De pojasni! Jel to znaci da cu moci platiti karticom kartu i isprintat je?TGSTK wrote:Timotije wrote:Vidm da su jutros ubacili neke podatke o rezervaciji karata na stranici, doduse ne radi, ali nesto se krece
Izmedju 15 i 20 aprila 2009 godine pocinje prodaja avio karata putem interneta, a vec danas se moze rezervisati.
Avio kompanije all about
-
jefferson
#426 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- Koshpa
#427 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da to znaci da ces i ti u Americi moci platiti karticom i isprintati zeljenu kartujefferson wrote:De pojasni! Jel to znaci da cu moci platiti karticom kartu i isprintat je?TGSTK wrote:Timotije wrote:Vidm da su jutros ubacili neke podatke o rezervaciji karata na stranici, doduse ne radi, ali nesto se krece
Izmedju 15 i 20 aprila 2009 godine pocinje prodaja avio karata putem interneta, a vec danas se moze rezervisati.
-
jefferson
#428 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zahvaljujem! Ovo je ocit korak naprijed, pa ko god je uticao na to da se to ubrza, jer koliko znam bas ti si govorio da ce to biti krajem godine.Da to znaci da ces i ti u Americi moci platiti karticom i isprintati zeljenu kartu
Samo da nebude kao sa ljetnim rasporedom letenja, ali bili zivi pa vidjeli. Mozda se i "provozam" vrlo brzo
- Koshpa
#429 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kao sto sam spomenuo u proslim postovima, razlog kasnjenja ljetnog reda letenja, je ta sto Turkish kasni sa isporukom aviona, tako da BH Airlines jos uvijek nema predstavu koji ce to biti avion koja konfiguracija itd... tako da nismo umogucnosti implementirati cijene karata niti jos poslati zahtijeve za slotove iz tih i tih razloga, ali kao sto cujem i to ce uskoro biti zavrseno.
Stim da napomenem da BH Airlines od 04.05 uvodi letove za Bec 5 puta sedmicnom tj svakim radnim danom
od 12.05 uvodi se let za Berlin dva puta sedmicno utorak i nedelja i od 18.05 letovi za Prag ponedeljak,utorak, cetvrak i nedelja.
Stim da napomenem da BH Airlines od 04.05 uvodi letove za Bec 5 puta sedmicnom tj svakim radnim danom
od 12.05 uvodi se let za Berlin dva puta sedmicno utorak i nedelja i od 18.05 letovi za Prag ponedeljak,utorak, cetvrak i nedelja.
-
Mobile_Disco
#430 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cijene za Skandinaviju?
- Koshpa
#431 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cim budemo znali kojim avionom cemo raspolagati idu i cijene i red letenjaMobile_Disco wrote:Cijene za Skandinaviju?
- Brisbane
#432 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hvala na ovim ohrabrujucim informacijama.
POsto ce 100% letiti ATR-om za Bec, znas li tu orjentaciono cijenu i vrijeme polaska iz Beca (ujutro ili popodne) ?
Hvala
POsto ce 100% letiti ATR-om za Bec, znas li tu orjentaciono cijenu i vrijeme polaska iz Beca (ujutro ili popodne) ?
Hvala
- Koshpa
#433 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cijene ce biti implementirane za par dana a letovi su jutarnji Ponedljak u 07:00 Srijeda u 06:00 a Utorak,Cetvrtak i Petak popodne u 13:30Brisbane wrote:Hvala na ovim ohrabrujucim informacijama.
Hvala
- weed
#434 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Cesto imam priliku da letim sa TURKISH AIRLINES, pogotovo u ovih zadnjih sest mjeseci i htio bih da pohvalim njihov profesionalizam... 
- Brisbane
#435 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Znaci mora se prespavat na aerodromu ako ne dolazis u 04 ujutro.TGSTK wrote:Cijene ce biti implementirane za par dana a letovi su jutarnji Ponedljak u 07:00 Srijeda u 06:00 a Utorak,Cetvrtak i Petak popodne u 13:30Brisbane wrote:Hvala na ovim ohrabrujucim informacijama.
Hvala
Fin termin pravo
- Koshpa
#436 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moram se izvinuti Brisbane-u doslo je do zabuneBrisbane wrote:Znaci mora se prespavat na aerodromu ako ne dolazis u 04 ujutro.TGSTK wrote:Cijene ce biti implementirane za par dana a letovi su jutarnji Ponedljak u 07:00 Srijeda u 06:00 a Utorak,Cetvrtak i Petak popodne u 13:30Brisbane wrote:Hvala na ovim ohrabrujucim informacijama.
Hvala
Fin termin pravo
Pon 09:35 Uto Cet i Pet 15:45 i Sri u 08:20
- Koshpa
#437 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mobile_Disco wrote:Cijene za Skandinaviju?
