Nema interesa. Norwegian leti direktno subotom u ljetnom redu letenja, i to je izgleda sasvim dovoljan broj letova. Nasih ljudi je najmanje upravo u Norveskoj, od ovih skandinavskih zemalja.akcija007 wrote:Zasto BH Airlines ne leti za OSLO kad lete u sve skandinavske gradove CPH, GOT i ARN ?
Ima i u Oslo i opcenito u Norveskoj puno nasih.
Avio kompanije all about
-
Timotije
#2301 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
-
jefferson
#2302 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel postoji kakva mogucnost da se ovo dijete banira i sl?Dj1990 wrote:Turska ima zemljotrese zato svi Turci trebaju da dodju da zive u BiH....cijeli Istanbul da se presli u Sarajevo...a kako bi onda imali dobar turski grad. Bili bih veci Turci od Srba...ako je to moguce.
-
sarajevsko_pivo
#2303 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Bas jadno, samo par novi linija...akcija007 wrote:Zasto BH Airlines ne leti za OSLO kad lete u sve skandinavske gradove CPH, GOT i ARN ?
Ima i u Oslo i opcenito u Norveskoj puno nasih.
Ocekivao sam mnogo vise od vizne liberacije!
- Grof
#2304 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Potražnja i broj putnika je velik, često se desi se da je rezervisano par sedmica unaprijed, karte puno skuplje nego njihov let za Koeln.Koje pitanje, pa sigurno zbog prevelike potraznje i broja putnika.
Inače ne bih ni pitao da je drugačije, i drugi put razmisli malo o svom komentaru.
- macan prvi
#2305 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moje iskustvo je da su karte za Stuttgart obicno jeftinije nego za Köln iz cega bi slijedilo da je potraznja karata za Stuttgart nesto losija (mada napominjem da mi se isto tako cini da Germanwings ipak ima fantasticnu popunjenost na svim letovima, posebno u usporedbi s konvencionalnim aviokompanijama, BH Airlines da ne spominjem
).
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2306 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Banovan.jefferson wrote:Jel postoji kakva mogucnost da se ovo dijete banira i sl?Dj1990 wrote:Turska ima zemljotrese zato svi Turci trebaju da dodju da zive u BiH....cijeli Istanbul da se presli u Sarajevo...a kako bi onda imali dobar turski grad. Bili bih veci Turci od Srba...ako je to moguce.
-
jefferson
#2307 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Zahvaljujem!ladyblue18 wrote:Banovan.jefferson wrote:Jel postoji kakva mogucnost da se ovo dijete banira i sl?Dj1990 wrote:Turska ima zemljotrese zato svi Turci trebaju da dodju da zive u BiH....cijeli Istanbul da se presli u Sarajevo...a kako bi onda imali dobar turski grad. Bili bih veci Turci od Srba...ako je to moguce.
- drndalo
#2308 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Odavno nije bilo nekih novih bisera, imal' sta...? 
- explorer
#2309 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Vise tuzno nego biser, u ponedjeljak na letu SJJ - VIE - 3 putnika u avionu
U isto vrijeme na OS-ovom letu za Bec Fokker pun k'o sipak...
- drndalo
#2310 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pa s obzirom da se veci dio februara i marta na BH Airlines web-u nije mogla kupiti karta za VIE u ljetnom redu letenja, i da su operisali informacijom da je moguce ukidanje te linije, dobro su i ta 3 imala m..a da kupe karte za let, kojeg mozda inece biti...
Majko draga...
Majko draga...
- helpdesk
#2311 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Fakat je tužno kad nemaš drugu opciju nego letjeti stranom kompanijom. U ove naše nikad nisi siguran. Kako kupit kartu kad jednostavno neko odluči preko noći da sutra neće letiti na toj relaciji? Šta onda? Fakat im je loša reputacija. Nekad plaćam kartu i po 100EUR skuplju da bih letio drugom kompanijom samo zato što sam 100% siguran:
a) da ce sigurno biti let
b) ako se nešto promjeni biću blagovremeno obaviješten
c) ako se otkaže let pronaći će mi najbrži način da dođem do željene destinacije...
Ali sve ima svoju cijenu. Da mi se ne žuri, da živim u Amsterdamu ili Beču, vazda bih letio sa BH Airlinesom. JBG ako se i otkaže, nema veze nije mi se žurilo, vratiću se kući i možda sutra pokušat. Vjerovatno su samo takvi putnici ciljana grupacija ove kompanije (oni kojima se ne žuri nigdje), zato ih ima po 3 u avionu.
a) da ce sigurno biti let
b) ako se nešto promjeni biću blagovremeno obaviješten
c) ako se otkaže let pronaći će mi najbrži način da dođem do željene destinacije...
Ali sve ima svoju cijenu. Da mi se ne žuri, da živim u Amsterdamu ili Beču, vazda bih letio sa BH Airlinesom. JBG ako se i otkaže, nema veze nije mi se žurilo, vratiću se kući i možda sutra pokušat. Vjerovatno su samo takvi putnici ciljana grupacija ove kompanije (oni kojima se ne žuri nigdje), zato ih ima po 3 u avionu.
- macan prvi
#2312 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Mali offtopic: zna li neko kako je Lufthansa danas uspjela zakasniti dva i po sata na letu za München iako je avion iz MUC stigao na vrijeme? 
