U slucaju vremenskih neprilika ili neprilika koje nisu uzrokovane greskom avio kompanije, one te nisu duzne smjestiti u hotel i sl.hrle1976 wrote:Cracked wrote:jel ima kakvi prici za ove jeftine Ryanair letove i slicne za Sarajevo? Hocel biti kakvih smanjivanja poreza taksi da i mi, fukara iz sarajeva, malo letimo i evrope vidimo?
Kakav Ryanair, pa jos malo i bice banovani da lete... Letovi sa ovim ko fol nekim nisko-cijenim kompanijama mogu biti skuplji nego sa regularnim/drzavnim.
Kolega moj je uzeo let sa Wizzom do Madrida (povratna karta), sve fino sve jeftino, na dan kad su tebali da lete nazad zbog vremenske neprilike avion nije mogao da sleti. Jedva je dobio mjesto za sutrasnji let ali posto ove kompanije ne lete svaki dan na istim relacijama on je samo mogao dobiti let do Poljske. Sam je morao da financira dodatnu kartu, za jednu noc smjestaj i transport iz Poljske do Ceske. Od 140 i kusur eura ispala karta na kraju nepunih 500€
On je kupio kartu, i znao usao je u ugovor sa kompanijom, kompanija bi ga smjestila na prvi moguci let bez problema, ali on nije oito htio cekati. Kompanija ima svoj red letenja, i trebao se malo raspitati o tome, jer valjda zna da moze doci do problema. Ja kada kupujem kartu uvijek gledam sljedece:
1. Vrijeme izmedju konekcija da bi torbe dsle na vrijeme
2. Frekvenciju letova, tj. da li ima vse letova izmedju dva grada u slucaju mog kasnjenja ili drugih neprilika
3. Tip aviona, tj. kakav je raspored sjedista da znam sta da biram.
Jbg, ti si taj koji kupuje kartu i ulazi u poslovni ugovor sa komanijom, kompanija nije socijalna ustanova.