo registrovati vezano pravno lice, ili nisu mogli "voziti" tamo sa EU registracijom...

Od letova za Budimpestu, posebno vezanih, sa presjedanjem, nema nista, pa da im napises pismo i zlatnom tintom, i da im tortu napravis... Wizz je P2P (point to point) prevoznik, i za sada ni ne pokusava prodavati letove koji su "u paketu"... Preskupo im je to... To bi podrazumijevalo da su odgovorni prema tebi ako zakasnis na njihov dalji let zbog kasnjenja ili promjene prvog leta, a to bi ih moglo kostati i po 10x skuplje nego sto su ti naplatili za kartu...

Elem, ne zurite sa listom zelja, tek su odjavili 4 leta sedmicno za/iz TZL, to je dobro, ali nije bas za euforiju sirokih razmjera... Ono sto eventualno jos mozemo ocekivati je povezivanje BiH, TZL vjerovatno jer su odatle krenuli sa js nekom destinacijom gdje "nasih" ima dosta u nekom zahvatu do 200-300 km daljine...
U pravu si :)
Odlično je i ovo :) :) :)
agent_zero

#4321 Re: Avio kompanije all about

Post by agent_zero »

Zna li neko gdje je u sarajevu ovlaštena prodaja karata za pegasus (relacija sarajevo - istanbul i nazad)? Gledao sam na stranici aerodroma, ali tamo ih nema u popisu.

Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.

Zato ako neko zna ima li neki direktni broj gdje se može nazvati i raspitati, bio bih zahvalan ;)
Koshpa

#4322 Re: Avio kompanije all about

Post by Koshpa »

agent_zero wrote:Zna li neko gdje je u sarajevu ovlaštena prodaja karata za pegasus (relacija sarajevo - istanbul i nazad)? Gledao sam na stranici aerodroma, ali tamo ih nema u popisu.

Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.

Zato ako neko zna ima li neki direktni broj gdje se može nazvati i raspitati, bio bih zahvalan ;)
Prodaja karata aerodroma Sarajevo, 8 salter u prizemlju ili na broj telefona 289 266
drndalo

#4323 Re: Avio kompanije all about

Post by drndalo »

agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...
agent_zero

#4324 Re: Avio kompanije all about

Post by agent_zero »

drndalo wrote:
agent_zero wrote: Išao sam i na stranicu pegasusa, ali je zbunjujuće oko cijene. Isto tako, različite su informacije oko taksi.
Sta tamo ima zbunjujuce...? Ukucas mjesto polaska, mjesto dolaska, zeljene datume, broj putnika, kompjuter ti izbaci cijenu po danima, odvojenu za letove tamo, a odvojeno za nazad. Kad odaberes i jedan i drugi, on ti to sabere, doda ako ima jos nekih stvari za doplatiti, prtljag, hrana, hotel, bla, bla, pomnozi tu cifru sa brojem putnika, i napise ti TOTAL: xxx.xx EUR... Otvori stranicu za podatke o platnoj kartici, ako imas para, kupio si te karte koje si "kliktao"...
Pa zbunjujuće utoliko što na početnoj stranici pegasusa stoji ona reklama za sarajevo 50e do istanbula (u jednom pravcu) sa taksama.

A kad odem preko tog kalkulatora leta, napiše 110e, odnosno kad označim u boxu ispod i povratak stavi 2x110e.

Kako to nije zbunjujuće? Odjednom dupla cijena :-)

@Koshpa

Hvala ;)
BornInHell

#4325 Re: Avio kompanije all about

Post by BornInHell »

Hehe nije valja da neznas kako reklama funkcionise, stave nisku cjenu samo da te navucu a kad trazis sebi odgovarajuce datume te cjene nema. To svi rade u biznisu.
Post Reply