- Koshpa
#2313 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
macan prvi wrote:Mali offtopic: zna li neko kako je Lufthansa danas uspjela zakasniti dva i po sata na letu za München iako je avion iz MUC stigao na vrijeme?
Nije LH kasnila 2 i po sata nego je otkazana na kraju zbog kvara aviona.
-
akcija007
#2314 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Croatia Airlines korigovala cijene SJJ ZAG SJJ.
Povratna je 164 eur
jednosmjerna SJJ ZAG bila 95 eur
jednosmjerna ZAG SJJ bila 80 eur
Sada je i dalje povrtana 164 eur, a ovih jednosmjernih vise nema, tj. ima samo u biznis klasi po cijeni od 315 eur za bilo koji ternmin.
Povratna je 164 eur
jednosmjerna SJJ ZAG bila 95 eur
jednosmjerna ZAG SJJ bila 80 eur
Sada je i dalje povrtana 164 eur, a ovih jednosmjernih vise nema, tj. ima samo u biznis klasi po cijeni od 315 eur za bilo koji ternmin.
- macan prvi
#2315 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Hvala za obavijestKoshpa wrote:macan prvi wrote:Mali offtopic: zna li neko kako je Lufthansa danas uspjela zakasniti dva i po sata na letu za München iako je avion iz MUC stigao na vrijeme?
Nije LH kasnila 2 i po sata nego je otkazana na kraju zbog kvara aviona.
- illuminated
#2316 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
samo se na STR moglo uhvatiti karata po 19 EUR...sada vise ne. mnogo veca je potraznja iz CGN, zato i lete ljeti 3 puta sedmicno. letim jednom mjesecno i uvijek je popunjenost preko 90%...STR...popunjenost nije bila ni blizu kao CGN...vjerovatno je sada malo bolje kako su ukinuli jedan let...nisam letio u zadnje vrijeme iz STR..Grof wrote:Potražnja i broj putnika je velik, često se desi se da je rezervisano par sedmica unaprijed, karte puno skuplje nego njihov let za Koeln.Koje pitanje, pa sigurno zbog prevelike potraznje i broja putnika.
Inače ne bih ni pitao da je drugačije, i drugi put razmisli malo o svom komentaru.
mnogo je vise nasih u NRW...
- macan prvi
#2317 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Avion je kod mene bio skoro pun kad sam letio za STR, ali to jest bilo prije poduze vremena... A cudilo bi me ipak ako bi popunjenost bila dramaticno manja za STR nego CGN, obicno se kaze da ljudi iz BiH ima puno i na jugozapadu Njemacke. Nije moguce da je autobus zaista alternativa za one koji zive u okolini Stuttgartailluminated wrote:samo se na STR moglo uhvatiti karata po 19 EUR...sada vise ne. mnogo veca je potraznja iz CGN, zato i lete ljeti 3 puta sedmicno. letim jednom mjesecno i uvijek je popunjenost preko 90%...STR...pola aviona prazno....Grof wrote:Potražnja i broj putnika je velik, često se desi se da je rezervisano par sedmica unaprijed, karte puno skuplje nego njihov let za Koeln.Koje pitanje, pa sigurno zbog prevelike potraznje i broja putnika.
mnogo je vise nasih u NRW...
-
sarajevsko_pivo
#2318 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Air Arabia uvodi liniju Tuzla-Dubai-Tuzla 2x sedmicno od juna!

- drndalo
#2319 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
A izvor ove vijesti je ?
-
zurich
#2320 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Nema ga. Vijest nije nigdje ni objavljena. Niti na jednoj sluzbenoj stranici a niti u redu letenja.
-
manki
#2321 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ja i raja (nas četvoro) smo htjeli za Beč ići iz Sarajeva krajem maja BHairlinesom, ali kad smo vidjeli koliko je skuplja karta od Austriana, još se plus plaća ona neka taksa od 30 i kusur maraka na aerodromu ako se leti sa BHA, odlučili smo se na kraju za Austrian.
A i bojali smo se da BHA ne bude otkazan, jer sutradan imam ljet dalje iz susjedne Bratislave, a pošto nam nisu uvezani letovi, nismo htjeli rizikovati s BHA.
A i bojali smo se da BHA ne bude otkazan, jer sutradan imam ljet dalje iz susjedne Bratislave, a pošto nam nisu uvezani letovi, nismo htjeli rizikovati s BHA.
- drndalo
#2322 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kad ti otkazu let a ti imas kupljenu kartu, njihov je problem kako i kojom kompanijom da te prebace na tvoju destinaciju... Da znas za ubuduce... To moze biti problem ako su ti konekcije ublizu... Sa letom dan kasnije iz Bratislave nisi trebao imati problem... Dobacili bi te do Beca npr. Malevom... 
-
akcija007
#2323 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Trebala mi je karta do Istanbula i nazad za 05maj i na BH i Turkishu karta bila najniza 800 KM, ja kupio na JAT-u preko BEG u odlasku imam 2h pauze, u povratku samo 30min s presjedanjem karta 500 KM
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#2324 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Trebala mi je karta do Istanbula i nazad za 05maj i na BH i Turkishu karta bila najniza 800 KM, ja kupio na JAT-u preko BEG u odlasku imam 2h pauze, u povratku samo 30min s presjedanjem karta 500 KM
Plus još onaj "porez" od 38KM...
- cordial