Od danas 03APR09
Imamo i cijene za Skandinaviju
Najbrzi i najsretniji mogu dobiti kartu za SAMO 1 Eur + apt taxe
Vas B&H AIRLINES
-
Mobile_Disco
#438 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel ima na stranici? Ja sam sada gledao.. Ne mogu da nadjem..TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Cijene za Skandinaviju?
Od danas 03APR09
Imamo i cijene za Skandinaviju![]()
Najbrzi i najsretniji mogu dobiti kartu za SAMO 1 Eur + apt taxe![]()
Vas B&H AIRLINES
- alica.k
#439 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ni ja istoMobile_Disco wrote:Jel ima na stranici? Ja sam sada gledao.. Ne mogu da nadjem..TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Cijene za Skandinaviju?
Od danas 03APR09
Vas B&H AIRLINES
- Koshpa
#440 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Za par dana ce biti i na web stranici pls budite strpljiviMobile_Disco wrote:Jel ima na stranici? Ja sam sada gledao.. Ne mogu da nadjem..TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Cijene za Skandinaviju?
Od danas 03APR09
Vas B&H AIRLINES
-
Mobile_Disco
#441 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene" 
-
zurich
#442 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ja cu napisati ono sto sam napisao i na nekoj prethodnoj stranici. Sam produkt BH Airlinesa "on board" je izuzetno dobar. Veoma su ljubazni, pristojno obuceni i moje prvo iskustvo s njima je bilo na letu ZRH-SJJ. Prije toga sam letio silom prilika za Skopje sa Macedonian Airlinesom i da budem iskren, bio sam spreman na najgore jer sam kod njih zapravo dozivio najgore. Grozni putnici(nenaviknuti na letenje), grozna tj neljubazna posada i jos mnogo propusta.
I onda ja sa svojom boljom polovinom, prvi puta za SJJ sa domacom kompanijom. Kako rekoh, ne da sam malo bio iznenadjen decentnoscu, samim putnicima koji su mi bili "kultivisani" i mnogo cime drugim.
A s druge strane znam da ako razgovaram telefonom da je razlika poput neba i zemlje zovnuti operatini centar i recimo neku sluzbu u direkciji kompanije. Ovi iz operativnog centra odisu ljubaznoscu i predusretljivoscu dok su oni s kojima sam razgovarao telefonom iz "agencije" tj prodaje i marketinga sve samo ne ljubazni i profesionalni. Da to ne bude pravilo potvrdjuju i ovi izuzeci sa foruma koji svojom ljubaznoscu sve odgovore nas sa foruma daju s maksimalnom korektnoscu. Ponekad mi se cini da su oni zapravo ti koji rade u tom operativnom centru tj koji rade direktno sa avionima a ne oni koji sjede u kancelariji i slicno. U svakom slucaju hvala im.
Ono sto je dalje s moje strane veliki minus jeste ( ko o cemu ja o Tuzli
) :
toliko ljudi iz podrucja sjevero-istocne Bosne je na radu od Afganistana do Iraka za americke trupe. Svi oni putuju prema BGD i ZGB preko IST ili FRA. Znam da je za FRA tesko i da se slotovi ne mogu birati( da se konektuju na letove za Ameriku i sl tj da budu nekad prijepodne) ali mi je cudno da nije uspostavljen let TZL-IST-TZL s obzirom na broj ljudi koji uzimaju alternacije aerodroma u susjednim drzavama izbjegavajuci pri tome SJJ iz samo jednog razloga zvanog Karaula i put preko nje. No valjda ce doci nekad i to vrijeme a do tad mahanje iz Ciriha, tacnije iz Loungea na ciriskom aerodromu. Uskoro tj za sat vremena putujem ZRH-LHR-SIN te ponedjeljak SIN-ZRH. Zasto routing preko Londona kad ima ovdje direktan? Zbog A380
I onda ja sa svojom boljom polovinom, prvi puta za SJJ sa domacom kompanijom. Kako rekoh, ne da sam malo bio iznenadjen decentnoscu, samim putnicima koji su mi bili "kultivisani" i mnogo cime drugim.
A s druge strane znam da ako razgovaram telefonom da je razlika poput neba i zemlje zovnuti operatini centar i recimo neku sluzbu u direkciji kompanije. Ovi iz operativnog centra odisu ljubaznoscu i predusretljivoscu dok su oni s kojima sam razgovarao telefonom iz "agencije" tj prodaje i marketinga sve samo ne ljubazni i profesionalni. Da to ne bude pravilo potvrdjuju i ovi izuzeci sa foruma koji svojom ljubaznoscu sve odgovore nas sa foruma daju s maksimalnom korektnoscu. Ponekad mi se cini da su oni zapravo ti koji rade u tom operativnom centru tj koji rade direktno sa avionima a ne oni koji sjede u kancelariji i slicno. U svakom slucaju hvala im.
Ono sto je dalje s moje strane veliki minus jeste ( ko o cemu ja o Tuzli
toliko ljudi iz podrucja sjevero-istocne Bosne je na radu od Afganistana do Iraka za americke trupe. Svi oni putuju prema BGD i ZGB preko IST ili FRA. Znam da je za FRA tesko i da se slotovi ne mogu birati( da se konektuju na letove za Ameriku i sl tj da budu nekad prijepodne) ali mi je cudno da nije uspostavljen let TZL-IST-TZL s obzirom na broj ljudi koji uzimaju alternacije aerodroma u susjednim drzavama izbjegavajuci pri tome SJJ iz samo jednog razloga zvanog Karaula i put preko nje. No valjda ce doci nekad i to vrijeme a do tad mahanje iz Ciriha, tacnije iz Loungea na ciriskom aerodromu. Uskoro tj za sat vremena putujem ZRH-LHR-SIN te ponedjeljak SIN-ZRH. Zasto routing preko Londona kad ima ovdje direktan? Zbog A380
- Brisbane
#443 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hajde zurich, nemoj majke ti pricat.
Ja kada sam isao sa Bhairlinesom iz Zuricha, skoro da je tuca ispala, jer su stujardese rekle da sjedam gdje hocu i da mjesta nisu oznacena (na kartama) !!!!
Pa nije Buco trans.....
Da li je to jos praksa ?
Tek da pricamo o sendvicima kifla plus puter (mada bi je vjerovatnije da je margarin), nema biranja.... Sve to za 300 Ojra birvaktile 2005...
Ja kada sam isao sa Bhairlinesom iz Zuricha, skoro da je tuca ispala, jer su stujardese rekle da sjedam gdje hocu i da mjesta nisu oznacena (na kartama) !!!!
Pa nije Buco trans.....
Da li je to jos praksa ?
Tek da pricamo o sendvicima kifla plus puter (mada bi je vjerovatnije da je margarin), nema biranja.... Sve to za 300 Ojra birvaktile 2005...
-
jefferson
#444 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nije BH Airlines sa Sarajevom uvezao svoje letove sa vezama za USA a ti bi Tuzlu odma!zurich wrote:ja cu napisati ono sto sam napisao i na nekoj prethodnoj stranici. Sam produkt BH Airlinesa "on board" je izuzetno dobar. Veoma su ljubazni, pristojno obuceni i moje prvo iskustvo s njima je bilo na letu ZRH-SJJ. Prije toga sam letio silom prilika za Skopje sa Macedonian Airlinesom i da budem iskren, bio sam spreman na najgore jer sam kod njih zapravo dozivio najgore. Grozni putnici(nenaviknuti na letenje), grozna tj neljubazna posada i jos mnogo propusta.
Ono sto je dalje s moje strane veliki minus jeste ( ko o cemu ja o Tuzli) :
O kakvoj ti kulturi pricas? Ja sam 2006 letio za Milan iz SJJ i pilot nije ni spustio prednji trap raja je vec bila na nogama! A da ne govorim o tipu koji je mutio aerodormskog radnika dok smo cekali ukrcavanje u ERJ-145, da zapali cigaru dok je cisterna jos uvijek bila prikljucena.
Ako BH Airlines ovakvim tempom nastavi da se poboljsava, tamo neke 2015 ce mozda, ali samo mozda liciti na dansanju Adriu, Croatiu, JAT, Montenegro Airlines.
- Koshpa
#445 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
Mobile rekoh na web-u z a par dana a sada da nazoves ( ne bukvalno u 21h ) agenciju mozes i rezervisati i kupiti kartu
-
Mobile_Disco
#446 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma ko jos zove telefonom? Za sta nam sluze kartice i internet?TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
Mobile rekoh na web-u z a par dana a sada da nazoves ( ne bukvalno u 21h ) agenciju mozes i rezervisati i kupiti kartu
- Brisbane
#447 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ovo je tipicno nase, kao "ako ne radi pitaj komsiji, onda njegova mala zna nekoga ko radi negdje ?"TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
Hocemo da radi internet kupovina karata i BASTA!
-
jefferson
#448 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa zar nije 24/7???TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
- Brisbane
#449 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Pa zar nije 24/7???TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
To iz stana vodi agenciju, pa do dnevnika mozes nazvat ...
- Koshpa
#450 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Pa zar nije 24/7???TGSTK wrote:Mobile_Disco wrote:Pa reci za par dana.. A ne "imamo cijene"
Nije nikad ni bilo